Bir anaokulu öğretmeni ilk günden çocuklara düdük çalıp tehdit eder mi :(

çiçeks

Guru
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2008
1.716
30
Merhabalar,

2009 temmuz ayı doğumlu bir oğlum var, bu sene kreşe verdik devlete bağlı.

Öğretmenimiz İstanbul’dan tayin olmuş yeni göreve başlayan bir bayandı çok güleryüzlü çocuklara şefkatli bi bayandı sağolsun ancak hamileymiş, erken doğum riski yüzünden ayrılmak zorunda kaldı.

Yeni bir öğretmen başladı, pazar günü okul kahvaltımız vardı orda tanıştık, yaşı 45’e yakın bir bayan, çocuklarla konuştu falan güzel hoş. Dün ilk günüydü..Ben çalışıyorum oğlumu annem alıyor servisten dün öyle mutsuz gelmişki  iner inmez hiç halim yok anane demiş.Kucağına almış annem, daha bişey sormadan öğretmen bize düdük çaldı çok korktum demiş. Yaramazlık yapanları da başka sınıflara veririm demiş.

Akşam annem söyleyince çok üzüldüm, başka bir veliyi aradım o da birkaç kişiyi aradı diğer çocuklar da aynı şeyi söylemişler, onlar da rahatsız oldular tabi.Şimdi birkaç gün çocukları izlemeye karar verdik.Ondan sonra idareyle konuşmaya gidicez, kimse gelmese bile ben kendim gidicem.

Şimdi soruyorum size yeni göreve başlayan bir öğretmen daha ilk günden çocuklara düdük çalıp tehdit eder mi? Düdük çalmak ne demek, anaokulu öğretmeni arkadaşlar okullarda böyle bir uygulama var mı? Beni yönlendirirseniz ona göre hareket edicem, hakkımı arayacam.

Benim çocuğum hassas bir çocuk her çocuk bir olmaz elbette ama bu öğretmenin düdük çalmasını haklı çıkarır mı?

Bir de bu öğretmen hanım emekliymiş, milli eğitim doğum iznine ayrılan bir öğretmenin yerine neden emekli bir öğretmeni atar ?

İlk öğretmenimiz bu sene artık yok, sene sonuna kadar yenisiyle gidicez ama nasıl gidicez,akşamdan beri beynim durdu.Oğlum öğlenci şimdi aklım hep onda, ona korkmamasını öğretmeninin onları uyarı amaçlı yaptığını söyledim ama bunu söylerken ben bile inanmadım.

Lütfen akıl bekliyorum öğretmenler, çocuğu okula giden arkadaşlar ne yapayım ?

işini sevmeyen bir öğretmense yapar malesef.En nihayetinde insan,öğretmenler insan üstü varlıklar değil ki.Dersini anlatmayan,işini önemsemeyen,öğrenci sevmeyen çok öğretmen var.Emekli de değildir,emekli olsa geri gelip çalışamaz.

anasınıfı öğretmeni olarak cevap vermek istedim konunuza. ilk günden hiç hoş bir davranış olmamış. kalabalık sınıflarda çalışırken yüksek sesle çocuklara sesimi duyurmak yerine bende kullanırım düdüğü. ayrıca öncesinde çocukları toplar anlatırım neden kullandığımı.bu sınıfta kontrolün kaybedilme noktasına geldiğinde devreye giren bir durumdur benim için.ayrıca bu sesi duyan çocukların ne yapması gerektiğini baştan anlatırım.bizde kural sesi duyan herkes acil toplantı için öğretmenin yanına gelir.kısa bir sohbetle gözlemlenen olumsuzluklar tarafımdan çocuklara anlatılır veeee herkes oyuna döner.bu konuda hiç sıkıntı yaşamadım.

