- 16 Mart 2020
- 1.235
- 2.194
- 53
- 31
- Konu Sahibi alkalonshem
-
Son dönemde bir röportaj dinlemistim. Devlet hastaneleri bakanlık kararı ile kürtaj işlemi yapmıyor diye bir duyum almıştım.Öncelikle sizin suçunuzmuş gibi hissetmekten ve çocuk sahibi olamamanızı bu nedene bağlamaktan vazgeçin. Siz olmasaydınız da o bebeği aldıracaktı. Siz sadece yanında olmuşsunuz. Engelleme, seçme hakkınız yokmuş ki. Yani size sorsa aldırma deseniz, aldırmayacak mıydı? Üzülmekte haklısınız ben bile okuyunca çok üzüldüm. Yasaklara karşıyım, ama kürtajın yasak olmasını isterim. Tabi yasaklansa bile bitmeyecek, bu sefer merdiven altı yerlerde, sağlıksız yerlerde gizli saklı yapılacak.
Hayatı çok dramatik geçen bir kuzenim var. Çok küçük yaşta evlendi. Ilk eşi ile çocukları olmadı. Daha sonra eşi trajik bir şekilde vefat etti. Birkaç sene sonra başka biri ile evlendi. Tüp bebek yöntemi ile üçüz çocukları oldu. Üzerinden 1.5 sene geçti kendiliğinden hamile kalmış. Değerleri yüksek göründüğünden ikiz olabilir demiş doktor. Ve kuzenim şuan 40 yaşında. Diyeceğim o ki olmaz diye birşey yok hayat süprizlerle dolu.Bu iki konu üzerinde bir bağ olusturmayin kendi hayatınıza odaklanin beni 10 yıldır çocuk sahibi olamıyorum üstelik kimsenin günahına da ortak olmadım olaya bu şekilde yaklaşmayın bilimsel yaklaşın mesela dr a gittiniz mi muayene oldunuz mu? Herhangi bir sağlık probleminiz var mı?bunları aydinlatin gerisini unutun
Benim cevabim mi acimasizca? Ben doğruyu söyledim. Konu sahibinin yazdığı şeyler çok mu merhametli sizce? Bir kadının en mutlu günlerinden birini delicesine kıskanmak hoş bir davranış mı? Bir kadını anneliğe layık görmemek daha mı merhametli? Belki bebek hakkında daha çirkin düşünceleri de vardır ama yzamıyordur burada??? Bebeği istemenin helal olmayan kısmı size 3 harfli hangi kelimeyi çağrıştırıyor bir düşünün bakalım!yaptigi hataya ortak olmak durumunda kaldigi icin negatif duygulari var arkadasina karsi. simdi icinde bulundugu durumun nedeni o hataya ortak olmak mi Allah onu cezalandiriyor mu diye dusunuyor. durduk yere arkadasini kiskanmiyor. sizin yorumunuz da cok acimasizca.
yukardaki demissiniz.Allah mekandan munezzehtir.Arkadaşınızı da tanımıyoruz ama günah ustüne günah işlemiş ve cocuğuda yapmış diye hayıflanan sizsiniz size göre çocuk sahibi olma sizin hakkınız neyse ki buna yukarda ki karar veriyor
Cocuğu olmayanları artık bu kadar da maruz göremicem yettiniz valla kimsenin suçu değil sizin çocuğunuzun olmaması
Siz peki bu haddi nereden buldunuz da yok o gunah islemis cok fazla ama kaldigi yerden hayatına devam etmis yok hamile kalmis hemen aslinda o degilde siz hakediyormussunuz. Bunun takdiri kula mı kalmış? Sizin ne haddinize? Siz bir üzüldüyseniz o kız kac üzülmüştür can onun canı. Haddinizi bilin bi ya ne münasebet cok gunah islemis neden hemen cocugu olmus yine.Asil siz ne diyorsunuz.. Ne kadar ayıp ya beni ne kadar taniyorsunuz da bu haddi nerden buldunuz
Tamam duyarlı da imrenmekle haset etmek bambaşka şeylerdir.yukardaki demissiniz.Allah mekandan munezzehtir.
Ayrica insan hassas olabiliyor uzelebiliyor boyle zamanlarda kafasinda olmayacak seyler kurabiliyor..daha duyarli yorumlarda fayda var.
Amin çok sağolun inşallah benim de olur tedavi oluyorum zatenHayatı çok dramatik geçen bir kuzenim var. Çok küçük yaşta evlendi. Ilk eşi ile çocukları olmadı. Daha sonra eşi trajik bir şekilde vefat etti. Birkaç sene sonra başka biri ile evlendi. Tüp bebek yöntemi ile üçüz çocukları oldu. Üzerinden 1.5 sene geçti kendiliğinden hamile kalmış. Değerleri yüksek göründüğünden ikiz olabilir demiş doktor. Ve kuzenim şuan 40 yaşında. Diyeceğim o ki olmaz diye birşey yok hayat süprizlerle dolu.
