Bir anaokulu öğretmeni ilk günden çocuklara düdük çalıp tehdit eder mi :(

Arkadaşlar evet bizlerde birer anneyiz yada anne adayıyız... Ayrıca anne olmadan bile anneliği kısmen hissedebilen ve o vicdanla çocuklara yaklaşabilen insanlarız işimiz gereği.. Burada kimse çocuklarınız korkutulsun bağırılsın incitilsin demiyor, daha önceki cevabımda söylediğim gibi bizler tatlı-sert olmak durumundayız sadece sert olamayız.. Ama şöyle bir durum varki öğretmenin hareketinin çocuğa yansımasında ailelerin rolü büyük.. Çocuklar sandığınız kadar saf değil, sizlerin her davranışın analizini yapıyor.. Örneğin öğretmen çocuğunuza kızdı.. İki seçenek var. 1. si çocuğunuz size olayı anlatır, muhtemelen hatalı olduğu noktayı atlar ama siz onuda anladıktan sonra siz "öğretmenin nasıl sana kızar, nasıl böyle bir şey yapar, üzülme ben yarın konuşurum " derseniz yada çocuğunuzun yanında bu fikrinizi başkasıyla paylaşırsanız sonuç olarak bir şekilde çocuğunuz bu tavrınızı sezerse öğretmen otoritesi yok olur, okul kuralları da hiç olur, çünki sizi arkasına almıştır... Fakat olaya şu şekilde yaklaşırsanız: "Öğretmenin haklı oklun kuralları var ve sende onlara uymalısın, evde kuralları bozduğunda biz sana kızıyoruz öğretmeninde sana kızılacak bir şey yaptığında kızabilir.." dersiniz, öğretmenin çocuğunuza haksız yere kızdığını düşünüyorsanız çocuğunuzdan habersiz bir gün öğretmenle konuşur işin aslını anlarınız... Bu her durum için geçerli.. Sizler bunu yapmazsanız çocuğunuzun bu anlamdaki sıkıntısını biz bir yıl yada iki yıl, sizler ömür boyunca yaşarsınız bunu unutmayın...

Kendi tecrübem için konuşuyorum.
Hayatında ilk kez okul ortamına giren 3,5 - 4 yaşlarındaki çocuklara daha okulun ilk haftası , alışma sürecinde oldukları bir dönemde
otorite sağlayacağım diye kızıp , azarlayan öğretmenin kusura bakmayın ama ben işini ne kadar sevgiyle ve doğru yaptığı konusunda şüpheye düşerim.
Benim çevremde o yaş gurubunda saf olmayan , kötü niyetli bir çocuk olmadı hiç . Evet durum tahlili çok iyi yaparlar ve ona göre davranırlar. Fakat bu durum , bebek büyütenler çok iyi bilir bebeklerde de var. Tepkilerimize göre hareket eder daha 6 aylık bir bebek bile. Bu onun saf olmadığını göstermez.

Verdiğiniz tavsiyeler artık günümüzde bir çok anne-baba tarafından bilinir ve uygulanır.

Size göre her durumda çocuk veya aile hatalı . Bana göre duruma göre değişir .

Çiçek hanım bende öğretmenim naçizane fikrimi söyleyim.Sınıfta sizin çocuğunuz dışında öğrencilerde vardır ve muhtemelen kontrolü zor ele avuca sığmayan da vardı.Öğretmeniniz dikkat toplamak amaçlı kullanmıştır.velevki zıttı olsun disipline etmenin ve kurallara uymaları gerektiğinin hatırlatılması her daim gerekli.benim çocuğumda kreşe gidiyor ve ilk yıl sizin gibi tepkiler verdiğim için öğretmenim kural konusunda ısrarcı olmadı.ve şu an kuralları oturtamıyoruz.4 yaşına gelmiş bi çocuk kurallara uyar ve öğretmenini bence dinlemek zorundadır.öğretmenin yaşı ne olursa olsun belli bir müfredatı vardır ve verilen zaman içinde hepsini verir öğretmen.Yani sadece çocuğa düdük çaldı diye çocuk okuldan mutsuz geldi diyebiliyorsanız sizde benim gibi çocuğu tarafından kullanılmaya müsait bi annesiniz.tehdit etmiş diyorsunuz sizce çocuğun öğretmeni dinlemesi gerekmez mi? böyle gürültü etmeye devam ederseniz düşünme sandalyesine oturacaksınız dediyse bunu bir tehdit ve yapılmaması gereken bi şey diye algılar ve çocuğunuzun bu tutumuna destek verirseniz çocuk sınıfta öğretmenini dinler ve dediklerini yapar mı?Lütfen benim yaptığım hatayı yapmayın ben çocuğumun söylemlerine destek verdiğim için kurallara uyması gerektiğini oturtamadık ve şimdi deli gibi çabalıyorum.Siz öğremeninizle konuşun,çözüm bulunur.

