Bir anaokulu öğretmeni ilk günden çocuklara düdük çalıp tehdit eder mi :(

ağzınıza sağlık

Soyledıklerıne katılıyorum
fakat sanırım ılk bebegını dunyaya getıreceksın saglıkla ınsallah rabbım kucagına almayı nasıp etsın uzun omurlerı olsun

ıste yazdıgın ıkıncı paragrafın boyutunun bu kadar basıt sındırebılecegın bırsey olmayacagını anlayacaksın

Amin çok sağolasın. ama ikinci, oğlan 3'ü doldurdu

Son düzenleme:
hem öğretmen olarak hem de çocukları bu sene kreşe başlamış bir anne olarak bende bir-iki şey yazmak istiyorum.

bizler evlerimizde 2-3 çocukla zor baş ediyoruz kendimden biliyorum bazen çıldırma noktasına geliyorum çünkü ama öğretmenler kreşlerde 20-25 kişilik sınıflardalar okullarda ise 40 kişilik.düşünün 20 farklı çocuk..elbette her meslekte olduğu gibi bizim mesleğimizde de işini çok kötü yapan arkadaşlar var bu yalan değil.bizim kreşimizde iki okul öncesi öğretmeni var.5 yaş grubunun öğretmeni çok güler yüzlü,çocuklar ve veli ile iletişimi harika hatta bizim 3 yaş grubuyla bile çok ilgili.ama bizim öğretmenimiz öyle değil.genelde asık suratlı,ilgili denemez ve çocuklara asla ismiyle hitap etmeyen kızım-oğlum diye seslenen bir öğretmen ki sınıfında 7-8 öğrencisi var.bence bunlar çok olumsuz özellikler.

işte aynı okulda çalışan iki öğretmenin farkı.ama ben konudaki öğretmen açısından düdük gibi bi şey çalma olayında sadece şu sorunu gördüm,evet bunlar eğitimde kullanılan araçlardır çocuklara ses duyurmak için kullanılır ama okulun başında bu çocuklara anlatılmalıydı ne işe yaradığı ne için kullanılacağı belirtilmeliydi burada hata yapmış öğretmen arkadaş.ve unutmamalıyız ki çocuk eğitimin de evde ya da okulda ödül-ceza yöntemi uygulanan bir metottur.

ayrıca sayfaları okurken gerçekten çok garip msjlara rastladım parasını veriyorum yapacak,maaşı ödeniyorsa şöyle olacak,hediyelere boğuluyorlar da falan.bunlar hakkında tek bi yoruma gerek görmüyorum çünkü hiç hoş değil.hiç bir meslek grubu böyle aşağılanmayı hak etmez çünkü.

Son düzenleme:

Sizin psikolojiniz bozulmamis olabilir ama ben hala o yillarin etkisindeym kizim okula basladiktan 2o 25 gun sonra ogretmen sqcini cekmis oturdum agladim.neden cunku yasadiklarim o psikoloji aklima geldi
Veliler neden bu kadar hassas sizce kendi yasadiklarini evlatlari yasamasin diye
Ogretmenin ses yukseltmesine lafim yok ama okulun ilk guninden seni baska sinifa gonderirim cocugun arkadaslarindan ayrilma.korkusuna iten sozler sarfetmesi hichos degil
dayak konusu acilmazdi normaldi ye gelinceannem hala kizar neden sakladin asla buna izin vermezdim diye
Cocuk psikolojisi ile dusundigum.tek sey anneme soylersem ya daha cok doverse dusuncesiydi

Katılıyorum.
anaokuluna gitmedim ben, ilkokul birinci sınıf öğretmenimden o kadar korkardım ki , kabakulak olduğum halde illa okula gidecem diye tutturduğumu hatırlıyorum. Kimse okula gitmezsem öğretmenin bişey demiyeceğine ikna edemedi beni. Annem o halde okula getirdi beni de öğretmen gelmesin diyince eve döndük. Neyse ki sonra değişti öğretmenim.

Dayakla büyütüldü , eğitildi bizim nesil.
bu sebepledir ki şiddet hayatımızın her tarafında.
Evde şiddet , okulda şiddet o dönemde normal görüldüğü için, bugün eğitimli/eğitimsiz farketmeksizin bu kadar kanıksanmış ve bu kadar hayatın içinde.

