bir ayı geçti kpss açıklanmadı!!!!!

türkiyenin üniversite mezunu çok dedirtmek için her ile bir ünievrsite açıldı..
peki bu mezun olan insanlara iş olanakları yaratıldımı hayır!
ne oldu üniversiteli işsizlerin çok oldugu kültürlü işsizler ordusu yarattık
tesadüf değildir ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde şimdi daha çok yüksek öğrenimlilerin olması
eğitim fakültesinde gençleri 4 yıl okutuyorlar sonrada kpss
nedir bunun anlamı yaw kardeşimbiz üni.verdiğimiz eğitimin öğrenimin kalitesini beğenmedik
siz o yeterlilikte olamayabilirsiniz biz sizi yeniden bir sınayalım...
o zaman diploma niye veriyorsun?hepsi hikaye anlıcağınız..
okumuş cahiller ve okumuş işsizler toplumu oldukk

KPSS HİKAYE ADAMIN VARSA HAYAT ŞAHANEEEEE

Son düzenleme:
torpilliler şimdiden hazır doğru söylüyorsunuz...
bu kadar gecikme durumundada artık şüphelere girdik
arkadaşlarla gene torpiller mi dönüyor diye

öğretmen atamalarına gelelim sıra ne mutlu arkdaşlar lay ay lay
o kadar 4 yıl okusunlar öğretmen olsunlar
ama sözleşmeli atamalar olacakmış
ayyy ne mutlu ne mutlu o niye kadroya sokmuyorsunuz bu kadar kişiyi
askeri ücretle sözeşmeli çalıştırıyorsunuz günah değil mi ya
ben önlisans mezunuyum ve çok üzülüyorum bu arkadaşlarıma
yazık ya sözleşmeli gurbete çıkacak az parayla nasıl geçinecek

varsa hakkımı helal etmiyorum gençliğimizin en verimli çağı ya bizi ne hale getirdiler...

şu üniversiteye alıyorlar da sonra işsiz bırakıyorlar lafına katılmıyorum

çünkü üniversiteye girerkende ömrümüzün dönüm noktasını şu 3 saate sığdırıyorlar, kaldırsınlar sınavı artık okumak isteyen okusun üniversiteyi, daha çok üniversite açın deniyordu (ki şu an sınava girenler halaaaa aynı şeyleri söylüyorlar), ben buna karşıyım

ama ben bu sisteme de karşıyım

çünkü 4 yıl sadece ingilizce eğitimi almış ve sınavı kazanırsa hala ingilizce eğitimi verecek bir insana tutup matematikti şuydu buydu sorular soruluyor

kaç sene beden eğitimi ve üzerine ders almış kişilere tutup yine aynı tarz soruyorlar

aynı ben ve sizler içinde geçerli, ben senelerdir çizimler yapıyorum, inşaat üzerine stajlar görüyorum ama banada tutup edebiyatı matematiği ve diğer soruları soruyorlar

ayrıca aynı branştan sınava girenlerin 80 alıpta bir yere yerleşemeyen ama 69 alıpta güzel bir yere atanana da veryansın ediyorum

ama insanların hangi yerde canı yanıyorsa orda veryansın etmesine katılmıyorum...

canm sözleşmeli ögretmenlik hiç de vahim bi durumda diil arastırmalarıma göre ücretler vs konusunda çünkü 1,200 ytl civarlarında...

ayrıca bu konudan ben gocunmuorum (bu sözum sana diil yanlış anlama) çünkü torpille şuyla buyla ınsanların haklıarını yıyenler ve bunlara neden olanlar bu halde bile basını yastıga rahat koyan insanlar varken ben en azından okudugm bilg tekn ve prog böl den ve çalıştıgım bir sınavdan ögtliğe yerleşerek huzurlu ve mutlu olabilirm... (ki iki yılda olsa okulun en zor bölumu ve dort yıla bedeldi neyseki bitirdim ayrıca bayanım bu yeterlı bneım için )
ayrıca tabi 4yıllklar var ama böyle bir sınavda var ve bu konuda bizim de bir hakkımız varken ben de yeterlıysem niye yapmayayım :) herkesin düşüncesi farklıdır tabiki bu da bneım dusuncem..
ya bu arada ne çok dolmuşum içimi döktüm sözüm kimseye diil yanlış anlasılmasın hoşçakalın:)
sanırım önceki soruma cvp verıcek yok S:)