kalabalık bir sınıfsa neden olmasın iyi bir yöntem hatta , çığlık atar gibi bağırmasından iyidir. sınıf mevcudu 15 se gerek duymaz ama kalabalıksa yapılır. çok rahtasızsanız sınıf mevcudu az olan bir okula yazdırın kreşe falan... bende sınıf kalabalıklığını göz önünde bulundurarak ki 25 dena aşağı olmuyo genelde devlette özel kreşe yazdırdım... inanın size kolay geliyordur ama öğretmenlerin işi zor. o çocuklara biraz korku vermezse ders işleyemez. uzaktan yok oyun falan diyoruz ama oyun için bile sessiz ortam gerekli. azcık korksunlar ki disiplin sağlansın

aynen katılıyorum. bende anasınıfı öğremeniyim.

bazı veliler cidden sorunlu. sadece bir çocuk olsa biz de sesimizi yükseltmeyiz, canımlı cicimli konuşuruz bütün gün. ama o sınıfta bir çocuk yok. bir sürü çocuk var. bağırmadan, korkutmadan da hakimiyeti kurmak çook zor. hatta imkansız.

başlığı açana da şunu söylemek istiyorum:
hiç boşuna idareye şikayete gitmeyin. ben müdürün yerinde olsam öğretmenin tarafında olurdum. eğitimcinin halinden eğitimci anlar. öğretmenin haklılığını görmek istiyorsanız, öğretmenden rica edin. bir saat sınıfı yönetmeyi deneyin. bakalım dayanabilecek misiniz?

Bir anasınıfi öğrencisini korkutmak ne demektir ya anlayamıyorum sizi!! Benim ailemde de eğitimci var ama bu yaklaşımda insan yok, olmasın da! Herkesi anlamaya, empati yapmaya calisirdim sizin gibi korkutmaya meraklı bir ogretmen hoplaya ziplaya okula giden cocuğumun tum dengesini bozana dek! Bu konuda cok dertliyim. Başka sınıfta bekletme cezası vs nedir ya? Hemde başka öğrencilere kızıp hepsine bağırıyor ve benim oglum etkileniyor. Cocuğum hiç kusura bakmayın ama bu savunduğunuz dengesiz cezalar yüzünden kendi doğumgunu de bile okula gitmicem diye ağladı. Yok neymiş psikolojileri vs. Veliler derse girsin falan filan. Hanımefendi her mesleğin zorlukları var, beğenmiyorsanız yapmayın, biz size canımızı emanet ediyoruz, kafanıza göre davranıp cocukların gelecegini etkileyemezsiniz. Simdi öğretmenin yaraladığını tamir ettirmeye çalışıyorum.

Bu platformda öğretmen penceresinden yazan her kişi aynı zamanda ya bir anne ya da bir anne adayı.Bunu hatırlamakta fayda var.Bu bir.
İkincisi hiç bir öğretmen penceresinden yapılan bir tane yorum varmı ki çocuk korkutulsun,bağırılsın,küçük düşürülsün diyen ???Şu yazdığnızla konuyu çok farklı yerlere götürüyorsunuz.O kadar yıkılması zor bir önyargı var ki her olayda öğretmen yapmıştır diye şu olayda bile ortada net bişey yokken bu ithamları kullanmışsınız.Garip.

