- 3 Şubat 2010
- 11.305
- 5.504
Arkadaşlar evet bizlerde birer anneyiz yada anne adayıyız... Ayrıca anne olmadan bile anneliği kısmen hissedebilen ve o vicdanla çocuklara yaklaşabilen insanlarız işimiz gereği.. Burada kimse çocuklarınız korkutulsun bağırılsın incitilsin demiyor, daha önceki cevabımda söylediğim gibi bizler tatlı-sert olmak durumundayız sadece sert olamayız.. Ama şöyle bir durum varki öğretmenin hareketinin çocuğa yansımasında ailelerin rolü büyük.. Çocuklar sandığınız kadar saf değil, sizlerin her davranışın analizini yapıyor.. Örneğin öğretmen çocuğunuza kızdı.. İki seçenek var. 1. si çocuğunuz size olayı anlatır, muhtemelen hatalı olduğu noktayı atlar ama siz onuda anladıktan sonra siz "öğretmenin nasıl sana kızar, nasıl böyle bir şey yapar, üzülme ben yarın konuşurum " derseniz yada çocuğunuzun yanında bu fikrinizi başkasıyla paylaşırsanız sonuç olarak bir şekilde çocuğunuz bu tavrınızı sezerse öğretmen otoritesi yok olur, okul kuralları da hiç olur, çünki sizi arkasına almıştır... Fakat olaya şu şekilde yaklaşırsanız: "Öğretmenin haklı oklun kuralları var ve sende onlara uymalısın, evde kuralları bozduğunda biz sana kızıyoruz öğretmeninde sana kızılacak bir şey yaptığında kızabilir.." dersiniz, öğretmenin çocuğunuza haksız yere kızdığını düşünüyorsanız çocuğunuzdan habersiz bir gün öğretmenle konuşur işin aslını anlarınız... Bu her durum için geçerli.. Sizler bunu yapmazsanız çocuğunuzun bu anlamdaki sıkıntısını biz bir yıl yada iki yıl, sizler ömür boyunca yaşarsınız bunu unutmayın...
aynen katılıyorum. bende anasınıfı öğremeniyim.
bazı veliler cidden sorunlu. sadece bir çocuk olsa biz de sesimizi yükseltmeyiz, canımlı cicimli konuşuruz bütün gün. ama o sınıfta bir çocuk yok. bir sürü çocuk var. bağırmadan, korkutmadan da hakimiyeti kurmak çook zor. hatta imkansız.
başlığı açana da şunu söylemek istiyorum:
hiç boşuna idareye şikayete gitmeyin. ben müdürün yerinde olsam öğretmenin tarafında olurdum. eğitimcinin halinden eğitimci anlar. öğretmenin haklılığını görmek istiyorsanız, öğretmenden rica edin. bir saat sınıfı yönetmeyi deneyin. bakalım dayanabilecek misiniz?
Bu platformda öğretmen penceresinden yazan her kişi aynı zamanda ya bir anne ya da bir anne adayı.Bunu hatırlamakta fayda var.Bu bir.
İkincisi hiç bir öğretmen penceresinden yapılan bir tane yorum varmı ki çocuk korkutulsun,bağırılsın,küçük düşürülsün diyen ???Şu yazdığnızla konuyu çok farklı yerlere götürüyorsunuz.O kadar yıkılması zor bir önyargı var ki her olayda öğretmen yapmıştır diye şu olayda bile ortada net bişey yokken bu ithamları kullanmışsınız.Garip.
Neyse kendi adıma çıkarımım bu konudan: veli heryerde veli.Her zaman her şartta kendi çocuğu haklı.Her zamanki gibi yine öğretmen suçlu.Yanmışız biz arkadaş.
aynen katılıyorum. bende anasınıfı öğremeniyim.
bazı veliler cidden sorunlu. sadece bir çocuk olsa biz de sesimizi yükseltmeyiz, canımlı cicimli konuşuruz bütün gün. ama o sınıfta bir çocuk yok. bir sürü çocuk var. bağırmadan, korkutmadan da hakimiyeti kurmak çook zor. hatta imkansız.
başlığı açana da şunu söylemek istiyorum:
hiç boşuna idareye şikayete gitmeyin. ben müdürün yerinde olsam öğretmenin tarafında olurdum. eğitimcinin halinden eğitimci anlar. öğretmenin haklılığını görmek istiyorsanız, öğretmenden rica edin. bir saat sınıfı yönetmeyi deneyin. bakalım dayanabilecek misiniz?
