• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir derdim var kızlar😔

Ozellikle kkda dikkatimi ceken su:
Nasil oluyorsa 20 yasinin altinda evleniyorlar,hepsinin elinde meslegi var. 3 universite okumuslar hatta 1 de degil. Yani bu nasil oluyor matematigim iptal yahu. Hadi okumak zorunda da degil herkes ama kimsenin meslegi dogru degil bu nasil is cozemedim. Gercek hayatta da cok karsilasiyorum. Misal annemin bir komsusu once avukatim dedi,sonra muhendislik mezunuyum devlet dairesinde calisiyorum dedi. Bakiyorum kadin hic ise gitmiyor evde. Nasil olabiliyor? Yalanla nereye kadar ve neden yani gerek var mi,ev hanimiyim de. Ayip degil.
Bir kisi de dese ki erken evlendigim icin es ailem beni ezikliyor,cocuk muamelesi goruyorum,okumamis olabilirim ama ben de bir bireyim,gerekirse siler atarim hepsini ama yine de bu cehalete karsi kendimi kanitlamak zorunda degilim diyemiyorlar. Ona uzuluyorum.
Ben söyleyeyim o eğitim durumunu , acıktan önlisans zatturu zuttur okuyup 2.üniversite kapsamında da aynı anda tatturu tuttur bölümünü okuyorlar. (İstihdam alanları hiç denecek kariyersiz bölümler)
Sonra ben 2 üniversite mezunuyum bilgiliyim diyorlar 😄 yani şimdi başlasam 40ıma kadar 4 sene de 2 2 okusam 6 üniversite bitiririm ama hiç biri lisansımı aldığım sadece konsere gitmek icin günlük sevgili yaptıgım eglendigim zamanlarımla kıyaslanamaz. Bunu anlamak istemiyor cogu😄 ben 20 yasındayken sakasız birinden ayrılıp 1 saat sonra baskasıyla oluyordum tamam yani böyle de olmak istemiyorsanız olmayın ama bir yasadıgınızı hissedin.

Ben 30yaşindada olsam diyelim esim askere vs.. bi yere gitti bizde kal derler cunku onlarda adet öyle kotu niyetle degil aslinda kiz yalniz kalmasin bi ihtiyaci olur diye ama ben de rahat olamiyorum o yüzden

30 yasinda es konusunda daha dogru bir seçim yapmis olup ve asla kendine çanta muamelesi yapmazdin. Güya evlenecek kadar olgun, cocugun var ama yanliz evdemi kalamiyorsun? Bu iyi niyet degil, kadinlari aciz görmektir. Iyi niyet olsa, sürekli seni asaglamazlardi ve 18 yasinda kizin hayatini karartmazlardi onu evlendiripte.

Hayatina o kadar yazik ki. 30lu yaslara gelince ancak anlayacagin yaptin hatayi. Yiprandigin o yillarida kimse sana geri vermeyecek. En azindan çok iyi korun ve bu evlilige 2ci cocuk getirme. Ve dislerini göster artik. Gerekirse ailen araya girsin ve o kiz kendi evinde kalsin desinler. Kayin aile dinlemiyorsa, annenler seni gelip alsin, annenlere git.

Psikolojik siddete maruz kaliyorsun, haberin yok. Ah ah, aslinda bu yaslarda yeni üni deneyimler, hafiften begendigin cocuk ile flörtler yasaman gerekiyordu. Ucra bir kösede kv'de derdi ile cocuk bakiyorsun. Nerde kalacagini bile seçemiyorsun. O sertifikalarinda biseye yaramiyor. 18 yasinda sanki ne sertifikasi. Kendi hayatini kendi idame ettiremiyorsun. Üzüldüm adina, gerçekten :(

konuya gelen yorumları okudukça bayılıp aydıldım her seferinde

Ben söyleyeyim o eğitim durumunu , acıktan önlisans zatturu zuttur okuyup 2.üniversite kapsamında da aynı anda tatturu tuttur bölümünü okuyorlar. (İstihdam alanları hiç denecek kariyersiz bölümler)
Sonra ben 2 üniversite mezunuyum bilgiliyim diyorlar 😄 yani şimdi başlasam 40ıma kadar 4 sene de 2 2 okusam 6 üniversite bitiririm ama hiç biri lisansımı aldığım sadece konsere gitmek icin günlük sevgili yaptıgım eglendigim zamanlarımla kıyaslanamaz. Bunu anlamak istemiyor cogu😄 ben 20 yasındayken sakasız birinden ayrılıp 1 saat sonra baskasıyla oluyordum tamam yani böyle de olmak istemiyorsanız olmayın ama bir yasadıgınızı hissedin.
Haklisiniz. Zaten olmasi gereken o 20 yasin dogasi bu,insan taniyacaksiniz ki dogru secimler yapasiniz yani.