Neyse kendi adıma çıkarımım bu konudan: veli heryerde veli.Her zaman her şartta kendi çocuğu haklı.Her zamanki gibi yine öğretmen suçlu.Yanmışız biz arkadaş.:KK31:

O zaman lutfen yorumları tekrar okuyun!! 50 kişilik sınıfta ders anlatan arkadasınız sınıf hakimiyetinin korkutmadan nerdeyse imkansız oldugundan bahsediyor. Ben bunun tamamen öğretmenin yeteneğiyle ilgili olduğunu düşünüyorum. ( yada yeteneksizligi) herhangi bir konuda yaşadığım sakinliğimi hiç koruyamayacagim burada. Zira siz ogretmen ve veliyi bile iki zıt kutup, iki düşman gibi algilayip haklı/haksız derdindesiniz. Oysa soz konusu cocuklar ve onların mutluluğu. Ailenin yaklaşımına göre küçücük cocuğa yapacagı davranışı şekillendiren öğretmene yazıklar olsun!!!

aynen katılıyorum. bende anasınıfı öğremeniyim.

bazı veliler cidden sorunlu. sadece bir çocuk olsa biz de sesimizi yükseltmeyiz, canımlı cicimli konuşuruz bütün gün. ama o sınıfta bir çocuk yok. bir sürü çocuk var. bağırmadan, korkutmadan da hakimiyeti kurmak çook zor. hatta imkansız.

başlığı açana da şunu söylemek istiyorum:
hiç boşuna idareye şikayete gitmeyin. ben müdürün yerinde olsam öğretmenin tarafında olurdum. eğitimcinin halinden eğitimci anlar. öğretmenin haklılığını görmek istiyorsanız, öğretmenden rica edin. bir saat sınıfı yönetmeyi deneyin. bakalım dayanabilecek misiniz?

Korkutmadan mı ???
inanamadım siz otorite sağlayacağım diye anaokul çocuklarını mı korkutuyorsunuz ?
Nasıl bir anlayış bu ?
Biz çocuklarımız özgüveni olsun , iyiyi , doğruyu öğrensin. Haklı mücadelesini sonuna kadar sürdürsün diye çırpınıp dururken .
Siz nasıl minicik çocukları korkutma hakkını kendinizde buluyorsunuz ?

Eğitim evet ama kime ???

Kimse size zorla o bölümü okutmadı , sizde dayanabileceğiniz bölümü okusaydınız.

Son düzenleme:
Çiçek hanım bende öğretmenim naçizane fikrimi söyleyim.Sınıfta sizin çocuğunuz dışında öğrencilerde vardır ve muhtemelen kontrolü zor ele avuca sığmayan da vardı.Öğretmeniniz dikkat toplamak amaçlı kullanmıştır.velevki zıttı olsun disipline etmenin ve kurallara uymaları gerektiğinin hatırlatılması her daim gerekli.benim çocuğumda kreşe gidiyor ve ilk yıl sizin gibi tepkiler verdiğim için öğretmenim kural konusunda ısrarcı olmadı.ve şu an kuralları oturtamıyoruz.4 yaşına gelmiş bi çocuk kurallara uyar ve öğretmenini bence dinlemek zorundadır.öğretmenin yaşı ne olursa olsun belli bir müfredatı vardır ve verilen zaman içinde hepsini verir öğretmen.Yani sadece çocuğa düdük çaldı diye çocuk okuldan mutsuz geldi diyebiliyorsanız sizde benim gibi çocuğu tarafından kullanılmaya müsait bi annesiniz.tehdit etmiş diyorsunuz sizce çocuğun öğretmeni dinlemesi gerekmez mi? böyle gürültü etmeye devam ederseniz düşünme sandalyesine oturacaksınız dediyse bunu bir tehdit ve yapılmaması gereken bi şey diye algılar ve çocuğunuzun bu tutumuna destek verirseniz çocuk sınıfta öğretmenini dinler ve dediklerini yapar mı?Lütfen benim yaptığım hatayı yapmayın ben çocuğumun söylemlerine destek verdiğim için kurallara uyması gerektiğini oturtamadık ve şimdi deli gibi çabalıyorum.Siz öğremeninizle konuşun,çözüm bulunur.

