• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir boşanma meselesi ; vicdanimla mantığım arasında kaldım :(

evlilik bu herşey olur o onu oder sız başka bışey yaparsınız sonuçta artık müşterek hayatınız keşke odemeseydi ama kendi rızasıyla yapmış sonuçta o parayı gözden çıkarmış bence bütün haklarınızı alın...

Tartışmalarda derdimki ne olur bana deki şu is olmamış surasini beğenmedim kalkar şu evi baştan aşağı boyar yıkar ne istersen yapayım ama ne olur beni gecmisimle yargilayip durma ona çözümüm yok.gecmisi nasıl gidip duzelteyim. Birkaç defa babamın ödemesini teklif ettim. Memur emeklisi babam birsekilde oderdi. Yeterki huzur ver artık bana dedim kabul etmedi. Psikolojimi altüst etti.ayrilmak istediğimde kızımı vermeyeceğini söylüyordu korktum. Derken bitti ama bu parayı bende yara haline getirdi. Şimdi bir kurusunu almak istemiyorum. Sonrada kızımın hakkı var diyorum.

Beni yanlış anlama ama borçlu hissediyorum diyerek ağır saçmalıyorsun, emin ol. Evliyken çalışmaya devam etmiş, yetmemiş kartını vermiş, yetmemiş 5-10 tl lik harçlıklarla idare etmişsin. Yani adamı çift maaşlı yapmışsın, senin maaş nereye gitti nereye harcandı acaba? Ayrıca, evin bulaşığı, çamaşırı, ütüsü vs var. Bunları başkasına yaptırsan sırf temizlik 120-150 arası değişiyor, bu da ayda 480-600 yapar. E ütüsü, bulaşığı, çamaşırı? Yani özetle evde yaptığın hizmetçiliği de katsan işin içine karşı taraf daha çok zararlı çıkar. O yüzden yok benim kredimi ödedi yok bilmem ne diye düşünme, zaten kendisi isteyerek yapmış, silah dayamamışsın sonuçta. Ha ama dersen ki içim rahat etmez, donuna kadar al, gerekirse fakire fukaraya dağıt. Ama al yani, mutlaka al. Doğduğuna pişman et ki yaşadıkların boşa gitmesin.

Ödemeseydi? Sen ona " Allah aşkına borcumu öde, ödeyeceksin" demedin? Çalışan kadınsın, istediğin gibi borç yaparsın sonra da çalışıp odersin kime ne be? Dolandirip kaçmadın ya, karısiydın ödedi. Onun borcu olsa belki sen de ödeyecektin.

Ben olsam "ödemeyeydin, senin enayiligin senin sorunun yapacak bisey yok" derdim her başıma kaktığında.

Ayrıca kesinlikle bütün malların yarısını al, çocuğuna nafakasini da baglasinlar ayrıca tazminat da talep et. Avukatına bırak lütfen, vicdan falan yapma. Çünkü ortada vicdan yapacak birşey yok. Beter olsun demen gerekiyor senin şu an.

Bastan kimsenin eline koz da maas kartini da vermeyeceksin. Ben mezun oldum, ise girdigimde direkt ogrenim kredimi kapattim, kendime ne telefon ne kiyafet almadim, maasimi direkt o borca ayirarak pesin odedim ilk 2 yil icinde. Esimle de o zaman beraberdik. Cok dedi bosver odeme evlenince taksitle oderiz vs. Bu dunyada iyiyken herkes iyidir. Kotuyken iyi olabilecek kisi de azdir. Ben kendime bile guvenemem

özellikle bir öğretmenin bu zamana kadr bunları yasayıp susmasına ekstra uzuldum....
bunları hangı kadın yasarsa üzülürüm o ayrı.. ama okumus etmıs kendı ayakları duran bırılerı olunca daha farklı:KK43::KK43::KK43:

o senın borclarını odedı ama sen de 4 yıl calıstın heray o eve 3-4 bın lira para getırdın
kımse kusura bakmasın

cocugunun gozunun önunde sana yaptıkları.....
elinden geleni yap. cocugunla anne evıne gıttgınde de nafakayı adam gıbı ödemeyecek
Ayrıca ödemeseymiş madem zorla mı ödemiş kendisi kendi isteğiyle ödemiş ben olsam odemeseydin madem zorla mı odettik derdim. Adam kendi özgür hür iradesiyle ödemiş

Ne münasebet cnm benim sende calismisin tek o calismamis ki 4 yil boyunca harçlık almissin ayrica bilezikler senin hakkin ayrica herseyi gectim evladinin hakki var bunlarda tazminatini al bir kuruş koyma onda sen olmasan oda odeyemezdi o kadar parayi sana guvenip girdi o borclara hem sen ode dememisin kendi ödemiş hakimin onu hakli bbulacagini sanmıyorum ben

Niye almayacakmışsın zaten dört yıldır maaşın o herifte değil mi? Kendi haline bıraksa dort yılda 30000 lirayı kaç defa öderdin cok konuşmasın. Hiç de vicdan yapma donuna kadar al!

