kusura bakmayın öğretmenim ama o kadar parmak oyunu ,dikkat çekici oyunlar ve şarkılar ,tekerlemeler varken düdük nedir??çocukları düdüğe göre şartlandırmanın doğru olmadığı kanısındayım.yinede sizin uygulamaınızdır saygı duyarım ama farklı yollar varken bunu kullanmak özellikle erken çocukluk için çocukların hoşlanmayacağı kanısındayım.anasınıfı öğretmeni olarak cevap vermek istedim konunuza. ilk günden hiç hoş bir davranış olmamış. kalabalık sınıflarda çalışırken yüksek sesle çocuklara sesimi duyurmak yerine bende kullanırım düdüğü. ayrıca öncesinde çocukları toplar anlatırım neden kullandığımı.bu sınıfta kontrolün kaybedilme noktasına geldiğinde devreye giren bir durumdur benim için.ayrıca bu sesi duyan çocukların ne yapması gerektiğini baştan anlatırım.bizde kural sesi duyan herkes acil toplantı için öğretmenin yanına gelir.kısa bir sohbetle gözlemlenen olumsuzluklar tarafımdan çocuklara anlatılır veeee herkes oyuna döner.bu konuda hiç sıkıntı yaşamadım.
öğretmen sınıfı başkasından devraldığı için çocukları önce tanımaya çalışsa,sonrada yavaş yavaş kendi kurallarını uygulasa daha güzel olurdu.tehdit nedir ya hiç şık olmamış.
Ne güzel yurdumun eğitim sistemi!
bir kere 4 yaş çocuğun orada olmaması gerekir.
Onu geçtim. Bu ülkede binlerce görev yapma aşkıyla yanan öğretmen var iken okulun emekli bir öğretmeni getirmesi çok ironik.
Öğretmenin branşı neymiş?
Ayrıca 40-45 yaş için okul öncesi ciddi anlamda zorlayıcıdır. Hem o çocukların enerjisini yakalamak adına hem de o yaş grubuna daha sabırlı ve aktif eğitim vermek adına.
Davranışı da hoş değil.Gerçek anlamda eski sisteme dayalı uyarmayı seçmek 4 yaş grubu için ürkütücü.
kusura bakmayın öğretmenim ama o kadar parmak oyunu ,dikkat çekici oyunlar ve şarkılar ,tekerlemeler varken düdük nedir??çocukları düdüğe göre şartlandırmanın doğru olmadığı kanısındayım.yinede sizin uygulamaınızdır saygı duyarım ama farklı yollar varken bunu kullanmak özellikle erken çocukluk için çocukların hoşlanmayacağı kanısındayım.
nerede olması gerekir peki..Ne güzel yurdumun eğitim sistemi!
Onu geçtim. Bu ülkede binlerce görev yapma aşkıyla yanan öğretmen var iken okulun emekli bir öğretmeni getirmesi çok ironik.
Ayrıca 40-45 yaş için okul öncesi ciddi anlamda zorlayıcıdır. Hem o çocukların enerjisini yakalamak adına hem de o yaş grubuna daha sabırlı ve aktif eğitim vermek adına.
Davranışı da hoş değil.Gerçek anlamda eski sisteme dayalı uyarmayı seçmek 4 yaş grubu için ürkütücü.
muhtemelen okulunuz kendi imkanları ile tuttu bu öğretmeni. normalde izne ayrılan öğretmenlerin yerine Milli Eğitim Müdürlüğüne yazı yazılıp ücretli öğretmen istenir. Anaokulu ve sınıf öğretmenleri için bu geçerlidir. branş öğretmenleirnde ise desr sayısını doldurmayan öğretmenler görevlendirilir.
Branşı ne imiş pek emekli öğretmenin? Okul öncesi branşında değilse derhal şikayet edin.
ben 40 yaş üstü bi bayanın gençlere göre çok daha tahammülsüz olacağını düşünüorum...
biraz gözlemleyin, aynı şekilde devam ederse şikayetde bulunursunuz..
ne o öle hakem gibi
ilk defa böyle bir uygulama duyuyorumAnlamıyorum bu meb binlerce genç hevesle öğretmenliği beklerken yaşça büyük bir öğretmeni yolluyorlar tamam onlarda çalışsın ama okulöncesi diğer branşlara göre farklıdır sabır ve çocuklara hoşgörü olmadan yapılacak birşey değildir.sonuna kadar hakkınızı arayın emek emek büyütülen gözünün içine baktığımız çocuklarımıza başka birinin öğretmen dahi olsa korkutmaya , üzmeye hakkı yoktur. şikayetten önce öğretmenle birebir konuşulup hala daha devam edilirse idareye gitmenizi öneririm.
