Bir borç meselesi.

Evlenirken her şeyi ikimiz ortak aldık. Altınları da birlikte aldık. Tek başına diye bişey olmadı. Evlenmemiz hızlı oldu diye borçlanmak zorunda kaldık yoksa çoğu şeyi ikimiz hallettik kolay olmadı. Kimsenin yardımı da olmadı. Buradaki sorma amacım aslında etrafımda bu tür kötü olaylar olduğu için fikir almak istedim. Soru sorarken de asla vermem demedim aslında ama herkes gergin

Ben hiç gerilmeden hayır vermem dedim...tek ben demişim zaten.

esin belli bir borcu odeme guclugu cekiyorken senin kenarda degerlendirmedigin bir miktar durmasi sadece evlilige zarar verir. geri verecekmis kuvvetle muhtemel. ver tabiki.

Bu sorulur mu?
Tabii ki veririm.
Sonra bana geri verir mi? Vermez mi?
Diye düşünmeden veririm üstelik.
Hayat müşterek değil mi?
Adam borçları evlenmek için yapmış.
Benimle sıkıntımı paylaşmayacak, borcuma ortak olmayacak bir eşle hayatı paylaşmak anlamlı gelmiyor bana.

Bunu düşünmenize bile şaşırdım. Evlilik sizin borç sizin. Tabii ki vermelisiniz, siz bir ailesiniz.

Sorman bile saçmalık. Evde herkes kendi parasıyla aldığı şeyleri kullansın o zaman. Eşininde çalışıp kazandığı parayıda yeme sakın. Aklıma bile gelmez versemmi vermesemmi diye. Zaten benim değil ikimizin altınlar al hepsini derim.

Veririm tabi. O altınlar zor günler için biriktiriliyor. Eşiniz de vefalı biri anlattığınıza göre.

Hem de istemeye çekinen, kendisi ödemek için çırpınan bir eş! Elbette veririm, o çırpınırken ben altın mı saklayacağım çocuk gibi. Güzelce kırmadan söz alırdım. Hepsini geri ödesin diye. Ve seve seve yanağına da bir öpücük kondurur öyle verirdim

Bizde tam tersi oldu, altın ve takılan nakit paralarla benim düğün öncesi borçlarımı kapattık, evlilikte doğru eşe ayrı gayrı para muhabbeti yapılmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…