Bir anaokulu öğretmeni ilk günden çocuklara düdük çalıp tehdit eder mi :(

Anne olarak cevap yazan yok herhalde.Herkes öğretmenin penceresinden bakmış.Peki kendi çocukları olsaydı korkutulan bağırılan, küçük düşürülen yine aynı'' sabretmesi zor gerçekten bağırsın varsın mı'' derlerdi? Tahammülü olmayan insan öğretmen olmamalı bence çünkü öğretmenlik sadece para veya kariyer için yapılacak bir meslek değil gerçekten çok sabır ve özveri isteyen bir meslek.:44:
 
bilinçli vatandaş olmak ile işgüzarlık arasında çok ciddi bir fark var, gözetilmesi gereken.

45 yaşında deneyimli bir öğretmenin ne yaptığının farkında olduğunu düşünüyorum, zaten okuldaki ilk senesi de değilmiş.
gözünüz ya da kulağınız ile şahit olmadığınız bir olayı, salt 4 yaşındaki çocuğun ağzından çıktı diye şikayet malzemesi yapmayın bence.
hem, öğretmenin düdük kullanmadan önce, çocuklara açıklama yapmadığını nereden biliyorsunuz? orada değildiniz.

son yıllarda, malum kesim tarafından öğretmenlerin ve doktorların itibarsızlaştırılmaya çalışılmasını şiddetle kınıyorum.

kimi hamile kadın doktorun karnını tekmeler;
kimi de şikayet ettiği doktorun intihar etmesine neden olur (geçen yıl samatya hastanesinde kadın doktor intihar etmişti, şikayetlerden bunalarak).

bu örnekte de, hemen öğretmeni şikayet etmeyi düşünüyorlar, emin olmadıkları halde.
çalıştığınızı söylemişsiniz, haksız yere üstlerinize şikayet edilmek hiç hoşunuza gitmezdi sanırım, değil mi?
 
Düdük genelde nöbet esnasında kullanılır çocukları sınıfa sokmak için ama tabi anasınıfında değil.Bence yanlış olmuş.Öğretmen emekli olduğu halde görevlendirilmişse ücretli olarak çalışıyor demektir ve branşı okul öncesidir.Giderse yerine daha genç bir öğretmen gelebilir ama başka bir emekli de gelebilir.Sistem be çünkü.Konuşup uyarmak en mantıklısı.
 


2.sınıflara alışmam 2,5 ayı buldu biliyormusun zümrem Hala da bocalıyorum.Çok küçükler.Normalde 20 kişilik sınıflara alışığım 30 kişiler birde çoğu 4+4+4 mağduru 66 aylıkken başlamış henüz 7 yaşındalar okumaya geçememişler.Çok çok zor zaptetmek.Ama düdük iyi fikir.
Ortaokul öğrencisinde bile derse konsantre süresi 15 dakıkayı geçmezken 4-5 yaş aralığındaki çocuklarda şarkı türkü oyunun ders hakimiyetini kaç dakikada tutacağı hakkında birebir yaşamadığı için böyle bir fikri sürdürüyor Kekiksuyu bence.Düşünce de doğru teoride doğru ama pratikte oyunla o yaş aralığında öğrenci kümesini aynı anda bir tutamazsın.Bi defa Piaget'in Toplu Monologuna aykırı bir durum :)
 

daha önce belirtmemiş olsamda öğretmen ve anne olarak yorumları baştan sona okuduğumda, korkutan bağıran öğretmeni destekleyen, haklıdır yapılır diyen bir yorum okumadım.
 

aynen arkadaşım, keşke herşey kitaplarda yazanlar kadar olsaydı, ezberler uygulardık :)

konu sahibine önerim öğretmenle yüzyüze konuşması. iletişim herşeyi çözer...
 
bir düdük çocukları ne kadar korkutabilir ki:44:

konu sahibinin çocuğu şu anda farklı öğretmene alışamadığı için tepki veriyor bana göre.zamanla sorun kalmayacaktır
 

Bu platformda öğretmen penceresinden yazan her kişi aynı zamanda ya bir anne ya da bir anne adayı.Bunu hatırlamakta fayda var.Bu bir.
İkincisi hiç bir öğretmen penceresinden yapılan bir tane yorum varmı ki çocuk korkutulsun,bağırılsın,küçük düşürülsün diyen ???Şu yazdığnızla konuyu çok farklı yerlere götürüyorsunuz.O kadar yıkılması zor bir önyargı var ki her olayda öğretmen yapmıştır diye şu olayda bile ortada net bişey yokken bu ithamları kullanmışsınız.Garip.


