• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir baba evleneceği oğluna hiç mi destek olmaz?çok sinirlerim bozuk

Bu kadar aciz kadınlarımız varken erkeklerin yaptıklarına gerçekten bir şey denmiyor çünkü kadınlar baştan kabul etmiş bütün dayatmaları, zorlamaları sonradan da ah vah ederler ah keşke baştan kabul etmeseydim derler. Etmeseydin be güzel kardeşim Allah sana da akıl fikir verdi bu yaşlarda başka yerleriyle değil de biraz da aklıyla geleceğini düşünmeli insan özellikle de kadınlarımız.Elbette bu herkes çok zengin erkeklerler evlensin maaşı 3000'in altında olan erkekle kimse evlenmesin demek değil bu ama biraz da akıl var mantık var bu zamanda bu ülkede 600 lira ile ev mi geçindirilir buna inanmak için her halde 0-6 yaş grubunda olmak lazım çünkü böyle bir şeye ilkokula giden çocuk bile inanmaz artık çocuğun eline bile 20 tl versen bu ne diye bakıyor bu zamanda. Çocuk bile 20 Tl yi beğenmezken 600 tl ile bırak ev geçindirmeyi ev kirası bile zor karşılanır yani. 21 Yaşındaki bir insan zaten bunu idrak edemiyorsa hiç evlenmesin daha iyi hele bir de bu zihniyette birinin çocuk yetiştirmesini düşünemiyorum bile bir nesil daha heba olacak gibi geliyor. En çok da geleceğimiz açısından üzüldüm diyebilirim arkadaşın savunduğu düşünceleri okuyunca.

ben dolu dolu 21 yaşımda bile değildim evlendiğimde..
ama asla ve asla düşünmedim
kocam bana baksın ben evde oturayım diye
ama şu anda imkanlar evde durmamı gerektiriyor..
gelecek inşallah çalışmama engel olmaz
şu an evdeyim ev işi yemek vs
bir kadın bununla kalmamalı diye düşünüyorum
bi kadın her işi becerebilmeli
evet evlendiğimden beri evdeyim
ama evlendiğimden beri bu rahatlık rahatsız ediyor beni..
annelerimiz gibi sadece ev işi ile kalmamam gerek diyorum
yemek bulaşık falan bunlar evliliği ayakta tutan olmazsa olmaz işler
ama bununla sınırlı kalırsa kadınlar bi köşede pasif
erkekler aktif olarak tavan yapıyorlar..

sabahda işe giderken mesaj atmış ben seni çok seviyorum sana bilezik alcam ya hem maaşımda artsın baban hemen versin seni bana falan yazmış

bu parca 28 sayfa, son mesajdan alıntı
konu sahibi coktan gitmiş...
acıyorum halimize ben, acıyorum gercekten
kendimle gurur duyuyorum bi yandan, bu kadar saf olamadığım için, bu mesajdan sonra ceza mı alırım nolur bilmiyorum
şimdiye kadar bu forumda etliye sütlüye hiç dokunmadım
ama buna dayanamıyorum, kendi kendime sen ne iş başarmışsın diyorum, sadece yellowa bakarak değil, burda 20 yaşında evde kaldım diye konu açanları da gördük
ben 21 yaşındayım evliyim, ama bigün olsun demedim hadi evlenelim, ne zaman evlenicem...
allaha dua ederdim, ne verirsen hayırlısını ver diye, özel olarak ne koca diledim ne para
çocukmusunuz siz? seni seviyorum bilezikde alcam bitti, bu devirde kim tanımadığı insana bilezik verir? kimse... ama hayatının anlamı, en büyük hayalin ve isteğin bilezikse ben sana alıym yellow, dünyanın en mutlu insanı edicek seni bu bilezik, bunun sevabıyla gökyüzüne çıkarım ben
bi kere daha yazmıştım evde rahat mı batıyo? aldıgınız 5 kuruşun 3ünü taksite borca 2sini yemeye faturaya vermek mi hayattan beklentiniz diye, çalışın paranızı kazanın yiyin için eglenin hayatınızı yaşayın, koca her zaman bulunur
benim eşim doktor, özel hastanede ve jinekolog, miktarı söylemek uygun olmaz ama en azından yaptığı her sezeryandan bile 600 liradan fazla para alıyo, bunu görgüsüzlük gibi reklam gibi anlamayın lütfen
ama ben napıyorum? yok kocam bana alır yok kocam çalışsın bana baksın, kocam bana bilezik alsın demiyorum
çıkıyorum okuldan, işe gidiyorum
3 kuruşta olsa kendi paramı kazanıyorum
kocamda olsa bi erkeğe bel bağlamıyorum, tabiki faturalar alışveriş şu bu ondan, ki bana üstüne para da veriyo tabiki, bana hediyeler alıyo, bi derdim olsa paraya ihtiyacım olsa, onun parası benim param der düşünmeden isterim, o zaman kocam değil mi tabi bakıcak bana derim
ama elim ayağım tutarken ne gerek var buna?
kızlar nolur kendinize gelin, böyle şeyler yapmayın
hayatımız eşlerimizle sevgililerimizle güzel ama onlara bel bağlamak çok manasız
bu kadar mı aciziz? acizsiniz?

