"Bir Derdim Var" bölümünden anladım ki çiftler değil aileler evleniyormuş...

Eşim bana hiç sesini dahi yükseltmez kavga ederiz hep onun ailesi için hep alttan alır küs duramaz zaten kocam yapıcı bi insan öyle olmasa çoktan biterdi sabır fedakarlık

Allah bebeğine uzun ömür verin sağlıklı olsun inş sizede tabiki

sağol cnm :) keşke benim kocamda bira yapıcı olsa ve beni zorlamasa :KK43:

Ne bekliyordun ki?
60 yaşındaki kv gelip buraya derdinimi yazacak?
Benimde kayıngillerle sorunlarım problemlerim var ve buraya yazdıklarımda var yazmadıklarım da var.

Mesafee koymazsan laçkalıktan ölürsün, mesafe koyarsan soğuk nemrut bir gelin olursun(!)
Ara dengeyi bulabilmek önemli.
Ha ben buldum mu arayı, emin değilim..

Ama kesinlikle 1 yılda gözlemlediğim kadarıyla,
Erkek aileleri herşeye müdahale etme çabasında, maddi manevi bir karışma durumları var ki hiç rahatsız olmuyorlar.
Ama kız aileleri aman düzenleri araları bozulmasın da ben dahil olmayayım karışmayayım modunda.
Ben bunu kendi yaşadıklarımda ve çevrem de görüklerime dayanarak yazdım.

Evet bende bir gelinim ve burada da çoğunluk olarak öndeyiz :cool:

Çoğu sorunların çıkma sebebi, kimse kusura bakmasın ama kvlerin çok bilmiş, yılların birikimi olan uslupları ve sergiledikleri tavırları.
Aslında bir rahat bıraksalar, yuva kurdular kendileri birşeyler için çabalasalar mantığı yok kesinlikle.
İllaki dahil olucak bir extra yapmak durumda hissediyor kendini.

Örn: 17 yaşında falandım annem bana yoğurt mayalamasını öğretti ve şuan yaşım 24. o gün bugün evlenmeden önce evde ben mayalardım yoğurdu. Evlendim falan derken yoğurt mayalıyorum ama ne tesadüf ki öğreniyorum yanlış mayalıyomuşum ben, öyle mayalanmazmış o yoğurt(!) Eee senelerdir ben ne yedirdim aileme ozaman(?)

Yani velhasıl kelam bu söylediğim büyük bir dert değil, he diyip geçtim.
Ama neden mudahale?
Üstelik yıllardır yoğurt mayaladığımı söylememe rağmen neden illa kendini baskın kılmak istiyorsun(?)

Bence Gelinleri tetikleyen birşey yoksa çok zararsızlar kanımcaaa :cool::cool:

Merhabalar ben aranıza yeni katıldım..Aslında uzun zamandır takip ediyordum dışardan.Başım sıkıştığında ne zaman google a danışsam mutlaka kadınlar kulübünden bir fikir çıkardı :) Canım çok sıkkın en yakın arkadaşlarımla dertleştim fakat hiç tanımadığım hanımlardan objektif fikirler almam lazım sanırım :KK43: Ben evleneli henüz henüz 22 gün oldu.Ama daha ilk hafta 'ben ne yaptım eyvaaahh' çektim..Aklımda boşanmakla ilgili türlü türlü şeyler geçti.Eşimle birlikteliğimiz tam 8 senesini doldurdu.Onu çok seviyorum..Biliyorum o da beni çok seviyor.Çok farklı kültürlerden insanlarız ama biz sorunsuz atlattık evlenme sürecini.Annesine çok çok çok düşkün.İki kardeşler görümcem benden 1 yaş büyük ama 8 senedir evli 2 çocuğu var.Eşimin annesine düşkün olmasını zarar olarak görmedim annesine düşkün biri eşine de düşkün olur dedim.Fakat sonraları kabusum oldu.Belki kabusa çeviren de kendi takıntılarım bilmiyorum.Önce aynı evde yaşayalım diye bir fikir vardı ama sonra eşimde bunun iyi olmayacağını düşündüğü için birbirimize çok yakın ayrı evimiz oldu.Yemek ayrı ayrı olmaz onlar iki kişi biz iki kişiyiz yemeğimiz bir dedi.Tamam dedim sorun etmedim ben zaten çalışıyorum kayın validem yemeklerimi hazırlar olarak gördüm.Aileme çok düşkünüm onlara çok uzak değilim ama o evden kopmak zaten benı çok zorladı.Kayın validem mükemmel bir kadın ama yine de bu hayata alışmakta zorlanıyorum.İstiyorum ki eşimle yalnız bana ait bir dünya olsun çok zor geliyor her akşam onlarla yemek yemek saat 10lara kadar oturmak zor gelmeye başladı.Suratımı asıyorum ister istemez eşim de kızıyor istemiyo musun diye.Ben seninle olmak istiyorum dedim anlayışla karşıladı ama bunun büyütecek birşey olmadığını düşünüyor.Kaynanam oğluna çok düşkün çok seviyor benimle iyi geçinmek istiyor.Hiç birşeyime karışmıyor.Hatta geldiğinde bulaşıklarımı yerlestiriyor balkonumu yıkıyor sen yoruldun diyip bişey döküldüğünde yerimi sildiğini biliyorum :) Yemeklerimizi de o yapıyor çalışıyorum diye.Ama nedense bunlar bile beni rahatsız ediyor?N'olur bana bir fikir verin napmalıyım :KK43:

cnm konu zaten onların sözlerinden ziyade eşi doldurup evde huzursuzluk yaratmaları. kapıyı kapatınca eşle kavga edince onların söylediği sözler öyle bir aklında kalıyorki anlatmam. dediğin doğru evlendikten sonra saçlarım beyazladı daha 30 bile değilim. her geçen gün yeniden beyazlıyor. ki baştada kendi ailemden daha çok değer verdim o yüzden bu hale geldi kv.

bazı insanlar kavgaya fırsat kolluyor, bu bir gerçek.
çift olarak ikiniz de dış müdahalelere kulaklarınızı tıkamalısınız, zaten tek tarafla olacak iş değil, evlilik karşılıklı özveri ve saygıyla yürür.

Yani ben 8 aylık evliliğimin 6 ayını eşimin ailesiyle geçirmiş olacağım ve gerçekten kafayı yemek üzereyim. Eşime belli ettim bir keresinde, neredeyse boşanıyorduk, söylemediği laf kalmadı.

Peki 8 aylık evliliğinizin 6 ayını kendi ailenizle geçirmiş olsaydınız yine kafayı yiyecek duruma gelir miydiniz? Eşiniz bu durumdan şikayetçi olduğunu size söyleseydi sizin tepkiniz ne olurdu eşinize,,,
İşte bu konuda demek istediğim buydu benim,,,
Hiçbir gelin kendi ailesinden ödün vermek istemiyor fakat iş damat ailesine gelince kafayı yemek üzereyim deniliyor,,,
Biraz empati kurması öğrenilmeli,,,

Sorun aileler değil sorun eşlerimizle olan iletişimimiz kimse kimseyi kendi ailesine ezdirmezse zaten hiç bir sorun çıkmıyor .Fakat biz karıkoca baya bir odunuz bu konular da ailelerle fazla görüşmüyoruz nedeni tamamen tembellik yorgunluk bu akşam gidelim yarın yemeğe çağıralım hergün aynı muhabbeti ederken koltuklarda karşılıklı bayılan iki odunuz :KK70:

Peki 8 aylık evliliğinizin 6 ayını kendi ailenizle geçirmiş olsaydınız yine kafayı yiyecek duruma gelir miydiniz? Eşiniz bu durumdan şikayetçi olduğunu size söyleseydi sizin tepkiniz ne olurdu eşinize,,,
İşte bu konuda demek istediğim buydu benim,,,
Hiçbir gelin kendi ailesinden ödün vermek istemiyor fakat iş damat ailesine gelince kafayı yemek üzereyim deniliyor,,,
Biraz empati kurması öğrenilmeli,,,
Bu açıdan haklısınız çünkü kendi durumumu belirtmemişim.. Annemin yaptığı bazı hatalardan dolayı eşim anneme ağzına geleni söyledi ve şimdi beni de görüştürmüyor. Kendince haklı sebepleri var diye hiç sesimi çıkarmadım. Anneler gününde aramak istediğimde bile ağzına geleni söyledi. Ayrıca bu 6 ayı kendi annemde de geçirseydim durum aynı olurdu çünkü artık onla değil eşimle yaşıyorum ve kendi evim dışında
asla rahat edemeyen biriyim bunu da eşime defalarca belirttim...