Bir de su var,doktor yaninda sekreterlik yapan doktor saniyor kendini, ayni sekilde eczanede kalfalik yapan eczaci,anaokulundaki temizlik gorevlisi ogretmen,avukatin yanindaki katip de avukat saniyor kendini. Herkes bir tuhaf. Bir cumleleri de dogru olsun be valla yorulduk ;)

Haklisiniz. Zaten olmasi gereken o 20 yasin dogasi bu,insan taniyacaksiniz ki dogru secimler yapasiniz yani.

Bir de su var,doktor yaninda sekreterlik yapan doktor saniyor kendini, ayni sekilde eczanede kalfalik yapan eczaci,anaokulundaki temizlik gorevlisi ogretmen,avukatin yanindaki katip de avukat saniyor kendini. Herkes bir tuhaf. Bir cumleleri de dogru olsun be valla yorulduk :KK66:
Ay harikasın!
Ben hemsireyim, iskur sekreter gonderiyor gormen lazım! Benden bilgililer mübarek. Bide ben tecrubeliyim servis hemsiresiyim, bana diyor ki siz de birsey bilmiyorsunuz 😄😄😄😄😄😄 lise mezunu 😄

Ay harikasın!
Ben hemsireyim, iskur sekreter gonderiyor gormen lazım! Benden bilgililer mübarek. Bide ben tecrubeliyim servis hemsiresiyim, bana diyor ki siz de birsey bilmiyorsunuz 😄😄😄😄😄😄 lise mezunu 😄
Halbuki de ki,sizden cok sey ogrenmem lazim,bana destek olun falan , degil mi ama?
kendilerini bir sey zannetmekten oteye gecebilseler olacak.

Allah, ailenize sağlık, sıhhat, huzur versin. Yardımcı olmayı çok isterdim ama söyleyecek pek bir şey bulamıyorum.

Merhaba bayanlar yeni üyeyim yslnızim pek dertlescek kimsem yok ben de sizlerle dost olmak istedim🤗😍
Dünyada onca dert varken halimize şükür ama işte insanın içini mahveden kemiren sıkıntilar olabiliyor derdimi paylaşip okuyanlara tesekkur ederim.