Normal bosanmada ben sahsima bir talepte bulunmam cünkü kendim calisirim. Bu konuda kimseye muhtac degilim sükür. Sadece cocuklar icin nafakayi isterim cünkü babalik ayri es olarak ayrilmak ayri. Amaaaa gelelim sizin vakaniza: ibret alem icin hem siddetten dolayi ayri dava acarim hemde son donuna kadar alirdim. Parasini kendime harcamam o ayri,ama siddet ve asaglama oldugu yerde vicdanim zerre sizlamaz.size cok gecmis olsun. Ayrica size siddet uygulayan adami mümkünse kiziniz ile fazla yalniz birakmayan. Anneye siddet uygulayan genelde cocuklara da acimaz

Çok uzuldugumu görünce günah çıkarmak için derdiki bak beni ne hale getirdin yapmam başına kakmam dediğim şeyleri yaptiriyorsun bana. Onun sucunuda bana yuklerdi

Vicdan derken arkadaşlar benim borçlu hissetmem için elinden geleni yaptı. Beni bu konuda hasta etti.sirf para konusu acilmasin diye ihtiyaclarimi soylemezdim ertelerdim yada en az haliyle en ucuzuyla karsilamaya calisirdim.Şimdide ailesi oglumuzun elini yemiş parayla ilgili bir sürü dedikodu çıkarmış.

iyide sen para konusu açılmasın diye susarsan onlarda senın kafana çıkar tabbiii arkadasım ,

seni çözmüş şerefsiz eze bildiği kadar ezmi,ş seni ,

Ben anlamıyorum ki neden maaş kartlarınızı dırek teslim edıyorsunuz kocalara. Ben olsam hak almam madem bu kadar iğrençleştı al sana sadakam olsun ödenmiş olalım derim. Bu adamın parası yaramaz ınsana

Ya arkadaşım saflık da bir yere kadar ama....hakkaten bir yere kadar.

Ne 30 bini...kartınız adamdaymış, toplamda maaşinizin ne kadarını eline saydınız onunda bir hesabını yapaydınız şurada bari. Bir de altınlarımı da verdim diyorsunuz.

Hepsini geçtim sizin yaralanan ruhunuz ne olacak?

Size bu yaptiklarindan sonra tabiki hakkinizi arayacaksiniz. Ne olursa olsun siddet gormeniz kabul edilemez. Avukatinizi dinleyip gerekeni yapin o size vicdan yaptimiki siz simdi vicdan yapiyosunuz.

Geçen yıl kendi akrabasinin düğünü için ankaraya gittik. Abiye giyineyimmi yakinmi diye sordum olur dediler. Bende kına gecemde giydigim kıyafeti aldım yanıma çok süslü değil. Oraya gidince sacimi bir topuz yaptırdım dedim bu kiyafetin üstüne olmaz bu dağınık saç. (Kv severdi süslü puslu yapmazsan söylenir) kuaföre girdim 50 lira dedi çok kişide vardı çıktım ordan pahali diye. Elimde çantalar bilmediğim bir yerde geziyorum en sonunda bir yer buldum girdim yine 50 dedi tamam o zaman dedim. Es kişisi beni almaya geldi parayi o ödedi bende yok çünkü. Ve salona gidene kadar kufretti bu neymiş ben gelinmiymisim. Ben iki göz iki Çeşme ne makyaj kaldı ne birsey. Annesigilde duydu ve bana kiziyorlar bizi heryerde rezil ediyorsunuz sil şu gözlerini falan diye

Bastan kimsenin eline koz da maas kartini da vermeyeceksin. Ben mezun oldum, ise girdigimde direkt ogrenim kredimi kapattim, kendime ne telefon ne kiyafet almadim, maasimi direkt o borca ayirarak pesin odedim ilk 2 yil icinde. Esimle de o zaman beraberdik. Cok dedi bosver odeme evlenince taksitle oderiz vs. Bu dunyada iyiyken herkes iyidir. Kotuyken iyi olabilecek kisi de azdir. Ben kendime bile guvenemem

Kesinlikle haklısınız işte ben hep bunun pismanligini yaşadım ve bu konuyu kendimde hep bir yara haline getirdim oda bunun için elinden geleni yaptı. Sonrada hep yarama tuz bastı.

Bu zamana kadar nasıl çektin diyen arkadaşlar kesinlikle okadar haklisinizki şimdi en büyük kizginligim ofkem kendime neden neden izin verdim bunlara diye. Olayın içinden çıkıp dışardan bakınca daha iyi anladım durumun ne kadar saçma kötü olduğunu.icindeyken özellikle ilk zamanlar borclarimiz coktuda ondan bunaldigi için böyle sanıyordum böyle söylüyordu. Bende hep kendimi sucladim. Sonra borclarimiz bitti yine aynıydı.
Birde kizimla korkutuyordu onu alman için beni oldurmen gerek diyordu falan filan. Yani bosanmayi hep düşündüm ama karar vermek zor oldu.

Evlenmeden önceki borçlarım şu kadar maaşım da şu kadar diye hiç hesap edemedin mi de yıllarca boynunu büktün ? Artık olan olmuş ve tazminat araba altın ne alabiliyorsan al. Senin borcunu seni elinde köle gibi tutmak hükmetmek için ödemiş.

Back