öğretmen sınıfı başkasından devraldığı için çocukları önce tanımaya çalışsa,sonrada yavaş yavaş kendi kurallarını uygulasa daha güzel olurdu.tehdit nedir ya hiç şık olmamış.

muhtemelen okulunuz kendi imkanları ile tuttu bu öğretmeni. normalde izne ayrılan öğretmenlerin yerine Milli Eğitim Müdürlüğüne yazı yazılıp ücretli öğretmen istenir. Anaokulu ve sınıf öğretmenleri için bu geçerlidir. branş öğretmenleirnde ise desr sayısını doldurmayan öğretmenler görevlendirilir.
Branşı ne imiş pek emekli öğretmenin? Okul öncesi branşında değilse derhal şikayet edin.

ben 40 yaş üstü bi bayanın gençlere göre çok daha tahammülsüz olacağını düşünüorum...
biraz gözlemleyin, aynı şekilde devam ederse şikayetde bulunursunuz..
ne o öle hakem gibi

ilk defa böyle bir uygulama duyuyorum Anlamıyorum bu meb binlerce genç hevesle öğretmenliği beklerken yaşça büyük bir öğretmeni yolluyorlar tamam onlarda çalışsın ama okulöncesi diğer branşlara göre farklıdır sabır ve çocuklara hoşgörü olmadan yapılacak birşey değildir.sonuna kadar hakkınızı arayın emek emek büyütülen gözünün içine baktığımız çocuklarımıza başka birinin öğretmen dahi olsa korkutmaya , üzmeye hakkı yoktur.şikayetten önce öğretmenle birebir konuşulup hala daha devam edilirse idareye gitmenizi öneririm.

kusura bakmayın öğretmenim ama o kadar parmak oyunu ,dikkat çekici oyunlar ve şarkılar ,tekerlemeler varken düdük nedir??çocukları düdüğe göre şartlandırmanın doğru olmadığı kanısındayım.yinede sizin uygulamaınızdır saygı duyarım ama farklı yollar varken bunu kullanmak özellikle erken çocukluk için çocukların hoşlanmayacağı kanısındayım.

Ne güzel yurdumun eğitim sistemi!

bir kere 4 yaş çocuğun orada olmaması gerekir.
Onu geçtim. Bu ülkede binlerce görev yapma aşkıyla yanan öğretmen var iken okulun emekli bir öğretmeni getirmesi çok ironik.

Öğretmenin branşı neymiş?

Ayrıca 40-45 yaş için okul öncesi ciddi anlamda zorlayıcıdır. Hem o çocukların enerjisini yakalamak adına hem de o yaş grubuna daha sabırlı ve aktif eğitim vermek adına.

Davranışı da hoş değil.Gerçek anlamda eski sisteme dayalı uyarmayı seçmek 4 yaş grubu için ürkütücü.

4 yaşında ki çocuğun nerede olması gerekir?

Cok abartmissiniz bence... yani nerdeyse dudugun can yaktigini, cocuk tartakladigini vs sanacagim.Duduk bu ayol cetvel degil ki..Ben cocuklarin dudukten korkup psikolojilerinin bozulacagini gece kabuslar gorecegini sanmiyorum.Sonucta ses cikariyor can yakmiyor ki. OGRETMEN deavaz avaz susun diye bogazini patlacagina duduk kullanabilir bana garip gelmedi. Bunda birsey yok bu kadarda buyutmeyin hakaret etmemis dovmemis dikkat toplamak icin sadece duduk calmis.Ogretmenlerin ce bir sekilde disiplini saglamasi gerek onca cocukla ugrasmak zor bir olay.Bizim zamanimizda cetvelle dovuyordu ogreymenlet simdi oylr seyler yok ogrencilet cok rahat.Bir duduk icindr bu kadar olayi buyutmeyin bence.Cocuklar sokaklarda da duduk calarak oyun oynayip rahatsizlik veriyor una ragmen travma gecirdigimi hatirlamiyorm en fazla bas agrisi yapiyor.

nerede olması gerekir peki..
evde annesinin şefkat dolu sıcacık kollarında mı

Düdüğü mantıklı buluyorum neden derseniz ablam anaokulu öğretmeni ve sürekli sesi kısılıyo oyüzden arada tekrar disipline dönmek için düdük çalıyo.