Ben kurallar konusunda sonuna kadar desteğim buna emin olabilirsiniz ki bizim evde de kurallarımız var zaten, ben çocuk gelişimiyle ilgili birçok kitap okudum, okuyorum. Benim hayır dediğim bişeyi oğlum gözümün içine bakarak yapmaz öyle çocuklardan değil. O bakımdan hiç şikayetim yok gerekli otoriteyi biz evde kurduk zaten, herşey yerine göre. Ben bunları hiçbir zaman korkutarak onu sindirerek yapmadım. O yüzden bana güveni tam çünkü onu hiç kandırmadım.
İsterdimki öğretmenimizle periyodik gidelim, o da korkutmadan kendini sevdirsin, çocuklar ürkmeden onun gözünün içine baksın sevgiyle. Çocuklar bunu hissederler, sevildiğini de sevilmediğini de,o ayrımı öyle güzel biliyorlarki.

Ben öğretmenini dinlemesin diye birşey zaten söylemem, bunun için okula göndermiyor muyuz ama 25 çocuğun içinde bikaç tanesi taşkınlık yapmışsa o zaman mola yöntemi uygulansın ama çocukların hepsini genellemeye hakkı yok diye düşünüyorum.

Bir anasınıfi öğrencisini korkutmak ne demektir ya anlayamıyorum sizi!! Benim ailemde de eğitimci var ama bu yaklaşımda insan yok, olmasın da! Herkesi anlamaya, empati yapmaya calisirdim sizin gibi korkutmaya meraklı bir ogretmen hoplaya ziplaya okula giden cocuğumun tum dengesini bozana dek! Bu konuda cok dertliyim. Başka sınıfta bekletme cezası vs nedir ya? Hemde başka öğrencilere kızıp hepsine bağırıyor ve benim oglum etkileniyor. Cocuğum hiç kusura bakmayın ama bu savunduğunuz dengesiz cezalar yüzünden kendi doğumgunu de bile okula gitmicem diye ağladı. Yok neymiş psikolojileri vs. Veliler derse girsin falan filan. Hanımefendi her mesleğin zorlukları var, beğenmiyorsanız yapmayın, biz size canımızı emanet ediyoruz, kafanıza göre davranıp cocukların gelecegini etkileyemezsiniz. Simdi öğretmenin yaraladığını tamir ettirmeye çalışıyorum.

Maalesef anlatmak istediğim bu işte,tek bi kilit cümle yada kelime bir çocuğun hayatında çok şey değiştirebilir. İleride telafisi zor durumlara düşürebilir. :KK43:

O zaman lutfen yorumları tekrar okuyun!! 50 kişilik sınıfta ders anlatan arkadasınız sınıf hakimiyetinin korkutmadan nerdeyse imkansız oldugundan bahsediyor. Ben bunun tamamen öğretmenin yeteneğiyle ilgili olduğunu düşünüyorum. ( yada yeteneksizligi) herhangi bir konuda yaşadığım sakinliğimi hiç koruyamayacagim burada. Zira siz ogretmen ve veliyi bile iki zıt kutup, iki düşman gibi algilayip haklı/haksız derdindesiniz. Oysa soz konusu cocuklar ve onların mutluluğu. Ailenin yaklaşımına göre küçücük cocuğa yapacagı davranışı şekillendiren öğretmene yazıklar olsun!!!

Bu ne şiddet ne celal :) Sakin olmadığınız belli.Bu şekilde iletişim sağlamam imkansız sizinle.Sakinleşin sonra karşılıklı yorumları değerledirelim.Ve lütfen bir sonraki cevabınızda öğretmenle veliyi iki düşman iki zıt kutup yaptığım yorumları da ilgili ekte iliştirirseniz sevinirim :)
Azıcık sakin:KK34:

