Sevgili arkadaşlar şimdi herkesten başta özür dileyeyim biraz uzun bir konu başınızı şişirmem umarım.
O kadar çok araftayımki anlatamam. Fikirlerinize çok ihtiyacım var.4 yıllık evliliğim bitmek üzere boşanma aşamasındayım. 3 yaşından birde kızım var.Şimdi herşeyi detaylıca yazacağım size.
Eş kişisi ile tanıştığımızda 4 yıllık öğretmendim. memleketime yeni tayin olmuştum. Bu 4 yılı maddi anlamda çok müsrif gecirdim. Yalnız yaşıyordum evde tek başına yemek yapmak istemedim dışardan yedim,diş tedavisi(ozelde), el borclarim, kredi kartı vb.. şeylerle kredi çektim.Sonra es kişisi ile tanıştırildim. Ona suan evlenmeyi dusunmedigimi kredi borcum olduğunu eğer beklerse nasıl olsa ailemin yanında kalıyorum ödeme miktarını yukseltirim daha çabuk bitiririm.1 yıl sonra da evleniriz dedim.aa olmaz senin borcun benim borcum dedi.birlikte öderiz dedi.hayır olmaz dedim. bir sinirlendiğinde basıma kakarsın olmaz dedim. Asla yapmam öyle bir Sey diye sözler verdi. Beni bir şekilde ikna etti ve gerçekten güvendim ve kabul ettim.
Daha sonra nikahimiz olduktan sonra tayin için düğünden 5 ay önce nikah oldu.Kendisi Başka bir bankadan hem benim kredimi kapatmak hemde ev esyalarimiz için toplu bir kredi çekti.(30 bin kadar)beraber odemeye basladik.e benimde nisanlilik surecinde dugun alisverisi ceyiz falan derken birsuru masrafim oldu.kendisi borç sevmezmis benim hala nisanliyken kredi kartlarimi odedi kapattı.bunu ben istemedim. Evlendikten sonrada öğrenim kredimi odedik. Şuan okurken garip geliyor biliyorum ama inanin hiçbirini ben istemedim. Ve herseyi okadar içtenlikle yapiyorduki bilemedim.
Daha sonra dugunumuz oldu ve ben ertesi günü kartimi verdim. Ve hep ondan harçlık almaya başladım. 5 lira 10 lira hatta sinirliyse önüme atardi. Derken 4 yıl hep böyle geçti para konusunda canıma okudu. Inanin bu para konusu bende yara oldu. Hep başıma kakti. Bir iki defa ayrılık konuşmasında önüme hesaplar yapıp koyuyordu. Benim maaşim olduğu gibi ondaydi. Ben hep 5,10 gibi harcliklarla yaşadım.Hamileligimde dahil birgün olsun evime temizlikci almadım her işimi kendim yaptım. Yeri geldi halilarimi perdelerimi kendim yikadim. Her gün 3 çeşit yemegim hazırdı. Kisliklarimi hazirlayan, evde tarhanasini, tursusunu yapan bir kadın oldum.evimle cocugumla mutlu olmaktan başka bir derdim olmadı.
O ise sinirliyse ve tartışmalarda haksizsa beni parayla vururdu.iste o zaman sesim cikmazdi.cunku sucluydum borclarim vardı beni hep buna inandirdi.ilk arabamizi almak için dugundeki altinlarimizi bozdurmus küçük birseyde kredi cekmistik uygun birsey almıştık.borclarimiz bitincede iki yıl önce sıfır bir araba aldık (75 bin )bende bileziklerimi verdim.
Evliligimiz icinde Hakaretler küfürler (mal , gerizekalı , senin mayan bozuk kızım , seni adam edememisler tamammi ben adam edeceğim seni, embesiil embesiil, sen bir ruh hastası şizofrensin, senden ana olmaz senden bir b.. olmaz.anaya bak anaya vb...)bunlar tartışırken söyledikleri.sonrada dayak girdi içine ve en son kızımın gözünün önünde yere yatırıp bogazimi sıktı tekmeledi polis cagirdim uzaklaştırma kararı ile gitti bu evden.
Şuan mağduru oynuyor mahkemeye delil olarak hep ödeme dekontlari sunmuş. Başka kötü birseyim yoktu ki.Hatta evliligim icinde de cok harcamalar yaptigimi hep borc odedigini belirtmis.ilk araba icin cektigi krediyide yine bana cektigini soylemis.ailesinide şahit yapmış.Benim delillerim ise doktor raporu,morarmis vücut fotograflarim,hakaretli mesajları, evdeki verdiği hasarlar.
Şimdi size sorum şu avukatim her türlü yasal alacagimi almam gerektiğini hatta tazminat falan, ailem sadece arabadaki hakkımı almam gerektiğini söylüyorlar. Mantigim kızımın da hakkı olarak ve bu 4 yıldır yasadiklarimin, gozyaslarimin bir bedeli olarak almalıyım diye düşünüyorum.Ama vicdanim bir kurusunu almamam gerektiğini borçlu olduğumu söylüyor.(benim için ödediği 30 bini buluyor kredim+ öğrenim kredim+2 tane k.kartim )bu arada odedi derken beraber odedik benim maas kartim hep ondaydi.Sizce ne yapmalıyım? ??
Not:Nafakayi tabiki alacağım zaten kızımı 6 aydır görmeye gelmiyor. Ben tazminat, arabanın yarısı kısmında kararsizim. Avukatim çok iddalı benden onay alsa düğünde takılan bileziklerimi bile alabileceğini söylüyor.