arkadaşlar ben barajı 50 olarak biliyorum bu baraj nasıl oluyor her sitede farklı yazıyor kafamçokkarıştıkafamçokkarıştı

arkadaşlar ben barajı 50 olarak biliyorum bu baraj nasıl oluyor her sitede farklı yazıyor kafamçokkarıştıkafamçokkarıştı

canım genel baraj nedir bilmiyorum ama

mesela adliye sınavlarına gireceksin senden en az 70 almanı istiyorlar böylece adliyenin daktilo sınavına hak kazanabiliyorsun

ya da gardiyanlığa başvuracaksın yine 70 istiyorlar

zaten kendi bölümümün atamasının puanlarını yazmıyorum bile doğu bile en az 78 yani, içte bir yer istiyorsan en az 82 filan

şu puanlara bakınca 50 puan faydalımı sence

cevabın için çok teşekkürler hayırlısı olsun hepimiz için bakalım memur olup mu sürünücez yoksa böyleme:çok üzgünüm::çok üzgünüm::bbo:

ösym ........ yeeeeeeeeeeeeeee nedense bu sarkı dilime dolandı kaç gundur :)

şuan eğitim fakültesinden mezun olmuş bir öğretmen adayı
kadrolu öğretmen oldu ise 975 ytl maaş alıyor
sözleşmeli yani her an işinden çıkma tehlikesi yaşayan biri 1.200 ytl
alması bana pek inandırıcı gelmedi
zaten kadrolu yeni öğretmen 975 ytl alıyor...

eğer arkdaşım beklentilerinin altında bir hayatın olursa yaşam çok zor
olur sözleşmeli değilde kadroya geçmeye bak sen
çok arkdaşım sözleşmeli devlet işlerine girdi
ve ne yazık ki kendi adamlarını kadroya sokarak sözleşmeli arkadaşlarım
işten çıktı...işini sağlama al kaldıki 2 yılık zor bir bölüm bitirdim diyrsun
özel şirketlerede girebilirsin eğer vizyon açısından işinde kariyerinde yükselmek
istiyorsan sözleşmeli yerinde sayarsın hatta işinden de olma durumun çk yüksek
eğer biz beklentilerimizin üstünde olursak topyekün hep beraber zirvede oluruz
bende 2 yıllık zor bir bölüm bitirdim muhasebe bölümü ama beklentilerimi yüksek tutmaya çalışıyorum...buda benim gibi burdaki tüm mağdur kardeşleirmin hakkıdır...Allah yolumuzu açık etsin...

2 sene bu sınavı bekle sonra sınav zamanı gelsin kalbin pır pır atsın sınava girmeden önce ve girerken bir sürü dualar et arkasından sınava girsin oh de sonra 21 ekimi bekle ama dalga geçer gibi bekletsinler bu ne böyle yaa 5. seneme giriyorum 3 kasımda hep beklemeklemi geçicek bizim hayatımız yaa ben buraya bazı dostlarım gibi mutlu olduğum anları mutluluk fotolarımı koyabilecekmiyim o raddeye gelebilecekmiyim ((

Ne kadar da zormuş atmak kalbimden seni
Ne kadar da zormuş unutmak bütün geçmişi
Sanki bir geçmişimiz varmış gibi......
Ummak ve unutmak Ne kadar da zormuş

Bilmem biliyor musun ama ben her yerde seni görürken
Her yerde sesini duyduğumu sanıyorken
Her adını duyduğumda hala garip bir sevinçle gülerken
Ne kadar da zor fırlatıp atmak seni kalbimden

Oysa ne garip ki
Kalbimin en güzel köşesine yerleşmen bir saniyeden fazla sürmemişti......
Şimdi unutmaya çalışırken seni
Artık kalbimin bir parçası olduğunu bilmek Ne kadar da zormuş

Ne kadar da zormuş seninle birlikte öldürmek kısacık mutlu geçmişimi
Ne kadar da zormuş unutmak aklımdan bir türlü çıkmayan gülümseyişini
Ne kadar da zormuş sen tam yanımdayken özlemek her bir zerreni
Ne kadar da zormuş atabilmek kalbimden seni......