Neyse kendi adıma çıkarımım bu konudan: veli heryerde veli.Her zaman her şartta kendi çocuğu haklı.Her zamanki gibi yine öğretmen suçlu.Yanmışız biz arkadaş.
 
Bir dudukle cocuklarin psikolojisi mi bozulacak ?yapmayin allah askina.bu kadar da citkirildim yapmayin cocuklari.gecen gun bir bayan konu acmisti.ogretmen cocugumun ustunde otorite kuramiyor diye.biz de sasirdik ne yapacagimizi.
 

Düdük çaldıgı için çocukların psikolojisi bozulacagını yada korkacaklarını düşünmüyorum zaten normalde de bütün ögrenciler düdük çalmayı sever.

Yine anlamadıgım bir nokta var ögretmen hanım 45 yaşındaymış ve emeklisi gelmiş deniliyor ögretmenler hatta diger çalışanlar artık 45 yaşında emekliyor olmuyor yani 60-65 yaşına kadar çalışmak zorundalar ki anca emekli olsunlar ayrıca 45 yaşındaki bir ögretmen deneyimlidir çocuklarla nasıl ilgilenmesini gerektigini biliyorlardır.
 

bu konuyu ben de anlamadım.nasıl 45 yaşında emekli olabilir ki??
daha önce de bakmış birisinin yerine,
bence bu bayan muhtemelen devlette görev yapmamış,liselerin çocuk gelişimi bölümünden falan mezun olmuş zamanında.
okuldan ya da bölge milli eğitimden birinin tanıdığı falansa,böyle arada işe çağırıyorlardır,ücretli öğretmen yani,branşıyla alakasız bir iş de yapıyor olabilir.
şu an hiçbir şart altında 45 yaşında emekli olamaz bir öğretmen.
ayrıca hali hazırda kadrolu öğretmen olmasına da imkan yok,öyle olsa zaten boş derslerde değil kendi sınıfında görev yapıyor olurdu.
bence konu sahibi önce gerçekten bu bayanın profesyonel olup olmadığını araştırmalı.
 
Son düzenleme:
Kızım Ocak 2010 doğumlu. Bu sene evimizin çok yakınındaki Devlet anaokuluna yarım gün verdik. Dördüncü güne kadar güle oynaya okula giden kızım, o gün sınıfta herşeyi ilk kendi yapmak istemesinden dolayı öğretmen kızıma kızıyor . Kızım ağlayıp beni isteyince de çıkışa kadar bekle annen o zaman gelir , denmesinden dolayı , kızımı okuldan gözleri şiş halde aldım ve bir daha o okula gönderemedik.
Ben öğretmeni istemiyorum diye ağlayıp durdu.Neyse detayları anlatmayayım ,ordan aldık özele yazdırdık. Maalesef okula bir daha ısınamadı. Okulda hep mutsuz ve ağlamaklı, sürekli bekliyormuyum diye kontrole geliyor. sonuçta olmadı ve almak zorunda kaldık.

Asla tüm öğretmenlerin aynı olduğunu düşünmüyorum. İşini şevkle , sevgiyle yapan o kadar çok baş tacı edilesi öğretmen var ki ama bize ilk deneyimimizde farklı tarzı olan öğretmen düşünce kızım okuldan soğudu. Bütün bir yaz okul fikrine alıştırmış , okulu sevdirmeye çalışmıştım ama o kadar emeğim dört günde yerle bir oldu.

En çok kızdığım nokta , daha dördündü gün 3,5 yaşındaki çoçuktan ne bekleniyorda azarlanıyor ve 5 dk mesafede oturuyoruz neden kızım o kadar ağlayıp , kabuğuna çekildiğinde aranmadık.
 
