- 12 Haziran 2015
- 18
- 9
- 37
-
- Konu Sahibi sergioramos
ben evlendiğimden beri alt üst oturuyorum tek hatam o. eşimle hiç bir sorunum yok hep annesi babası ablası yüzünden tartışıyoruzSoğuma canım her kv kp bir değil yakın oturma çok da uzak oturma yeter.
Aynen ya ne güzel yazmışsın.benim annemin babamın gelini olsaydı aynı dediğin gibi olurdu.Ben kv ve kp için elim ve el olarak kalıcamBeni annem bir çarşamba sabahı ev de oturma odasında dünyaya getirmiş.
Doğduğum günden 10 yaşına kadar hastanelerden çıkmamış.Yeri geldi benimle birlikte göz yaşı döktü.
Babam canım babam hep bizim için mücadele etti çalıştı çabaladı ay parçam diye sevdi gözünden sakındı.
Nişanımın takıldığı gün bile NE OLURSA OLSUN SEN BENİM KIZIMSIN ALLAH MUTLULUĞUNU HİÇ BOZMASIN AMA OLDU Kİ ÇOK MUTSUZSUN KİMSEYİ DİNLEME VE ÜZMELERİNE İZİN VERME AİLEN SENİN HER ZAMAN ARKANDA..dedi.
Sözüm ona ben insan evladıyım benimde annem ve babam var bizimde gelinimiz var daha bir gün gelinimize annem kalk şunu ver dememiştir.Gelinimizde anneme bir gün anneciğim bitanem ipeğim böceğimin dışında bir kelime etmemiştir..
Bu biraz insanın davranışlarına bakıyor..Eğer ki kendi kızına nasıl davranılmasını istiyorsan sende gelinine öyle davranacaksın.
Büyüğe saygı duyulması için o büyüğün biraz olsun küçüğe sevgi vermesi gerekiyor ki bir ortak yolu bulunsun.
Ama malesef Türkiye'de Kayınvalidelerin %70 i Bulunmaz hint kumaşı doğurduğunu düşündüğü için bu mümkün olmuyor..
Biraz anlayış biraz hoşgörü.
Ailelerin dinamiğinin farklı olmasından kaynaklanıyor bence bu durum.
Biz mesela sürekli ıvır zıvırı birbirimize anlatan bir aile değiliz, kimse herkesin don rengine kadar her şeyi bilmez, etraftan duyduğu her şeyi anlatmaz ve her aklına esen soruyu da sormaz.
Eşimin ailesi de her haltı birbirlerine anlatan insanlar hatta eşim planlarımızı dahi anlatır. Plandan vazgeçince e hani böyle yapacaktınız diye sorulur vs.
Misal bizim eve bir kedi geldi, bugün 3 gün oldu ailem yeni öğrendi, eşimin ailesi ise kedinin geleceğini gelmeden bir hafta önce biliyordu doğal olarak daha çok müdahale, daha çok yorum, daha çok can sıkıcı durum. Ne gerek var?
Eşime benim durumum garip geliyor, bana da onun durum. Ben neden bu kadar müdahale ediyorlar diyorum, o ise neden sormuyorlar diyor.
Beni annem bir çarşamba sabahı ev de oturma odasında dünyaya getirmiş.
Doğduğum günden 10 yaşına kadar hastanelerden çıkmamış.Yeri geldi benimle birlikte göz yaşı döktü.
Babam canım babam hep bizim için mücadele etti çalıştı çabaladı ay parçam diye sevdi gözünden sakındı.
Nişanımın takıldığı gün bile NE OLURSA OLSUN SEN BENİM KIZIMSIN ALLAH MUTLULUĞUNU HİÇ BOZMASIN AMA OLDU Kİ ÇOK MUTSUZSUN KİMSEYİ DİNLEME VE ÜZMELERİNE İZİN VERME AİLEN SENİN HER ZAMAN ARKANDA..dedi.
Sözüm ona ben insan evladıyım benimde annem ve babam var bizimde gelinimiz var daha bir gün gelinimize annem kalk şunu ver dememiştir.Gelinimizde anneme bir gün anneciğim bitanem ipeğim böceğimin dışında bir kelime etmemiştir..
Bu biraz insanın davranışlarına bakıyor..Eğer ki kendi kızına nasıl davranılmasını istiyorsan sende gelinine öyle davranacaksın.
Büyüğe saygı duyulması için o büyüğün biraz olsun küçüğe sevgi vermesi gerekiyor ki bir ortak yolu bulunsun.
Ama malesef Türkiye'de Kayınvalidelerin %70 i Bulunmaz hint kumaşı doğurduğunu düşündüğü için bu mümkün olmuyor..
Biraz anlayış biraz hoşgörü.
Bence temelde 2 sorun var, cok yuzgoz olmak ve cok kafaya takmak.
haricten gazel de okumuyorum 10 yillik evliyim, hic mi laf soylemiyor kayinvalidem kayinpederim, ooooo hepsini hafizama kaydetsem hepsi icin kin gutsem dişlerim dokulurdu. Bakiyorum millet uzuuun uzun diyalog yaziyor, nasil tutuyorsunuz aklinizda?
Takmayin yahu, caniniza yazik.
kadin gelmis 60 yasina, yasam tarzi, hayata bakisi, dogup buyudugu cografya bile benimkinden farkli, benim gibi dusunmesini beklemem aptallik olmaz mi?
Belki onun yasina geldigimde dusunme yetilerimi bile kaybedecegim, onun soyledigi sozleri, dusuncelerini dert edinemem bu gercegin farkindayken.
hele de nisan bohcasini, soz cikolatasini falan mesele yapiyorsunuz ya, yapmayin kizlar, 30 unuza varmadan saclariniz agarir, bunlar icin en guzel gunlerinizi zehir etmeyin. kimseye eyvallahiniz olmasin, kendi isinizi kendiniz yapin, beklentinizi ne kadar yuksek tutarsaniz hayal kirikligini da o kadar şiddetli yasarsiniz.
Ozetle esinizle mutluysaniz perdelerinizi herkese kapatabilir ve gayet huzurlu olabilirsiniz yeter ki eltim bana yan gozle bakti, gorumcem laf cakti, kaynanam der gibi yapti diye kendinizi doldurmayin.