Bir boşanma meselesi ; vicdanimla mantığım arasında kaldım :(

Siz ciddi misiniz yahu? donuna kadar alın ... Hiç bir şey şiddet görmenizin yaralarını saramaz, kızınızı tek başına büyüteceksiniz.

Benim mantığım şunu der:
  1. O borçlar eşinizin olsaydı, evlendikten sonra beraber ödüyor olmayacak mıydınız?
  2. O çocuk tek başına mı dünyaya geldi? Senin sorumlu olduğun kadar o da sorumlu çocuğunuzdan ve onun ihtiyaçlarını öyle ya da böyle karşılamak durumunda, bu anlamda çocuğunun hakkı olanı kesinlikle almalısın.
  3. Eşin psikopat birisi belli ki, senin zaaflarından yararlanarak ezmiş, hatta durumu dayak noktasına kadar ilerletmiş. Hiç bir kişinin böyle bir davranış yapmaya hakkı yok. Yerinde olsam bırak vicdan yapmayı, donuna kadar alırdım! Sürünsün.... (küfür ediyorum içimden)

Senin borcunu ödemiş evet ama senin maaş kartın da ondaymış. Hayat müşterek, para müşterek. Ayrılırken de her şeyi bölüşmeniz lazım. Ortada çocuk olmasaydı boşverin derdim ama onun için hakkınız neyse alın. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Vicdan derken arkadaşlar benim borçlu hissetmem için elinden geleni yaptı. Beni bu konuda hasta etti.sirf para konusu acilmasin diye ihtiyaclarimi soylemezdim ertelerdim yada en az haliyle en ucuzuyla karsilamaya calisirdim.Şimdide ailesi oglumuzun elini yemiş parayla ilgili bir sürü dedikodu çıkarmış.

Her şeyi tek başına mı ödemiş, bütün maaşınızı almış zaten! Gösterdiği o dekontların parası yarı yarıya çıkmamış mı?! Hakim her şeyi göz önünde bulundurur merak etmeyin. Ama siz de mutlaka süründürün o adamı! İşin içinde şiddet var. Evliliğiniz boyunca düzenli psikolojik şiddet ve taciz görmüşsünüz. Tazminat davası, nafaka, sonuna kadar savaşın derim.

Ya ogrenim krediniz tas catlasa kac bin olacak ki? Ben 6 senelik okul icin 16bin imzalamistim, sizin de hadi olsun 15bin. 5 aylik maasiniz. Diger krediniz de hadi olsun 10bin. O da 3 aylik maasiniz. E 4 senedir sizin maasiniz hep o adamdaymis. Altinlari da almis. Kim kime borclu, kendinize gelin allah aşkına? Evlilikte borcun, paranin, altinin lafi tabii ki edilmez ama bir taraf da ediyorsa pasa pasa alacaksiniz ne gerekiyorsa. Ha bir de yaniniza kalan uğradığınız siddet var. Bozulan psikolojiniz var. Tabii ki avukata uyup ne kadar alabiliyorsaniz alacaksiniz. Vicdanınız da bunu soylemeli size. Ilerde kızınız sizin yasadiklarinizi yasarsa ona ne diyeceksiniz? Aman kizim bosver mi?

Beni bu para konusunda psikolojimi bozdu bildiginiz hasta etti. Ve ben sanki bir kurusunu almayınca sanki iyilesecekmisim gibi geliyor. Nafakayi her türlü alırım. Benim vicdanimi rahatsız eden arabanın yarısı ve tazminat kısmı.

Kendi kredim 16000, öğrenim kredim 11000 k.kartim falan toplam 30000

allah yardim etsin ... ben olsam alirim beni bu kadar ezdigi icin... ne aldiysaniz yarisi sizin ...borcunuz kadar dussun mahkeme o zman esitsiniz ... cocugunuza uzuldum paral olsa bu adami cekmezdim 1 kurusumu bogazindan gecirtmem

Tabiri caizse donuna kadar alın. Borcunuzu ödemesi sizi dövebileceği anlamına gelmiyor.

Tamam borclarin varmis ama o da maasina el koymus. Yani mantik olarak borcunu yine kendin odemissin. Burada vicdan yapacak hic bir sey yok. Vucudum morardi okuyunca icim acidi resmen. O siddet uygularken vicdan mi duymus. Avukatinizi dinleyin. Annenize de evlilik icinde zaten borcunuzu maasinizla odediginizi soyleyin rahat etsin.

keşke maaş kartını hiç vermeyip kendi borcunu kendin ödeseydin ne alabiliyorsan al benim sana tavsiyem bi kadının emeği değer milyonlara sakın almanız gerekn bir kuruşu bırakmayın.