Konu da tek garip gelen şey,
Emekli öğretmenin doğum iznine ayrılan öğretmenin yerine gelmesi.
MEB'de böyle bir uygulama yok.
Muhtemelen öğretmen önceden emekli olup geri dönmüştür,
bulundugu başka bir okuldan da norm fazlası olduğu için görevlendirme ile gelmiştir.
Ya da emekli öğretmen tekrar ücretli öğretmenliğe başvurup gelmiş de olabilir.
Bu konuda yanlışınız var...

Ayrıca oğlunuz muhtemelen eski öğretmenine alıştığı için bu öğretmen ona biraz farklı gelmiş olabilir.
Diğer öğretmeniyle kıyaslamıştır.
Merak etmeyin yakında ona da alışır.

Başka sınıfa gönderme olayı ise çocuk gelişimi ve eğitiminde kullanılan mola yöntemidir.
Çocukta olumsuz davranışı ortadan kaldırmak için sevdiği ortamdan bir süreliğine ayırmak demektir.
Ve bunu özel/devlet farketmez tüm okul öncesi eğitim kurumları uygular.
 
Son düzenleme:

Ne kadar vicdansızsınız, ben o dediğiniz sınıfların birinde en fazla 10 dakika kaldım, hemde 1 kere, o 10 dakika hayatımın en kötü anıydı. Hatta eşim benim fazla abarttığımı söylerdi. Bir okul gezisinde öğretmene yardımcı olmak ve beni haksız çıkartmak isteğiyle geziye gitti, akşam geldiğinde pelte gibiydi. Çocuk lafı duymak istemiyordu. Eşimin üstüne basıp geçmişler. Bu yüzden sizin 2 yada 3 gün hemde üst üste derse girmeli demeniz cidden vicdansızlık olur.

Konuya gelirsek, kızımın anasınıfındada öğretmeni düdük kullanırdı, ben kızımda aksi bir etkisini görmedim. Onlar düdüğün çalışına göre hareket ederlerdi. Gerçekten öğretmenlerin seslerinin akşama kadar kısıldığını biliyorum. Bir müddet daha çocuğunuzu gözlemleyin, belki alışır. Hemen ilk günde tepki vermeyin.
 
Ben de zihin engelliler sınıf öğretmeniyim. Hafif düzeyde geriliği olan küçük çocuklarla çalışıyorum. Öğretmenin uygulamalarında aslında söylendiği gibi yanlış bir durum yok. Düdük çalabilir; ama bunu daha önce bi öğretmen arkadaşın da yazdıgı gibi öncesinde neden çaldığını çocuklara uygun dille anlatması gerekir. Hak verirsiniz ki bir sınıf dolusu küçük çocuğun sınıfta çıkaracağı sesler düdük sesinden çok daha fazladır :) sesten dolayı irkileceklerini düşünmüyorum ama altını çizmek lazım ki tekrar diyorum öğretmen bunu neden yaptığını uygun dille kesinlikle açıklamalı.
Başka bir sınıfa geçirme olayına gelirsek onu da yine bir arkadaşımız söylemiş buna mola yöntemi diyoruz. Ancak uygulaması doğru yapılmalıdır. Çocuklara tehdit olarak aksetmek yerine olumsuz bir davranışta bulunduklarında örnek veriyorum arkadaşlarında birine vurduğunda molaya götürmeli ve neden orada olduklarını söylemeleri gerekir.

Yani kısacası öğretmenler her yaptıklarını çocuklara açıklamalıdırlar. Açıklasınlar ki çocuklar sebep-sonuç ilişkisini bilsin. Olumlu ya da olumsuz davranışları sonucunda uygulanan yöntemlere göre davranışları şekillensin. Öğretmenlik sonuçta dille icra edilen bir meslek ve öğretmenler bıkmadan usanmadan savsaklamadan çocuklarla konuşmalılar.

Belki öğretmeninizin atladığı şeyler olabilir. Ya da uygulamalar size farklı geldiği için ürkmüş olabilirsiniz. Umarım yanılıyoruzdur.
Yaş olayına gelince bu yaştaki öğretmenlerin özellikle okul öncesi kurumlarda çalışmalarına karşıyım. Çünkü aradaki kuşak farkı oldukça fazla ve ileri yaştaki öğretmenler çocuklara ulaşmakta güçlük çekiyor. Genç tazecik hevesli idealist öğretmenler hala KPSS çalışsın dirsek çürütsün, üzücü...
 

