Bir anaokulu öğretmeni ilk günden çocuklara düdük çalıp tehdit eder mi :(

Ben artık öğretmenleri öğrencilerin eline verip iyice oyuncak ettiklerini düşünüyorum

benim bir komşum var.kızına resmen aşık.toplantılarda bile kimseyle ilgilenmez,gözü hep kızındadır.sürekli kızını nağmeler düzer.prensesim,akıllı kızım v.b. kelimelerle kızını sürekli över.kız da maaşallah çok zeki,yaşından büyük bilmiş kelimeleri olan bir çocuktu.neyse kızımız ana okuluna başladı ama o zeki bilmiş kız gitti yerine sönük,içine kapanık bir çocuk geldi.
hepimiz şaşırdık.sonradan anlaşıldı ki,öğretmeninden de annesi gibi ilgi beklemiş,öğretmen de çok iyi biri ama ondan başka ilgilenmesi gereken daha 25 çocuk vardı.haliyle annesinin gösterdiği gibi bir ilgi olmayınca çocuk değişti.arkadaş bile edinemedi.şu anda büyüdü ama o eski kızdan eser yok maalesef

Arkadaşımın yazısının altına imza atarım.

Burada bir meslektaşınız acik ve net sekilde korku olmadan sınıfta hakimiyet sağlamanın imkansız olduğunu belirtti. Benim bütün sözlerim sadece sıfatı ogretmen olan bu hanim ve benzerlerineydi. Eğer yorumları tarafsız gözle okursanız - daissyy adlı bu meslektaşınızın yazdıklarını savunamazdiniz. Ben anneyim ve bu tiynetteki her ogretmen, veli, okul müdürü, milli eğitim bakani vs herkesle tartışırım. Yanlış anladigim bir arkadastan özürde diledim. Kaldı ki benim evladıma nasıl eğitim vereceğimi belirtmek sizin haddinize dusmez, boyle hassas bir seyi konu bile etmenize izin vermem. Yavruma nasıl annelik, nasıl öğretmenlik yaptıgım ile ilgili yorum yapabilme cesaretini nasıl kendinizde bulursunuz, buyuk cüret! Umarım benim anneliğimi eleştirmek yerine aynaya kendiniz icinde bakarsınız. Yorumlarımda saygı sınırını geçmediğime inanıyorum, ama anneliğime laf söylerseniz her türlü sınırı ortadan kaldırırım. Tekrar okuyun yorumları, sadece su son
2 sayfayı okusanız bile neler neler söylenmiş, ne saygısızlıklar edilmiş görebilirsiniz. ( ama tabi söyleyenler eğitim camiasından olduğu için gorur musunuz bilemiyorum)

Son düzenleme:

6.seneme gireceğim inşallah martta hep kırsal köylerde çalıştığım için öyle tarla tapandan fırsat bulupta çocuğuyla ilgilenen çocuğuna aşık anne modeline rastlamadım pek.Bu yeni görev yerimde tek tük var... Bizdekiler yavrum anne babadan göremediğini bizlerden alıyorlardı.Hatta 2-3 hafta önce değiştirmiştim profildeki resmi.Ordaki öğrencimin annesi de babası da başkalarıyla kaçtı.Bıraktılar 3 kardeşi de..Okumayı ilk sökenlerden biriydi şimdi kayıp..Bahsettiğiniz olay da çok acı...Öyle bir çocuk için çok yazık olmuş.Potansiyeli olupta çevresel ve ailesel faktörlerden hakettiği seviyeye gelemeyen öğrencilerim için çok üzülüyorum.Çok tanık oldum malesef..

Okul müdürlerimiz varmış kısmı bana yazılmış sanırım.Acaba hangi cümlemde vardı öğretmenlik para karşılığı yapılan bir meslek yazısı?Bilakis yorumlarda konu sahibesini destekleyen bir kaç kişi yazmış karşıt görüşlü kullanıcılara ''Öğretmenlik mesleğini kendiniz seçtiniz 25 kişi olduğunu biliyordunuz'' gibi yorumlar lütfen dikkatli okuyalım.

Öğretmenlik özel bir meslekse eğitimi de özeldir ve 4 yıl boyunca boşuna okumuyorlardır öğretmenler diye düşünüyorum.Bir kaç annelik sanatı,Gelişim kitabı okuyan herkes kendini öğretmen biliyor artık toplumumuzda. lafım size değil genel olarak söylüyorum.