Neyse fazla uzatmiyim 20 yaşindayim 1yaşinda oğluşum var. Kvdemle pek anlaşamiyoruz. Ayni şehirde yasiyoruz O yüzden evimizi uzak yerden aldık. Ben kendimi sevdirmek icin cok ugrastim ama eşime baskalarini istemiş akraba tanidiklardan eşim aslen kokeni doğulu ben türküm ırkçi insanlar degiliz asla sevdik birbirimizi evlendik ailelerimizin kulturu farkli ben farkli yerden gelmişim ama uyum saglamaya çalistim evliligimin ilk 7ayı altli ustlu oturduk kvdemle herşeyi kendi istedigi gibi olsun istiodu hergün sabahtan evinde kahvalti yapip aksam yemegini yiyip evime sadece uyumaya gideyim istiyodu. Evime geldiginde mutfakta tabaklarin yerini kendi evindeki gibi değistiriyordu.
Bende düzenim değissin işime karişilsin hic sevmem insanlaein yaninda beni kucuk dusurcek seyler ters seyler soyluyordu yalan yanlış evinde halina yağ dokulmus silmemissin heralde kurumus filan diodu ben hic yag dokmedim,pasta börek yaparim ne yaptiysam veririm herkesin yaninda çöpe attik derdi. Kötude yapmiyorum herkes bayilarak yer bu yaşimda kensimi gelistirdim yufka açıp içli köfteler sarmalar yaparim herkes cok guzel olmus dediginde kıskandigi icin boyle yapiyor eşim dahi biliyor beni kıskansigini eltim benden 8yaş büyuk kvdemin yeğeni oluyo o da hic birsey bilmiyor en ufak şey bile cocugunu filan kvdem büyuttu. Ikisi surekli birlik olup çekiştiriyp beni sesimi kaydediyolar kocama ispiyonluyolar sürekli garip bi insanlar kisacasi eşim cok saf kalpli sen onlar kotu oldukca iyi ol utansinlar Allah goruyo diyor. Beni hep insanlara kotulediler hamile halimle tek başima taşinip evimi temizledim halımi yikatmaciya verdim diye laf yapmıslar kocaman terasi var masrafci diye hali yikatmak bile luks onlara gore benim geldigim yerde herkes evine haftada ayda temizlik icin yardimci alirlar. İste böyle kiskanclar surekli laf sokan herseye karisan insanlar Ve daha cok şey var bana yaptigi kotuluk esimyinede sen iyi ol annecim de saril filan diyo ben yinede ararim halini hatrini sorarim onlar beni istemesede cok kez içim kan aglayarak avaz avaz suçsuzum diye sessuzce çıgirsa da hep olaylar buyumesin buyuyum diye hep elini opup ben özur diledim.
Eşim beni de bazi konularda hakli buluyo ama ne kadar eşimde olsan ailem herseyden önce gelir. Anne baba kardeş bi daha gelmez diyor. Kavga ediyor bana evliligimiz etkileniyor. Ailemde sanki evlatlari degilim susup oturcaksin yerine vs.. diyo eşimin ailesiyle iş yeri birlik o yüzden ailesi karıstigi icin duzenimize aldigimiza huzursuz olabiliyoruz. Diger turlu eşimle cok iyi anlaşiyoruz.

Neyse öyle boyle derken devam ediyoruz yaşayıp diyete basladim 2ayda 16kg verdim cok mutluyum bekarlik kiyafetlerimi giyebiliyorum. Ve diyetime devam ediyorum. Hedefime varincaya kadar kvdem bni 2aydir gormuyodu gecende gittik beni gordu ilk defa dikkatli şaşirmis sekilde bakti ses cikartmadi sonra eşim sigara icmeye gidince 16kg verdim bei oluyomu dedim gülumseyerek tvye bakarak KAMBURUN İYICE ORTAYA ÇIKMIŞ ÖYLE ANLADIM dedi gitti hep boyle her sözü dank diye söyler. Kambur da degilim şükur sadece sırtım biraz kilolu o da abartilcak birsey degil. O yüzden hep nefret ediorum ayni ortamda bulunmak istemiyorum ama şartlardan dolayi istemesem de mecburen burun burunayız.

Eşim arada iş seyhatine gidiyor. Beni evde tek başima durmama izin vermiyolar esim izin verse bile kayinbabam musade etmiyo orada canım sıkildigini bilseler de rahat olamadigimi bilseler de kvdemle anlasamadigimizi bilselerde zorla burun buruna getiriyolar.

Eşim 4gün olmicakeşim izin verdi tek kalmama zar zor ama kayinbabam yarin beni almaya gelcek 4gün surekli laf sokcak içimi karartcak ben de en sevmedigim huyum cevap veremiyorum zaten versem direk ispiyonlar ben suclu olurum. Ve salla gitsin diyen bi insan degilim asla yillarda gecse birseyde icim icimi kemirir unutamam kafaya takarim sürekli diyetimede orda nasil ypicam bilmiyorum. Yemek saatim farkli ayrı yemek yapicam kendime ve orda buzdolabini açip bisey alip yemeğe cekiniyorum. Gitmeme gibi bi şansim yok malesef ypcak birssy yok 4gun katlanicam ama bi ömur böyle mi gider? Eşim hep iş seyhatindeyken filan surekli onlarda mi kalirim hep burun buruna mi oluruz. Hic sevmiyoruz birbirimizi

Herkes gerekeni yazmış tek ilavem şudur; eşimde olsan ailem başka diyen adamı 10 çocuğum da olsa boşarım, o lafın üstüne yaşamam onunla, sizinle aile olduğunun, çoluğa çocuğa karıştığının farkında değil, alsın anasını babasını koynuna yatsın😡

