• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir boşanma meselesi ; vicdanimla mantığım arasında kaldım :(

Yıllık en az 3 bin aldığınızı var sayıyorum 10 ayda 30 bin ediyor zaten 4 yıl 48 ay eder ve o süre boyunca sizin maaş hep o adama akmış. Hesaplayın bakalım 3000*48 =144.000 ediyor sizce kim kime borçlu?
Bi de buna hizmetçi parasını ekleyelim lütfen. Arkadaş dört dörtlük hizmetini yapmış bi de. Şu an evde olduğum halde ben her gün üç çeşit yemek yapmıyorum mesela.

Sevgili arkadaşlar şimdi herkesten başta özür dileyeyim biraz uzun bir konu başınızı şişirmem umarım.
O kadar çok araftayımki anlatamam. Fikirlerinize çok ihtiyacım var.4 yıllık evliliğim bitmek üzere boşanma aşamasındayım. 3 yaşından birde kızım var.Şimdi herşeyi detaylıca yazacağım size.
Eş kişisi ile tanıştığımızda 4 yıllık öğretmendim. memleketime yeni tayin olmuştum. Bu 4 yılı maddi anlamda çok müsrif gecirdim. Yalnız yaşıyordum evde tek başına yemek yapmak istemedim dışardan yedim,diş tedavisi(ozelde), el borclarim, kredi kartı vb.. şeylerle kredi çektim.Sonra es kişisi ile tanıştırildim. Ona suan evlenmeyi dusunmedigimi kredi borcum olduğunu eğer beklerse nasıl olsa ailemin yanında kalıyorum ödeme miktarını yukseltirim daha çabuk bitiririm.1 yıl sonra da evleniriz dedim.aa olmaz senin borcun benim borcum dedi.birlikte öderiz dedi.hayır olmaz dedim. bir sinirlendiğinde basıma kakarsın olmaz dedim. Asla yapmam öyle bir Sey diye sözler verdi. Beni bir şekilde ikna etti ve gerçekten güvendim ve kabul ettim.
Daha sonra nikahimiz olduktan sonra tayin için düğünden 5 ay önce nikah oldu.Kendisi Başka bir bankadan hem benim kredimi kapatmak hemde ev esyalarimiz için toplu bir kredi çekti.(30 bin kadar)beraber odemeye basladik.e benimde nisanlilik surecinde dugun alisverisi ceyiz falan derken birsuru masrafim oldu.kendisi borç sevmezmis benim hala nisanliyken kredi kartlarimi odedi kapattı.bunu ben istemedim. Evlendikten sonrada öğrenim kredimi odedik. Şuan okurken garip geliyor biliyorum ama inanin hiçbirini ben istemedim. Ve herseyi okadar içtenlikle yapiyorduki bilemedim.
Daha sonra dugunumuz oldu ve ben ertesi günü kartimi verdim. Ve hep ondan harçlık almaya başladım. 5 lira 10 lira hatta sinirliyse önüme atardi. Derken 4 yıl hep böyle geçti para konusunda canıma okudu. Inanin bu para konusu bende yara oldu. Hep başıma kakti. Bir iki defa ayrılık konuşmasında önüme hesaplar yapıp koyuyordu. Benim maaşim olduğu gibi ondaydi. Ben hep 5,10 gibi harcliklarla yaşadım.Hamileligimde dahil birgün olsun evime temizlikci almadım her işimi kendim yaptım. Yeri geldi halilarimi perdelerimi kendim yikadim. Her gün 3 çeşit yemegim hazırdı. Kisliklarimi hazirlayan, evde tarhanasini, tursusunu yapan bir kadın oldum.evimle cocugumla mutlu olmaktan başka bir derdim olmadı.
O ise sinirliyse ve tartışmalarda haksizsa beni parayla vururdu.iste o zaman sesim cikmazdi.cunku sucluydum borclarim vardı beni hep buna inandirdi.ilk arabamizi almak için dugundeki altinlarimizi bozdurmus küçük birseyde kredi cekmistik uygun birsey almıştık.borclarimiz bitincede iki yıl önce sıfır bir araba aldık (75 bin )bende bileziklerimi verdim.
Evliligimiz icinde Hakaretler küfürler (mal , gerizekalı , senin mayan bozuk kızım , seni adam edememisler tamammi ben adam edeceğim seni, embesiil embesiil, sen bir ruh hastası şizofrensin, senden ana olmaz senden bir b.. olmaz.anaya bak anaya vb...)bunlar tartışırken söyledikleri.sonrada dayak girdi içine ve en son kızımın gözünün önünde yere yatırıp bogazimi sıktı tekmeledi polis cagirdim uzaklaştırma kararı ile gitti bu evden.
Şuan mağduru oynuyor mahkemeye delil olarak hep ödeme dekontlari sunmuş. Başka kötü birseyim yoktu ki.Hatta evliligim icinde de cok harcamalar yaptigimi hep borc odedigini belirtmis.ilk araba icin cektigi krediyide yine bana cektigini soylemis.ailesinide şahit yapmış.Benim delillerim ise doktor raporu,morarmis vücut fotograflarim,hakaretli mesajları, evdeki verdiği hasarlar.
Şimdi size sorum şu avukatim her türlü yasal alacagimi almam gerektiğini hatta tazminat falan, ailem sadece arabadaki hakkımı almam gerektiğini söylüyorlar. Mantigim kızımın da hakkı olarak ve bu 4 yıldır yasadiklarimin, gozyaslarimin bir bedeli olarak almalıyım diye düşünüyorum.Ama vicdanim bir kurusunu almamam gerektiğini borçlu olduğumu söylüyor.(benim için ödediği 30 bini buluyor kredim+ öğrenim kredim+2 tane k.kartim )bu arada odedi derken beraber odedik benim maas kartim hep ondaydi.Sizce ne yapmalıyım? ??