Öğretmen her zaman suçlu demiyorum ama gerçekten öğretmen demeye dilimin varmadığı çok öğretmen tanıdım.Bence beklentilerimiz çok yüksek öğretmenlere karşı ve bu beklentilerin hepsi olmayınca da rahatsız oluyoruz.Ben ne öğretmenim ne de veliyim.Ama benim çocuğum olsa öğretmeninden tehdit alsa hoş karşılamazdım.Zaman değişti artık eskisi gibi eti senin kemiği benim devri de geçtiğini düşünüyorum.Amacım öğretmenlere yüklenmek değil ve öğretmenlere karşı da sonsuz saygım ve sevgim vardır.Benim için çok değerli olan hala daha görüştüğüm öğretmenlerimde vardır.Suçu direk onlara atmıyorum eğitim sistemi kötü,her kazanan öğretmen olabiliyor maalesef okullarımızda verilmiyor bunun eğitimi.Başlı başına yanlış olan bi şi yani.
 
belki cocuk ilk defa duduk sesini duydugu icin tepki vermisdir benim kizimda 2 yasinda kresde alisdi evdede var dudugu bazen su isteyecek calar dudugu biz duymadigimiz zaman su getirin bana ablasiyla abisi tartisinca dudugu calar ikinci duduk sesine kadar tartismaya son derzamanla alisir merak etmeyin ustelik cocuklar evden ayrildiklarinda birtakim yalanada basvurabiliyorlar mesala oglumdan bahsedeyim evde 10 kadar uyur 10 da kalkar biraz televizyon izler benle gezer eglenirdi ne zaman krese verdim zor geldi beyefendiye basladi yalan soylemeye yok ogretmen dovuyormus yok ogretmen onu korkutacak sekilde bagiriyormus bende gozlemledim inan birgun dusmus bacagi kanamis ogretmen itti dedi sirf ben inanip onu geri alayim diye sonra ogretmen kameradan gosterdi nasil dustugunu ayni sekilde arkadaslarimin cocuklarindada goruldu birtakim yalanlar rahatlari bozulunca boyle bir seyede basvurabiliyorlar dikkatli olun ama alistiklarinda acayip seviyorlar simdi kizim neden erken geldin diye agliyor
 
Çocuğun biraz alışmasını beklemek en faydalısıdır bence. Diğer türlü zaten her gün ayrı bir şikayet konusu olacaktır ve diğer velilerle birleşip harekete geçebilirsiniz.
 
Arkadaşlar evet bizlerde birer anneyiz yada anne adayıyız... Ayrıca anne olmadan bile anneliği kısmen hissedebilen ve o vicdanla çocuklara yaklaşabilen insanlarız işimiz gereği.. Burada kimse çocuklarınız korkutulsun bağırılsın incitilsin demiyor, daha önceki cevabımda söylediğim gibi bizler tatlı-sert olmak durumundayız sadece sert olamayız.. Ama şöyle bir durum varki öğretmenin hareketinin çocuğa yansımasında ailelerin rolü büyük.. Çocuklar sandığınız kadar saf değil, sizlerin her davranışın analizini yapıyor.. Örneğin öğretmen çocuğunuza kızdı.. İki seçenek var. 1. si çocuğunuz size olayı anlatır, muhtemelen hatalı olduğu noktayı atlar ama siz onuda anladıktan sonra siz "öğretmenin nasıl sana kızar, nasıl böyle bir şey yapar, üzülme ben yarın konuşurum " derseniz yada çocuğunuzun yanında bu fikrinizi başkasıyla paylaşırsanız sonuç olarak bir şekilde çocuğunuz bu tavrınızı sezerse öğretmen otoritesi yok olur, okul kuralları da hiç olur, çünki sizi arkasına almıştır... Fakat olaya şu şekilde yaklaşırsanız: "Öğretmenin haklı oklun kuralları var ve sende onlara uymalısın, evde kuralları bozduğunda biz sana kızıyoruz öğretmeninde sana kızılacak bir şey yaptığında kızabilir.." dersiniz, öğretmenin çocuğunuza haksız yere kızdığını düşünüyorsanız çocuğunuzdan habersiz bir gün öğretmenle konuşur işin aslını anlarınız... Bu her durum için geçerli.. Sizler bunu yapmazsanız çocuğunuzun bu anlamdaki sıkıntısını biz bir yıl yada iki yıl, sizler ömür boyunca yaşarsınız bunu unutmayın...
 

