- 14 Ağustos 2018
- 19.271
- 72.221
-
- Konu Sahibi Meredith Grey
Ay bulamadım atabilir misiniz
Bak buraları oku, kk nostalji treni topiğinde konuşuldu. Baya uzunSassy diye bi üye vardı arkadaşlar, onu hatırlayan çıkar mı? Baya aktifti, sonra kayboldu, ne oldu acaba?
.
Dönülmez fevri bir karar vermeden önce size de sormak istedim. Çünkü sonradan tükürdüğümü yalamak istemiyorum.
Neyse beyinsizim demeniz de bir ilerleme tabi.O kadar odun ki. Hamile bir arkadaş sen çok stres yapıyorsun mazallah bebeğin kalbi durmasa gibi bir şey demişti ne derece bilimsel bilemiyorum tabi. Söylediğimde tepkisi ortada bebek mi var kalbi olsun embriyo o daha. Aynı şehirde değiliz, o yüzden gelemez ama bir şekilde izin alıp gelecekmiş sözde. Benim ailem, arkadaşlarım yanımdaymış hiç bir şeye ihtiyacım olmazmış. Maddi imkanların da var demiş. Biraz destek olsan bari dediğimde dediği; ben senin kocan arkadaşın falan değilim ne desteği bekliyorsun ki doğurursan o benim bebeğim. Gerçi hala adama haksızlık mı olur diye sorguluyor olmam benim beyinsizliğim bu durumda.
Bak buraları oku, kk nostalji treni topiğinde konuşuldu. Baya uzun
merak ettim ne yazıyorki mesajlardaGönderdim.
Sırf buna yorum yapmak için oturum açtım inanamıyorum ya geçen sene projedeyken özelden yazmıştım akıl almak için, uluslararası arkadaşlarım oldu şöyle böyle diye yorum yapıyordu akıl istemiştim çok fena zortlamış hissediyorum kendimi ay bir insan niye böyle bişe yapar yaaaa şoktatayımHem de ne kandırılmışız
Hamilelik takvimi de yaptı mı tamamdır. Annelik işte bu kadar basit. Afsfaüyenin mayıs ayı anneleri topiğinde gezinmesi bağırttı beni, mahalle yanarken o. saçını tararmış
tatlım fetal DNA genetik bozuklukları tespit eder, gen ya da kromozom düzeyinde bir sıkıntı varsa -mesela down gibiKuzum ben önceki konularına vakıf değilim ama son 3 konusunda gördüğüm çocuğu doğurmakta kararlı olduğu. Adamdan da vazgeçmiş gibi. 25 yaşında yetişkin kadın neyin nasıl olacağını az çok tahmin ediyordur. Ama eğerki ilerde çocuğu ayağına pranga gibi görüp, sıkıldım filan derse o zaman lincin kralını yer.
Son yazılan mesajlardaki ilaç konusu şu an beni de kaygılandırdı. Hamileliği için risk teşkil edecek bir içeriğe sahip ise gerçekten büyük sorumsuzluk. İnşAllah doktorundan gerekli önlemleri alır. Doğacak bebeğin sağlıklı olması tüm dileğim. Fetal Dna yaptıracağım dedi 3 hafta sonra. İnşAllah rapor sağlıklı gelir.
Deme M migrenimsitatlım fetal DNA genetik bozuklukları tespit eder, gen ya da kromozom düzeyinde bir sıkıntı varsa -mesela down gibi
ama bu ilaçlar genelde başka sorunlar da yapabiliyor yani genlerde bir sıkıntı yok ama hücre bölünürken/birleşirken sorun yaşanıyor gibi (mesela tavşan dudaklılığı düşün, orada herhangi bir genetik bozukluk yok -yani bilinen bir xyz genindeki sorun nedeniyle bu sorun ortaya çıkıyor değil)
en basit olarak böyle anlatayım, genetik olmayan sorunlara da yol açan ilaçlar var fetal DNA bunları tespit etmeye yaramıyor, maalesef.
ben bahsedilen ilacın ne olduğunu bilmiyorum. hangi risklere yol açıyor bilemiyorum.Deme M migrenimsi
Benim yaşım ileri olduğu için 2 çocuğuma da yaptırdım Fetal Dna. Eğer çocukta bir sorun varsa yasal sınırı geçsekte kürtaj yaparız demişti doktor.