Düdük demek bi'nevi şimdi bana odaklanmanız lazım dikkatinizi bana verin demek.

Ama sizin hoca tehdit amaçlı kullanıyosa o yaştaki çocuklara çok sıkıntı yaratır. Çünkü anaokulunu sevmeyen çocuk okula da gitmek istemiyo. İlk olarak yukardaki arkadaşın da belirttiği gibi çocuklara o düdüğün niye çalındığını belirtmesi lazımdı
:26:

Son düzenleme:
yeni bir öğretmen elbette alışılması gereken bir zamana ihtiyaç var demektir.sadece çocuklar dinlenilerek bu şekilde hareket edilmesi yanlış bence.biraz daha öğretmen,veli,öğrenci kaynaşması olsun zamanla tanıyın birbirinizi.o zaman zaten herşey ortaya çıkar ama ilk günden böyle yaparsanız çocukların gözünde de bundan böyle her öğretmen tehlikeli algısı oluşabilir.ayrıca onların yanında evde öğretmenle ilgili olumsuz düşüncelerin paylaşılmasını da doğru bulmuyorum.her öğretmenin kendine has otorite yöntemi vardır hangisi yanlış zaman gösterir.bu kadar fevri olmayın tanıyın derim...

Geçen yıl da doğum iznine çıkan bir bayanın yerine bu öğretmen bakmış, branşı olmasa üst üste vermezler sanırım

ben 40 yaş üstü bi bayanın gençlere göre çok daha tahammülsüz olacağını düşünüorum...
biraz gözlemleyin, aynı şekilde devam ederse şikayetde bulunursunuz..
ne o öle hakem gibi

Maalesef bende aynı şekilde düşünüyorum, 40 yaşını geçmiş ne kadar ne verebilir benim çocuğuma böyle korkutarak, ürküterek nereye kadar

Bu konuda bende çok hassasım biz evde konuşurken bile dikkat ediyoruz yüksek sesle konuşmamaya, bu konuyu bırakmaya niyetim yok zaten ne gerekiyorsa yapıcam

Ben çalışan bir anneyim, çalışmasam da çocuğumu gönderirdim, evde sıkılıyorlar çünkü okula gidince düzene giriyorlar, uyku saati yemek saati vs. sosyallik kazanıyorlar. Daha düne kadar okul konusunda ne kadar şanslı olduğumuzu düşünüyordum :26:, şimdi gelişmelere bakıcam çocuğumu hergün mutsuz isteksiz o okula gönderemem, onun sağlığı psikolojisi herşeyden önemli inşallah çözülür bu konu, yoksa ya okulu değiştiricem ya da sınıfı sanırım

Bunu oyun amaçlı yapmak farklı korkutmak amaçlı yapmak farklı, arkadaşların dediği gibi önceden açıklama yapılsaydı oğlumun korkacağını sanmıyorum bunu oyuna dönüştürebilirlerdi off bilmiyorum kafam o kadar doluki

Bazen çocuklar olmamış şeyleri olmuş gibi gösterebilirler mesela okulda hikaye anlatma günü vardı çalıştırdık yolladık akşam geldi anlattım dedi, ertesi gün öğretmenimiz not yollamış hikayeyi anlatmadı diye.
Ama burdaki durum farklı bu çocuk düdük çalmayı yada başka sınıfa gönderilmeyi uyduramaz bunu düşünecek yaşta değil.Zamanla öğretmeni tanıyana kadar geç kalmak istemiyorum benim için çocuğum demek herşey demek, şu anda bile aklım okulda dünden beri kafam yerinde değil kabullenemiyorum bunu.

düdük nedir sorunuza cevap vereyim. diğer yöntemlerin işe yaramadığı durumlarda devreye giren,tramva yaratmayan,kısa aralıklarla çalınan,çocukların ne amaçla kullanıldığını bildiği bir araçtır benim için.yorumumdan anlaşıldığı gibi avaz avaz öttürülmez.kısa aralıklarla ve yumuşak bir tonla üflenir.