Çiçek hanım bende öğretmenim naçizane fikrimi söyleyim.Sınıfta sizin çocuğunuz dışında öğrencilerde vardır ve muhtemelen kontrolü zor ele avuca sığmayan da vardı.Öğretmeniniz dikkat toplamak amaçlı kullanmıştır.velevki zıttı olsun disipline etmenin ve kurallara uymaları gerektiğinin hatırlatılması her daim gerekli.benim çocuğumda kreşe gidiyor ve ilk yıl sizin gibi tepkiler verdiğim için öğretmenim kural konusunda ısrarcı olmadı.ve şu an kuralları oturtamıyoruz.4 yaşına gelmiş bi çocuk kurallara uyar ve öğretmenini bence dinlemek zorundadır.öğretmenin yaşı ne olursa olsun belli bir müfredatı vardır ve verilen zaman içinde hepsini verir öğretmen.Yani sadece çocuğa düdük çaldı diye çocuk okuldan mutsuz geldi diyebiliyorsanız sizde benim gibi çocuğu tarafından kullanılmaya müsait bi annesiniz.tehdit etmiş diyorsunuz sizce çocuğun öğretmeni dinlemesi gerekmez mi? böyle gürültü etmeye devam ederseniz düşünme sandalyesine oturacaksınız dediyse bunu bir tehdit ve yapılmaması gereken bi şey diye algılar ve çocuğunuzun bu tutumuna destek verirseniz çocuk sınıfta öğretmenini dinler ve dediklerini yapar mı?Lütfen benim yaptığım hatayı yapmayın ben çocuğumun söylemlerine destek verdiğim için kurallara uyması gerektiğini oturtamadık ve şimdi deli gibi çabalıyorum.Siz öğremeninizle konuşun,çözüm bulunur.
Bir anasınıfi öğrencisini korkutmak ne demektir ya anlayamıyorum sizi!! Benim ailemde de eğitimci var ama bu yaklaşımda insan yok, olmasın da! Herkesi anlamaya, empati yapmaya calisirdim sizin gibi korkutmaya meraklı bir ogretmen hoplaya ziplaya okula giden cocuğumun tum dengesini bozana dek! Bu konuda cok dertliyim. Başka sınıfta bekletme cezası vs nedir ya? Hemde başka öğrencilere kızıp hepsine bağırıyor ve benim oglum etkileniyor. Cocuğum hiç kusura bakmayın ama bu savunduğunuz dengesiz cezalar yüzünden kendi doğumgunu de bile okula gitmicem diye ağladı. Yok neymiş psikolojileri vs. Veliler derse girsin falan filan. Hanımefendi her mesleğin zorlukları var, beğenmiyorsanız yapmayın, biz size canımızı emanet ediyoruz, kafanıza göre davranıp cocukların gelecegini etkileyemezsiniz. Simdi öğretmenin yaraladığını tamir ettirmeye çalışıyorum.
O zaman lutfen yorumları tekrar okuyun!! 50 kişilik sınıfta ders anlatan arkadasınız sınıf hakimiyetinin korkutmadan nerdeyse imkansız oldugundan bahsediyor. Ben bunun tamamen öğretmenin yeteneğiyle ilgili olduğunu düşünüyorum. ( yada yeteneksizligi) herhangi bir konuda yaşadığım sakinliğimi hiç koruyamayacagim burada. Zira siz ogretmen ve veliyi bile iki zıt kutup, iki düşman gibi algilayip haklı/haksız derdindesiniz. Oysa soz konusu cocuklar ve onların mutluluğu. Ailenin yaklaşımına göre küçücük cocuğa yapacagı davranışı şekillendiren öğretmene yazıklar olsun!!!