Bir de su var,doktor yaninda sekreterlik yapan doktor saniyor kendini, ayni sekilde eczanede kalfalik yapan eczaci,anaokulundaki temizlik gorevlisi ogretmen,avukatin yanindaki katip de avukat saniyor kendini. Herkes bir tuhaf. Bir cumleleri de dogru olsun be valla yorulduk :KK66:
Kuzenimin görücü usülü tanıştırıldığı hanımefendiyi hakim sanıyorduk, yaz kızımmış 😂 zaten hakim niye görücü usülü tanışsın demiştim ben, dinlemediler 😂

Konuya yazan erken evlenenlerin savunması yaşla alakası yok, karşı tarafın cahilliği diyor. Yapmayın yahu 20 yaşındaki gencecik kız ile 30 yaşındaki kadın bu olaylara aynı tepkiyi mi verir,karşı taraf ne derse desin umrunda bile olmaz. Ayrıca 20lilerin başındakiler ne hikmetse hep olgunuz diyorlar. Bir insan nasıl 20sinde olgun olur daha ergenlik bile tamamlanamıyor. Şimdi 31 yaşındaki ben ile 20 yaşındaki ben aynı olgunlukta mı tabiki de hayır.

Kuzenimin görücü usülü tanıştırıldığı hanımefendiyi hakim sanıyorduk, yaz kızımmış 😂 zaten hakim niye görücü usülü tanışsın demiştim ben, dinlemediler 😂
😂gulerken sandalyeden dusuyordum.
Kuzeninin yasadigi durumu hayal edemedim su an. Ya insanlar neden boyle diye her seferinde hayret ediyorum

Yirmi yaşındaki kız üniversiteye giderken ne giyeceğini düşünmeliydi, kv ne dedi diye değil.

Hâlâ çocuksun biraz olgunlaşman lazım. Biraz daha olgunlaşıp olaylara bakış açın değiştiğinde takıldığın olaylarda değişir. Sen kendin ve eşinden memnunsan, kv ne demiş ne dememiş hiç umrunda olmasın. Ne derse desin haklısın annecim de geç. İçten söylenmeyen şey anlaşılır. Bırak bu durumda o sinir olsun. Boşver kadınca çatışmaları. Kendini geliştirmeye bak.

ikinci çocuk için acele etmemeni tavsiye ederim.

😂gulerken sandalyeden dusuyordum.
Kuzeninin yasadigi durumu hayal edemedim su an. Ya insanlar neden boyle diye her seferinde hayret ediyorum
Konu sahibesine bir şey diyemiyorum zira bu devran böyle gidecek onun için, ta ki yaşı oturup ben ne yapıyorum diyene kadar, ki umarım gün gelir kendi değerini anlar ve masaya yumruğunu vurup herkese gereken cevabı verir.

Aranızda konuştuğunuz eğitim meslek mevzu pek dikkatimi çekti:) Doğruya doğru günümüzde üniversite okumamışlık, meslek edinmemek, dil bilmemek olumsuz karşılanıyor, kişinin çevresinde üni mezunları olunca ben okumadım demeye utananlar oluyor, doğru olan kendini dosdoğru dürüstçe tanıtmak fakat kimisi bakıyor etrafında 2 üniversite bitirmiş, 3 dil bilen insanlar var onların arasında garip bir psikolojiye giriyorlar.

Bizde var bir akraba hatun, sorarsanız 3 üniversite bitirdi 😂 mühendis, beslenme uzmanı, yaşam koçu, felsefeci, edebiyatçı, öğretmen, ressam, şair, besteci yok yok kadında:) he pardon bir de sanat eleştirmeni:KK70:
Gerçekte 2 yıllık üniversite kazandı ama ilk senesinde okulu bıraktı, sonrasında girdiği üni sınavları peşisıra kafasına göre bölümler seçip her birini ilk yılda bıraktı dümdüz lise mezunu.