Amin çok sağolasın. ama ikinci, oğlan 3'ü doldurdu

ben seyı hatırlıyorum en cok ılkokula basladıgımda ben cok agladım bırazda gec baslamıstım yurt dısından geldıgımız ııcn
ogretmen bana yakamı cıkartıp sallandırmıstı ustumden agladıgım ıcın sık sık kapının onune koyuyordu kı benı ben sessız aglıyordum
ellerımıze cetvelle vuruyolardı

hybris yukarıda yazmış fakat ben cocugumun okulda dovulmesıne tehdıt edılmesıne elelrıyle cetvelle vurulmasına kesınlıkle goz yumacak bır kadın bır anne asla degılım bence kımsede olmamalı
benım annem yurt dısından geldıgımız ıcın dıl problemı vardı ve bızı hıc savunmadı
hatta lıseydeykende tamamen sucsuz yere bır ogretmenden en az 15-20 ard arda tokat yemıs bırıyım ben
o yuzden benım cocuguma kalkacak eller bagıracak dıller otursun ıkı kere dusunsun
basına geleceklerıde kabul etsın
ıste o zaman onun colugunun cocugunun rızkı zerre umurumda olmaz
ben annesı olarak vurmuyorsam öğretmende vuramaz
ve cok zor tahammul edıyoruz cocuklara zor basedıyoruz demısler benım ıcın bu gecerlı degıl herseyı bıle bıle ısteye ıosteye anne oldum cefaasını sefa olarak goruyorum tek cocugum var bunuda belırteyım

nasılkı calıstıgımız ıste para karsılıgı ısımızı kusursuz yapmamızı beklıyorlarsa paralı calısan ogretmenlerınden magazada kıbar davranması gereken tezgahtardan bır farkı yok

Son düzenleme:

Evet hassasım bunu baştan söylemiştim zaten, bunun neden yargılandığını merak ediyorum. Sizin çocuğunuz olduğunda nasıl olacaksınız bunu da çok merak ediyorum.

Genelde yorumlarda düdük konusunda yazılmış. Ben bunun normal olup olmadığını öğrenmek için buraya konu açtım. Ki kullanan öğretmen arkadaşlar varmış normalliğini anlayabiliyorum artık. Diğer yorumlarımda da belirttiğim bi nokta var es geçilen. Bunu kullanacaksa da açıklama yaptı mı ? Ve neden ilk günden ? Hep bu sorular var kafamda.

Dün akşam diğer veli arkadaşım aradı, onun çocuğu da okuldan çıkar çıkmaz "Çağla Öğretmenim ne zaman gelecek" diye sormuş.
Ben bunların artacağını düşünmeye başladım artık, arkadaş da çok üzülmüş.

Bu öğretmenin geçen yıl yine doğum iznine ayrılan öğretmenin yerine geçtiğini söylemiştim.Ordan bir veliyle görüşmüş arkadaş, bu öğretmenin çok kuralcı disiplinli olduğunu söylemiş. Benim bunlara bir itirazım zaten yok, benim evde verdiğim disiplinin kuralların okulda yok edilecekse eğitimin bir anlamı zaten kalmaz. Genel kanı öğretmenimiz asık yüzlü, dışarıdan görüntüsü sert ve katı kuralcı.

Öğretmenle birebir görüşme günleri var,bizimki 3 Aralık. Bu tamamen aklımdan çıkmış, o gün öğretmenle görüşücem, rahatsızlığımızı bildiricem, tavrı ne olur çocuğuma takar mı bilmiyorum. Böyle öğretmenlerin de olduğunu biliyorum çünkü. Sonra duruma göre gerekirse (umarım gerek kalmaz) sınıf değiştirmeye kadar gidecek. Arkadaşlarına alışmış oğlumun tekrar bi travma yaşaması en son istediğim şey. Öğretmen hanımın da aaa evet haklısınız ben düşünemedim demesini beklemiyorum özellikle burdaki okuduğum yorumlardan sonra.

Herkes kendi yaşadığını bilir, ben onu 2 aylıkken bırakıp işe dönmek zorunda kaldım, çok ağladım isyan ettiğim zamanlar oldu ama mecburdum. Belki de vicdanım veya hassasiyetim! bu yüzden daha fazladır. Buna itirazım yok zaten ben böyle mutluyum, çocuğumu şımartmadım allaha şükür tam istediğim gibi bir evlat oldu umarım büyüdükçe de değişmez..