satır aralarında havanı da basmışsın eferim.

sabahda işe giderken mesaj atmış ben seni çok seviyorum sana bilezik alcam ya hem maaşımda artsın baban hemen versin seni bana falan yazmış

bu parca 28 sayfa, son mesajdan alıntı
konu sahibi coktan gitmiş...
acıyorum halimize ben, acıyorum gercekten
kendimle gurur duyuyorum bi yandan, bu kadar saf olamadığım için, bu mesajdan sonra ceza mı alırım nolur bilmiyorum
şimdiye kadar bu forumda etliye sütlüye hiç dokunmadım
ama buna dayanamıyorum, kendi kendime sen ne iş başarmışsın diyorum, sadece yellowa bakarak değil, burda 20 yaşında evde kaldım diye konu açanları da gördük
ben 21 yaşındayım evliyim, ama bigün olsun demedim hadi evlenelim, ne zaman evlenicem...
allaha dua ederdim, ne verirsen hayırlısını ver diye, özel olarak ne koca diledim ne para
çocukmusunuz siz? seni seviyorum bilezikde alcam bitti, bu devirde kim tanımadığı insana bilezik verir? kimse... ama hayatının anlamı, en büyük hayalin ve isteğin bilezikse ben sana alıym yellow, dünyanın en mutlu insanı edicek seni bu bilezik, bunun sevabıyla gökyüzüne çıkarım ben
bi kere daha yazmıştım evde rahat mı batıyo? aldıgınız 5 kuruşun 3ünü taksite borca 2sini yemeye faturaya vermek mi hayattan beklentiniz diye, çalışın paranızı kazanın yiyin için eglenin hayatınızı yaşayın, koca her zaman bulunur
benim eşim doktor, özel hastanede ve jinekolog, miktarı söylemek uygun olmaz ama en azından yaptığı her sezeryandan bile 600 liradan fazla para alıyo, bunu görgüsüzlük gibi reklam gibi anlamayın lütfen
ama ben napıyorum? yok kocam bana alır yok kocam çalışsın bana baksın, kocam bana bilezik alsın demiyorum
çıkıyorum okuldan, işe gidiyorum
3 kuruşta olsa kendi paramı kazanıyorum
kocamda olsa bi erkeğe bel bağlamıyorum, tabiki faturalar alışveriş şu bu ondan, ki bana üstüne para da veriyo tabiki, bana hediyeler alıyo, bi derdim olsa paraya ihtiyacım olsa, onun parası benim param der düşünmeden isterim, o zaman kocam değil mi tabi bakıcak bana derim
ama elim ayağım tutarken ne gerek var buna?
kızlar nolur kendinize gelin, böyle şeyler yapmayın
hayatımız eşlerimizle sevgililerimizle güzel ama onlara bel bağlamak çok manasız
bu kadar mı aciziz? acizsiniz?

kendi artılarınızı anlatırken
eşinizin bütçesini yazmayıda ihmal etmemişsiz:82:
eşiniz her sezeryan başına 600 liradan fazla alıyorsa eee yani...?
anlamadım birşey ben:78:
Allah güzel günlerde yedirmek nasip etsin

bu konuyu daha once okudum ama sok oldugumdan cevap mevap yazamamistim
simdi devamini okudum , benim dusunduklerimi dillendiren derinss olmus,
cok mantikli cevaplar vermissin canim
ama maalesef yellow bu kadar tavir alacagina, bi dusunup bunu idrak edebilseydi....