Evet canım o cok neşeli, gecen sene okula bayilan yavrumun gecenin bir yarısı bile uyanıp "anne neden okula gitmek zorundayız" diye sorup boncuk boncuk akan gözyaşlarında, "yavrum senin öğretmenin 20 kişiye daha bakıyor seni korkutması normal" demem bekleniyor herhalde. Kaldı ki bende asla oğlumun yanında konuşmam. Ayrıca ben ilkokuldayken sınıfta 64 kisiydik. Canım Birtanem öğretmenimin bir kere bizi korkuttugunu hatırlamam. Hala minnetle anarim onu. Valla benim oğlumun öğretmeni (bu arada bir de kolejdeyiz, hani abuk sabuk o zaman özele gönderseydin filan denmesin diye yazıyorum) sınırlı bir Ogretmen var onun sınıfına veririm sizi diye korkutmuş cocukları. Her cocuk bir değil, benim oglum takmış kafasına, nasıl soğudu cocuğum okuldan anlatamam. Lutfen yavrunla ilgili tetikte ol. Valla degil okul müdürü kim gerekiyorsa ona anlat. Eli opulesi olanları tenzih ederim ama hani yok dovuluyorlar vs ya hele ki okul oncesi ve engelli cocuklari korkutulmasini cok normal gören, korkutan öğretmenleri kim dövüyorsa eline Saglik!!!

Bu platformda öğretmen penceresinden yazan her kişi aynı zamanda ya bir anne ya da bir anne adayı.Bunu hatırlamakta fayda var.Bu bir.
İkincisi hiç bir öğretmen penceresinden yapılan bir tane yorum varmı ki çocuk korkutulsun,bağırılsın,küçük düşürülsün diyen ???Şu yazdığnızla konuyu çok farklı yerlere götürüyorsunuz.O kadar yıkılması zor bir önyargı var ki her olayda öğretmen yapmıştır diye şu olayda bile ortada net bişey yokken bu ithamları kullanmışsınız.Garip.

Neyse kendi adıma çıkarımım bu konudan: veli heryerde veli.Her zaman her şartta kendi çocuğu haklı.Her zamanki gibi yine öğretmen suçlu.Yanmışız biz arkadaş.:KK31:

Burda tamamen ogretmen ve veli iki zıt kutup gibi yansıtılmis. Ve evet haklısınız hiç sakın değilim. Günlerce tek kelime etmeden, sabırla bekledim ve cocugum resmen ziyan oldu sabırsız, despot bir meslektaşınız tarafından. ( bunu onaylayan kendi arkadaslarida oldu bu arada) korkutulmayi normal saydığınız için zaten hanımefendi sizinle iletişim kurma gibi bir niyetim, istegim asla yok. Eğer korkutmayla ilgili fikirlerinizin arkasindaysaniz, tek sözüm Allah size merhamet versin. Baskada diyeceğim yok!

Burda tamamen ogretmen ve veli iki zıt kutup gibi yansıtılmis. Ve evet haklısınız hiç sakın değilim. Günlerce tek kelime etmeden, sabırla bekledim ve cocugum resmen ziyan oldu sabırsız, despot bir meslektaşınız tarafından. ( bunu onaylayan kendi arkadaslarida oldu bu arada) korkutulmayi normal saydığınız için zaten hanımefendi sizinle iletişim kurma gibi bir niyetim, istegim asla yok. Eğer korkutmayla ilgili fikirlerinizin arkasindaysaniz, tek sözüm Allah size merhamet versin. Baskada diyeceğim yok!

Lütfen göstermiş oldugunuz yorumumun öncesini okuyun.Okuyun ve burda sadece ögretmenler yazmış hiç mi anne yok yazan arkadaşımıza ithafen bu yorumu yazdığımı,ayrıştırmanın aksine bayanların bulundugu bu platformda her öğretmenin zaten bir anne yada anne adayı oldugunu yazdım.Sinirli oluşunuzdan yorumları tam olarak bile idrak edemiyorsunuz/ etmek istemiyorsunuz.
Korkutulmayı normal mi saymışım ?? Siz bu başlığı baştan aşağı okudugunuza emin misiniz?? Zira benim yorumlarımdan bunu nerden çıkardıgınızı merak ediyorum.Öğrenciyi korkutmak ile ilgili ne yazmışım ben ?? Bu başlığı önce siz bir okuyun baştan sonra sonra yazın yazacaksanız.Yoksa yazdıklarınız cidden havada kalmakla beraber gerçeği yansıtmayan ithamlardan bir adım öteye gidemiyor.