Herşeyin hayırlısı diyelim. Bütün yazan arkadaşlara teşekkür ediyorum vakit ayırdığınız için

Sosyal medyadan sonra annelik abartıldı mı??? Allahım daha neler duyacak, neler okuyacağız? Bu cümleye cok şaşırdım!

:) şu anda olması gereken oldu aslında, anneler okudu bilinçlendi. Belki de kabullenemedikleri bu..Bi arkadaş demiş her kitap okuyan kendini öğretmen sanıyor diye. Kendini geliştirmek, çocuğunu nasıl yetiştirmesi gerektiğini merak etmek suçmuş gibi..

şiddet hiç hoş bir şey değil özellikle eğitimin içinde
ama eğitimci olarak şu son yazdığınız paragrafa hiç katılmıyorum
tezgahtarlık yaptım ve ne kadar sahte bir gülümseme olduğunu bilirim
eğer para aldığım için öğretmenlik yapacak olsam
işte o şikayet ettiğiniz öğretmenlerden hiç bir farkımız kalmaz

lütfen öğretmen arkadaşları bu şekilde kışkırtıcı sözlerle
karşınıza almayın bende şiddetle okumuş bir öğretmenim
ve öğretmenimden nefret ederdim
aslada öğretmenliğimde şiddet uygulamadım

ama çocuklar çok zekiler ve ebeveynlerinin mimiklerinden
sizin zayıf noktanızı bilirler ve çağla öğretmen gelsin diye
eminim daha neler yapacaktır

zamanında yaşadıklarınız yüzünden endişelenmeniz çok normal
düdük konusunda ise ben beden eğitimi öğretmeniyim
düdüğü çok kullanma taraftarı değilim
sonra düdük çalana kadar herşeyi yapabileceklerine inanıyorlar
ama herkesin bir yoğurt yeme şekli var

lütfen öğretmenlere acımasızca yüklenmeyin
eğer sadece parA İÇİN ÇALIŞSAM DERSİM BİTİNCE
hiçbir öğrencinin yüzüne bakmamam gerekir ama biz teneffüste daha çok öğretmeniz
para için bu meslek yapılamaz

Önceden kadınlar eşlerine deger verirlerdi
5 kadından 4 yarı yolda kaldıgı ıcın artık olması gerektıgı gıbı cocuklarına deger verıyor ve ılgı alaka ve verılebıleceklerının sonuna kadar cocukları ugruna harcıyorlar

benım babam bana senı sevıyorum demedı hıc kı aramız bozuk degıl asla ve severız de fakat ben cocuguma gunde belkı yırmı kere onu sevdıgımı soyluyorum
ne kadar zamanımız var bılıyormuyuz?
hazır cok kucukken ve aklı karısmamısken sımdı sevdıgımı soylıyımde ılerıde canını sıakcak seyler soyledıgımde bendekı yerının ne oldugunu unutmasın

bende anaokulu öğretmeniyim ve evet işini sevmiyorsa ve bıkmışsa yapıyolar ama asla ve asla yapılmaması gerek. bu iş öyle bir iş ki sıkıldığın an bırak işi bence çünkü insan yetiştiyoruz ve kimsenin psikolojisini bozmaya kimsenin hakkı yok

ben hakaret etmıyorum
tezgahtarlık olmasın muhasebecı olsun satış sorumlusu olsun
biz zannedıyormusunuz ıcımızden geldıgı gıbı davranabılıyoruz musterılere haksızlık yapan mudurlere
bas patronlara
medıcalde calısıyorum

yanı yaramazlık edılen cocuga tehdıt savrulamaz bazıları tahammul edemıyor olabılır onlar kabullenır ama ben edemem mesela

sız para almadan gununuzun yarısını okulda cocuklarla gecırırmısınız?

gecırmezsınız bende burada para almadan çalışmam

siz farklısınızdır o farklıdır bu farklıdır zan altında bırakmıyorum fakat dogruya dogru

hepımız zamanımızı satarak para kazanıyoruz ,iş bitiminde müdür aradıgında uykudan acıp gayet guler yuzlu konusuyoruz
cunku mecburuz + alacagımız bır karsılıgımız var

sevgıler

Son düzenleme:
Anaokulu ogretmeni kendince bir yontem izemis ve duduk calmis. Buna karsi cikanlara soruyorum. Ogretmen sinifta arkadaslarina ve kendine zarar veren ogrenciyi ne yapsin peki? Hic bisey yapmasin mi? O zaman da otorite kuramiyor benim cocugumu baska ogrenci nasil hirpalar dersiniz?