Ben sensiz geçen her güne lanet okurken
Günler geceler sen olmayınca geçmek bilmezken
Ben hala bir umut geçmişten bir yardım isterken
Aslında benim için hiçbir zaman olmadığını bilmek Ne kadar da zormuş

Seni mutluluğum seni ışığım seni nedenim görürken
Sen birden bire karanlık dünyama bir güneş gibi doğmuşken
Sen tam ben düşerken elini uzatmışken
Ne kadar da zormuş o karanlıklara gömülmek yeniden

Ne kadar da zormuş beni çıkardığın o kuyuya yeniden itmen
Ne kadar da zormuş aramak güneşi gecenin çöktüğünü bilmeden
Ne kadar da zormuş sevmek seni sen hep başkasıyla birlikteyken
Ne kadar da zormuş oyunun bittiğini bilmek sonsuza kadar sürmesini dilemişken

Biliyor musun bu pişmanlık duygusuyla kıvranmak ne kadar da zor!
Biliyor musun her gece yastığının yaşlarla ıslandığını kimseye belli etmemek ne kadar da zor!
Biliyor musun senin başkasına ait olduğunu bilmek ne kadar da zor!
Biliyor musun seni hala bu kadar çok severken seni unutmaya çalışmak çok zor!!!

Bunların hepsinin olmasına benim izin verdiğimi bilmek
Hayatımın en güzel dakikalarını yaşadığım o günü kafamdan silmek
İçim kan ağlarken başkalarını da üzmemek için gülmek
Ne kadar da zormuş seni sevmemem gerekirken seni sevmek

Ne kadar da zormuş aşkınla öyle mutluyken şimdi kahrolmak mahvolmak
Ne kadar da zormuş ben kendimi o büyük sona hazırlarken
O sonun şu an önüme serildiğini anlamak
Ne kadar da zormuş sen hep yanımdayken sensiz olmak

Bilmiyorsun seni ne kadar çok sevdiğimi
Bilmiyorsun senin için neler feda ettiğimi
Bilmiyorsun senin için nelere katlanabileceğimi
Ve bilmiyorsun seni unutmanın seni sevmek kadar zor olabileceğini......

Ama ben biliyorum senin beni hiçbir zaman sevmediğini
Ama ben biliyorum senin için hiçbir şey ifade etmediğimi
Ama ben biliyorum bütün bunlara hiç değmediğini
Bunları bile bile seni hala sevmek ne kadar da zormuş

Keşke söyleseydim sana hemen gözlerimin senden başkasını görmediğini
Keşke izleseydim biraz daha henüz bu kadar canımı yakmazken gözlerini
Keşke bilseydim bu aşkın bu kadar çok acı verebileceğini
Ne kadar da zormuş bir zamanlar beni öyle mutlu ederken şimdi böyle çok ağlatman beni

Zaman geçiyor yelkovan ilerliyor
Ama açılan yaram kapanacağına daha da genişliyor
Hayat neden yine bu kadar anlamsız geliyor
Bütün bir hayatımı kırık bir dala bağladığımı bilmek ne kadar da zor

Uykusuz bir geceye daha "merhaba!"
Güneşsiz bir sabaha daha "merhaba!"
Sensiz bir güne daha "merhaba!"
Ne kadar da zormuş birden bire her şeye demek "elveda!"

Ama artık uykusuz son gecem bu!
Bir gün yine güneşin doğacağını bildiğim ilk gecem!
Sensiz de yaşamaya çalışmam gerektiğini anladığım bütün gecem!
Ne kadar da zormuş ağlamak gülmeyi bu kadar da çok hak ederken!