Valla bende yabancilara bakiyorim ozellikle hollandada halamin yaninda uc ay dil okulu icin kalmistim. Onlarda boylee bi problem yok. Duracagi yeri biliyorlar. Kimseyi zirt pirt rahatsiz etmiyorlar halamin yan komsusu bosna hersekliydi ama inanin buna her sabah onlarin bu denli mutlu olduklarini gordukce kiskaniyordum. Masallah diyelim neyse. Onlar yeni evliymis orda kalirken bize kahveye geldi kadin aksama esinin annesinin gelecegini soyledi ama bi rahat ev daginik yemek yok bizde olsa telasi bigun onceden baslar aman kv laf etmesin aman kusur bulmasinlar aman begendiklerini yapayim sonra terastan sesler onlara sadece kek ve krep yapmis birlikte hazirlamislar cay bile yoktu kola falan. Iste buyuk sevmis kucuk sayiyor. Bizi evlat gibi sevmediler ki anne baba gibi benimseyelim. Allah iyi insanlarla karsilastirsin aminnnn!!

Vallahi ben sogudum zaten kafamda soru işaretleri vardi evliliğe dair kültür farkından dolayi simdi daha çok korkuyorm

Aynen öyle. Maalesef Türk erkeği özgüvensiz yetiştiğinden, kendi ayaklarının üzerinde durmayı bilmediğinden bu sorunlar yaşanıyor. Bakmayın yani o maço tavırlara. 40 yaşında anne babasının sözünden çıkamayan adamlardan oluşuyor bu toplum. Kendi ailesini bile kursa kendi söz hakkını savunamıyor. O yüzden hanımlar oğullarınızı biraz rahat bırakın. Koşmayın peşinden, kendi başına birey olmayı öğrensin. Öğrensin ki sizin çektiğinizi ilerde başkasına çektirmesin.

Ha aynı şey kadın için de geçerli. Büyüyün arkadaşlar yetişkin olun biraz. Saygısızlık etmek değil bu ama herkes sınırını bilmeli. anne babanız/onun anne babası bile olsa.

Şurdaki konu başlıklarını okuyunca anladım ki,boşanma sebepleri,tartışma sebepleri vs. hepsinin ana konusu çiftlerin kendi sorunları değil meğersem ailelermiş.
Aslında çoğu çift arasında hiçbir sorun yok,
Fakat gel gör ki kaynanam şöyle,eltim böyle, görümcem şöyle vs vs.
Yok efendim kayınvalidem/kayınpederim bana şunu dedi, yok efendim görümcem sık sık bize(kardeşine) geliyor, yok efendim sen benim aileme nasıl öyle davranırsın, yok efendim eltim beni kıskanıyor vs vs.
Bu nedir yahu,
İnsan bunları okurken bunalıma giriyor,
Karı-koca kendi ailesini kurabilmesi için evlilikten önceki ailesiyle arasına mesafe koyması şart,
Bu hem damat hem de gelin için geçerli bir durum,
Bu mesafe konmadıkça karı-koca kendi ailesini kuramaz,,,
Yemin ederim şuraya bakarken bekar olsaydım evlilikten soğurdum,,,

2 yeni beden 2 yeni ruh birbirlerini zar zor tanıyıp birbirlerine alışmaya çalışırken, bunları baltalayan genelde aileler oluyor evet. Tabi kişiden kişiye değişir, herkesin iyisi kötüsü var kime ne denk gelir bilemeyiz ama haklılık payın var mesafe önemli. Ben mesafe koyduğum halde yapmadıklarını bırakmamışlardı eski sözlümün ailesi falan ama işte. İnsan ister istemez herkesi aynı kefeye koyuyor haklı olarak. Karışık işler ya bilmiyorum

X