Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bu yazıyı iki gün önce okudum bende ve hemen ister istemez mukayese ederken buldum kendimi.
Belki sıkıntı birazda bundan kaynaklı.Bizim toplumda çocuk el bebek gül bebek büyütülüyor.Bir dediği iki edilmiyor.Sınırsız bir hoşgörü görüyor.Anne baba üzerinde aile üzerinde gizli bir kraliyet kuruyor.Okula gelince çocuk evde gördüğünü istiyor ama evdeki hesap çarşıya uymuyor.Aynı şekilde anne babaların hepsi de ne kadar yok öyle birşey dese de kendi çocuguna karşı daha bir ilgi alaka yada yaptığı şımarıklığa,yanlış bir davranışa,kural uymamasına kendi gösterdiği gibi fazla tolerans/hoşgörü bekliyor.Bunu göremeyince de sorun çıkıyor.Şu bir gerçek ki ''Ama benim çocugum farklı çok hassas'' diye düşünüp yakınan anne baba baştan hata yapıyor.Onlara göre tabikide öyle ama sınıfa girince iş değişiyor çünkü 30 tane hiçbirinin birbirinden değer açısından eksik olmadığı gözle bakan bir öğretmen çıkıyor karşılarına.Hiçbirinin birbirinden farkı yok.Kural tanımamayı,yanlış bir davranışı ya da şımarıklığı anne baba hoşgörüp görmezden gelebiliyor ama o eğitim yuvasında öğretmen ebeveynle aynı tepkiyi vermiyor;vermesi de beklenemez.Ters düşmelerin sebebi de biraz bu yüzden.He bazı durumlar var ki insanı meslekdaşından soğutan tipler...Dayak,hor görme,küçük düşürme,tehdit..Bunlar katiyen kabul edilemez..
Maalesef öğretmenlik gibi gelecek nesillere en az aileler kadar emeği geçen insanlara , sadfe para karşılığı yapılan meslek nihayetinde gözüyle bakıp , çalışan öğretmenlerimiz , okul müdürlerimiz varmış. Özel bir meslek olduğu ve muhataplarının çocuk olduğunun farkında olmayanlar var demek ki diğer meslek guruplarıyla kıyaslandığına göre .
Ben hiç öğretmenliği başka mesleklerle kıyaslamadım bu güne kadar .Hangimiz öğretmenlerimizle kurduğumuz bağı , doktorumuzla , bankacıyla , tesisatçıyla kuruyoruz .
Biz mi gözümüze çok büyütüyoruz , kutsallaştırıyoruz bu durumda .
Öğrencisine fidan gözüyle bakıp , sağlam kişiliğinin oluşmasına destek olan , yararlı bilgilerini sevgi ve şefkatle aktaran,gerektiğinde yaşına , gelişimine uygun ceza veren , sadece para karşılığı yaptığı meslek gözüyle bakmayıp ülkenin geleceğinde nasıl büyük bir rolü olduğunun farkında , bilincinde olan güzel öğretmenlerimizin artması ve dileğiyle.
Bütün yüreği güzel öğretmenlere saygılar , sevgiler. Öğretmenliğin özel ve saygın yerinin hiç kaybolmaması dileğiyle.
@ landemiyoladiyola
Şu 10 sayfaya bakıyorum sizden başka hiç kimse bir başkasına ne hakaret etmiş ne tenkit etmiş.Ettiğiniz laflar yenilir yutulur cinsten değil.Unutmayın ki siz de çocugunuzun önce annesi sonra ilk öğretmenisiniz.Bir öğretmenin öğrencisine nasıl örnek olması gerektiğini yorumlarınızdan anladığımız kadarıyla iyi etüt etmişsiniz.
Yorumlarınızda saygı sınırını geçmezseniz iyi olur.
benim bir komşum var.kızına resmen aşık.toplantılarda bile kimseyle ilgilenmez,gözü hep kızındadır.sürekli kızını nağmeler düzer.prensesim,akıllı kızım v.b. kelimelerle kızını sürekli över.kız da maaşallah çok zeki,yaşından büyük bilmiş kelimeleri olan bir çocuktu.neyse kızımız ana okuluna başladı ama o zeki bilmiş kız gitti yerine sönük,içine kapanık bir çocuk geldi.
hepimiz şaşırdık.sonradan anlaşıldı ki,öğretmeninden de annesi gibi ilgi beklemiş,öğretmen de çok iyi biri ama ondan başka ilgilenmesi gereken daha 25 çocuk vardı.haliyle annesinin gösterdiği gibi bir ilgi olmayınca çocuk değişti.arkadaş bile edinemedi.şu anda büyüdü ama o eski kızdan eser yok maalesef
Maalesef öğretmenlik gibi gelecek nesillere en az aileler kadar emeği geçen insanlara , sadfe para karşılığı yapılan meslek nihayetinde gözüyle bakıp , çalışan öğretmenlerimiz , okul müdürlerimiz varmış. Özel bir meslek olduğu ve muhataplarının çocuk olduğunun farkında olmayanlar var demek ki diğer meslek guruplarıyla kıyaslandığına göre .