Şu an konuda tek endişem bebeğim sağlıkla dünyaya gelmesi. Detaylı ultrasonda dediğin bozukluklar görünür di mi?
Bazi gelisim bozukluklari, organ eksikleri vs maalesef gebeligin ileri aylarinda cikiyor ve kürtaja karar verilirse heyet raporu falan gibi raporlar gerekiyor. Hem proseduru uzun hem ileri donem olduğu icin işlem daha agir hem de psikolojik olarak daha zor.Deme M migrenimsi
Benim yaşım ileri olduğu için 2 çocuğuma da yaptırdım Fetal Dna. Eğer çocukta bir sorun varsa yasal sınırı geçsekte kürtaj yaparız demişti doktor.
Şu an konuda tek endişem bebeğim sağlıkla dünyaya gelmesi. Detaylı ultrasonda dediğin bozukluklar görünür di mi?
önceki sayfalarda etken maddesi konuşulmuş ilacın. Bende şimdi internetten araştırdım gebelikte bebek için riskli diyorben bahsedilen ilacın ne olduğunu bilmiyorum. hangi risklere yol açıyor bilemiyorum.
belli başlı şeyler ultrasonda görülür tabii ama tek tek organlarla ilgili kusurlar 20 küsur haftada görülüyor mesela bildiğim kadarıyla anca o saattten sonra da ne yapmak ister bilemiyorum.
mesela senin 40 yaş üstü gebe olarak kromom bozukluğu riskin artmıştı, ben de gebe kalsam aynısı), bu zaten bilinen bir risk ve fetal DNA bunun için yapılıyor zaten (bir de aileden varsa bir geçmiş)
ama ilaç kullanımının getirdiği riskler -genel olarak -bu testin kapsamına girmiyor.
Ya bu benim o mevzu için yazdığım geyik mesajıydıBak buraları oku, kk nostalji treni topiğinde konuşuldu. Baya uzun
Hala doğurmama seçeneğini kullanabilirsiniz, 10 haftaya kadar tıp ve kanun izin veriyor.7 haftalık..
Merhaba bu konulara hakimsiniz özelden bir şey sorabilir miyim acaba ?ben bahsedilen ilacın ne olduğunu bilmiyorum. hangi risklere yol açıyor bilemiyorum.
belli başlı şeyler ultrasonda görülür tabii ama tek tek organlarla ilgili kusurlar 20 küsur haftada görülüyor mesela bildiğim kadarıyla anca o saattten sonra da ne yapmak ister bilemiyorum.
mesela senin 40 yaş üstü gebe olarak kromom bozukluğu riskin artmıştı, ben de gebe kalsam aynısı), bu zaten bilinen bir risk ve fetal DNA bunun için yapılıyor zaten (bir de aileden varsa bir geçmiş)
ama ilaç kullanımının getirdiği riskler -genel olarak -bu testin kapsamına girmiyor.
Önceden bahsedilen ilacı buldum, Depakin. Hamilelikte kullanmayın diye kaç kez belirtmişler. Merak edenler Reçetesi yazıp aratabilirsiniz.Hala doğurmama seçeneğini kullanabilirsiniz, 10 haftaya kadar tıp ve kanun izin veriyor.
Neden bu inat?
Mental sağlığınız yerinde değil belli ki, zorlanıyorsunuz. Sırf kendiniz "ben istiyorum" diye bu çocuğu dünyaya getirmek tamamen bencilliğiniz kusura bakmayın.