• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir derdim var . Nolur yardimci olun bana

Konu sahibi ben meseleyi tam olarak anlamadim. Oncelikle cocuklariniza ne kadar uzakliktasiniz bilmiyorum belki yazdiniz ama ben kacirdim. Eski esiniz gel gör diyormus. Haftanin 7 gunu de calismiyorsaniz eger cumartesi geceden biner pazar gece de donersiniz yine bulundugunuz yere. Size yorgunluk olacak ama insanlar bu kadar eziyeti sevgilileri icin bile cekiyor. Hadi yaniniza alamiyorsunuz tamam ama ben hala niye goremediginizi anlamadim.
Evlenecekseniz de evlenin ayrica. Zaten mustakbel esinizin meslegi geregi tayin durumundan dolayi surekli bir calisma hayatiniz olmaz heralde esler vermek durumunda kalirsiniz. E adam da al getir kalsinlar diyormus. Sizin kafanizi karistiran tam olarak nedir?

Zaten ülkece kadınlarımızın en güçlü tarafı evlilik ya. :KK70: Gül gül bitiremezsin Helvacım, öyle komik bir cümle.
Elin Avrupalısı kendine güvenir, bizimkiler de evleneceği adama. İlk kocadan ne hayır gördün de ikinciden ne bekliyorsun derler adama. Ya gazeteler, haberler hep cinsimize yönelik kıyımla dolu. Erkekler nasıl da güç veriyor bize, gözlerim yaşardı valla. Ulan adamların tek derdi ümüğüne çökmek zaten, gelmiş bir de güç diyor. Kafayı sıyıracağım. :olamaz:

Erkek olmadan güçlenilmiyor çünkü.
"Daha gencecik kadınım. Çalışayım, bir yandan okuyayım, iyi kötü bir meslek sahibi olup maddi manevi daha güçlü, daha rahat olayım. Belki kpss'de şansımı denerim, daha da rahat olurum" falan demek yok.
Evlenmek daha kolay. Niye yorsun ki kendini?
Hem çocukları yanında olursa kim alır(!) konu sahibini? Kocasız kalır maazallah.
Evlenip güçlen ifadesi başka bir üyenin ama konu sahibi de ayakta durmak için evlenmek zorundadır görüyor kendini.

Evlenecekmiş güçlenecekmişte çocukları yanına alacakmış.
Buradaki yorumları hadsiz bulmuş ama insan şu durumdaki birine öneri verirken biraz gerçekçi olur.

Eşekten düşenin halini eşekten düşen anlar 3 ,5 kişi aynı şeyleri tekrarlayıp duruyor öyle kolaydı tek başına ev tutup 2 çocuk bakıp artı çalışmak.
Hayaller aleminde yaşıyorsunuz.
Büyük lokma yiyinde büyük konuşmayın.
Büyük lokma boğazınızda kalır.
Kınamayın kınadığınızla sınanırsınız. Hadisi Şerif.
Varsa bir fikrin ver , yoksa aşağılama kınama yargılama.

Eşekten düşenin halini eşekten düşen anlar 3 ,5 kişi aynı şeyleri tekrarlayıp duruyor öyle kolaydı tek başına ev tutup 2 çocuk bakıp artı çalışmak.
Evet evlenip güçlenip, çocuklarını yanına alacağı düşüncesi hiç hayal alemi değil, çok çok gerçekçi.
Sizde haklısınız.

Evlenip güçlenmek mi?
Elin adamı konu sahibinin çocukları için ne kadar çabalayabilir?
Konu sahibi evlenip, isi bırakacak muhtemelen.
Yaşça büyük eşinin sözünden de çıkamayacak.

Şimdi arasının kötü olduğu çocuklar, annelerinin kendilerini bırakmasının şokunu aşamadan yabancı bir adamla muhattap olacaklar. Ve anneye daha çok tepki göstecekler.
Yok evlencek de güçlü olacakmış, yapmayın yani.
Olacak olanlar bunlar.
Tahin Helva sizin mesajınızı alıntıladım ama lafım tüm yorumculara, konu sahibesi üyeliğini iptal edip gitti o yüzden sinirlenip polemiğe girmenin hiç kimseye bir faydası yok :)))

Her ne kadar yaşı genç arkadaşımız aramızdan ayrılsa da evlenip çocukları yanına almak, evleneceği kişiden çocuk yapmamak düşüncesinde oluşu yine tecrübesizliğinden.
Bir kere evleneceği adam velayet için herhangi bir çaba göstermez, diyelim ki çabaladı en büyüğü 6 yaşında olan 2 küçük çocuğu henüz 1 yıldır tanıdığım bir adamla aynı evde tutamam şahsen, 24 yaşında bu kadar tecrübesiz, henüz hiçbir hayat bilgisi olmayan bir kadın düşünemez belki ama benim aklıma her türlü şey gelir, bugün öz babası tarafından bile taciz edilen çocuklar varken, sadece 1 yıldır tanıdığınız adama çocuklarınızla ilgili güvenemezsiniz, 1 yılda kimseyi tanıyamazsınız.