Yellow'un gitmesine üzüldüm doğrusu.Her şey gönlünce olsun yellow,burada sana yapılan samimi yorumları da dikkate almayı unutma.:95:

hm demek bundan evlenemiyodun sen yellow. valla amacin 'evlenmek'se, diger taliplilerine bak derim:) bu cocuktan pek hayir cikmaz

ne zamandır kendi konum dışında pek bakmıyodum kk ya.....şimdi tesadüfen gördüm burayı ve yellowun üyelik iptalini...

şaşırmadım desem yeridir...

daha önce açtığı bir konuda bende kendisini gayet mantıklı,aklıselim şekilde,saygı çerçevesinde uyarmış,yardımcı olmaya çalışmıştım ama terslemişti....kendi gibi düşünenlere cevap vermiş aksini düşünenleri kaale almamıştı.....yaşının küçüklüğüne ve çocuksu yapısına vermiştim ama sonunun böyle olacağını da tahmin ediyordum....

evlenmeye ve cinselliğe fazlasıyla takılmış sanki kafası başka bişeye yorulmaz olmuştu....

yellow,senin yaşındayken evliliğin e si geçmezdi aklımdan....üniversitede derslerle sınavlarla boğuşuyodum.....üniversite olması da şart değil illaki,sorun burda evliliğe bu kadar takılmak....

29 yaşımdayım ve anca evliliğe hazır hissediyorum,4,5 ayım kaldı....hatta zaman zaman benim bile çekincelerim korkularım oluyor...sandığın kadar basit değil yani evlilik.....öyle sevdiğimle evleneyim,yiyelim içelim sevişelim olayı değil evlilik dediğin.....neyse zaten gitmişsin uzatmaya gerek yok sadece üyelik iptalini görünce bişeyler yazmak istedim....

umarım bundan sonra hayatta önceliklerini değiştirir daha yaşının gereği gibi davranırsın....

ben de diyorum kkda durgunluk var, forum takipte gördüğüm saçma başlık sayısı neden bu kadar azalmış diye.

meğer yellow üyelik iptali istemiş.:27:
üj bej konusunu okuyup, şahsına da direkt saçmaladığını belirtmiş biri olarak, şu sonuca sevindim.
kendisinin kompliit feyk olduğunu düşünüyordum, o konuda yanılmışım sanırım. ama olsun; kalan sağlar bizimdir.

ben de diyorum kkda durgunluk var, forum takipte gördüğüm saçma başlık sayısı neden bu kadar azalmış diye.

meğer yellow üyelik iptali istemiş.:27:
üj bej konusunu okuyup, şahsına da direkt saçmaladığını belirtmiş biri olarak, şu sonuca sevindim.
kendisinin kompliit feyk olduğunu düşünüyordum, o konuda yanılmışım sanırım. ama olsun; kalan sağlar bizimdir.

yellowun fake oldugunu dusunmuyorum, neticede bole kizlar var mi var. haa ben de evlenmeyi cok istiyorum en azindan ciddi bi iliskim olsun, ama universitede okuyorum ben ve bitirmeme az kaldi.. ve yellowla ayni yastayiz.. keske o da calissaydi ve uni kazansaydi, mesela su bikac haftadir evlenme istegim azaldi dersler yuzunden :D:D