Bir gece düşer yıldızlar göz yaşlarım gibi
Bir gece kaybolur ay yüreğimdeki bu acı gibi
Bir sabah olur sımsıcak, yaşadığım ve yaşayacağım mutluluklar gibi
Ne kadar da zormuş bu kadar kolayken çok zor sanmak her şeyi!!!!!!

Sevmek mi Zor Yoksa KaVuŞMakMı?

"BUKADAR HÜZÜNLÜYÜM İŞTE BUGÜN " :'(

bilmiyorum ama bugün çok muttusz çok tedirgin ve çok umutsuzum nebilim yaa sanki kötü şeyler olucakmış gibi ((
RABBİM SEN İÇİME FERAHLIK VER
En yakın Şahidim burdaki dostlarımm kasımın 3'ünde 5. senemize giriyoruz ve hala aynı yerdeyiz lanet olsası kpss'yi bekledik al işte sınavada girildi ama oda sanki inat eder gibi bize özel gibi sonuçlar açıklanamadı gitti eminim biz sınava girmeseydik çabucak açıklanırdı lanet olsun bu sınavada bu sistemede

eğer eğitmen olmak istiyorsan yazılanları doğru okuman gerekiyor yoksa öğrencilerine bir faydan olmaz...sana güzel şeyler yazılmış birilerine derdin var demek ki hemen sinirleniyorsun okudularını yanlış okuyorsun...
hepimizin sıkıntıları var hepimiz güzel bölümler bitirdik ama iş bulamıyoruz
beklentilerimizin altında bir yaşam istemiyorsak hep beraber yüksek düşünelim diyorum
sen farklı bir şekilde anlamışsın gir kardeşim öğretmen mi olcaksın ne olmak istiyorsun ol ama 3 5 ay sonra üzülme beni niye çıkardılar diye hayat senin hayatın...
yazının sonunda rabbim hepimizin yardımcısı olsun yazılmış zaten sen onu okumadın demek ki hayırlısı olsunla aynı anlamı taşır...
doğru oku doğru analiz et

not:ablam fen bilgisi öğretmeni 700 ytl sözleşmeli çalıştı 5. ayda işten çıktı...zaten paranın çoğu yolda gidiyomuş yani işin sürekli değil.yani işten çıkartıldığın zaman üzülme adı üstünde sözleşmeli garanti değil kaldıki 2 yıllıksın benim gibi heran çıkartıyolar beklentilerin üstünde dur denilen şeyde bu her an bir stres kadro ile yerine başkasının geçme durumu var...iyi şekilde çalışma ortamı bulmaya bak denilince sen kötü algılıyrsun inasının zikri neyse fikride öyle olurmuş anladım ...

Son düzenleme:
tek şey söylicem hayat gerçekten çok zor onun için adımlarımızı daha saglam atalım rabbimden hayırlısını dileyelim mücadele etmekten vazgeçmeyelim.pes ettigin yerde hayat bitiyo