Cidden soruyorum size. Yapma dedi uyardi ama cocuk yapiyor ne yapmali? Kurallari zaten oyunlarla satkilarla ogretti diyelim. Hala gidip arkadasina vuruyor. Gormezden gelelim davranis da sonsun mu kendi kendine? Bu mu?

Ben yaramazlik yapana sinif mevcudu kadar seker getirtiyorum. Tum siniftan ozur diletiyorum. Velisini ariyorum konusuyorum. Israrla akillanmiyorsa baska sinifa gonderiyorum. Bi kac ders sonra cagiriyorum.

Sinif ogretmeniyim.

Son düzenleme:

Başka bir şikayeti olmuş mu diğer öğrencinin yoksa sadece Çağla Öğrtmenim ne zaman gelecek mi demiş ?? Eğer sadece Çağla Öğretmeni istiyorsa bir sıkıntı yok çünkü bocalıyorlar çocuklar.Talihsizliğiniz öğretmenin izne ayrılmış olması ve yerine gelene henüz alışamamaları.Konuyu açalı 3 gün oldu sanırım.Dün okuldan geldikten sonra nasıldı oğlunuz?Bugün de sorun okulu,öğretmenini,sınıfta neler yapıldıgını ona göre yerine oturmaya başlar fikriniz.
Dediğim olmuş yakın zamanda öğretmen görüşmesi var.Bu iyi fırsat ama o günden sonra oğlunuzun tavrı önemli olan.Değişme var mı ??Ama bunları sorarken lütfen öğretmeni yargılayıcı bir şekilde sormayın.Çocuklar o kadar zekiler ki annelerinin hassas noktalarının kendileri oldugunu bildiği için farklı tavır sergileyebilirler.

Bu yorum olmadı işte.Neyin kabullenememesi?Aslında şöyle birşey var ki nasıl her öğretmen bir değil ise her anne baba da bir değil.Bir denge yok yani.Kırsalda durum çok çok vahim.Anne baba tamamen ilgisiz ve bilinçsiz.Okula çekmek için kırk takla atıyoruz biz.Veli toplantımı çay & ikram eşliğinde yapayım katılım olur dedim 20 kişilik sınıfımda 4 velim geldi.Toplantıya gelmiyorlar diye köyü gezip ev ziyaretleri yapıyoruz.Merkezde ise( bilmiyorum bu platformda var mı böyle bir anne modeli ama) sınıfa ders esnasında dalıp çocugunun performans ödevini gösterip bunun nesinden puan kırdınız diğer çocuga 95 vermişssiniz diye hesap sorma cürretini gösterecek kadar kendini başöğretmen sanan veliler veya dersi şu şekilde yapın diye yine 2-3 kitap okudu diye kalkıp eğitim psikolojisi dersi vermeye çalışan veliler??Hangisi normal olan ???İkisi de değil.Ama şunu tekrardan yineleyeyim ne bizim 4 sene boyunca okudugumuz Eğitim Psikolojisi /Gelişim Psikolojisi ders kitapları ;siz annelerin okuduğu Çocuk Eğitimi / Çocuk Psıkolojısı kitapları da uygulamaya gelince havada kalıyor...Yeğenim sayesinde çocuk eğitimi kitapları okudum alanım olmasa da.Hepimizin bildiği her ağladığında müdehale etmeyin her isteğini yapmayın,hayır demesini bilin'i kaç anne tam uygulayabiliyor.Ben halasıyım yarı annesi sayılırım.Ben uygulayamıyorum tam olarak..Birde şu var ki ben anne olmadan siz anneler gibi anne-çocuk ilişkisini iletişimini o koruma duygusunu anlayamam;sizlerde o sınıfa girmeden karşınızda 30 tane çocukla bir öğretmenin hangi eğitim yöntemini uygulamak durumunda kaldıgını anlayamazsınız.Şu son yazdığıma istinaden ama öğretmen o sınıfta benim çocugumu tehdit edip,bağıramaz çağıramaz tarzı cevap vermezseniz sevinirim çünkü o tip öğretmenleri yorumumun en başında hepsinin bir olmadığı karşı oldugumu söyleyip bir kenara ayırmıştım zaten.