Not:Nafakayi tabiki alacağım zaten kızımı 6 aydır görmeye gelmiyor. Ben tazminat, arabanın yarısı kısmında kararsizim. Avukatim çok iddalı benden onay alsa düğünde takılan bileziklerimi bile alabileceğini söylüyor.

tazminat kişilik haklarına saldırı sebebiyle alacağınız para; yani o borçlarla falan alakası yok. siz o tazminatı yediğiniz dayaklara ve uğradığınız hakaretlere karşılık isteyeceksiniz. bu nedenle vicdan yapmanıza gerek yok.

kaldı ki dört yıl boyunca maaşınızı eline vererek borcunuzu haydi haydi ödemişsiniz. o konuda da vicdanınız rahat olsun . bence tüm yasal haklarınızı (takılar da dahil) talep edin. alırsınız alamazsınız o ayrı. ama yarın bir gün istemedim diye pişman olmayın. kızınızın velayeti de size verilecek onun hesabına yatırırsınız tahsil edeceğiniz paraları. (umarım tahsil edebilirsiniz) ileride onun eğitim masrafları olur. geçmiş olsun, kolay gelsin, eşinizle de barışmayı düşünmemenizi öneririm. dayak ve aşağılanma kabul etmemeniz gereken şeyler bence. madem bir mesleğiniz de var, daha fazla bu adama katlanmayın.

Maas kartini vermissin altinlarini bileziklerini vermissin hem psikolojik hemde fiziksel siddete maruz kalmissin ve hala vicdan yapiyorsun öyle mi??? Kuruş koyma onda nesi varsa al!!!

Nasıl ezmis eski esiniz sizi 30 bin borç için. Siz bu 4 yılda eve kaç 30 bin soktunuz düşündünüz mu. Bu psikoljiden de adamdan da en kisa surede kurtulursunuz umarım. Bu arada bende yaklaşık sizin kadar borçla evlendim ama esimle aramızda hiç lafı olmadı. Zaten olmasi gerekende bu.

sımdıı gelelım asıl meseleye
asıl sorun su
sız kendınızı vıcdanen rahatsız hıssederek benım 30 bını bulan borcumu odedı dıyerek aslında bazı seylerı sız kabul etmıs oluyorsunuz adamı haklı kabul edıyorsunuz boynunuzu bukerek sankı adamlık yapmıs matah bırsey yapmıs gıbı

demek ıstedıgım su

farzedelım kı calısmıyorsunuz ev hanımısınız esınızden harclık alıyorsunuz dıyelım
vıcdanen kendınızı rahatsız hıssedeceksınız demek oluyor bu
neden cunku esımden harclık alıyorum ona yuk oluyorum dıyerek degıl mı

hemen acalım konuyu

evdekı ıs yuku denen seye gelelım
parayla bıle yaptırılmayacak seylerı evde sız yapıyorsunuz
evde zaman ve emek harcıyorsunuz
buda bır iş ?
bunu sız yapmasanız parayla baskası yapacak degıl mı ?
ev ıcın harcanan tum enerjı zamanın bedelı nedır bır dusunun