Canım duygularını çok güzel ifade etmişşin seni çok iyi anlıyorum bak hepimiz aynı durumdayız.biz de ve bizim gibi binlerce kişi bu sınavı bekliyor sana kendimden bir örnek vereyim benim de iyi giden bir ilişkim var erkek arkadasım bundan bır oncekı kpss sınavından 85 aldı ve anca 2.yılın sonunda yanı bu senekı kps sınavından oncekı atamada rize ikizdere ilçesine atandı biz de aynı senin gibi atansın olsun bitsin diye dua ediyorduk neyse oldu sevindik amma velakin erkek arkadaşım üniv son sınıfta altdan bir dersi sadece ve sadece bır dersı oldugu ıcın ogrenım belgesını tamamlayamadı ve rızeye gıdemedı neyse bız bunun ıcınde ugrastık bıseyler bulduk rapor falan aldık rızeye yolladık hallettık sevgılım gıttı ama bu seferde oranın sartlarından dolayı cok sıkıntı cektı aldıgı maas 900 kusur,verecegı kıra 300 ytl.yeme ıcme eve gelıp gıttıgınde benım yanıma gelıp gıttıgınde yol parası falan br hesap ettık kı aldıgı maasla degıl evlenmek bekar halıyle kendıne bıle yetmıcek zaten ortamıda cok begenmemıstı ve evıne gerı dondu rıze macerası bızım ıcın bıttı.şimdi ikimzde bu kpss ye gırdık ve aynı sızın gıbı sonuc beklıoruzz erkek arkadasım ne olursa olsun bıran once atanım falan derdı sımdı gerıye donp baktıgımızda bukadar net konusmaması gerektıgını anlıoruz cunku hem zamanımızdan hem de paramızdan kayıp verdık hem de elımıze hıc bısey gecmedı can sıkıntısı moral bozuuklugundan başka.tabı bu arada erkek arkadasım bos durmadı hem okudu unıvde, hem calıstı lafı fazla uzattım demek ıstedıgım hıcbırsey nasıpten ote gıtmıyor sıkma canını bır kapıyı kapatan allah dıgerını acar sen cok cok dua ett içini ferah tut olumsuz düşünme ki olumsuz olmasın seni şuan en iyi ben anlayabilirim heralde bi de senin için ben de dua etcem ıns.rabbım hepimizinkini kabul etsin allah gönlüne göre versin bitanema.s.a.s.a.s.a.s.

özlemcim canım haklısın tatlım fakat inan bana bu kpss benim psikolojimi öyle bir bozduki dün akşam şirketten çıktım metrobüse bindim taktım kulağıma kulaklığımı ve başladım ağlamaya hemde ne ağlama çevremin bakışlarına bile aldırmadan yol boyunca devam ettim.. sen düşün artık gerisini.. düşünsene 5. yılımıza giriyoruz ve hala başladığımız noktadayız ayrıca çok teşekkür ediyorum tatlım güzel dileklerin için güzel yüreğin için duaların için

evet çok çok çk iyi anlıyorum seni.hem illa dewlet memurumu olmak lazım şöyle güzel bir iş kalıcı bir iş bulsa erkek arkadaşın ne bilim allah bi yerden rızkınızı verir herkes dewlet işinde çalışıpta ekmek yemiyo ya peki nasıl geçti sınavınız iyi puan bekliyomusun kuşum?Şeniz

bu gün bir arkadaşımı gördüm sınavlar dün açıklandı dedi ama ben bakıyorum açıklanmamamış acaba benim pc de mi sorun var

şuan eğitim fakültesinden mezun olmuş bir öğretmen adayı
kadrolu öğretmen oldu ise 975 ytl maaş alıyor
sözleşmeli yani her an işinden çıkma tehlikesi yaşayan biri 1.200 ytl
alması bana pek inandırıcı gelmedi diyen bi insana benim bu şekilde yazmam normal ayrıca netten ve hiç tanımadıgım biriyle hiç bi derdım olamaz çünkü önemli diildir ...benım msjıma ılk cvbında da 2yıllklar hakkında konusmusun bıde lısans yazıo dıe ben kendımı ondan anlatmaya çalıştım ama 2yıllk oldgunu yazınca anladım,aynı anlam taşımıo demedım o yorumlar yazılmasaydı da hakkımzıda hayırlısı denılseydı daha iyidi dedım evt ama dedıgın gıbı aynı anlamda o an bneım aklıma o cumle gelmıs onu yazmısım orda demek istedigm boyle seylere gerek yoktu..kendime güvenım etrafında da destekledgi guvenım olmasa düşünmem zaten ama hiç bişey kesın diil ben artık uzatmak istemıorum bu sıteye gırınce keyıf alıordum sınır bozulması ıcın gırmek ıstemıorum sen açmışsın bu konuyu k bkma belki ondan bu hakkı gordun neyse canım sonucları ögrenemıorum diye çıldırıorum zaten allah neyi nasıp ederse o olur zaten inş hepimiz için herşeyin hayırlısı olur emeklerimizde boşa cıkmaz ben seni ve tümherkesi öpüyorum a.s. hadi hoşçakalın.. :1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…