Ne güzel yurdumun eğitim sistemi!
Cok abartmissiniz bence... yani nerdeyse dudugun can yaktigini, cocuk tartakladigini vs sanacagim.Duduk bu ayol cetvel degil ki..Ben cocuklarin dudukten korkup psikolojilerinin bozulacagini gece kabuslar gorecegini sanmiyorum.Sonucta ses cikariyor can yakmiyor ki. OGRETMEN deavaz avaz susun diye bogazini patlacagina duduk kullanabilir bana garip gelmedi. Bunda birsey yok bu kadarda buyutmeyin hakaret etmemis dovmemis dikkat toplamak icin sadece duduk calmis.Ogretmenlerin ce bir sekilde disiplini saglamasi gerek onca cocukla ugrasmak zor bir olay.Bizim zamanimizda cetvelle dovuyordu ogreymenlet simdi oylr seyler yok ogrencilet cok rahat.Bir duduk icindr bu kadar olayi buyutmeyin bence.Cocuklar sokaklarda da duduk calarak oyun oynayip rahatsizlik veriyor una ragmen travma gecirdigimi hatirlamiyorm en fazla bas agrisi yapiyor.
yeni bir öğretmen elbette alışılması gereken bir zamana ihtiyaç var demektir.sadece çocuklar dinlenilerek bu şekilde hareket edilmesi yanlış bence.biraz daha öğretmen,veli,öğrenci kaynaşması olsun zamanla tanıyın birbirinizi.o zaman zaten herşey ortaya çıkar ama ilk günden böyle yaparsanız çocukların gözünde de bundan böyle her öğretmen tehlikeli algısı oluşabilir.ayrıca onların yanında evde öğretmenle ilgili olumsuz düşüncelerin paylaşılmasını da doğru bulmuyorum.her öğretmenin kendine has otorite yöntemi vardır hangisi yanlış zaman gösterir.bu kadar fevri olmayın tanıyın derim...
kusura bakmayın öğretmenim ama o kadar parmak oyunu ,dikkat çekici oyunlar ve şarkılar ,tekerlemeler varken düdük nedir??çocukları düdüğe göre şartlandırmanın doğru olmadığı kanısındayım.yinede sizin uygulamaınızdır saygı duyarım ama farklı yollar varken bunu kullanmak özellikle erken çocukluk için çocukların hoşlanmayacağı kanısındayım.
bizler galiba çocuklarımıza çok inanıyoruz ;bizi bazen sömürüyorlar ..
benim kızımda bana geçenlerde
anne ,tuvaletim gelmediği halde zorla tuvalete götürüyor beni öğretmenim dedi ,bende sende ona tuvaletim yok de dedim ,diyorum anne ama yinede götürüyor dedi ,
öğretmenine sordum ,''eylül hanım 1 matara su içti akşam saat 4 e kadar tuvalete gitmedi ,bende hadi canım gel gidelim belki orda gelir dedim'' dedi
şimdi ben çocuğuma inanmış olsam ciddi ciddi öğretmenle kavga filan ederdim ,ne hakla zorla götürürsünüz diye ama almıyorum bu tarz şeyleri çok fazla kaale ,çocuk bunlar hayal dünyaları çok geniş ,bazende bizi kullanıyorlar biz farkında olmadan ..
dün ve bugün bana okuldaki başka bir çocuğu şikayet etti ,anne direnç diye bir çocuk var benim taklidimi yapıyor ,hep peşimde geziyor ,rahatsız oluyorum ,okula gitmek istemiyorum dedi ,bende tamam öğretmeninle konuşurum dedim,
bugün söyledim öğretmenine ,eylül hanım direnç 1 haftadır okula gelmiyor,öyle zararlı bi çocuk değil ,eğlence olsun diye bir iki kez takılmış o kadar dedi ..bende tamam dedim ..
yani çocuklar bazen işlerine geldiği gibi davranabiliyorlar ve bizleride buna inandırabiliyorlar ..
çok fazla takılmayın öğretmenin düdük olayına .
tabi içiniz rahat edecekse bir süre sorun çocuğunuza ,öğretmeni takipte kalın ,farklı sorunlar çıkacakmı bi izleyin bakalım ona göre yönetim ile konuşursunuz