• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir derdim var kızlar😔

erken yaş merken yaş evlenmiş işte ne yapsın kız. o kadar mükemmel miyiz biz insanoğlu anlamadım. zamanı geri mi alacak.
sende azıcık sesini çıkar. eşine söyle gitmek istemediğini.kp ne söyle, gelme baba boşuna işlerim var de. de yani. mecbur değilsin. neden mecbursun anlamadım.

Ah be cocugum
İnsan su devirde 18inde evlenir mi,icim acidi. Evde yufka acip icli koftelerle ugrasacagina okusaydin,calissaydin. Evde yalniz kalmak icin bile kocandan izin almazdin. Gunah degil mi sana,gencligine? Piril pirilsindir simdi yasitlarin universitede bu sene,hayatlarinin basindalar. Sen ise her seyi bitirmis kv kp koca koleligi yapiyorsun. Kendine yazik etmissin,sakin cocugunu da boyle yetistirme. Okusun mutlaka. Kendi hayatini kendi sekillendirsin.

bak canım 26 yaşında evlendim.
kayınpederimi de kayınvalidemi de çok severim. çok da iyi anlaşırız. ama mesela
eşim askere gitti, bir kere yemeğe gittim evlerine o kadar. kendi anam babam gel kal istersen dediler
ne münasebet koskoca kadınım işim gücüm var, akşamları evimde dinlenmek istiyorum dedim. kimse bir şey diyemedi.
ama 21 yaşında koca eline bakan biri olsaydım beni de zorlayacaklardı.
Ben 30yaşindada olsam diyelim esim askere vs.. bi yere gitti bizde kal derler cunku onlarda adet öyle kotu niyetle degil aslinda kiz yalniz kalmasin bi ihtiyaci olur diye ama ben de rahat olamiyorum o yüzden

erken yaş merken yaş evlenmiş işte ne yapsın kız. o kadar mükemmel miyiz biz insanoğlu anlamadım. zamanı geri mi alacak.
sende azıcık sesini çıkar. eşine söyle gitmek istemediğini.kp ne söyle, gelme baba boşuna işlerim var de. de yani. mecbur değilsin. neden mecbursun anlamadım.
Bu tarz şeylerde israr ettigim cok zaman oldu ama karşi taraflar anlayişsiz olunca olmuyo eşim babasina beni kotuleyerek soyluyo kavga cikartiyo kayinbabam güceniyo konuşmaya geliolar bna iş kotuye gidio adetleri görenekleri öyle ben 30yaşindada olsam eşim uzun süreligine bi yere gitse bizde kal derler

Ah be cocugum
İnsan su devirde 18inde evlenir mi,icim acidi. Evde yufka acip icli koftelerle ugrasacagina okusaydin,calissaydin. Evde yalniz kalmak icin bile kocandan izin almazdin. Gunah degil mi sana,gencligine? Piril pirilsindir simdi yasitlarin universitede bu sene,hayatlarinin basindalar. Sen ise her seyi bitirmis kv kp koca koleligi yapiyorsun. Kendine yazik etmissin,sakin cocugunu da boyle yetistirme. Okusun mutlaka. Kendi hayatini kendi sekillendirsin.
Kaç defa yazicam ki acabaherkes okul muhabbeti ypyor ben okudum ve hala okumaya devam ediyor elimin altında ypabileceğim hali hazırda mesleklerim de var cocugum kücuk hic kimsem yok ve virus oldugu icin kısa sureligine universitemi dondurdum

Kaç defa yazicam ki acabaherkes okul muhabbeti ypyor ben okudum ve hala okumaya devam ediyor elimin altında ypabileceğim hali hazırda mesleklerim de var cocugum kücuk hic kimsem yok ve virus oldugu icin kısa sureligine universitemi dondurdum
Gercekten elinizin altinda meslekLERiniz olsaydi zaten teorik olarak 20 yasinda olamazdiniz sevgili arkadasim. Kuran kursunda egitmenlik yapmak bir ogretmenlik degildir,hobi olarak yaparsiniz onu. Mevlutlere cagirirlar elinize 50 lira verirler bu mu meslek? Lutfen kendinizi kandirmayin. Universiteler online egitim veriyorlar,kimse bu avantajli donemde okulu dondurmaz. Herkes bedavadan sinif geciyor cunku. Hangi universitenin hangi bolumundesiniz bilmiyorum ama bildigim tum ogrenciler kayit yenileyip ders gecmeye bakiyorlar su donemde.

Evlendikten sonra universite okunur,okunmaz demiyoruz. Ama her seyin bir sirasi vardir,keske once okulunuz bitseydi,normal herkes gibi calissaydiniz,es ailenizin karsisinda dimdik durabilirdiniz. Ben bunu istemiyorum sunu istiyorum diyebilirdiniz. Mesgaleniz icli kofte olmazdi, baskalari adinizi kisira cikardi diye cocuk da yapmazdiniz,dunyaniz bambaska olurdu. Bunlar geri donulemeyecek seyler degil elbette. Ufkunuzu mutfakta gelistirmeyin,dusunun ve okuyun. Cevreniz cahil olabilir bu sizin kaderiniz degil. Seciminiz.