Bu platformda öğretmen penceresinden yazan her kişi aynı zamanda ya bir anne ya da bir anne adayı.Bunu hatırlamakta fayda var.Bu bir.
İkincisi hiç bir öğretmen penceresinden yapılan bir tane yorum varmı ki çocuk korkutulsun,bağırılsın,küçük düşürülsün diyen ???Şu yazdığnızla konuyu çok farklı yerlere götürüyorsunuz.O kadar yıkılması zor bir önyargı var ki her olayda öğretmen yapmıştır diye şu olayda bile ortada net bişey yokken bu ithamları kullanmışsınız.Garip.
Neyse kendi adıma çıkarımım bu konudan: veli heryerde veli.Her zaman her şartta kendi çocuğu haklı.Her zamanki gibi yine öğretmen suçlu.Yanmışız biz arkadaş.
Burda tamamen ogretmen ve veli iki zıt kutup gibi yansıtılmis. Ve evet haklısınız hiç sakın değilim. Günlerce tek kelime etmeden, sabırla bekledim ve cocugum resmen ziyan oldu sabırsız, despot bir meslektaşınız tarafından. ( bunu onaylayan kendi arkadaslarida oldu bu arada) korkutulmayi normal saydığınız için zaten hanımefendi sizinle iletişim kurma gibi bir niyetim, istegim asla yok. Eğer korkutmayla ilgili fikirlerinizin arkasindaysaniz, tek sözüm Allah size merhamet versin. Baskada diyeceğim yok!
düdüğün can yaktığı ve travma yarattığını bende söylemedim farkındaysanızbenim demek istediğim bunun yerine kullanılacak bir sürü alternatif varken niye böyle pavlovun deneyi gibi çocukları çağıracağız ??Branş beden eğitimi yada sporla ilgili olsa gene anlarım büyük yaş grupları içinde tamam ama erken çocukluk dönemınde ne gereği var ki.tekerleme şarkıyla çocukların ilgisini çekebilecek türlü eğlenceli yöntemler mevcutken hemde.yok bunlar işe yaramıyor denilirse ya öğretim yönteminde ya da seçilen şarkı vs de sorun var demektir.:44:
Sarki turku tekerleme uyarici degildir. Ayni anda konusmaya calisan onca cocugu sarkiyla mi susturcaksiniz ? Bagirmak bence dudukten daha cok korkutur cocuklari duduk urkutmez bile. Cocuklar ciyak ciyak bas bas bagiriyor siniflarda birbirlerinin yuksek volum seslerinden rahatsiz olup korkmuyorlarda dudukle mi sok olacaklar.Bu sefer ogretmen sinifi susturamayip disiplini saglamayinca da gene sikayetler baslar... vay efendim cocugum birsey ogrenemiyor.Ogretmenlet napsin? Belki herkes cocuguna evde ikaz etmeli simartmak yerine.Valla bizde ogrenci olduk anne babamiz durumumuzu sormaya giderlerdi sikayete degil.Okulda duzgun dur ogretmeninden sikayet duymayacagim derlerdi.Duzgun bir sekilde buyuduk.Tasvip etmesemde cetvelde yedik azarda isittik ama notlarimiz iyi oldu serseri ise yaramaz insanda olmadik.Simdiki veliler cok nazli cocuklarda simariyor hal boyle olunca.
Çiçeks Hanım doğru karar vermişsiniz.Bir süre gözlemleyin belki yeni öğretmenine alışma sürecidir.Tekrardan böyle bir şikayetle gelirse veya okulla ilgili olumsuz bir hal içindeyse huzursuzsa acilen ilk olarak öğretmenin kendisiyle görüşün.Zaten okula yeni geldiyse yakın bir zamanda veli toplantısı yapması lazım.O zamanda kendisini tanıma fırsatınız da olur.