Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bir kişi parayı alan tezgahtar gibi Güleryüz göstermek zorunda gibi bir laf söylemiş.Okulu ticarethane kendinizi müşteri olarak görüyorsanız.Tezgehtar ya da başka bir meslekteki insanın mesleiğine işine karışın bakalım bir kere iki kere Güleryüz gösterir.Doktorların işine karışamazsın,mühendislerin işine karışamazsın onlara ne yapması gerektiğini söyleyemezsin.Öğretmenlere niye bu kadar karışılıyor.Ben bana akıl verenlerinin 4 sene okul öncesi öğretmenliği okuoum kpss ye girip 10 sene çalışması lazımki anı seviyeye gelelim.
Lutfen tekrar rica ediyorum bakın benim sizin zihniyetinizde öğretmenlere cok saygım var. Ama ben burada bahsettigim yorumu yapan ve yürekten bir sekilde sizinde onu savunmayacaginiza inandığım kişilere dayanamıyorum. Gercekten evime yakın olduğu ve güvenilen bir yer olduğu söylendiği için, yediğim yemekten artırıp gönderdiğim özel kurumdaki öğretmenin kaprisine dayanamıyorum ben! Cocuğum lay lay lom okula giderken sırf arkadaşları birbirine pelus oyuncak fırlattı diye "sınırlı bir Ogretmen var ona vericem sizi" diye cocukları korkutan, cocuğum eve kaçta gidicez dediğinde onu azarlayan, kendi çalışanlarını bile azarladigini öğrendiğim, kurum sekreterinin bile "benden duymus olmayin, cocuğunuzun öğretmenini değiştirin, oğlunuz üzüntüden zayıfladı bile" dediği adı Ogretmen olan kişilere dayanamıyorum ben! Oğlumun bütün neşesi gitti, cocuk hayatının en mutsuz dönemini yaşıyor. Ne hakkı var buna, sevmiyorsa yapmasın. Ben bu zihniyetteki insana her türlü lafımı söylerim hanımefendi. Asla cocuğum yanında degil, ama cocuğum için söylerim. Bu 10 sayfada " öğretmenine
İyi yaklaşımınız cocuğa bakışını etkiler" dendi, nasıl bunları görmüyorsunuz? O zaman öğretmenler gunünde güzel hediye alan annenin cocuğu yaşadı, ben bunu anlarım, yazık günah degil mi gariban insanın cocuğuna??
Neyse biz gercekten birbirimizi anlayamayacagiz. Bakın ben hala korkuyla eğitim verilir, verilmelidir diyen eğitimcilere hakeret olarak nitelendirdiğiz herseyi söylüyorum. Kutsal bir vazife bilincinde gorev yapan tum öğretmenlerimize de iyi dileklerimi gönderiyorum. Gercekten haklısınız bu cevaplar vs beni de yordu. İyigeceler diliyorum size.
doğru karar vermişsiniz biraz bekleyin bu süreçte gözlemleyin, alışma sürecidir, tehdit etmesi hoşdeğil, ama onu öğretmene sormadan doğru şekilde anlayamayız, belki sadece kurallar hakkında bilgi verirken uyulmadığında ara verme anlamında söylemiştir, veya başka bişeyi ifade ederken lafı geçmiştir. ilk günlerde daha sevecen yaklaşması çocukların alışmasını kolaylaştırırdı benim fikrim ama onun da yöntemi farklıdır, önce biraz disiplin düzeni kurup , sevdirmeyi ikinci olarak almış olabilir :) . ben böyle olmasını umuyorum ama annelik hemen aklımıza en kötüsünü getiririz. bir kez daha tekrarlanırsa öğretmenler mutlaka görüşün, değişmez ise idareyle görüşmeniz çok bişey değiştirmeyebilir ama denersiniz ve daha da olmadı okulunu değiştirirsiniz ama bunları en son düşünün alıştığı arkadaşlarından ayırmanız da doğru olmaz. zaten örnekler vermişler bende vereceğim ,çocukların dünyası bambaşka , yeğenim anasınıfına giderken düğünümde eşimin akrabaları geldiler , yeğenime bu kız çok tatlıymış biz giderken götürelim diye şaka yaptılar. bir baktık çocuk ortada yok gitmiş mutfakta ağlıyor, teyzeler beni götürecek ben gitmek istemiyorum zorlamasınlar beni dedi :)
Ne güzel yurdumun eğitim sistemi!
bir kere 4 yaş çocuğun orada olmaması gerekir.
Onu geçtim. Bu ülkede binlerce görev yapma aşkıyla yanan öğretmen var iken okulun emekli bir öğretmeni getirmesi çok ironik.
Öğretmenin branşı neymiş?
Ayrıca 40-45 yaş için okul öncesi ciddi anlamda zorlayıcıdır. Hem o çocukların enerjisini yakalamak adına hem de o yaş grubuna daha sabırlı ve aktif eğitim vermek adına.