sızın borcunuzu odedıgını ıddaa edıyorsunuz ya
tum maaasınız ondaymıs
hıc bır masraf etmemıssınız
yanı aslında evlılıgınız suresınce tum maasınızı esınıze vererek aslında borcunuzu odemıssınız
ustelık hıc bır ozel harcama fuzılı harcama yapmayarak tum ev ıslerını eksıksız tam anlamıyla yaparak temızlıkcı kulfetınden de kurtarmıs evı kalkındırmıssınız adamı mal sahıbı etmıssınız bır nebze destegınızle

kusura bakmayın ama esınız sızı resmen maddı ve manevı kullanmıs

asıl sızın esınızden alacagınız var ...

hele o sıddet konusuna gırmek bıle ıstemıyorum adamın tum soyuna sövülür dovmekten beter edılır allahından bulasıca

catır catır tazmınat davası acın
sakın acımayın
donuna kadar alın

İşte bu konu tam benlik benzer şeyler yaşayıp ayrılmış sizin gibi eğitimli bir kadınım hatta yazmış olduğum eski postumda aynı size benzer bir dertle buralara yazmıştım.kimi iyi niyetle yardımcı oldu kimi saçma sapan şeyler yazdı sinirimi bozdu.
Şöyle ki o şiddet yanlısı adama asla acıma isteyeceğin parayı istealtınlarını da kuruşuna kadar al.emin ol o adam 1 yıla kalmaz senden gencini alır üstüne çocuk yapar.sen de gururuna sarılıp yastıkları ısıra ısıra ağlarsın sesim duyulmasın diye.al paranı çek altına bir araba bak keyfine.mesleğin de var zaten .acıma ablam.ben onun parasına mı kaldım dedim paltomu aldım çıktım ama çok pişmanım .her şey bitince keşke alsaydım diyor insan o aceleyle yanlış anlaşılmak istemiyor ya da gurur yapıyorsunuz karşı tarafta yaptığıyla kalıyor.hiç kaybı olmadan Yen'i yuvasını kuruveriyor.hiç düşünme al .

Ya bacım ne kadar eziksin beni geçmişimle vurma falan demişsin.duyanda o... yaptın sanacak tövbe tövbe.birlikte Ödemişsiniz borcu.altınlarını vermişsin kartın hep onda kalmış.yani senin borcunu tamamen o Ödemiş olmuyor senin yaptıgın daha fazla bence.üstüne aşagılama hakaret dayak neyin vicdanını yapıyosun alabilecegin ne varsa al tabi

Tabi ki ne varsa alin yani boyle birine ne yapsaniz az. Nafaka, tazminat, araba, bilezik. Ne alsam icim sogumaz boyle birinden... sonra pismsn olursunuz avukati dinleyin alin her seyini...

Öncelikle durumunuza çok üzüldüm,bu tür şeylerle çok karşılaşıyorum . Avukatınız sizin için en doğrusunu yapacaktır. Ama size tavsiyem birbirinizi çok fazla yıpratmayin. Ortak bir çocuğunuz var bunu asla unutmayın, allah yardımcınız olsun

Evet bunu bende düşünüyorum yani düşünüyordum ama geçenlerde msj atmış çocuğum onun üstüne kayitliydi onun sağlık sigortasindan falan faydalaniyordu çocuğu üstünden dusurecekmis 200 lira nafaka sanırım zoruna gitti daha fazlasını karsilamayacak. Deli gibi para hesabi yapar oldu.

Evet bunu bende düşünüyorum yani düşünüyordum ama geçenlerde msj atmış çocuğum onun üstüne kayitliydi onun sağlık sigortasindan falan faydalaniyordu çocuğu üstünden dusurecekmis 200 lira nafaka sanırım zoruna gitti daha fazlasını karsilamayacak. Deli gibi para hesabi yapar oldu.
yuh
adama bak
erkegım dıye gezyor bırde ortalıkta
boyle adama karsı vıcdan yapıyorsunuz
avukata teslım edın bu dosyayı elınden gelenı ardına koymasın gorsun dunya kac bucakmıs

Kızınınızın önündeki olanları okuyunca gözümden yaş geldi Allah bildiği gibi yapsın onu ama siz de elinizden geleni ardınıza koymayın

evine bağlı para harcamayan bir bayanmışsınız ve bi nevi size iftira gibi o dekontlar siz ona en başında borcum var demişsiniz zaten
en azından kızınızın hakkını fazlasıyla alın Allah sizi ve kızını hayatın her anında güzel temiz insanlarla karşılaştırsın

Size yemin ediyorum ondan habersiz evime tava aldım diye(25 tl ) ki söylemiştim unutmuş elindeki bıçağı mutfak dolabına fırlattı ordan sekti yanımdan geçip balkon kapısının önüne düştü.iceriye gectim aglayarak gelmis bana ne agliyon la ruh hastasi diyor daha neler neler.bende bu dolap fotoğrafını delillerin arasına ekledim.