Üniversite bitirmediğini bildiğim halde gözümün içine baka baka bana dahi yalan söylüyor, okulu bitirmedin bıraktın bitirdiysen hani diploman diyorum, üniversite 18 yıldır diplomasını düzenleyip veremedi bu kadına🤣

Ama görseniz fotoğrafçıda cübbeli, yarım bıraktığı okulun ismi olan arka fonlu mezuniyet fotosu dahi var:)
Bazısı da bizim akraba gibi ince işçilikle çalışıp ortaya attığı yalanı destekleyen girişimlerde bulunuyor, uzun zamandır kendisini görmüyorum, belki geçen zaman içinde kendine çakma diplomalar bile hazırlamıştır:))

Son düzenleme:
Konu sahibesine bir şey diyemiyorum zira bu devran böyle gidecek onun için, ta ki yaşı oturup ben ne yapıyorum diyene kadar, ki umarım gün gelir kendi değerini anlar ve masaya yumruğunu vurup herkese gereken cevabı verir.

Aranızda konuştuğunuz eğitim meslek mevzu pek dikkatimi çekti:) Doğruya doğru günümüzde üniversite okumamışlık, meslek edinmemek, dil bilmemek olumsuz karşılanıyor, kişinin çevresinde üni mezunları olunca ben okumadım demeye utananlar oluyor, doğru olan kendini dosdoğru dürüstçe tanıtmak fakat kimisi bakıyor etrafında 2 üniversite bitirmiş, 3 dil bilen insanlar var onların arasında garip bir psikolojiye giriyorlar.

Bizde var bir akraba hatun, sorarsanız 3 üniversite bitirdi 😂 mühendis, beslenme uzmanı, yaşam koçu, felsefeci, edebiyatçı, öğretmen, ressam, şair, besteci yok yok kadında:) he pardon bir de sanat eleştirmeni:KK70:
Gerçekte 2 yıllık üniversite kazandı ama ilk senesinde okulu bıraktı, sonrasında girdiği üni sınavları kafasına göre bölümler seçip her birini ilk yılda bıraktı dümdüz lise mezunu.

Üniversite bitirmediğini bildiğim halde gözümün içine baka baka bana dahi yalan söylüyor, okulu bitirmedin bıraktın bitirdiysen hani diploman diyorum, üniversite 18 yıldır diplomasını düzenleyip veremedi bu kadına🤣

Ama görseniz fotoğrafçıda cübbeli, yarım bıraktığı okulun ismi olan arka fonlu mezuniyet fotosu dahi var:)
Bazısı da bizim akraba gibi ince işçilikle çalışıp ortaya attığı yalanı destekleyen girişimlerde bulunuyor, uzun zamandır kendisini görmüyorum, belki geçen zaman içinde kendine çakma diplomalar bile hazırlamıştır:))
Diploma konusu hassas bir konu munem 😂hem hassas hem sıkıntılı 😁
Yalana dolana gerek yok ama inan cevremdeki herkes boyle,salak yerine koyuyorlar bizi kendilerince. Ya okumus numarasi yapiyorlar,yapmayanlarinin da Standart laflari bunlar “amaaan okuyup da napacaksin,eseklik baki kalir” , “onemli olan kendini gelistirmek” , “okuyanlar hep issiz,o kadar parayi okumaya harcayacagina is kur kendine yatirim yap” hic sasmaz. Okumanin itibarsizlastirildigi baska bir ulke daha bulamayiz gercekten. Sonra dark niye banlandi,hep sinirden😂

Gerçekte 2 yıllık üniversite kazandı ama ilk senesinde okulu bıraktı, sonrasında girdiği üni sınavları kafasına göre bölümler seçip her birini ilk yılda bıraktı dümdüz lise mezunu.

Çok yönlüymüş maşallah, kahkaha attım valla. Çok yaşayın 😂

Şaka bir yana da esas olay diploma değil aslında. Tabii ki eğitim çok önemli. Ama bence ondan da önemlisi kendini yetiştirmek ve geliştirmek. Diploma sahibi olup da bomboş kafayla ortalıkta gezen de çok ne yazık ki. Ondan sonra da okuyan da iş bulamıyor diye serzenişte bulunuyorlar. İnsan kendisinde fark yaratmadığı sürece 3 değil isterse 13 üni okusun, yine de iş bulamama durumu yaşayacaktır.

