- 20 Ağustos 2013
- 784
- 451
- Konu Sahibi sergioramos
Kendi ailem kadar değer vermedim vermem de hele artık hiç vermem değmez çünkü.
bu cümlenin anlam ve önemini daha yeni anladım
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kendi ailem kadar değer vermedim vermem de hele artık hiç vermem değmez çünkü.
Allah bebeğine uzun ömür verin sağlıklı olsun inş sizede tabikibu cümlenin anlam ve önemini daha yeni anladım
Eşim bana hiç sesini dahi yükseltmez kavga ederiz hep onun ailesi için hep alttan alır küs duramaz zaten kocam yapıcı bi insan öyle olmasa çoktan biterdi sabır fedakarlık
Allah bebeğine uzun ömür verin sağlıklı olsun inş sizede tabiki
cnm konu zaten onların sözlerinden ziyade eşi doldurup evde huzursuzluk yaratmaları. kapıyı kapatınca eşle kavga edince onların söylediği sözler öyle bir aklında kalıyorki anlatmam. dediğin doğru evlendikten sonra saçlarım beyazladı daha 30 bile değilim. her geçen gün yeniden beyazlıyor. ki baştada kendi ailemden daha çok değer verdim o yüzden bu hale geldi kv.
Yani ben 8 aylık evliliğimin 6 ayını eşimin ailesiyle geçirmiş olacağım ve gerçekten kafayı yemek üzereyim. Eşime belli ettim bir keresinde, neredeyse boşanıyorduk, söylemediği laf kalmadı.
Bu açıdan haklısınız çünkü kendi durumumu belirtmemişim.. Annemin yaptığı bazı hatalardan dolayı eşim anneme ağzına geleni söyledi ve şimdi beni de görüştürmüyor. Kendince haklı sebepleri var diye hiç sesimi çıkarmadım. Anneler gününde aramak istediğimde bile ağzına geleni söyledi. Ayrıca bu 6 ayı kendi annemde de geçirseydim durum aynı olurdu çünkü artık onla değil eşimle yaşıyorum ve kendi evim dışındaPeki 8 aylık evliliğinizin 6 ayını kendi ailenizle geçirmiş olsaydınız yine kafayı yiyecek duruma gelir miydiniz? Eşiniz bu durumdan şikayetçi olduğunu size söyleseydi sizin tepkiniz ne olurdu eşinize,,,
İşte bu konuda demek istediğim buydu benim,,,
Hiçbir gelin kendi ailesinden ödün vermek istemiyor fakat iş damat ailesine gelince kafayı yemek üzereyim deniliyor,,,
Biraz empati kurması öğrenilmeli,,,
Şurdaki konu başlıklarını okuyunca anladım ki,boşanma sebepleri,tartışma sebepleri vs. hepsinin ana konusu çiftlerin kendi sorunları değil meğersem ailelermiş.
Aslında çoğu çift arasında hiçbir sorun yok,
Fakat gel gör ki kaynanam şöyle,eltim böyle, görümcem şöyle vs vs.
Yok efendim kayınvalidem/kayınpederim bana şunu dedi, yok efendim görümcem sık sık bize(kardeşine) geliyor, yok efendim sen benim aileme nasıl öyle davranırsın, yok efendim eltim beni kıskanıyor vs vs.
Bu nedir yahu,
İnsan bunları okurken bunalıma giriyor,
Karı-koca kendi ailesini kurabilmesi için evlilikten önceki ailesiyle arasına mesafe koyması şart,
Bu hem damat hem de gelin için geçerli bir durum,
Bu mesafe konmadıkça karı-koca kendi ailesini kuramaz,,,
Yemin ederim şuraya bakarken bekar olsaydım evlilikten soğurdum,,,