Teşekkür ederim, herkes kendine göre haklı bence, ilk başta dediğim gibi şimdilik izliyoruz çocuklarımızı diğer veliler de öyle, çocukların tepkileri aynı olacak mı ona göre gidip konuşucaz.
Benim çekincem direkt öğretmenle konuşursak çocuklarımıza karşı cephe alması.Bu haftayı atlatalım gelişmelere göre bakıcaz artık


Dayanabilecek durumda olsaydım kesinlikle anaokulu öğretmenliğini okumak isterdim, seçtiğimiz meslekleri severek yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Sürekli sızlanıp 20 çocuk 25 çocuk,siz bilmiyosunuz vs. gibi sözleri de anlıyorum ama bunu bilerek okudunuz yani kimse size okulda 5 çocukla ilgileneceksiniz demedi sonuçta.Bağırma ve korkutmayla hakimiyetinize hayran kaldım. Her durumun bir orta yolu olduğu kanaatindeyim, açıklamalarla,kurallarla gerekirse düdükle bunu da kabul ediyorum burdaki yorumları okuduktan sonra ama bağırma ve korkutma nasıl bişeydir lütfen kendinizi benim yerime koyun.Ben ne mücadelelerle çalışıyorum sadece onun için ilk okul deneyiminde bağırarak tehdit edilerek korkutularak sindirilmesine göz yumamam kusura bakmayın..



Daha önce de söyledim tekrar edeyim size de.Benim tepkim daha ilk günden böyle bir uygulamanın yapılması. Bu çocuklar öğretmenlerine 2 ay boyunca alışmışlar, hiç beklemedikleri bi anda yeni ve yaşı oldukça olgun bi öğretmen çıkagelmiş, elinde düdük öttürüp duruyor. Ne yapsın çocuklar peki aa ne güzel yeni öğretmen geldi hemde düdüklü..

Ben diğer velilerle çocukları izleyip öyle konuşmaya gideceğimizi de belirtmiştim sanırım atladınız. Buna önümüzdeki hafta karar vericem



bir düdük çocukları ne kadar korkutabilir ki:44:

konu sahibinin çocuğu şu anda farklı öğretmene alışamadığı için tepki veriyor bana göre.zamanla sorun kalmayacaktır

Evet benim çocuğum çok yüksek sesli ortamlardan korkar, bu her çocukta bir olmayabilir. Zamanla alışacaktır tabiiki, ben ona evde anlattım düdükten korkmaması gerektiğini, sadece uyarı için çaldığını ama anneme dün akşam söylediği şu :Çocuklar bana bakın diyebilirdi ama.

Küskün yani bu cümleyle bunu özetliyor çocuk.



Bir dudukle cocuklarin psikolojisi mi bozulacak ?yapmayin allah askina.bu kadar da citkirildim yapmayin cocuklari.gecen gun bir bayan konu acmisti.ogretmen cocugumun ustunde otorite kuramiyor diye.biz de sasirdik ne yapacagimizi.

Çıtkırıldım :) Siz de biraz velilerin açısından bakarsanız ya da annemisiniz bilmiyorum anne olduğunuzda umarım çocuğunuz çıtkırıldım olmaz



Çok üzüldüm yaşadıklarınıza, benim korkumda okula gitmek istememesi




Bunu çocuğuma kesinlikle yansıtmadık, tel. görüşmelerimi de ayrı odada yaptım, annemle de ayrı odada konuştuk. Dün akşam geldiğinde annem sordu öğretmenine alıştın mı diye, kafa sallıyor hayır anlamında. Çünkü yemek yerken konuşanlara kızıyor dedi, biz de yemek yerken konuşulmaz zaten dedik kapattık konuyu. Yani çocuğumu tabiiki koruyup kollayacam ama onun da her yerde beni arkasında bilip yalan yanlış şeyler uydurmasına müsaade etmem. Ki kurallara kesinlikle uysun zaten
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…