Ben hem lisede hem ortaokulda çalışmış bir öğretmenim.Aynı zamanda 4 yaşında bir çocuk annesiyim.Otorite düdükle sağlanmaz.Benim de yeri geliyor öğrencilerime sesimi duyurabilmek adına boğazım şişiyor aama hiç düdük kullanmıyorum.Sınıfta kullanılmasını da yanlış buluyorum.Hele ki ana sınıfında...Konu sahibi arkadaşım ben sana katılıyorum benim çocuğum da bana aynı şikayetle gelse ben de soluğu okulda alırım.Benim de bir hatam olursa velilerim de gelsin beni uyarsın.Bazı çocuklar çok hassas oluyor o dönemde öğretmenden korkarlarsa eğitim hayatı boyunca hep içe kapanık olurlar.

düdüğün can yaktığı ve travma yarattığını bende söylemedim farkındaysanız:KK19: benim demek istediğim bunun yerine kullanılacak bir sürü alternatif varken niye böyle pavlovun deneyi gibi çocukları çağıracağız ??Branş beden eğitimi yada sporla ilgili olsa gene anlarım büyük yaş grupları içinde tamam ama erken çocukluk dönemınde ne gereği var ki.tekerleme şarkıyla çocukların ilgisini çekebilecek türlü eğlenceli yöntemler mevcutken hemde.yok bunlar işe yaramıyor denilirse ya öğretim yönteminde ya da seçilen şarkı vs de sorun var demektir.:44:

Sarki turku tekerleme uyarici degildir. Ayni anda konusmaya calisan onca cocugu sarkiyla mi susturcaksiniz ? Bagirmak bence dudukten daha cok korkutur cocuklari duduk urkutmez bile. Cocuklar ciyak ciyak bas bas bagiriyor siniflarda birbirlerinin yuksek volum seslerinden rahatsiz olup korkmuyorlarda dudukle mi sok olacaklar.Bu sefer ogretmen sinifi susturamayip disiplini saglamayinca da gene sikayetler baslar... vay efendim cocugum birsey ogrenemiyor.Ogretmenlet napsin? Belki herkes cocuguna evde ikaz etmeli simartmak yerine.Valla bizde ogrenci olduk anne babamiz durumumuzu sormaya giderlerdi sikayete degil.Okulda duzgun dur ogretmeninden sikayet duymayacagim derlerdi.Duzgun bir sekilde buyuduk.Tasvip etmesemde cetvelde yedik azarda isittik ama notlarimiz iyi oldu serseri ise yaramaz insanda olmadik.Simdiki veliler cok nazli cocuklarda simariyor hal boyle olunca.

Çiçeks Hanım doğru karar vermişsiniz.Bir süre gözlemleyin belki yeni öğretmenine alışma sürecidir.Tekrardan böyle bir şikayetle gelirse veya okulla ilgili olumsuz bir hal içindeyse huzursuzsa acilen ilk olarak öğretmenin kendisiyle görüşün.Zaten okula yeni geldiyse yakın bir zamanda veli toplantısı yapması lazım.O zamanda kendisini tanıma fırsatınız da olur.

Burasi turkiye. Burda siniflar 30 kisilik..burda her cocuga ayri yaklasamazsiniz. Grup olarak yaklasabilirsiniz. Dsiplin icin kullanilan yontemler birbirinden farkli olmakla birlikte genelde cocugun pek hosuna gitmez. Peki napicaz. Cocugimuzu bu gibi durumlara hazir yetisstiricez. Coccuguma duduk calmis korkuyo diye mudure giderseniz. Mudur hic bisey yapmaz. Ogretmenee soylerseniz dahayapici olur gibi sanki.. belki bu kadar farkinda deildir kkadin. Kadi. Dudugu biraksa sozlu korkutmaya baslayacak... siz kabul eetmeseniz de ailesinde hicbir davranis duzeni gormemis kural nedir bilmeyen cocuklar var... bunlara ogretmen pekk bisey katamiyo aileden temelden geliyo... sahsi fikrimdir kiziyosunuz ama durm bu