Lutfen tekrar rica ediyorum bakın benim sizin zihniyetinizde öğretmenlere cok saygım var. Ama ben burada bahsettigim yorumu yapan ve yürekten bir sekilde sizinde onu savunmayacaginiza inandığım kişilere dayanamıyorum. Gercekten evime yakın olduğu ve güvenilen bir yer olduğu söylendiği için, yediğim yemekten artırıp gönderdiğim özel kurumdaki öğretmenin kaprisine dayanamıyorum ben! Cocuğum lay lay lom okula giderken sırf arkadaşları birbirine pelus oyuncak fırlattı diye "sınırlı bir Ogretmen var ona vericem sizi" diye cocukları korkutan, cocuğum eve kaçta gidicez dediğinde onu azarlayan, kendi çalışanlarını bile azarladigini öğrendiğim, kurum sekreterinin bile "benden duymus olmayin, cocuğunuzun öğretmenini değiştirin, oğlunuz üzüntüden zayıfladı bile" dediği adı Ogretmen olan kişilere dayanamıyorum ben! Oğlumun bütün neşesi gitti, cocuk hayatının en mutsuz dönemini yaşıyor. Ne hakkı var buna, sevmiyorsa yapmasın. Ben bu zihniyetteki insana her türlü lafımı söylerim hanımefendi. Asla cocuğum yanında degil, ama cocuğum için söylerim. Bu 10 sayfada " öğretmenine
İyi yaklaşımınız cocuğa bakışını etkiler" dendi, nasıl bunları görmüyorsunuz? O zaman öğretmenler gunünde güzel hediye alan annenin cocuğu yaşadı, ben bunu anlarım, yazık günah degil mi gariban insanın cocuğuna??

Sevgili ciceks bende cok dertliydim bu konudan ve zamanım olmamıştı konu acmaya. Özür dilerim sayfalarını işgal ettim, dilerim senin yavrun daha keyifli bir gun geçirmiştir.sevgiler

Ben yorumları tarafsız olarak okuyorum.Yaşadığınız durumunda siz haksızsınız demedim zaten kendi konunuzla ilgili.Sadece bazı yorumlarınız tartışır cinsten değil saldırır cinsten dedim kusura bakmayın ama öyle.At gözlüğüyle bakanlar mi demediniz sizin gibi eğitimci olmaz olsun mu demediniz...Daha yazayım mı ??

Ayrıca hepsini iyi etüt etmişssiniz nerde nasıl yazılacagını bılıyorsunuz bu şekilde yazmazsanız iyi olur dedim olayı farklı yere çekip annelik içgüdüsüyle dramatize edip anneliği öğretmenliğimi nasl yapacagımı yorum yapma size düşmez anneliğimi eleştiremezsiniz diyorsunuz..Size ilk mesajımda dediğim gibi sakince düşünüp yazamıyorsunuz cidden.Bu sebepten karşılıklı atışmaya dönmeden buyrun söylemek istediğinizi söyleyin sonrasında ikili konuşmayı kesersek sizin içinde benim içinde iyi olur.Sinirleriniz daha harap olmamış olur.

Tekrardan diyorum ben sizi anlıyorum.Yemin ederim ki anlıyorum.
Yaşadığınız durumun zor bir durum oldugunu kabul ediyorum ama dedim ya annelik içgücüsüyle biraz fazla sert konusuyorsunuz.Dediğim gibi cidden daha fazla sinirlerinizi bozmayın.Şu güne kadar hiçbir velimle ters düşmedim belki de 4-5 sene sonra sizin çocugunuzu okutacagım.Şimdiden sizinle tartısmayalım :) Sonraya saklayalım.İşi şakaya bağlıyorum.Daha yıpranmayın gerçekten.

Öğretmene iyi yaklaşımdan anladığınz şey hediye mi?Garibanlıkla öğretmene yaklaşımın alakası nedir? Emin olun veli yok o çocuk pis,o bitli,o tembel diye ayrım yapıp çocugunun o öğrencilerle oturtulmamasını isterken, öğretmen hepsini aynı görüyor.Çalışkanı-tembeli,temizi-pisi,fakiri-zengini bir öğretmen gözünde.

Neyse biz gercekten birbirimizi anlayamayacagiz. Bakın ben hala korkuyla eğitim verilir, verilmelidir diyen eğitimcilere hakeret olarak nitelendirdiğiz herseyi söylüyorum. Kutsal bir vazife bilincinde gorev yapan tum öğretmenlerimize de iyi dileklerimi gönderiyorum. Gercekten haklısınız bu cevaplar vs beni de yordu. İyigeceler diliyorum size.

Neyse biz gercekten birbirimizi anlayamayacagiz. Bakın ben hala korkuyla eğitim verilir, verilmelidir diyen eğitimcilere hakeret olarak nitelendirdiğiz herseyi söylüyorum. Kutsal bir vazife bilincinde gorev yapan tum öğretmenlerimize de iyi dileklerimi gönderiyorum. Gercekten haklısınız bu cevaplar vs beni de yordu. İyigeceler diliyorum size. B

Öğretmene iyi yaklaşımdan anladıklarımdan birisi evet hediye. Sizin anlattığınız tur velilere diyecek soz bulamıyorum. Benim yaşadığım cevrede öğretmenlere cok abartılı hediyeler alındı ve bu gercekten öğrencilere yansıtılır mı düşünmek bile abes ama ne yazık ki bunu hissettim. Ben sizin bahsettiginiz tür öğretmenin sadece elinden öperim, öyle olmalı onu savunuyorum zaten.