Bu devirde en fakiri bile 5 bilezik takiyormus yorumunuza ithafen cevap yazmak istedim.Esim yabanci Amerikali ve bizim fazlada vaktimiz yoktu ya hemen 2-3 ayda evlencektik yada Turkiyeden ayrilacakti. Sadece 6 ay flort etmistik ve aceleye geldi evlenmeyi planlamadigi icin onceden cok birikmis parasi yoktu bende universite ogrencisiydim.Okuldan ayrildim 2 ay icinde onunla evlendim. Sadece benim tek tas yuzugumu aldi o da cok pahali olmayanindan istedim kalbini kirmamak icin nikah yuzuklerimizi anne annem aldi.Gelinligimi annem-esim-anneannem ve ben para katarak ortaklasa aldik. Esimin damatligini anneannem aldi. Davetiyeler nikah salonunu annem odedi.Esim konsololosluk-vize-pasaport-islerini odedi.Anneannem sadece 3, annem 2 , esim bir tane bilezik takti.Toplam 5 tane bilezigim vardi. Hatta anneannem esin keske daha cok bilezik taksaydi, yok set alsaydi boynun bos kaldi kolye alsaydi diyerek beni daraltsada ben dugun yapmadan cogunuda benim ailem karsilayarak nerdeyse bedavaya gelin gittim. Esimin ailesi maddi olarak yardimci olmadi zaten yabancilar adetleride degilmis. Ben bu sekilde evlendim. Hatta dugunden ve kina gecesinden vazgectim takilarida minimuma indirttim ve alcakgonullukle evlendim.Elimizde ne varsa ona gore yapildi.

Milettin ne dedigi onemli degil bilezik gayette gosteris ben 5 tane bilezikle evlendim ertesi gunude ilk isim bozdurmak parasini almak oldu. Zaten bilezik sevmem ama durum yoktu ve zorlamanin anlamida yokTU.kim neder insanlar laf eder diye dusunuyorsan evlenemzsin. Eger zaten sevgilinde bilezigin altinin derdine duserseniz 10 yil sonra evlenirsiniz. Evlendikten sonra esim aldi tum esyalari ailem alamadi acikcasi. Bende son 1 yildir Amerikada is buldum calisiyorum esimde calisiyor su an evimizde hic eksik yok yakinda araba alacagiz.Ben esime yardimic olmaktan cok mutluyum ve zaten calismadan gecinilmez. Su an ikimizde guzel maas aliyoruz genede bazen para konusunda tartismalarimiz oluyor.Eger benim sevgilim 600 ytl maas alsaydi ben ondan bilezik istemezdim, dugun mugunde istemezdim nikahtan evlenelim derdim. KI kendi esim 600 ytl almamasina ragmen durumu yoktu diye bileziklerden dugunden vazgectim. Noldu kimseye rezil olmadik istedigim herseyede sahibim esimede sahibim. Fedakarlik yapmazsan insanlar ne der diye dusunup durursan evlenemzsin.

Ayrica yazik cocuga nasil yapsin 6oo ytl ikle onca seyi sende calis,zaten ben maasi 600 ytl olan biriylede acik soyliyim evlenmezdim.Heleki sen calismayi hic dusunmuyorsun. O parayla tencereniz bile kaynamaz canim. Heleki ilerde bebek olsa napicaksin, acil durum cikti hasta oldun, paraya ihtiyacin oldu, cenaze oldu , dogum oldu nasil karsilicaksiniz bunlari. Para boyle durumlarda cok ihtiyac, 6O0 ytl ile benim koydeki babaannem bile gecinemez. Hayat sartlari cok zor. Siz o maasla hic biseyin sahibi olamazsiniz. Kesin is bulup calismalisin is bulup calismak istemiyorum , evde oturucam ve evlencem bilezikleride istiyorum diyorsan o zaman sevgilini degistirceksin. Kendine hem senin isteklerini yerine getircek hemde calistirmicak birini bulucaksin. Hala daha ben bileziklerime yardim edicem kim kendi bilezigina yardim etmis ki ben edeyim diyorsun. Almayiver bilezik nolcak ki evinin esyalarini almaya basla.... Canim sizin ayraniniz yok icmeye ama bileziktende vazgecmiyorsunuz,600 ytl ile iki kisi her ayda kira odeyerek gecinecek buna aclik siniri bile denmez. Karninizi doyurabilcek misiniz acaba ben cok merak ediyorum? yani madem illaki evlenmeye taktin git bari durumu duzgun birini bul.