Başka çocuk yapmayacağım diyor, hayal dünyasında ne yazık ki, başka çocuk yapmamak evleneceğiniz kişiye de haksızlık, adam çocuk isteyecek baba olmak hakkı.

Adam kendi çocuğu olunca çocuğumuz küçük, diğer çocuklarını bebekle görmeye gidemezsin, eski eşin de çocukları getirmek için buraya gelemez der mi der, el kadar çocukları bir şehirden diğerine kim getirip götürecek, otobüse kendileri mi binecek? Yolda izde yalnız mı bırakılacaklar, yani neresinden baksanız evlenince çocuklar 2. plana atılır, kadınsanız siz isteseniz de istemeseniz de maddi manevi her şeyiniz bir erkeğin 2 dudağı arasındaysa bu böyledir, sanılıyorsa ki bu kız evlenince çalışmaya devam edecek, o da hayal.

Son düzenleme:

Şeyi unutmuşsunuz; kadın kadının düşmanıdır :KK51:

Evlenip güçlen ifadesi başka bir üyenin ama konu sahibi de ayakta durmak için evlenmek zorundadır görüyor kendini.

Evlenecekmiş güçlenecekmişte çocukları yanına alacakmış.
Buradaki yorumları hadsiz bulmuş ama insan şu durumdaki birine öneri verirken biraz gerçekçi olur.

Sevgilisi "tatillerde gelirler" diyerek çizmiş zaten sınırı. Yanına almak istese boşar kesin.

Evet evlenip güçlenip, çocuklarını yanına alacağı düşüncesi hiç hayal alemi değil, çok çok gerçekçi.
Sizde haklısınız.
Sizin galiba evlendeki amacı anlama yetiniz yok yalnız ve onu seven biri var. E yardımı dokunacaksa neden evlenmesin siz beraberce süpermen arıyorsunuz 🤣🤣

Sizin galiba evlendeki amacı anlama yetiniz yok yalnız ve onu seven biri var. E yardımı dokunacaksa neden evlenmesin siz beraberce süpermen arıyorsunuz 🤣🤣
Sizde galiba evliliği kurtarış erkeğide ilah görenlerdensiniz hmm peki ama o seven adam sınır çizmiş bundan haberiniz var mı boşa tatillerde gelir demiyor. Hadi bir velayetlerini alıcam desin bak evleniyor mu? Ha pardon konu sahibi zaten istemez çocukları ayak bağı olur kocişiyle evliliklerine

Üsluptan, hadden bahseden insanın yorumuna bakın.
İki yorumda belli etmişsiniz kendinizi.

Uzatmaya gerek yok daha fazla.

Kusura bakmayın ama küçücük beyninizle millete cahil diyerek, ve sadece işsizlik yüzünden çocukları vermediklerini soyleyerek gülünç duruma düşürüyorsunuz kendinizi. Burada sizin gibi 16 yasinda evlenip amacı sadece evlenip cocuk yapıp dünyadan bi haber yasayan insanlar mı var sandınız?
Nasıl olsa çocuk sevmiyor koca göstermiyor ee ozaman evlen dememiz için açmışsın konuyu kimseden akıl beklediğin falan yok senin vicdan yaptığın da yok. Evlen diyen kisiye diger yorumları okumayacağım demenden bu gayet net anlaşılıyor. Insan oglu nankördür bakalım evlendikten kac ay sonra buraya konu açacaksın. Cocuklara güzel bir gelecek diliyorum o kadar.

Tahin Helva sizin mesajınızı alıntıladım ama lafım tüm yorumculara, konu sahibesi üyeliğini iptal edip gitti o yüzden sinirlenip polemiğe girmenin hiç kimseye bir faydası yok :)))

Her ne kadar yaşı genç arkadaşımız aramızdan ayrılsa da evlenip çocukları yanına almak, evleneceği kişiden çocuk yapmamak düşüncesinde oluşu yine tecrübesizliğinden.
Bir kere evleneceği adam velayet için herhangi bir çaba göstermez, diyelim ki çabaladı en büyüğü 6 yaşında olan 2 küçük çocuğu henüz 1 yıldır tanıdığım bir adamla aynı evde tutamam şahsen, 24 yaşında bu kadar tecrübesiz, henüz hiçbir hayat bilgisi olmayan bir kadın düşünemez belki ama benim aklıma her türlü şey gelir, bugün öz babası tarafından bile taciz edilen çocuklar varken, sadece 1 yıldır tanıdığınız adama çocuklarınızla ilgili güvenemezsiniz, 1 yılda kimseyi tanımayamazsınız.

Başka çocuk yapmayacağım diyor, hayal dünyasında ne yazık ki, başka çocuk yapmamak evleneceğiniz kişiye de haksızlık, adam çocuk isteyecek baba olmak hakkı.