Bugünlerde birçok şey üst üste geldi. Belki konu acarım, yorum yaparsınız, iyi de arkadas oluruz:) Korkuyla hicbirsey olamayacağına sizin inandığınızı düşünmek istiyorum:) kırdıysam kusura bakmayın, iyi geceler

Sizi kastederek yazmadım aslında. Siz mesajınızda meslek olarak yazmışsınız zaten benim bi itirazım yok dediğim gibi benim için çok özel bir meslek grubu . Çocuğumu sınıfına arkadaşıyla el ele gönderip , okulun daha dördüncü günü disiplinli olmak adına okuldan soğumasına neden olan öğretmeni oldu. Benim lafım tanığım öğretmen gibi olanlara ki benzer düşüncede olan mesajlarda yazıldı burda.

Yaşadığım kötü tecrübe üzerinden konuşuyorum. Sonuçta çocuğumu okuldan soğuttu. Aldığı eğitimin uygulama noktasında bir sorun var demek ki . İyi olanlar kadar kötü olanlarda var bunu kabul edelim lütfen , eğitimci olmak, direk öğrenci /veli suçlu görüşünü oluşturmamalı . Eğitimci kendini de , karşısındakinin yetişkin olmadığının bilincinde olarak sorgulayabilmeli . Lafım size değil yanlış anlamayın genel.

Rencide etmemek için fotograf koymak istemiyorum ama pazartesi gelen hediyelerimilot kalem,boyası atmış toka,diz altı çorap ve belki hayatım boyunca bir daha hiç böle enteresan bir hediye alamayacagım ama şişesi kırmızı diye gelen FOR MEN deodorant:)) Benim gözümde değeri çok büyük ve kesinlikle ama kesinlikle şu(aramızda varsa da yapacak bişey yok söylüyorum)kendini çocugundan saniye ayırmak istemeyen her gün öğretmenin peşinde olan sınıf annelerinin tüm sınıfı organıze ederek toplanıp alınan büyük meblağlı hediyelere tamamen karşıyım.

Konu eğitim, veli-öğrenci-öğretmen sac ayağı olunca illaki yorum yaparım gözümden kaçmaz.
O konuda mutabıkız şüpheniz olmasın içiniz rahat olsun:)
Dediğim gibi bu konuda hassasınız söz konusu çocugunuz o yüzden vitesi küçültüp frene bastık tartışmanın büyümemesi adına.İyi geceler diliyorum.

2010 subat dogumlu oglum
herkez cocugunu sever ama bazıları aşık olur cocuklarına
bu araba reklamındakı sey gıbı oldu ben 2.gruptayım
eylul ayında cok ugrasmama ragmen okula veremedık sımdıde kontejanlar dolu
ıstıyorumkı yasıtlarıyla eglensın ogrensın aktıvıtesı olsun kendıne guvenı gelsın
fakat benım bagırmadıgım cocuga parayla bıseyler ogreten ogretmen bu sekılde tavır alırsa olacaklardan korkuyorum

o yuzden bı donem okula verme hırsım gelıyor arastırıyorum sonra cat bır haber bır konu benı benden alıyor
ama nereye kadar sakınabılırız oda malum

ufacık cocukları tehdıt etmek nasıl bır görgüsüzlük ve boşvermişlik bilemiyorum

Ben herşey gibi anneliğinde özellikle şu sosyal medya patladıktan sonra abartıldığını düşünüyorum.

Çoğumuz bir çocukla kafayı yerken, adına öğretmen denen ama etten kemikten olduğunu unuttuğumuz insanların 20-25 çocukla hiç sıkılmadan bunalmadan rahatlıkla baş etmesini bekliyoruz.

Bırakın eğitimi öğretimi biz bir çocuğu kıçının üzerine oturtamazken, öğretmenin tatlı sert olmadan 20-25 çocuğu kıçının üzerine oturması .... Bu biraz hayalcilik değil mi ?

Geçen gün iş arkadaşlarımla benzer konuyu konuştuk. (Yaş aralığımız 38-40 ) Bizler okulda dayak yedik. Sıra dayağı, ödev yapmadın dayağı, tahtaya yazıldın dayağı. Hangimizin psikoloji bozuldu, hangimiz psikopat olduk. Evde dayak mevzusu açılmazdı bile bu normal, rutin birşeydi. Öğretmendi yapabilirdi.

Ben anne ve babasından bir tokat bile yemeyen tekne kazıntısı bir tipim. Anne ve babam bana bir tokat atmamışken okulda dayak yememi hiç garip karşılamadı, yapmışımdır birşey.

Şimdi Allah korusun çocuğumuza biri bir tokat atsa kendimizi mahkeme koridorlarında buluruz. Herşeyi abarttık herşeyi çığrından çıkarttık, empatiyi ise tümden unuttuk yada sadece szölük anlamını biliyoruz ama hayatımıza adaptte edemiyoruz.

Bu dayak olmalı demek değil ama öğretmende insan bağırabilir, uyarabilir, tatlı olduğu kadar sertte olabilir.

Geçenlerde burada bir konu vardı belki okumuşsunuzdur bir üyenin çocuğu 1. sınıfa başlamış oda öğretmenin çok yumuşak olduğundan, çocuklar üzerinde otorite sağlayamadığından yakınıyordu.

Resmen günah keçisi oldu öğretmenler.

Bu arada arkadaşım korkmayın hiçbir çocuğa bir düdükle bir şey olmaz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…