Son düzenleme:
ev geçindirmek çok zor öyle maaşı yüksek olanlar bıol keseden atıyorlar ama 600 tl alanlarda ev geçindiriyor ne yapsınlar. hekres gibi et alamıyorlar çocukalrına süt alamıyorlar sulu sulu çobayla idare ediyorlar. biz evlendiğimizde ikimizde çalışıyorduk ama eşimin ailesi bütün bıorçları üzerimize yıkmıştı birde kira doğalgaz derken tüm maaşı yatırıyorduk. peki ne yiyordunuz diyen olursa evimde tencere kaynamıyordu ki. hazır çorba katık tek ekmek evde ne peynir ne zeytin vardı. ama sabrettik şu anda herşeyimiz var şükür. birazda sabretmelisiniz öyle geçinilmez şunu isterim böyle olsun derseniz mutlu olamazsınız. para mutluluk demek değildir.

Canim kira odemiyorsan elbette gecinirsin bi sekilde her gun et yemezsin zaten bu devirde cok zor her gun eti iki kisi calisanlar bile alamiyordur eminim. AmA iki kisi kira odeyerek elektrik,su,dogalgaz, telefon faturasi vs odeyerek ve mutfak masrafi yaparak Ge-ci-ni-le-mez. Bu boyle 600 ytl ile insanlar gecinmiyor zaten bir kuru ekmek zeytin peynir alip colugu cocuguyla onu kemirip yasamaya acliktan olmemeye calisiyor. Allahim yuce Rabbim kimseyi aclikla terbiye etmesin ama ac kaliyor bu insanlar gecinmiyor zaten. Onlari ornek gosterip geciniyorlar bende yaparim diye yersiz heveslenmenin alemi yok.Konu sahibi gitmis ama heveslenmesin bosuna.

Bu devirde en fakiri bile 5 bilezik takiyormus yorumunuza ithafen cevap yazmak istedim.Esim yabanci Amerikali ve bizim fazlada vaktimiz yoktu ya hemen 2-3 ayda evlencektik yada Turkiyeden ayrilacakti. Sadece 6 ay flort etmistik ve aceleye geldi evlenmeyi planlamadigi icin onceden cok birikmis parasi yoktu bende universite ogrencisiydim.Okuldan ayrildim 2 ay icinde onunla evlendim. Sadece benim tek tas yuzugumu aldi o da cok pahali olmayanindan istedim kalbini kirmamak icin nikah yuzuklerimizi anne annem aldi.Gelinligimi annem-esim-anneannem ve ben para katarak ortaklasa aldik. Esimin damatligini anneannem aldi. Davetiyeler nikah salonunu annem odedi.Esim konsololosluk-vize-pasaport-islerini odedi.Anneannem sadece 3, annem 2 , esim bir tane bilezik takti.Toplam 5 tane bilezigim vardi. Hatta anneannem esin keske daha cok bilezik taksaydi, yok set alsaydi boynun bos kaldi kolye alsaydi diyerek beni daraltsada ben dugun yapmadan cogunuda benim ailem karsilayarak nerdeyse bedavaya gelin gittim. Esimin ailesi maddi olarak yardimci olmadi zaten yabancilar adetleride degilmis. Ben bu sekilde evlendim. Hatta dugunden ve kina gecesinden vazgectim takilarida minimuma indirttim ve alcakgonullukle evlendim.Elimizde ne varsa ona gore yapildi.