İşte bu konu tam benlik benzer şeyler yaşayıp ayrılmış sizin gibi eğitimli bir kadınım hatta yazmış olduğum eski postumda aynı size benzer bir dertle buralara yazmıştım.kimi iyi niyetle yardımcı oldu kimi saçma sapan şeyler yazdı sinirimi bozdu.
Şöyle ki o şiddet yanlısı adama asla acıma isteyeceğin parayı istealtınlarını da kuruşuna kadar al.emin ol o adam 1 yıla kalmaz senden gencini alır üstüne çocuk yapar.sen de gururuna sarılıp yastıkları ısıra ısıra ağlarsın sesim duyulmasın diye.al paranı çek altına bir araba bak keyfine.mesleğin de var zaten .acıma ablam.ben onun parasına mı kaldım dedim paltomu aldım çıktım ama çok pişmanım .her şey bitince keşke alsaydım diyor insan o aceleyle yanlış anlaşılmak istemiyor ya da gurur yapıyorsunuz karşı tarafta yaptığıyla kalıyor.hiç kaybı olmadan Yen'i yuvasını kuruveriyor.hiç düşünme al .
Aynısını bende yaptım cok pişmanım ben çektim sefasini yeni eşi görüyor

Bi de buna hizmetçi parasını ekleyelim lütfen. Arkadaş dört dörtlük hizmetini yapmış bi de. Şu an evde olduğum halde ben her gün üç çeşit yemek yapmıyorum mesela.

Çocuğum olana kadar sonradanda çoğu zaman yapardım atletlerine varana kadar utulerdim. Hiçbir sabah ona ütü yetistirmisligim olmadı hep dolabı utulu kıyafetleriyle doluydu. Süpürge sesini sevmez. Ben cuma günü çoğunlukla nobetim olurdu ona rağmen okuldan gelir temizligimi yemegimi yapar hafta sonumu kızıma ona ayirirdim sırf onlarla vakit gecireyim diye

