Lütfen göstermiş oldugunuz yorumumun öncesini okuyun.Okuyun ve burda sadece ögretmenler yazmış hiç mi anne yok yazan arkadaşımıza ithafen bu yorumu yazdığımı,ayrıştırmanın aksine bayanların bulundugu bu platformda her öğretmenin zaten bir anne yada anne adayı oldugunu yazdım.Sinirli oluşunuzdan yorumları tam olarak bile idrak edemiyorsunuz/ etmek istemiyorsunuz.
Korkutulmayı normal mi saymışım ?? Siz bu başlığı baştan aşağı okudugunuza emin misiniz?? Zira benim yorumlarımdan bunu nerden çıkardıgınızı merak ediyorum.Öğrenciyi korkutmak ile ilgili ne yazmışım ben ?? Bu başlığı önce siz bir okuyun baştan sonra sonra yazın yazacaksanız.Yoksa yazdıklarınız cidden havada kalmakla beraber gerçeği yansıtmayan ithamlardan bir adım öteye gidemiyor.
aynen katılıyorum. bende anasınıfı öğremeniyim.
bazı veliler cidden sorunlu. sadece bir çocuk olsa biz de sesimizi yükseltmeyiz, canımlı cicimli konuşuruz bütün gün. ama o sınıfta bir çocuk yok. bir sürü çocuk var. bağırmadan, korkutmadan da hakimiyeti kurmak çook zor. hatta imkansız.
başlığı açana da şunu söylemek istiyorum:
hiç boşuna idareye şikayete gitmeyin. ben müdürün yerinde olsam öğretmenin tarafında olurdum. eğitimcinin halinden eğitimci anlar. öğretmenin haklılığını görmek istiyorsanız, öğretmenden rica edin. bir saat sınıfı yönetmeyi deneyin. bakalım dayanabilecek misiniz?
O zaman lutfen yorumları tekrar okuyun!! 50 kişilik sınıfta ders anlatan arkadasınız sınıf hakimiyetinin korkutmadan nerdeyse imkansız oldugundan bahsediyor. Ben bunun tamamen öğretmenin yeteneğiyle ilgili olduğunu düşünüyorum. ( yada yeteneksizligi) herhangi bir konuda yaşadığım sakinliğimi hiç koruyamayacagim burada. Zira siz ogretmen ve veliyi bile iki zıt kutup, iki düşman gibi algilayip haklı/haksız derdindesiniz. Oysa soz konusu cocuklar ve onların mutluluğu. Ailenin yaklaşımına göre küçücük cocuğa yapacagı davranışı şekillendiren öğretmene yazıklar olsun!!!
50 kişilik sınıft ders anlatan benim, hadi alıntılayın hangi mesajımda korkutulmalı demişim?
haddinizi aşmayın
Bir üstte alintiladim zaten! Korkutmadan imkansız demişsiniz. Haddimi siz mı bildireceksiniz??? 50 kişiye Allah rızası için mı eğitim veriyorsunuz? Her mesleğin zor tarafları var, beğenmiyorsanız kimsenin psikolojisini bozmaya hakkınız yok. Kimse size bu mesleği zorla yaptırmıyor. Bence siz haddinizi coktan asmissiniz eğer yazdığınız gibi davranıyorsanız!
Ne yazık. Kendinizi savunamadiginiz bir durumda, yorumunuz yukarıda dediğim bir anda, bir umutla yanlış anlamisimdir diyerek beklerken siz tam sizden beklenen hareketi yaparak, tek bir cümleyi cimbizla çekip lafı oturttunuz, tatmin oldunuz, öyle mı? Yazık siz ülkemize evlat yetiştireceksiniz(( cok acı gercekten sizin gibi eğitimci, hele ki anaokulu öğretmeni olmaz olsun!!!
Arkadaşım sanırım bir yanlış anlaşılma var işte bu yorum demişsiniz ama o yorum kindar arkadaşımıza ait değil farklı bir arkadaşa ait.İste bu yorum !
bakın size bir yazı paylaşayım.
"Japon okullarındaki çocuklar ÖĞRETMENLERİ ile birlikte yarım saat hergün TUVALET temizliyorlar HEM MÜTEVAZİLİK hemde TEMİZLİK için... BAYILDIM ... Bakalım başka ne yapıyorlarmış ... Japon öğrenciler 1 ci sınıftan - 6 cı sınıfa kadar İNSANLARLA komünikasyon ve ahlaki kurallar ve etik hakkında ders görmek zorundalar .... HARİKA !... Japonlarki en zengin memleketlerden biri evlerinde ÇALIŞAN kullanmıyorlar ... ANNE ve BABA ev SORUMLUSU ..... VAY CANINA !.... BU EN HARİKASI ... ve EN İLGİNCİ .... 1 ci sınftan 3 cü sınıfa kadar SINAV/TEST yok ... Çünkü asıl amaç bu yaşta KARAKTERi hazırlamak , konsept öğretmek ... Beyin yıkamak DEĞİL ... Okul çocuklarına BOL yemek zamanı veriliyor ki HAZIM zamanı olsun... Neden diye sorulduğunda "BU ÇOCUKLAR JAPONYA NIN GELECEĞİ" diye cevap veriliyor .... Bizim çocuklar Amerika'da okullarında TEMİZLİK yaparlardı ve Cezalandırma sistemi OKUL temizliği vs.. idi VE müthişti... Ben bir gün burada okul veli toplantısına katıldım ve hocaların çocuklardan sıkıntısı vardı .. Bende elimi kaldırıp neden ceza sistemi yok ve neden mesela temizlik vs olmasın... Aman Allahım veliler bir kızdı ... "Ay ben çocuğuma evde yaptırmıyorum okulda mı pis şeylere dokunacak " filan denildi .. AĞZIM AÇIK KALDI .... Bu sebepten artık çocuklar terbiyesiz , saygısız, büyüklere karşı berbat , ve alçakgnüllük , mütevazilik yok ..." Alıntı..