Bir boşanma meselesi ; vicdanimla mantığım arasında kaldım :(

Öncelikle durumunuza çok üzüldüm,bu tür şeylerle çok karşılaşıyorum . Avukatınız sizin için en doğrusunu yapacaktır. Ama size tavsiyem birbirinizi çok fazla yıpratmayin. Ortak bir çocuğunuz var bunu asla unutmayın, allah yardımcınız olsun

Bütün haklarınızı hatta fazlasını alın bence. Sizde bir kusur göremiyorum anlattıklarınıza göre. Borçlarınızı ödeyerek sizi psikolojik maddi manevi kendisine mecbur bırakmaya çalısmıs. Kendi kazandığınız parayı dahi elinşzden almış sizin ona karşı bir borcunuz vefanız da kalmamıs. Madem bu işin geri dönüşü yok elinizden geleni ardınıza koymayın ilerde de pişman olmayın.

Kızınınızın önündeki olanları okuyunca gözümden yaş geldi Allah bildiği gibi yapsın onu ama siz de elinizden geleni ardınıza koymayın

evine bağlı para harcamayan bir bayanmışsınız ve bi nevi size iftira gibi o dekontlar siz ona en başında borcum var demişsiniz zaten
en azından kızınızın hakkını fazlasıyla alın Allah sizi ve kızını hayatın her anında güzel temiz insanlarla karşılaştırsın

Ne var ne yok donuna kadar al.

Psikolojik siddet, sözlu siddet, fiziki siddet

Ne ararsan var.

Avukatina birak alsin donunu ne vicdani yahu.

Sanırım yanlış anlattım ailemde sizler gibi düşünüyor çocuğunun hakkı tabiki alacaksın diyor. Tazminatı almiyorsun madem arabadaki hakkını al diyorlar. Işte sorun eden benim
Valla o zaman siz tuhafsınız kusura bakmayın.
Zaten devlet çocuğu size verecek bu adam ilgilenmez kızıyla bari tüm haklarınızı alın da çocuk maddi olarak mağdur olmasın ilerde bunun lisesi üniversitesi var daha.
Ki ben devletin de aman aman yüklü tazminat hakkı vereceğini sanmıyorum size 3 5 bir şey olur ancak.
Avukatınızı dinleyin siz onlar tecrübeliler kaç dava görüyorlar vardır bir bildiği.

hani derler ya donuna kadar alin diye aynen onu yapin , arabayi da altinlari da herseyi alin

ve sizin nezdinizde burayi okuyan tum kadinlara da ders olsun yasadiklariniz

benim kocam ne kadar maas aldigimi bile bilmez , bir kere bile sormadi bana maasimi
bide sizler atm kartini veriyorsunuz

insallah bundan sonra cok mutlu olursunuz

Tazminatı borcunuza karşılık almasanız bile.Arabanın yarısı ve çocuğunuzun nafakasini almalısınız.

Şu an benim öğrenim kredimi de eşim ödüyor.Hatta bir dönem ben çalışmıyordum hem kira hem öğrenim kredimi her şeyi o ödüyordu şu an çalışıyorum.
Evet ben de maaş kartımı veriyorum ama ben para işiyle uğraşmayı sevmiyorum tüm ödemeler faturalar her şey onda ayrıca ben ne istersem onu alırız yanimda mutlaka nakit bulunur 50 100 lira kartimda gene mutlaka 300 400 bırakır acil durumlar için.
Ben kendi isteğimle veriyorum kartımı yani.
Onun dışında ben kardesime anneme para yollarim ufak tefek bir şey demek şöyle dursun memnun olur.
Yani bir sizin eski es değil karısının borcunu ödeyen öyle hoduk gibi gezmesin ödedim ettim diye.
Malesef siz pasif kalmışsınız sindirmiş sizi.

Şiddetin bedeli çoktur...

O 30 bini unutun. Avukatınıza sonuna kadar katılıyorum. Almazsanız ileride kızınız öğrenirse vallahi kızar size, niye almadınız diye. Ben olsam anneme kızardım. :)

Geçmiş olsun ayrıca, iyi ki kurtulmuşsunuz. Güzel ve özgür yarınlara, dayanışmayla... Sevgiler.

Tabii ki alacakdın ne hakkın varsa

Kusura bakmayin da esiniz sirket evliligi yapmis gibi dusunuyor. Adam ssnki esinden degil de ortagindan ayriliyor.
O kadar sindirilmissiniz ki psikolojinizi de alt ust etmis sizi de oyle dusunmeye sevk etmis. Su an saglikli dudunemiyorsunuz. Avukatinizi dinleyin. Onlar bu tip olaylari sIk sIk yasiyorlar. Siz avukata birakin.
Size vururken merhameti olmayan insani dusunmeyin artik. Vicdan yapmasi gereken biri varsa o. Ama esine siddet uygulayan nirinden de vicdan beklemeyin. Sadece kizinizin gelecegini dusunun. Gecmis olsun.
Size yasattiklarini hicbir seyle odeyemez o.

Bi kere dugunde takilanlar kadinin hakki hukuken
Dinen kadinin çalıştığı da kadinin hakki evi gecindirme zorunlulugu yok
O yuzden canim benim hic dert etme kendine al haklarini catir catir ye
Mehirin varsa onu da iste tazminatini da al
es kisisi de mal gibi kalsın

Ya o size mal embesil derken acıdı mı?
Ben mi çok çamurum siz mi melek karar veremedim.
Şimdi öğretmen maaşı 4000 ise. Sadece bir yılda 48000 eder. 192000 eder 4 yılda. Sen yenen hakkını kurtar derim.
Yavrunun ve senin gözlerinden öperim .
Not: Yaşadıklarına çok benzer şeyler yaşadım sadece o borcumu ödemedi ben kartımı vermedim.
Araba tazminat ve nafaka aldım.

Cok yanlış, gerçekten cok yanlis. Bizde de durum tam tersiydi. Esimin borclari vardi, hem de sizin bahsettiginiz mebladan cok daha fazla. Evlendik, ödedik, temizledik. Ama şunu da soyliyim ben de hata yaptim. Bi keresinde bi kavga sirasinda borc meselesini dile getirdim. Gururunu kirdim adamin. Borç da neymiş, kurban olsun kocama. O kadar pismanimki, keske kirmasaydim kalbini. Gerçekten cok onemsiz seyler bunlar. Hic kalp kirmaya degmez.

Sizin eşinizse sanki bu duruma takilmis kalmis. Hem nerden baksaniz 4 yilda 100binden fazla maas almissinizdir. Coktan odemissinizdir siz o borcu. Vicdanlik hic bisey yok hocam. O size bunu empoze ederken, bu psikolojik baski sonucu siz de bu durumu kabullenmissiniz sanki. Ayrica borcunuz vardiysa vardi, biliyodu da evlendi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…