Inşallah siz de kucağınıza hayırlı bir evlat alırsınız. Rabbim en güzel kapılarını açsın size inşallah. Umutsuzluğa yer yok.
Onu da siz yapın neyi nasıl yazacağıma ben karar veriyorum ister Allah derim ister Yaratıcı ister yukarda ki hepsi aynı şeyyukardaki demissiniz.Allah mekandan munezzehtir.
Ayrica insan hassas olabiliyor uzelebiliyor boyle zamanlarda kafasinda olmayacak seyler kurabiliyor..daha duyarli yorumlarda fayda var.
Haset etmek demek onda olmasin bende olsun demek gercekten cok tehlikeli bir sey konu sahibi burada haksiz zaten ona veriyor bana neden vermiyor gibi yazmis ona gereken cevabi yazdim zatenn.Tamam duyarlı da imrenmekle haset etmek bambaşka şeylerdir.
Ve haset çok tehlikelidir, insanlıktan çıkarır...
Yani yukarda degil bu kelime uygun olmuyor belli bir mekani yok mekandan munezzeh demek istedim..Onu da siz yapın neyi nasıl yazacağıma ben karar veriyorum ister Allah derim ister Yaratıcı ister yukarda ki hepsi aynı şey
Siz de nerden girdiniz şu an, çok başka bir yer.. Bu kadar öfke de iyi değil, sizinkisi de bambaşka bir konune alaka anlamadım belki o zaman yapsalardı çocuğu bakamayacaklardı belki aileler kaos yaratacaktı
gayet mantıklı davranışlar, sizin genetik durumunuzun ne alakası var. O zaman kürtaj doktorlarının hiç çocuğu olmaması lazım
sizin gibi kürtajın günah olduğunu düşünüp aldırmayan çocukları nezul olan nice insan var.
bak bizim evimiz yok bir dukilu ağaç yok yatıp kalkıp ağlıyorum işim yok kpss girdim olmadı
babasız büyüdüm onun eksikliğiyle hep sahiplenen döven erkekler seçtim
yatıp kalkıp ağlıyorum neden doğdum diye.
işe girdim taciz edildim
mizacım neşeli herkes basit sanıyor
sizin gibi kürtajın günah olduğunu düşünen kim varsa hemen o fikri unutsun
i ne dayak yediğim ne taciz edilmediğim kaldı
sizin din kalıplarınız yüzünden perişan olan gazinoda nice kız var
uyuşturucu içen nice erkek var
ders çalıştıramayacağınız, okula ek etüte yollayamayacağınız
uyurken masal anlatmayacağınız
ayrıca babasını sakin adam gibi adam seçmeyeceğiniz adamdan çocuk yapmayın
ama bakıyorumda siz burda konu açanların çoğu serseri döven söven, aldatan adamlardan eve bağlamak içun çoçuk yapıyor
siz aslında çocuklarınızı günah keçisi yapıyorsunuz kocalarınız için
Doğacak çocuğu öldürmek yerine korunmayı deneseler de kimse çocuğunun katili olmasa..ne alaka anlamadım belki o zaman yapsalardı çocuğu bakamayacaklardı belki aileler kaos yaratacaktı
gayet mantıklı davranışlar, sizin genetik durumunuzun ne alakası var. O zaman kürtaj doktorlarının hiç çocuğu olmaması lazım
sizin gibi kürtajın günah olduğunu düşünüp aldırmayan çocukları nezul olan nice insan var.
bak bizim evimiz yok bir dukilu ağaç yok yatıp kalkıp ağlıyorum işim yok kpss girdim olmadı
babasız büyüdüm onun eksikliğiyle hep sahiplenen döven erkekler seçtim
yatıp kalkıp ağlıyorum neden doğdum diye.
işe girdim taciz edildim
mizacım neşeli herkes basit sanıyor
sizin gibi kürtajın günah olduğunu düşünen kim varsa hemen o fikri unutsun
i ne dayak yediğim ne taciz edilmediğim kaldı
sizin din kalıplarınız yüzünden perişan olan gazinoda nice kız var
uyuşturucu içen nice erkek var
ders çalıştıramayacağınız, okula ek etüte yollayamayacağınız
uyurken masal anlatmayacağınız
ayrıca babasını sakin adam gibi adam seçmeyeceğiniz adamdan çocuk yapmayın
ama bakıyorumda siz burda konu açanların çoğu serseri döven söven, aldatan adamlardan eve bağlamak içun çoçuk yapıyor
siz aslında çocuklarınızı günah keçisi yapıyorsunuz kocalarınız için
hadi oldu diyelim nolucak 2 dk zevk için oldu 70 sürünsün desinler ozamanDoğacak çocuğu öldürmek yerine korunmayı deneseler de kimse çocuğunun katili olmasa..
(Tecavüze ugrayanlar konu dışı)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?