Ben hiç öğretmenliği başka mesleklerle kıyaslamadım bu güne kadar .Hangimiz öğretmenlerimizle kurduğumuz bağı , doktorumuzla , bankacıyla , tesisatçıyla kuruyoruz .
Biz mi gözümüze çok büyütüyoruz , kutsallaştırıyoruz bu durumda .
Öğrencisine fidan gözüyle bakıp , sağlam kişiliğinin oluşmasına destek olan , yararlı bilgilerini sevgi ve şefkatle aktaran,gerektiğinde yaşına , gelişimine uygun ceza veren , sadece para karşılığı yaptığı meslek gözüyle bakmayıp ülkenin geleceğinde nasıl büyük bir rolü olduğunun farkında , bilincinde olan güzel öğretmenlerimizin artması ve dileğiyle.
Bütün yüreği güzel öğretmenlere saygılar , sevgiler. Öğretmenliğin özel ve saygın yerinin hiç kaybolmaması dileğiyle.
6.seneme gireceğim inşallah martta hep kırsal köylerde çalıştığım için öyle tarla tapandan fırsat bulupta çocuğuyla ilgilenen çocuğuna aşık anne modeline rastlamadım pek.Bu yeni görev yerimde tek tük var... Bizdekiler yavrum anne babadan göremediğini bizlerden alıyorlardı.Hatta 2-3 hafta önce değiştirmiştim profildeki resmi.Ordaki öğrencimin annesi de babası da başkalarıyla kaçtı.Bıraktılar 3 kardeşi de..Okumayı ilk sökenlerden biriydi şimdi kayıp..Bahsettiğiniz olay da çok acı...Öyle bir çocuk için çok yazık olmuş.Potansiyeli olupta çevresel ve ailesel faktörlerden hakettiği seviyeye gelemeyen öğrencilerim için çok üzülüyorum.Çok tanık oldum malesef..
Burada bir meslektaşınız acik ve net sekilde korku olmadan sınıfta hakimiyet sağlamanın imkansız olduğunu belirtti. Benim bütün sözlerim sadece sıfatı ogretmen olan bu hanim ve benzerlerineydi. Eğer yorumları tarafsız gözle okursanız - daissyy adlı bu meslektaşınızın yazdıklarını savunamazdiniz. Ben anneyim ve bu tiynetteki her ogretmen, veli, okul müdürü, milli eğitim bakani vs herkesle tartışırım. Yanlış anladigim bir arkadastan özürde diledim. Kaldı ki benim evladıma nasıl eğitim vereceğimi belirtmek sizin haddinize dusmez, boyle hassas bir seyi konu bile etmenize izin vermem. Yavruma nasıl annelik, nasıl öğretmenlik yaptıgım ile ilgili yorum yapabilme cesaretini nasıl kendinizde bulursunuz, buyuk cüret! Umarım benim anneliğimi eleştirmek yerine aynaya kendiniz icinde bakarsınız. Yorumlarımda saygı sınırını geçmediğime inanıyorum, ama anneliğime laf söylerseniz her türlü sınırı ortadan kaldırırım. Tekrar okuyun yorumları, sadece su son
2 sayfayı okusanız bile neler neler söylenmiş, ne saygısızlıklar edilmiş görebilirsiniz. ( ama tabi söyleyenler eğitim camiasından olduğu için gorur musunuz bilemiyorum)
Lutfen tekrar rica ediyorum bakın benim sizin zihniyetinizde öğretmenlere cok saygım var. Ama ben burada bahsettigim yorumu yapan ve yürekten bir sekilde sizinde onu savunmayacaginiza inandığım kişilere dayanamıyorum. Gercekten evime yakın olduğu ve güvenilen bir yer olduğu söylendiği için, yediğim yemekten artırıp gönderdiğim özel kurumdaki öğretmenin kaprisine dayanamıyorum ben! Cocuğum lay lay lom okula giderken sırf arkadaşları birbirine pelus oyuncak fırlattı diye "sınırlı bir Ogretmen var ona vericem sizi" diye cocukları korkutan, cocuğum eve kaçta gidicez dediğinde onu azarlayan, kendi çalışanlarını bile azarladigini öğrendiğim, kurum sekreterinin bile "benden duymus olmayin, cocuğunuzun öğretmenini değiştirin, oğlunuz üzüntüden zayıfladı bile" dediği adı Ogretmen olan kişilere dayanamıyorum ben! Oğlumun bütün neşesi gitti, cocuk hayatının en mutsuz dönemini yaşıyor. Ne hakkı var buna, sevmiyorsa yapmasın. Ben bu zihniyetteki insana her türlü lafımı söylerim hanımefendi. Asla cocuğum yanında degil, ama cocuğum için söylerim. Bu 10 sayfada " öğretmenine
İyi yaklaşımınız cocuğa bakışını etkiler" dendi, nasıl bunları görmüyorsunuz? O zaman öğretmenler gunünde güzel hediye alan annenin cocuğu yaşadı, ben bunu anlarım, yazık günah degil mi gariban insanın cocuğuna??