Diploma konusu hassas bir konu munem 😂hem hassas hem sıkıntılı 😁
Yalana dolana gerek yok ama inan cevremdeki herkes boyle,salak yerine koyuyorlar bizi kendilerince. Ya okumus numarasi yapiyorlar,yapmayanlarinin da Standart laflari bunlar “amaaan okuyup da napacaksin,eseklik baki kalir” , “onemli olan kendini gelistirmek” , “okuyanlar hep issiz,o kadar parayi okumaya harcayacagina is kur kendine yatirim yap” hic sasmaz. Okumanin itibarsizlastirildigi baska bir ulke daha bulamayiz gercekten. Sonra dark niye banlandi,hep sinirden😂
Hiç sevmiyorum yalanı dolanı, şunca yıldır sitedeyim hiç atmışlığım yoktur🤣 ki yeri geliyor ev kadını çalışan kadın içerikli konularda neler neler yazılıyor karşılıklı, hiç ezilip bana dediler bana demiyorum:))

Karşısındakine yalan söyleyen aslında kendini kandırıyor ve kusura bakılmasın ama bunun bir özgüven eksikliği olduğunu düşünüyorum, zira bana yalan söylersiniz ben inanırım ya da inanmış gibi yapar üstünde de durmam fakat salladığınız meslekten biri karşınıza çıkınca kalırsınız, bizim akrabanın ben de yapıyorum dediği bir spor dalında karşısına aynı spor dalını yıllarca yapmış biri çıktı, kadın bizimkini bozdu çünkü bizimkinin söylediği klasman yokmuş:KK70:

İnsan kendinden utanmamalı lakin kendi evde diye okumayı, meslek edinmeyi, çalışmayı da gereksiz diye nitelendirmemeli, aksine gençler okumalı, okurlarsa çevrelerindeki insanların dışında, çok daha farklı insanlar olduğunun da bilincine varırlar, her kültürden insanı tanıma imkanı bulurlar, farklı düşünceleri keşfederler, üniversite yalnızca meslek sahibi olmak için gittiğiniz bir kurum değil, fikirlerinizi sorgulayıp ufkunuzu genişletecek de bir yer, mezun olduğunuzda elinizde yalnızca diplomanız olmuyor bence.

Hiç sevmiyorum yalanı dolanı, şunca yıldır sitedeyim hiç atmışlığım yoktur🤣 ki yeri geliyor ev kadını çalışan kadın içerikli konularda neler neler yazılıyor karşılıklı, hiç ezilip bana dediler bana demiyorum:))

Karşısındakine yalan söyleyen aslında kendini kandırıyor ve kusura bakılmasın ama bunun bir özgüven eksikliği olduğunu düşünüyorum, zira bana yalan söylersiniz ben inanırım ya da inanmış gibi yapar üstünde de durmam fakat salladığınız meslekten biri karşınıza çıkınca kalırsınız, bizim akrabanın ben de yapıyorum dediği bir spor dalında karşısına aynı spor dalını yıllarca yapmış biri çıktı, kadın bizimkini bozdu çünkü bizimkinin söylediği klasman yokmuş:KK70:

İnsan kendinden utanmamalı lakin kendi evde diye okumayı, meslek edinmeyi, çalışmayı da gereksiz diye nitelendirmemeli, aksine gençler okumalı, okurlarsa çevrelerindeki insanların dışında, çok daha farklı insanlar olduğunun da bilincine varırlar, her kültürden insanı tanıma imkanı bulurlar, farklı düşünceleri keşfederler, üniversite yalnızca meslek sahibi olmak için gittiğiniz bir kurum değil, fikirlerinizi sorgulayıp ufkunuzu genişletecek de bir yer, mezun olduğunuzda elinizde yalnızca diplomanız olmuyor bence.
👍👏👏👏

Hayir kuran kursu ogretmeniydim gassalik yetkimde var
Kpss, dhbt ve yeterlilik sınavına girmeden nasl kuran kursu hocalığı yaptınız.. Ben de imamhatip mezunuyum ama hocalık için kpss,dhbt ve yeterlik sınavı şartı aranıyordu ?

Kpss, dhbt ve yeterlilik sınavına girmeden nasl kuran kursu hocalığı yaptınız.. Ben de imamhatip mezunuyum ama hocalık için kpss,dhbt ve yeterlik sınavı şartı aranıyordu ?
Merdiven alti yerlerde mumkun. Dernekler,tarikatlar cok nasilsa. Cezasi da yok,tam tersine alkis tutuyor herkes.
Kapatayim gagami ben dimi en iyisi

Back