Gercekten elinizin altinda meslekLERiniz olsaydi zaten teorik olarak 20 yasinda olamazdiniz sevgili arkadasim. Kuran kursunda egitmenlik yapmak bir ogretmenlik degildir,hobi olarak yaparsiniz onu. Mevlutlere cagirirlar elinize 50 lira verirler bu mu meslek? Lutfen kendinizi kandirmayin. Universiteler online egitim veriyorlar,kimse bu avantajli donemde okulu dondurmaz. Herkes bedavadan sinif geciyor cunku. Hangi universitenin hangi bolumundesiniz bilmiyorum ama bildigim tum ogrenciler kayit yenileyip ders gecmeye bakiyorlar su donemde.

Evlendikten sonra universite okunur,okunmaz demiyoruz. Ama her seyin bir sirasi vardir,keske once okulunuz bitseydi,normal herkes gibi calissaydiniz,es ailenizin karsisinda dimdik durabilirdiniz. Ben bunu istemiyorum sunu istiyorum diyebilirdiniz. Mesgaleniz icli kofte olmazdi, baskalari adinizi kisira cikardi diye cocuk da yapmazdiniz,dunyaniz bambaska olurdu. Bunlar geri donulemeyecek seyler degil elbette. Ufkunuzu mutfakta gelistirmeyin,dusunun ve okuyun. Cevreniz cahil olabilir bu sizin kaderiniz degil. Seciminiz.
Eğitim online da olsa ben bedavadan geçirmiyorum 🙈
Ödev, proje, sınav vs ile hafiften imanlarını gevretiyorum 🤷‍♀️

Egitim konusunda söz söylemek için doktora yapmak gerekmiyor. Kız çocuklarının eğitim alması ve küçük yaşta evlenmemesi konusu bu ülkenin kanayan yarasıdır. Ama belli ki sizin konuya dair başka hassasiyetleriniz var. Eğitimine önem ver diyenleri eleştirmekten ziyade bu kardeşimize daha aklı selim çözüm yontemleri önermeniz daha güzel olurdu
Bir konu hakkında eleştiri yapmak için birikim olması gerekir.Konu sahibi eğitim için değil ailevi sorunu için yorum yapmamızı istiyor.Kalkıp da konuyla alakasız yorum yapmak abes olur.Eğitim konusuna değinmek istiyorsanız başka bi konu açılır öyle tartışılır.

Geçen bir konuda da aynısını demiştim yine diyorum olayın Doğulu Batılı olmakla zerre ilgisi yok, cahil, kendini geliştirememiş her yerde, her kesimde aynı. Müge Anlı'da genelde cahil kesimi görüyoruz, hepsi Doğulu mu, değil. Olaya o şekilde bakmayın. Siz inanılmaz cahil, kültürsüz bir aileye gelin gitmişsiniz. Yaşınız gerçekten çok küçük, aileniz nasıl müsaade etti evliliğinize inanamıyorum, 25 yaşındaki kız kardeşim evlenmek istediğini söylese tepki gösteririm daha kariyerini tam eline almadan ne evliliği diye. Şu an sizin kendinizi sevdirmek adına sizi üzen bir aile yerine eğitiminizle, kariyerinizle ilgilenmeniz gerekiyordu. Sorununuz çözümü maalesef yok. Aldığınız her tavır sonrası eşinizi doldurup üstünüze salacaklar. 10 yıl sonra artık tecrübeli de olacağınız için anca rahat edebilirsiniz o da bir ihtimal.

Burda suç kocanda. Seni ezdiren o. Her kötülüğü anası babası yapıyor, size de el öpüp susmak kalıyor. Kocan da ana baba kardeş gibisi olmaz diyor sizi yok sayıyor. Evde tek bile kalamiyorsun, kocan babası ne derse onu yapıyor. Sonrada iyi anlaşıyoruz aslında diyorsun.

Sen o evde nesin, bir düşündün mü?

Ben de konunun eğitim, meslek sahibi olma ve yaş ile ilgili olduğunu düşünenlerdenim.

Hayat birbirinden keskin hatlarla ayrılmış bloklardan oluşmuyor. Her şey birbiriyle bağlantılı bir şekilde. Dolayısıyla bu sadece bir aile sorunu değil.

Kendimi düşünüyorum. 25 yaşında evlenirkenki aklımla, 30lu yaşlardaki aklım aynı değil. Şimdi olsam bir kaç sene daha ertelerdim.

Konu sahibi 30 yaşında da olsam aynı davranırlardı, aile yapıları bu demiş. Değişen onlar değil siz olacaktınız zaten. Evet, onlar aynı davranmak isterlerdi. Ama sizin konumunuz, düşünce yapınız, hayata bakışınız buna müsaade etmeyecekti. Eşiniz dahil herkes geri adım atmak zorunda kalacaktı.