Davranışı da hoş değil.Gerçek anlamda eski sisteme dayalı uyarmayı seçmek 4 yaş grubu için ürkütücü.
demişsinizki siz para almadan gününüzün yarısını ........ben hakaret etmıyorum
tezgahtarlık olmasın muhasebecı olsun satış sorumlusu olsun
biz zannedıyormusunuz ıcımızden geldıgı gıbı davranabılıyoruz musterılere haksızlık yapan mudurlere
bas patronlara
medıcalde calısıyorum
yanı yaramazlık edılen cocuga tehdıt savrulamaz bazıları tahammul edemıyor olabılır onlar kabullenır ama ben edemem mesela
sız para almadan gununuzun yarısını okulda cocuklarla gecırırmısınız?
gecırmezsınız bende burada para almadan çalışmam
siz farklısınızdır o farklıdır bu farklıdır zan altında bırakmıyorum fakat dogruya dogru
hepımız zamanımızı satarak para kazanıyoruz ,iş bitiminde müdür aradıgında uykudan acıp gayet guler yuzlu konusuyoruz
cunku mecburuz + alacagımız bır karsılıgımız var
sevgıler
küçük yaşta çocukların korkutulmasını doğru bulmuyorum, heleki okulla yeni tanışan çocukların. ama öyle yorum yaptı diye bir başkasına saldırmanızıda doğru bulmuyorum, yaşadığınız durumdan dolayı sinirli olmanız bu konuda hassas olmanız normal, ama yorumdaki kişi sizin çocuğunuzun öğretmeni değil ve öğrencilerini sizin çocuğunuzun korkutulduğu kadar korkuttuğunuda sanmıyorum, alt yaş gruplarında normal ses tonunda öğretmenin ilk etapta sesini duyuramaz, sesini yükseltecektir ve evet bu bağırmak oluyor, ayrıca o bir fikir sunmuş , ondan hıncınızı almaya çalışmanız çok ilginç olmuş , üstelik üslubunuzdaki genellemelerden ve yanlış ifadelerden dolayı buradaki diğer arkadaşlarıda zan altında bırakıp kırıcı konuşmuşsunuz. yani sizin için söyleyeceim şey iletişim sorununuz olduğudur.
Umarım dediğiniz gibi olur da oğlum okuldan filan soğumaz, tek korkum bu, okula gitmek istememesi.
İnşallah o kadar uzamaz, öğretmenin tavrı nedir nasıldır bilmiyorum salı günü kısmet olursa görücem :)
Küçücük dünyalarında neler düşünüyolar kimbilir, bizim aklımıza gelmeyen onların aklına gelip soruyorlar, ben şaşırıyorum bazen..
Merhabalar,
2009 temmuz ayı doğumlu bir oğlum var, bu sene kreşe verdik devlete bağlı.
Öğretmenimiz İstanbul’dan tayin olmuş yeni göreve başlayan bir bayandı çok güleryüzlü çocuklara şefkatli bi bayandı sağolsun ancak hamileymiş, erken doğum riski yüzünden ayrılmak zorunda kaldı.
Yeni bir öğretmen başladı, pazar günü okul kahvaltımız vardı orda tanıştık, yaşı 45’e yakın bir bayan, çocuklarla konuştu falan güzel hoş. Dün ilk günüydü..Ben çalışıyorum oğlumu annem alıyor servisten dün öyle mutsuz gelmişki  iner inmez hiç halim yok anane demiş.Kucağına almış annem, daha bişey sormadan öğretmen bize düdük çaldı çok korktum demiş. Yaramazlık yapanları da başka sınıflara veririm demiş.
Akşam annem söyleyince çok üzüldüm, başka bir veliyi aradım o da birkaç kişiyi aradı diğer çocuklar da aynı şeyi söylemişler, onlar da rahatsız oldular tabi.Şimdi birkaç gün çocukları izlemeye karar verdik.Ondan sonra idareyle konuşmaya gidicez, kimse gelmese bile ben kendim gidicem.
Şimdi soruyorum size yeni göreve başlayan bir öğretmen daha ilk günden çocuklara düdük çalıp tehdit eder mi? Düdük çalmak ne demek, anaokulu öğretmeni arkadaşlar okullarda böyle bir uygulama var mı? Beni yönlendirirseniz ona göre hareket edicem, hakkımı arayacam.
Benim çocuğum hassas bir çocuk her çocuk bir olmaz elbette ama bu öğretmenin düdük çalmasını haklı çıkarır mı?
Bir de bu öğretmen hanım emekliymiş, milli eğitim doğum iznine ayrılan bir öğretmenin yerine neden emekli bir öğretmeni atar ?
İlk öğretmenimiz bu sene artık yok, sene sonuna kadar yenisiyle gidicez ama nasıl gidicez,akşamdan beri beynim durdu.Oğlum öğlenci şimdi aklım hep onda, ona korkmamasını öğretmeninin onları uyarı amaçlı yaptığını söyledim ama bunu söylerken ben bile inanmadım.
Lütfen akıl bekliyorum öğretmenler, çocuğu okula giden arkadaşlar ne yapayım ?