Adam kendi çocuğu olunca çocuğumuz küçük, diğer çocuklarını bebekle görmeye gidemezsin, eski eşin de çocukları getirmek için buraya gelemez der mi der, el kadar çocukları bir şehirden diğerine kim getirip götürecek, otobüse kendileri mi binecek? Yolda izde yalnız mı bırakılacaklar, yani neresinden baksanız evlenince çocuklar 2. plana atılır, kadınsanız siz isteseniz de istemeseniz de maddi manevi her şeyiniz bir erkeğin 2 dudağı arasındaysa bu böyledir, sanılıyorsa ki bu kız evlenince çalışmaya devam edecek, o da hayal.
Diyecek birşey kalmamış bana Mune.

Evlenirse tam olarak yaşayacakları bunlar.

Bile bile evlenip, ileride çocukların üzerine atmasında suçu. Ne yapıyorsa yapsın.

Üsluptan, hadden bahseden insanın yorumuna bakın.
İki yorumda belli etmişsiniz kendinizi.

Uzatmaya gerek yok daha fazla.
Bizde ne kadar ekmek o kadar köfte 🤣🤣
Siz bu tarz yorumlardan anlıyorsunuz.
Ama durun beni konu sahibesi ile karıştırmayın.
Güçlüyüm kılıcımı kuşanıp geliyorum🤣🤣🤣🤣

Güzel bacım ben o essekten cok fena dustum. Hayaller alemi degil bu. Insan isterse başarır. Kolay degildi tek maaşla 5 nufusa bakmak. Hala degil.

Hele pandemi belimi büktü. Çoğu zaman yemek yetmediginde ben yedim dedim. Kizim olayin farkında gelir kendi payindan biraz bana verir.

Hayat cok acimasiz. Evet. Ama bu acılar bizi biz yapiyor.

Sadece cocuklardan vazgecilmesi... Evlenmek derdine düşülmesi...
Adama tatillerde gelirler diyen adama iyi denmesi...
Yoooo bu olamaz.

Evet belki ben guclu bir kadinim bilmiyorum. Ama bende etten kemiktenim. Cocuklarim olmadan nefes alamam.

güzel kardeşim, sen daha kendin bir çocuksun. yalnız kalmaktan korkan, kendine elini tutup yürütecek bir ebeveyn arayan bir çocuk gibisin hatta. yaşı benden biraz büyük dediğin adam 10-15 yaş büyüğün belki de. ne zaman birinin kanatlarının altına sığınmak gibi bir düşünceye kapılırsan o kanatların bitiyle, bilimum parazitiyle uğraşmaya, kanat sahibinin pençesiyle, gagasıyla da tanışmaya hazır olmalısın.
bu adam çocuklarını görmen için sana hiç yardımcı olmadı mı? beraber gidemiyorsanız maddi bir yardım önermedi mi? ne bileyim, al şu parayı git otelde kal vs gibi? maddi yardımı yoksa bir fikir de üretemiyor mu? belki onun da başka planları vardır müstakbel üvey çocukları hakkında, bu hiç aklına gelmiyor mu?
çocuklarını sık sık görmenin bir yolunu bulmanı ve evlenmek için acele etmemeni öneriyorum.

Güzel bacım ben o essekten cok fena dustum. Hayaller alemi degil bu. Insan isterse başarır. Kolay degildi tek maaşla 5 nufusa bakmak. Hala degil.

Hele pandemi belimi büktü. Çoğu zaman yemek yetmediginde ben yedim dedim. Kizim olayin farkında gelir kendi payindan biraz bana verir.

Hayat cok acimasiz. Evet. Ama bu acılar bizi biz yapiyor.

Sadece cocuklardan vazgecilmesi... Evlenmek derdine düşülmesi...
Adama tatillerde gelirler diyen adama iyi denmesi...
Yoooo bu olamaz.

Evet belki ben guclu bir kadinim bilmiyorum. Ama bende etten kemiktenim. Cocuklarim olmadan nefes alamam.
Tamam ben bu konuda zaten katıldım.
Yorumda da yazdım ama anlamadılar sadece hakaret etmeden yumuşak bir dille yazdım.
Yüzüne çarpmadım çocuklar varken uçkur derdine düşmüşsün istesen çocuğunu kabul etmeyen adamı sende kabul etme desem herkes alkışlardı.
Ama ben üstteki yorumda yazdım bu kadında bu manevi güç yok yapamaz siz yaparsınız ben yaparım ama bu yapamaz nokta.
Yapsa zaten gelip buraya konu açmazdı.
Aşağılamadan yorum yapınca herkesin zoruna gitti.
Bende zaten kadın yolunu seçmiş ona göre fikir verdim bu kadını evlenmekten vazgeçiremez kimse belli zaten.

Evlen diyen yoruma, bu yorum benim için yeterli, diğerlerini okumayacağım demeniz de çok komik.

Madem öyle acmasaydiniz konu. Zaten evleneceksiniz belli ki.

Sizde şehir değiştirip, çocukların yanına gidecek, onlar için çaba gösterecek bir hal yok.

İleride çocukları suçlu çıkarmayın bari. Zor geldi ben de kendi hayatımı kurmayi tercih ettim deyin. 🤷
Hayir bir de buradan aldigi birkac gazla kendini neredeyse cefakar, mukemmel, yilin annesi ilan edecek. 🤦‍♀️ Oysa gercek gun gibi ortada.

Back