Siz bir de buna eğitim ve meslek hayatının getirdiği tecrübe ve özgüveni ekleyin. Bu deneyimlere sahip olmak ile olmamak farksız olabilir mi?

Bu durumda eşiniz babasını arayıp, sizin tek kalacağınızı söyleyecek, size gelmesine gerek yok diyecek. Başka da ne yapılır bilmem bu kafadaki insanlara.

AY NE BAYILIYORSUNUZ BİRİNİ ERKEN EVLENİP ÇOCUK SAHİBİ OLDUĞU İÇİN TÜ KAKALAMAYA. Size ne yahu Sİ ZE NE? İsterse 17 yaşında evlenir. Herkesin kendi hayatı kendi tercihleri. Erken evlendiği için çekmiyor bunları çevresindekiler öyle olduğu için çekiyor. Vay o yaşta evlenilir mi sen hatayı başında yapmışsın vesaire. Gerçekten size ne ya? Olan olmuş artık! Yargılamanın ne anlamı var? Ya zaten çoktan evlenmiş kadın, bunu henüz evlenmemişlere söylerseniz bir değeri olur anca, gerisi akılsızca bir ego tatmini. Sanki 30 yaşında şirket patronu olduktan sonra evlense bunları yaşamayacağının garantisi var. Erken (!) evlenmek her seferinde pislik atılacak bir şey değil. 23 yaşındayım 20 yaşında evlendim ve evliliğim ne okuluma ne kariyerime engel oldu, yemeğimi de yapıyorum online derslere katılıp akademisyenlik için de hazırlanıyorum. Yeter ama gerçekten şu erken evlenenlere b*k atmalarınız çok sıktı. Tamam en modern en akıllı sizsiniz tamam.

Bu nedir yani 18 yasinda evlendi sorun yasiyor diye kadinin sorunundan cok yasi yada cocuguna yorum yagiyor isteyen istedigi yasta evlenir bunun kararini sorgulamak kimseye dusmez cogu kadin 40 yasina gelmis evde kalmis sorunu yokmu hic bos bos herkes bi konusuyor
Kendi egolarını tatmin etmeye çalışıyorlar biz öyle yapmadık çok akıllıyız siz yapmadınız çok akılsızsınız başınıza gelen her şeyi hak ediyorsunuz kafası. Hadi ya hadi.

Mesela benim kuzenim cok eltili bir aileye gelin oldu.

Evlilik yasi digerlerine göre daha buyuktu ve tek memur gelin oydu.
Yeri geldimi kuzenim dusundugunu söyluyor ve onlarin dedigi hayat tarzini kabul etmiyor. Okudugu icin isi oldugu icinde kabul etmemesi aile tarafindan kabul ediliyor. KV onun evine tasinma durumunda istemedigini söylemis ve sulale kabul etmis durumu. Baska zaman ama eltileri ayni durusu sergiliyememis.

Demem o ki aile yapisi degismez belki ama yasla karakterlerimiz, özguvenimiz ve durusumuz degisiyor.

Bu ne saflik ya. Onlar konusucak siz yanıt verirseniz kocanız sizi sucluycak. Aileniz sus otur diyor. İrklsariniz farklı ama ben ortada kültür çatışması göremiyorum hepinizde cahillik var. İşiniz gücünüz yok koca da elden gitmesin diye yıllarca huylarina gitmeye calisicaksiniz gibi duruyor. Yemeğinizi evinizde yiyin. Haftada bir de nezaketen misafirlik yaparsınız diplerinde durmayın bu insanların kocanizin sumsuklugunu normallestirmeyin

Erken evlenenler köpürüyor ahahahah. Gercekten hayatınız bu kadar iyi olsa ispat çabasına girmezdiniz. Sizlerde pişmansınız ya burda bağıra çağıra bastırmaya çalışıyorsunuz. 😄
Ozellikle kkda dikkatimi ceken su:
Nasil oluyorsa 20 yasinin altinda evleniyorlar,hepsinin elinde meslegi var. 3 universite okumuslar hatta 1 de degil. Yani bu nasil oluyor matematigim iptal yahu. Hadi okumak zorunda da degil herkes ama kimsenin meslegi dogru degil bu nasil is cozemedim. Gercek hayatta da cok karsilasiyorum. Misal annemin bir komsusu once avukatim dedi,sonra muhendislik mezunuyum devlet dairesinde calisiyorum dedi. Bakiyorum kadin hic ise gitmiyor evde. Nasil olabiliyor? Yalanla nereye kadar ve neden yani gerek var mi,ev hanimiyim de. Ayip degil.
Bir kisi de dese ki erken evlendigim icin es ailem beni ezikliyor,cocuk muamelesi goruyorum,okumamis olabilirim ama ben de bir bireyim,gerekirse siler atarim hepsini ama yine de bu cehalete karsi kendimi kanitlamak zorunda degilim diyemiyorlar. Ona uzuluyorum.

Back