Milettin ne dedigi onemli degil bilezik gayette gosteris ben 5 tane bilezikle evlendim ertesi gunude ilk isim bozdurmak parasini almak oldu. Zaten bilezik sevmem ama durum yoktu ve zorlamanin anlamida yokTU.kim neder insanlar laf eder diye dusunuyorsan evlenemzsin. Eger zaten sevgilinde bilezigin altinin derdine duserseniz 10 yil sonra evlenirsiniz. Evlendikten sonra esim aldi tum esyalari ailem alamadi acikcasi. Bende son 1 yildir Amerikada is buldum calisiyorum esimde calisiyor su an evimizde hic eksik yok yakinda araba alacagiz.Ben esime yardimic olmaktan cok mutluyum ve zaten calismadan gecinilmez. Su an ikimizde guzel maas aliyoruz genede bazen para konusunda tartismalarimiz oluyor.Eger benim sevgilim 600 ytl maas alsaydi ben ondan bilezik istemezdim, dugun mugunde istemezdim nikahtan evlenelim derdim. KI kendi esim 600 ytl almamasina ragmen durumu yoktu diye bileziklerden dugunden vazgectim. Noldu kimseye rezil olmadik istedigim herseyede sahibim esimede sahibim. Fedakarlik yapmazsan insanlar ne der diye dusunup durursan evlenemzsin.

Ayrica yazik cocuga nasil yapsin 6oo ytl ikle onca seyi sende calis,zaten ben maasi 600 ytl olan biriylede acik soyliyim evlenmezdim.Heleki sen calismayi hic dusunmuyorsun. O parayla tencereniz bile kaynamaz canim. Heleki ilerde bebek olsa napicaksin, acil durum cikti hasta oldun, paraya ihtiyacin oldu, cenaze oldu , dogum oldu nasil karsilicaksiniz bunlari. Para boyle durumlarda cok ihtiyac, 6O0 ytl ile benim koydeki babaannem bile gecinemez. Hayat sartlari cok zor. Siz o maasla hic biseyin sahibi olamazsiniz. Kesin is bulup calismalisin is bulup calismak istemiyorum , evde oturucam ve evlencem bilezikleride istiyorum diyorsan o zaman sevgilini degistirceksin. Kendine hem senin isteklerini yerine getircek hemde calistirmicak birini bulucaksin. Hala daha ben bileziklerime yardim edicem kim kendi bilezigina yardim etmis ki ben edeyim diyorsun. Almayiver bilezik nolcak ki evinin esyalarini almaya basla.... Canim sizin ayraniniz yok icmeye ama bileziktende vazgecmiyorsunuz,600 kisi 1 ayda kira odeyerek gecinecek buna aclik siniri bile denmez. Karninizi doyurabilcek misiniz acaba ben cok merak ediyorum? yani madem illaki evlenmeye taktin git bari durumu duzgun birini bul.

böyle kızlar var evde yan gel yat evlenince anyayı konyayı anlıyorlar ya o vakit ya baba ocağına geri dönüyorlar yada delikanlı bu kızı hergün dövüyor para muhabbetleri ve akrabalarını idarede yoksun diye

varya konuyu okumamaya çalıştıkça hep istemeden elim gidiyo..yorum yapmayım die die sonunda yapıcam.
içimde kaldı söylemeden olmayacak..
sanki arkadaş 40 yaşında sokakta kalmış bir ekmeğe muhtaçmış gibi evlenmekte evlenmek pardon YUVA demek istemiş.noluyo ya daha 21 yaşındasın çalışmıyosan oku gir sınavlara ordada elleyecek(!!!) deiller seni hepsi mürekkep yalamış adamlar seni napsınlar..olmadı git çalış daha şimdiden bilezik peşindesin altın ev takı peşindesin evlendiginde 600 lira maaşla ne isteyeceksin?*artı adamın kafasında evlilik bile yok sadece laf..
ben bile bukadar kafayı bozmamıştım valla..4 yıldan fazla flört yaşadık 1,5 yıldır nişanlıyızda hala diorumki hayırlısını yaşat Allah'ım..hayırsızsa bu iş olmasın die...
...............................................
yeter ya yazmayım boşver yoksa bitmeyecek bu şaşkınlığım...
zaten arkadaş gitti başka nickle gelmezse hiçbişey bilmiyorum:42:

bu arada konunun bomba yazısı budur.......:52::52::52:

şimdi nerde gelin görsem ağlıyacağım
zor oldu bu hayallerin yıkılması ama dayanacağım
zamana bırakacağım
para pul gösteriş istemedim hiç bu hayattan
sadece yuva....
herşeye razıydım ama tek başına olmazmış
olmazmış işte....
yuvasız kuşlar gibi hissediyorum kendimi artık
onlar gibi kaldım yuvasız....
yuvası olan kuş da var ama onlarında yavruları var....
ben yuvasız olan kuşlara benzedim şimdi...
allahtan birtek cenneti istedim birde yuva
cennet nasip olurmu bilmem ama
yuva nasip olmadı şimdilik.....
çok dua etmiştim ne ezanlar ne kandiller ne vakitler....
bir tane göstersin bana melekler dua etmediğim vakti....
iftar sofrasında bile herkez orucunu açmak için heyecanla beklerken
ben "allahım bu evde son iftar sofram olsun birdahakine kendi yuvamda iftarım olsun" diye
dua ederdim....o aç halimle...
kaç gece kalktım o sıcak yataktan da secedeye kapandım
herkez gaflet uykusundaken ben yalvardım rabbim
her gece geldim secdeye allahım onunla bir yuva diye....
geçen sene yılbaşında herkez içkiyle karşıladı yılbaşını herkez bağıra çağıra güle oynarken
ben; secde deydim...allahım bu sene nişanlanayım diye...
işte bu seneydi o sene
kaç gün kaldıki şurda senenin çıkmasına...
kaç kişi evlendi nişanlandı bu sene
bana gülmedi kader bu sene...
ne yapayım allahın dediği olur boynumu eğip bekleyeceğim rabbim istediği vakti
rabbim her zaman senin istediğin olur ama duaları kabul etme sahan çok geniş diye
her allahın dakikası dua ettim....
ama yinede sen bilirsin rabbim
kaderi bana tokat atsın istemiyorsun belkide....
artık susuyorum rabbim
birgün herkez ölümü tadacak sonra sana döndürelecek........

Kptum bu ne yaa... dua etmesi Allaha yakin olmasi guzel birseyde bizim buralarda yasadigim yerde bir tabir var bu tarz insanlara " drama queen" drama kralicesi diyorlar. Bunun anlami melonkolik , aglak zirlak olan surekli dram yaratarak insanlarin ilgisini ustune cekmeye calisan kisi demek. Bu arkadasa cuk oturdu bu tabir. Birde usenmemis siir yazmiS.Gorende sanicak ki yeryuzundeki her disi kadinin evlenmesi gerek evlenmeyen tu kaka ... Bu dunyada insan illa evlenmek icin yasamaz ki. Kizcagiz kendini evlenmeye -ev isi yapmaya- cocuk dogurmaya planlamis robot gibi.. E tabi zaten ahmak erkek kesiminin kadinda bekledigide bu bir nevi dogurgan hizmetci evlenmekten baska bir ise yaranilmayan.Yazik valla tavirlarin acayip sekilde bana Fatmagul'un sucu ne deki Fatamagulu hatirlatti. Sadece evllilige programli kizcagizlar.Yazik o garibim bak disardan liseyi bitirmeye calisiyo bari ayaklari uzerinde durmak icin sende o da yok Fatmagul kadar olamadin:9: Caba gosteriyo kizcagiz en azindan.Sende bir okumaya is bulmaya calis bari dene en azindan.

Bu nasil duadir bu arada ya bu evimdeki son iftarim olsun seneye kendi evimde acayim fln.. tOVBE iskencemi ediyolar kizim sana evinde yazik baba evin orasi oyle denir mi ... millet aglaya aglaya ayrilir evinden bu bir daha iftarim olmasin bu evde diye dua ediyo. AlLAH dualarini KBL etmediyse belkide en hayirlisini veriyordur sana iste. Biliyor ki gidiceksin el ogluna seneye iftar acicak bir sofran bile olmicak o sofraya iki zeytin koyamicaksiniz. En azindan annenin babanin evinde iftara oturcak bir sofraniz var! SUKUR ETMELISIN BENCE!