Lutfen tekrar rica ediyorum bakın benim sizin zihniyetinizde öğretmenlere cok saygım var. Ama ben burada bahsettigim yorumu yapan ve yürekten bir sekilde sizinde onu savunmayacaginiza inandığım kişilere dayanamıyorum. Gercekten evime yakın olduğu ve güvenilen bir yer olduğu söylendiği için, yediğim yemekten artırıp gönderdiğim özel kurumdaki öğretmenin kaprisine dayanamıyorum ben! Cocuğum lay lay lom okula giderken sırf arkadaşları birbirine pelus oyuncak fırlattı diye "sınırlı bir Ogretmen var ona vericem sizi" diye cocukları korkutan, cocuğum eve kaçta gidicez dediğinde onu azarlayan, kendi çalışanlarını bile azarladigini öğrendiğim, kurum sekreterinin bile "benden duymus olmayin, cocuğunuzun öğretmenini değiştirin, oğlunuz üzüntüden zayıfladı bile" dediği adı Ogretmen olan kişilere dayanamıyorum ben! Oğlumun bütün neşesi gitti, cocuk hayatının en mutsuz dönemini yaşıyor. Ne hakkı var buna, sevmiyorsa yapmasın. Ben bu zihniyetteki insana her türlü lafımı söylerim hanımefendi. Asla cocuğum yanında degil, ama cocuğum için söylerim. Bu 10 sayfada " öğretmenine
İyi yaklaşımınız cocuğa bakışını etkiler" dendi, nasıl bunları görmüyorsunuz? O zaman öğretmenler gunünde güzel hediye alan annenin cocuğu yaşadı, ben bunu anlarım, yazık günah degil mi gariban insanın cocuğuna??
Tekrardan diyorum ben sizi anlıyorum.Yemin ederim ki anlıyorum.
Yaşadığınız durumun zor bir durum oldugunu kabul ediyorum ama dedim ya annelik içgücüsüyle biraz fazla sert konusuyorsunuz.Dediğim gibi cidden daha fazla sinirlerinizi bozmayın.Şu güne kadar hiçbir velimle ters düşmedim belki de 4-5 sene sonra sizin çocugunuzu okutacagım.Şimdiden sizinle tartısmayalım :) Sonraya saklayalım.İşi şakaya bağlıyorum.Daha yıpranmayın gerçekten.
Okul müdürlerimiz varmış kısmı bana yazılmış sanırım.Acaba hangi cümlemde vardı öğretmenlik para karşılığı yapılan bir meslek yazısı?Bilakis yorumlarda konu sahibesini destekleyen bir kaç kişi yazmış karşıt görüşlü kullanıcılara ''Öğretmenlik mesleğini kendiniz seçtiniz 25 kişi olduğunu biliyordunuz'' gibi yorumlar lütfen dikkatli okuyalım.
Öğretmenlik özel bir meslekse eğitimi de özeldir ve 4 yıl boyunca boşuna okumuyorlardır öğretmenler diye düşünüyorum.Bir kaç annelik sanatı,Gelişim kitabı okuyan herkes kendini öğretmen biliyor artık toplumumuzda. lafım size değil genel olarak söylüyorum.
Öğretmene iyi yaklaşımdan anladığınz şey hediye mi?Garibanlıkla öğretmene yaklaşımın alakası nedir? Emin olun veli yok o çocuk pis,o bitli,o tembel diye ayrım yapıp çocugunun o öğrencilerle oturtulmamasını isterken, öğretmen hepsini aynı görüyor.Çalışkanı-tembeli,temizi-pisi,fakiri-zengini bir öğretmen gözünde.
Bugünlerde birçok şey üst üste geldi. Belki konu acarım, yorum yaparsınız, iyi de arkadas oluruz:) Korkuyla hicbirsey olamayacağına sizin inandığınızı düşünmek istiyorum:) kırdıysam kusura bakmayın, iyi geceler