Kendi kredim 16000, öğrenim kredim 11000 k.kartim falan toplam 30000

Tamam iste sizin 1 yillik maasiniz olsun tum borclariniz. Geriye kalan 3 yiliniz nerde? Ama zaten bunlarin hepsi boş. Ev hanimi olsaydiniz da donuna kadar almaniz gerekirdi. Yaptıkları yanina kar kalmamali. Hele de ruhu para olmus birine verilebilecek en guzel ceza bence bu.

Hesabınız super haklısınız.

Değerli meslektaşım, borcunuz yok, alacağınız var...

Size ve evladiniza yaşattığı travmanin haddi hesabı yok ama..

Pislik herif umarım hakettiğini bulur.

senin için ödediğini senden aldı
neyin vicdanını yapıyorsun
senin düşüncene vicdan değil saflık derler bizim orada
ayrıca ödemesen bile zorla mı ödettin
o kaz gelen yerden tavuğu esirgememiş gibi duruyor

mahkemeye bırak sen kendini
hem altınlarınla hem maaşınla fazlasıyla ödeme yapmışsın
çocuğununhakkını bırakma kimsede

Yazdiklariniz benim için okadar değerli ki.cok iyi geldi bana.su 4 yılda para harcamayı tutumlu olmayı öyle ogrenmisimki.hem ev gecindiriyorum hem kenara birseyler koyuyorum.o parayida alırsam kızım için alırım küçük bir ev almak istiyorum. 6 aydır kızımı gormeyede gelmiyor.ilk mahkemede 200 lira nafaka bağlandı. Ama işte okadar korkuyorumki ya hakkı gecerde bizden çıkarsa diye

Borçlarınızı kendiniz ödemişsiniz konu sahibi niye minnet altına girmişsiniz ben orasını anlamadım.o göstermelik dekontların aslı mahkemede açıklanınca zaten hakim de böyle düşünür.Eşiniz tek başına olsaydı alamayacağı arabaya binmiş,dışarda yiyecek olsa bilmem kaç lira vereceği yemekleri yemiş,ütüsü temizliği yapılmış üstüne evlat sahibi olmuş ve bunları yaparken size insana ve hiç bir canlıya yapılmayacak muameleyi layık görmüş.fazla tevazu zillet getirirmiş.aynı şey yersiz minnet İçin de geçerli.lütfen kanunun ve dinin (sorunuzdan böyle bir hassasiyet çıkarımı yaptım) size vermiş olduğu hakları yersiz minnetinize kurban etmeyin.attığı dayağın karşılığı sizin borçlsrınızdan kat kat fazla tazminat noktasında emin olun.ki zaten onu da siz ödemişsiniz.kurtulun bu kan emiciden hem de hakettiği şekilde.

Sakın acımayın, gözünün yaşına bakmayın, hakkım mı değil mi diye düşünmeyin, gurur yapmayın, çocuğunuzu düşünün onun hakkını da alın, bu dünyada verebileceği hiçbir miktar sizin yaşadıklarınızı telafi edemez. Sizin zaten maaşınıza ambargo koymuş yıllarca, siz kendi borcunuzu daha kısa sürede bitirebilirdiniz ki bir de üstüne onun evde hizmetini gördünüz maaşınız olmasa bile yine de alın hakkınızı derdim. Ezdirmeyin kendinizi. Avukatınız inşallah dişlidir ne var ne yok alın elinden. Şimdi bekara eş boşamak kolaydır diyemez kimse bana hepsini de büyük bir zevkle yaptım. Yapmaya da devam edeceğim üç yıldır uğraşıyorum daha sona gelemedim o yüzden siz de bu yolun uzun olduğunu bilip sabredin. Allah kolaylık versin hak yerini bulsun inşallah

İyi de o ödememiş ki sizin 4 senelil öğretmen maaşınız tüm altın ve bilezikleriniz de gitmiş. 4 senede 30 bini zaten öderdiniz kendi maaşınızla. Ne varsa ortak paylaşılmalı, mahkemenin verdiği tüm haklarınızı almalısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…