Son düzenleme:
Kptum bu ne yaa... dua etmesi Allaha yakin olmasi guzel birseyde bizim buralarda yasadigim yerde bir tabir var bu tarz insanlara " drama queen" drama kralicesi diyorlar. Bunun anlami melonkolik , aglak zirlak olan surekli dram yaratarak insanlarin ilgisini ustune cekmeye calisan kisi demek. Bu arkadasa cuk oturdu bu tabir. Birde usenmemis siir yazmiS.Gorende sanicak ki yeryuzundeki her disi kadinin evlenmesi gerek evlenmeyen tu kaka ... Bu dunyada insan illa evlenmek icin yasamaz ki. Kizcagiz kendini evlenmeye -ev isi yapmaya- cocuk dogurmaya planlamis robot gibi.. E tabi zaten ahmak erkek kesiminin kadinda bekledigide bu bir nevi dogurgan hizmetci evlenmekten baska bir ise yaranilmayan.Yazik valla tavirlarin acayip sekilde bana Fatmagul'un sucu ne deki Fatamagulu hatirlatti. Sadece evllilige programli kizcagizlar.Yazik o garibim bak disardan liseyi bitirmeye calisiyo bari ayaklari uzerinde durmak icin sende o da yok Fatmagul kadar olamadin:9: Caba gosteriyo kizcagiz en azindan.Sende bir okumaya is bulmaya calis bari dene en azindan.

Bu nasil duadir bu arada ya bu evimdeki son iftarim olsun seneye kendi evimde acayim fln.. tOVBE iskencemi ediyolar kizim sana evinde yazik baba evin orasi oyle denir mi ... millet aglaya aglaya ayrilir evinden bu bir daha iftarim olmasin bu evde diye dua ediyo. AlLAH belkide dualarini kbl etmeyerek hayirlisini veriyo sana iste. Biliyor ki gidiceksin el ogluna seneye iftar acicak bir sofran bile olmicak o sofraya iki zeytin koyamicaksiniz. En azindan annenin babanin evinde iftara oturcak bir sofraniz var! SUKUR ETMELISIN BENCE!

T

Bu nasil duadir bu arada ya bu evimdeki son iftarim olsun seneye kendi evimde acayim fln.. tOVBE iskencemi ediyolar kizim sana evinde yazik baba evin orasi oyle denir mi ... millet aglaya aglaya ayrilir evinden bu bir daha iftarim olmasin bu evde diye dua ediyo. AlLAH belkide dualarini kbl etmeyerek hayirlisini veriyo sana iste. Biliyor ki gidiceksin el ogluna seneye iftar acicak bir sofran bile olmicak o sofraya iki zeytin koyamicaksiniz. En azindan annenin babanin evinde iftara oturcak bir sofraniz var! SUKUR ETMELISIN BENCE!

ne güzel yazmışsın bütün yorumları solladı bu!

ben yellowa kızıp,yargılamıyorum.
çünki onu yetiştiren ailesinin büyük payı var bence.
ona gösterilen hayat tarzı bu,evde koca bekleyecek.....
daha önceki konularında da akrabalarının baskısından bahsetmişti,niye hala evlenmedi diye....

insanlara bildiğimiz doğruları göstermeye çalışırken aynı zamanda yargılıyorsak zaten düğümü atmışız demektir.

bu durumdan nasıl kurtarabiliriz,nasıl hayata kazandırabiliriz onu düşünmeliydik.

bizler kendi penceremizden baktık ve yorumladık.
hepimiz evlerimizde huzur içindeyiz çok şükür.
ona sürekli evlenmek için dua ettirecek kadar bir baskı var üzerinde demek ki.
ve en önemlisi şimdiye kadar kendi fikirleriyle var olmayı öğrenememiş,fırsat verilmemiş.
evlilik şartları da ailesini ikna etmek için.
tabi gerçekler ortada....

bu konuya en son baktığımda iş için bir gayret uyanmış gibiydi onda.

hepiniz gibi ben de bu zamanda elini kolunu bağlayıp koca beklemesini normal görmüyorum.

ama bizlerin tepkileriyle çözülecek bir mesele değil,ailede ki pozisyonu ve ona verilen rol bu.

önce onu aşmalı....

Back