öğretmenin yorulduğu durumlarda devreye girebilir.bahçeye bakan sınıfımda beden eğitimi dersinde çalınan,nöbetçi öğretmenlerinde kullandığı ve okul bahçesinden giren her öğrencinin kulağının aşina olduğu bir sestir.

neden ben egıtmenlık yaptıgım donemde duduk benım basyardımcımdı.
(yuzme).. cok kucuktu benım de ogrencılerım. duduk uyarıcı ıdı.
Hemen hemen her tur spor dalında kullanılır.
Duduk korkutucu bısey degıl.

Dıpnot: bu mevzu farklı tabı tehdıt var ısın ıcınde.
Ben, benımle aynı sebepten dolayı kullanan ogretmen arkadasımız ıcın yazdım.

27 öğrencinin bulunduğu küçücük bir sınıfta oyuna dalmış ve çılgınca oyun oynayan çocukları sadece parmak oyunu şarkı söyleyerek dikkati toplamakta zorlanabilirsiniz.

ilk mesajımda söylemiştim yine tekrar ediyorum.ne olduğu,niçin kullanıldığı ve sesi duyduğunda ne yapması gerektiği anlatılmış bir çocuk bunu yadırgamaz.

ayrıca yarışmalı oyunlarda da kullanırız.burdaki öğretmenin hatası tehdit unsuru olarak kullanması.tavrını yanlış bulduğumu ilk mesajımda da belirttim.

bizler galiba çocuklarımıza çok inanıyoruz ;bizi bazen sömürüyorlar ..

benim kızımda bana geçenlerde
anne ,tuvaletim gelmediği halde zorla tuvalete götürüyor beni öğretmenim dedi ,bende sende ona tuvaletim yok de dedim ,diyorum anne ama yinede götürüyor dedi ,
öğretmenine sordum ,''eylül hanım 1 matara su içti akşam saat 4 e kadar tuvalete gitmedi ,bende hadi canım gel gidelim belki orda gelir dedim'' dedi
şimdi ben çocuğuma inanmış olsam ciddi ciddi öğretmenle kavga filan ederdim ,ne hakla zorla götürürsünüz diye ama almıyorum bu tarz şeyleri çok fazla kaale ,çocuk bunlar hayal dünyaları çok geniş ,bazende bizi kullanıyorlar biz farkında olmadan ..

dün ve bugün bana okuldaki başka bir çocuğu şikayet etti ,anne direnç diye bir çocuk var benim taklidimi yapıyor ,hep peşimde geziyor ,rahatsız oluyorum ,okula gitmek istemiyorum dedi ,bende tamam öğretmeninle konuşurum dedim,
bugün söyledim öğretmenine ,eylül hanım direnç 1 haftadır okula gelmiyor,öyle zararlı bi çocuk değil ,eğlence olsun diye bir iki kez takılmış o kadar dedi ..bende tamam dedim ..
yani çocuklar bazen işlerine geldiği gibi davranabiliyorlar ve bizleride buna inandırabiliyorlar ..
çok fazla takılmayın öğretmenin düdük olayına .
tabi içiniz rahat edecekse bir süre sorun çocuğunuza ,öğretmeni takipte kalın ,farklı sorunlar çıkacakmı bi izleyin bakalım ona göre yönetim ile konuşursunuz

Hayal dünyaları geniş buna kesinlikle katılıyorum ama dediğim gibi bu çocuğun uydurabileceği bi durum değil.Benim kızdığım öğretmenin tavrı, düdük meselesi de arkadaşın dediği gibi önceden anlatılarak uygulanabilir bunuda kabul ediyorum. Ama ilk günden daha çocuklara kendini anlatmadan sevdirmeden şöyle yaparım böyle yaparım diyerek ürkütmenin amacını anlayamıyorum.
Oğlum veya diğer çocuklar okula gitmek istemezlerse ne olacak yada ilkokula gideceği zaman korkuları olursa sırf bu öğretmenden dolayı bunun telafisini kim yapacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…