İşte diyorum ya herkes kendi yaşadığını biliyor, herkesin şartları, kültürü, yetiştirilme tarzı eşit değil. Bu yüzden fikir ayrılıkları oluyor zaten. Ben işini gerçekten hakkıyla yapanlara saygım sonsuz genelleme yapmadım ama öyle yorumlar okudukki veliler öğretmenler kavramı oluştu hemen zıtlaşma, herkeste kendi grubunu korumaya alma gibi bir fikir oluştu.
Öğretmenler bir olmadığı gibi veliler de bir değil işte.Kimi vurdumduymaz olur kimi konunun üstüne gider kimide soluğu idarede alır. Allah herşeyin normalini versin :) Sizin gösterdiğiniz örnek de çok uç mesela böyle veliler var mı gerçekten insan şaşırıyor

Ben bazı velileri anlayamıyorum.Öğretmen kızmayacak,bağırmıyacak.vs...Söz meclisten dışarıı benim çocuğum benim çocuğum diyen velilerin kapıdan aldığından itibaren nasıl davrandıklarını çok iyi biliyorum.Zaten merak etmeyin annelerinin onlara nasıl davrandığını öğretmenlerine anlatıyorlar.Bazı çocuklar var 30 kişilik sınıfım olmasına rağmen güzelce 5-6 kere bıkmadan uyarıyorum anlamıyo.bakışlarımla ima ediorum yine anlamıyo.Ama bir kere bağrınca hemen anlıyo ve o davranışı bırakıyo.Konuya bir de burdan bakın.Demek ki bu çocuk bağrılmaya alışmış.Sınıf içine girmeden sınıftaki durumu anlayamazsınız.Veli çocuğuna özel ilgi bekler,başkası çocuğuna zarar vermesin ister.Disiplin isterÖğretmen sınıfta sesini yükseltebilir,gerekirse ceza verebiri(Küçük düşürücü olmamak kaydıyla)Eğer çocuğunuzun yanında öğretmenin otoritesine zarar verirseniz.Ben hem 5 yaşında bir çocuk annesi bir veli olarak hem de bir anasınıfı öğretmeni olarak konuşuyorum.Lütfen öğretmenlerin üzerine gelmeyin.Bir sorununuz olduğunda saygı çerçevesinde konuşursanız herşeyin hallolacağını düşünüyorum.Lütfeen sınıf kurallarını evde öğretin...

Bunlar uç örnekler değil çok ciddiyim.Performans ödevi olayı bizzat yengemin başına geldi.Yok birde ödevi çocukta yapmıyor.Anne kendi yapıyor artık nasıl bir hırs küpü olmuşsa.Düşük almayı kaldıramadı sanırım:) Diğer çocugun ödevini gösteriyor yamuk yumuk bir eğik el yazısıyla 95 almış ama kendi yapmış diğer inci gibi muntazam herşey nasıl 85 olurmuş.Yok yani bizi aptal yerine koymaya çalışmak bu.4.sınıf çocugundan ultra muhteşem bir ödev beklemezsin zaten kazanımı alsın yeter istersin.Gülüyoruz zaten böyle ödevleri görünce.Akşam anne babası baya bi ders çalışmış diyoruz :) Benim başıma gelende 2-3 hafta önce nöbetçi olduğum bir gün öğleden önce 2.sınıftan 2 çocuk kavga ediyor.Biri diğerinin yaanağını çizmiş diğerinde hasar yok.Öğlen köyde oturanlar evlerine yemeğe gitti dönüşte çocuk yanında annesiyle geldii sınıfa girdi diğer çocugu arıyor.Üstüne yürüyüp bir bağırmaya başladı çocuga.Yavrum nasıl korktu oda.Nöbetçi oldugum içinde sorumluluk bende.Sinirim tepeme çıktı.Bağırmaz zorunda kaldım kadına ''siz kendinizdemisiniz denginiz 8 yaşında çocuk mu sizin''diye.Kavgadan 5 dakıka sonra zaten unutuyorlar barışıyorlar çocuklar.Akla mantığa uygun değil işte yaptıgı.Yani özetle ne öğretmen için ne idareciler ne anne baba için bir elin beş parmağı bir değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…