Sarki turku tekerleme uyarici degildir. Ayni anda konusmaya calisan onca cocugu sarkiyla mi susturcaksiniz ? Bagirmak bence dudukten daha cok korkutur cocuklari duduk urkutmez bile. Cocuklar ciyak ciyak bas bas bagiriyor siniflarda birbirlerinin yuksek volum seslerinden rahatsiz olup korkmuyorlarda dudukle mi sok olacaklar.Bu sefer ogretmen sinifi susturamayip disiplini saglamayinca da gene sikayetler baslar... vay efendim cocugum birsey ogrenemiyor.Ogretmenlet napsin? Belki herkes cocuguna evde ikaz etmeli simartmak yerine.Valla bizde ogrenci olduk anne babamiz durumumuzu sormaya giderlerdi sikayete degil.Okulda duzgun dur ogretmeninden sikayet duymayacagim derlerdi.Duzgun bir sekilde buyuduk.Tasvip etmesemde cetvelde yedik azarda isittik ama notlarimiz iyi oldu serseri ise yaramaz insanda olmadik.Simdiki veliler cok nazli cocuklarda simariyor hal boyle olunca.

Biz nazlı çocuklarımız da şımarık olmasın diye bütün bunlara katlanalım, öğretmenlerimiz istediği gibi davranabilir biz küçükken cetvel bile yemiştik sonuçta tabi bunu düşününce düdüğe şükretmek lazım haklısınız !

Çiçeks Hanım doğru karar vermişsiniz.Bir süre gözlemleyin belki yeni öğretmenine alışma sürecidir.Tekrardan böyle bir şikayetle gelirse veya okulla ilgili olumsuz bir hal içindeyse huzursuzsa acilen ilk olarak öğretmenin kendisiyle görüşün.Zaten okula yeni geldiyse yakın bir zamanda veli toplantısı yapması lazım.O zamanda kendisini tanıma fırsatınız da olur.

Teşekkür ederim, evet veli toplantısını dört gözle bekliyorum tabii sorunlar büyümez, daha öncesinde okula gitmezsek.

Duduk insani korkutmaz uyarir. Ogretmenlik formasyonu almis bir insan hem de kac yillik ogretmen velilerden daha iyi bilir sinif yonetimini!!!

Beni.de oglumun eski ogretmeni ilk haftalarda sert durdu. Cok disiplinsiz bi sinifti. Kadin bizi uyardi onceden durum cok fena savas alani gibi okuyo once kendi disiiplinimi kurmam lazim dedi. Hakikaten ogkum ilk haftalar soru. Yasadi sonra duzeldi. Daha Sakin verimli ders islenen bi sinif olmus. Ondan onceki ogretmeni biz cok iyi saniyoduk. Oglumda sikayetci deildi meger herkes kendi kafasina gore takildigi icin kimseden sikayet gelmiyormus. Ama egitim boyle olmaz. Bizim cocuklar sorunsuz olur ama sorunlularin icinde kala kala onlarda davranis bozuklugu hostermeye baslar... tavsiyem ogretmeniyle konusmaniz. Siz mudure gitseniz mudur odasina cagirip konussa su cocugun velisi diye. Belki olmaz cocuga ilenir belki. Bunu yapamaz diyemeyiz. Yapan yapar. Sonucta cocugumuza genel bir olumsuzluk haki yansisin istemeyiz. Bahdettigim sey dogru buldugum bisey deil. Ama olabilir

Şaşırıyorum bazı yorumlara.

Hani nerde bilinçli yeni nesil .

Bizim kadınların ruhunda varmış meğer şiddet , korkutma , sindirme . Bunları erkek yaptımı taşa tutuyoruz . Sadece dönüp aynaya bakmak gerekirmiş aslında .Nasıl bir kısır döngüdür bu.

Allah herkesi kendi gibi düşünen , davranan insanlarla karşılaştırsın.

Son düzenleme:
X