Sevgili arkadaşlar şimdi herkesten başta özür dileyeyim biraz uzun bir konu başınızı şişirmem umarım.
O kadar çok araftayımki anlatamam. Fikirlerinize çok ihtiyacım var.4 yıllık evliliğim bitmek üzere boşanma aşamasındayım. 3 yaşından birde kızım var.Şimdi herşeyi detaylıca yazacağım size.
Eş kişisi ile tanıştığımızda 4 yıllık öğretmendim. memleketime yeni tayin olmuştum. Bu 4 yılı maddi anlamda çok müsrif gecirdim. Yalnız yaşıyordum evde tek başına yemek yapmak istemedim dışardan yedim,diş tedavisi(ozelde), el borclarim, kredi kartı vb.. şeylerle kredi çektim.Sonra es kişisi ile tanıştırildim. Ona suan evlenmeyi dusunmedigimi kredi borcum olduğunu eğer beklerse nasıl olsa ailemin yanında kalıyorum ödeme miktarını yukseltirim daha çabuk bitiririm.1 yıl sonra da evleniriz dedim.aa olmaz senin borcun benim borcum dedi.birlikte öderiz dedi.hayır olmaz dedim. bir sinirlendiğinde basıma kakarsın olmaz dedim. Asla yapmam öyle bir Sey diye sözler verdi. Beni bir şekilde ikna etti ve gerçekten güvendim ve kabul ettim.
Daha sonra nikahimiz olduktan sonra tayin için düğünden 5 ay önce nikah oldu.Kendisi Başka bir bankadan hem benim kredimi kapatmak hemde ev esyalarimiz için toplu bir kredi çekti.(30 bin kadar)beraber odemeye basladik.e benimde nisanlilik surecinde dugun alisverisi ceyiz falan derken birsuru masrafim oldu.kendisi borç sevmezmis benim hala nisanliyken kredi kartlarimi odedi kapattı.bunu ben istemedim. Evlendikten sonrada öğrenim kredimi odedik. Şuan okurken garip geliyor biliyorum ama inanin hiçbirini ben istemedim. Ve herseyi okadar içtenlikle yapiyorduki bilemedim.
Daha sonra dugunumuz oldu ve ben ertesi günü kartimi verdim. Ve hep ondan harçlık almaya başladım. 5 lira 10 lira hatta sinirliyse önüme atardi. Derken 4 yıl hep böyle geçti para konusunda canıma okudu. Inanin bu para konusu bende yara oldu. Hep başıma kakti. Bir iki defa ayrılık konuşmasında önüme hesaplar yapıp koyuyordu. Benim maaşim olduğu gibi ondaydi. Ben hep 5,10 gibi harcliklarla yaşadım.Hamileligimde dahil birgün olsun evime temizlikci almadım her işimi kendim yaptım. Yeri geldi halilarimi perdelerimi kendim yikadim. Her gün 3 çeşit yemegim hazırdı. Kisliklarimi hazirlayan, evde tarhanasini, tursusunu yapan bir kadın oldum.evimle cocugumla mutlu olmaktan başka bir derdim olmadı.
O ise sinirliyse ve tartışmalarda haksizsa beni parayla vururdu.iste o zaman sesim cikmazdi.cunku sucluydum borclarim vardı beni hep buna inandirdi.ilk arabamizi almak için dugundeki altinlarimizi bozdurmus küçük birseyde kredi cekmistik uygun birsey almıştık.borclarimiz bitincede iki yıl önce sıfır bir araba aldık (75 bin )bende bileziklerimi verdim.
Evliligimiz icinde Hakaretler küfürler (mal , gerizekalı , senin mayan bozuk kızım , seni adam edememisler tamammi ben adam edeceğim seni, embesiil embesiil, sen bir ruh hastası şizofrensin, senden ana olmaz senden bir b.. olmaz.anaya bak anaya vb...)bunlar tartışırken söyledikleri.sonrada dayak girdi içine ve en son kızımın gözünün önünde yere yatırıp bogazimi sıktı tekmeledi polis cagirdim uzaklaştırma kararı ile gitti bu evden.
Şuan mağduru oynuyor mahkemeye delil olarak hep ödeme dekontlari sunmuş. Başka kötü birseyim yoktu ki.Hatta evliligim icinde de cok harcamalar yaptigimi hep borc odedigini belirtmis.ilk araba icin cektigi krediyide yine bana cektigini soylemis.ailesinide şahit yapmış.Benim delillerim ise doktor raporu,morarmis vücut fotograflarim,hakaretli mesajları, evdeki verdiği hasarlar.
Şimdi size sorum şu avukatim her türlü yasal alacagimi almam gerektiğini hatta tazminat falan, ailem sadece arabadaki hakkımı almam gerektiğini söylüyorlar. Mantigim kızımın da hakkı olarak ve bu 4 yıldır yasadiklarimin, gozyaslarimin bir bedeli olarak almalıyım diye düşünüyorum.Ama vicdanim bir kurusunu almamam gerektiğini borçlu olduğumu söylüyor.(benim için ödediği 30 bini buluyor kredim+ öğrenim kredim+2 tane k.kartim )bu arada odedi derken beraber odedik benim maas kartim hep ondaydi.Sizce ne yapmalıyım? ??

Not:Nafakayi tabiki alacağım zaten kızımı 6 aydır görmeye gelmiyor. Ben tazminat, arabanın yarısı kısmında kararsizim. Avukatim çok iddalı benden onay alsa düğünde takılan bileziklerimi bile alabileceğini söylüyor.
Bence alabildiginiz ne varsa alin. Simdi gurur yaparsiniz da yarin pisman olursunuz. Boşanma davasinda karar cikinca zaten hemen getirip sizin elinize vermeyecek. Icraya koymaniz gerekecek. Siz davada talep edin sizin hak ettiginize dair karar ciksin da sonra alip almamak size kalmis. O zaman da almak istemezseniz icraya koymazsiniz olur biter. Ama simdi talep etmezseniz ilerde donusunuz olmaz.
Ayrica o sizin borcunuzu ödemiş de siz de ona kölelik yapmissiniz. Siz calismasaniz bile o size o paralari vermeye mecburken siz hem calismis hem de 5 10 lira harclik almissiniz. Vallahi ev hanimi olup sizden cookk daha rahat ve luks yasayan milyon tane insan vardir. Kendi kiymetinizi bilin ve ezilmis dusuncelerinizden kurtulun derim.

Back
X