• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir akıl verin; ne yapabiliriz?

Yani zor bir durum düşünüyorum içinden çıkamıyorum... Madem kız yetiştirme yurduna gidemiyor baba göz altına alınsın yada evin yakında kimse yok mu durumu anlatabilecek yazık ya bir bahar sönecek çok üzüldüm babasının ruh sağlığının bozuk olduğunu belgeleyemez misiniz bide yaşadığınız il de önemli

Okulda rehber ogretmen yok mu her gun 1 saat falan ayirsa konussa ustune gitmeden dertlesse iyi olur aslında? Cunku bir psilologla konusmadan korkularindan kurtulup açılması imkansiz. Birinin onun zamanla guvenini kazanip konusturmasi lazim sonra da seni bundan kurtarabilirim cok mutlu olabilirsin diyerek uzman kisilerle konusmaya ikna etmeli. Yoksa bu kizin da sonu belli gibi. Iyi ki sizinle karsilasmis.

canım tebrik ederim seni
çok yüce gönüllüsün Allah razı olsun senden

bişey soracağım kız mı dedi babam yıkıyor beni diye
neden denince ne diyor
arkadaşı falan var mı okulda
o zavallı bu psikolojiyle nasıl başarılı olacak bide zayıf almayayım diye korkuyormuş

Okulda rehber ogretmen yok mu her gun 1 saat falan ayirsa konussa ustune gitmeden dertlesse iyi olur aslında? Cunku bir psilologla konusmadan korkularindan kurtulup açılması imkansiz. Birinin onun zamanla guvenini kazanip konusturmasi lazim sonra da seni bundan kurtarabilirim cok mutlu olabilirsin diyerek uzman kisilerle konusmaya ikna etmeli. Yoksa bu kizin da sonu belli gibi. Iyi ki sizinle karsilasmis.
Okulda rehber öğretmen yok o yüzden biz hem konuya hakim olmadığımızdan hem prosedürleri bilmediğimizden yetersiz kalıyoruz

canım tebrik ederim seni
çok yüce gönüllüsün Allah razı olsun senden

bişey soracağım kız mı dedi babam yıkıyor beni diye
neden denince ne diyor
arkadaşı falan var mı okulda
o zavallı bu psikolojiyle nasıl başarılı olacak bide zayıf almayayım diye korkuyormuş
Öyle demeyin kızlar siz olsanız ilgilenmez miydiniz? Utanıyorum öyle diyince bence çok normal ilgilenmemiz insani bi şey.

Canım zaten 11e kadar gelmesi öğretmenlerin sayesinde yoksa bu kız imkanı yok geçemez ki. Babası dövmesin sınıfta kalıp okuldan atılmasın diye öğretmenler geçiriyor. Karnede zayıf olunca çocuğun saçını kazıtan kalsa neler yapmaz ki

Evet kendi dedi babasının yıkadığını

Öyle demeyin kızlar siz olsanız ilgilenmez miydiniz? Utanıyorum öyle diyince bence çok normal ilgilenmemiz insani bi şey.

Canım zaten 11e kadar gelmesi öğretmenlerin sayesinde yoksa bu kız imkanı yok geçemez ki. Babası dövmesin sınıfta kalıp okuldan atılmasın diye öğretmenler geçiriyor. Karnede zayıf olunca çocuğun saçını kazıtan kalsa neler yapmaz ki

Evet kendi dedi babasının yıkadığını
canım inşallah kurtarırsınız kızcağızı
çok üzüldüm...

merhaba.. öncelikle duyarlılığınız için tebrik ederim..akran yardımı yapmak geldi aklıma.. yaşıtı olan bi öğrenciden yardım almayı deneyebilirsiniz..güvendiğiniz bi öğrencinizi kıza yaklaştırabilirsiniz..sizi otorite olarak gördüğü için açılamayacaktır..ama oyun yoluyla ağzından bişeyler alabilirsiniz.. mesela diğer öğrencinizde okula bebek getirse onunla oynasa ve oyun sırasında ağzından bişeyler almaya çalışsa.. ve söylediklerinide bi kasete kaydetse nasıl olur acaba..

merhaba.. öncelikle duyarlılığınız için tebrik ederim..akran yardımı yapmak geldi aklıma.. yaşıtı olan bi öğrenciden yardım almayı deneyebilirsiniz..güvendiğiniz bi öğrencinizi kıza yaklaştırabilirsiniz..sizi otorite olarak gördüğü için açılamayacaktır..ama oyun yoluyla ağzından bişeyler alabilirsiniz.. mesela diğer öğrencinizde okula bebek getirse onunla oynasa ve oyun sırasında ağzından bişeyler almaya çalışsa.. ve söylediklerinide bi kasete kaydetse nasıl olur acaba..
Aslında bunun için kendisine en yakın kız arkadaşına teklif götürdük. Kaset değil de onu konuşturup şahitlik yapması için kızın babasından korkuyor arkadaşı da. Biz de zorlamak istemedik

Gerçekten çok zor bir durum Allah yardımcınız olsun. Okulun rehber öğretmeninden yardım alabilirsiniz. Eğer haftanın belirli günleri öğrenciyle düzenli olarak görüşürse ilk başta ilerleme olmazsa bile sonraki dönemlerde öğrenci yakınlığı hissederse belki konuşabilir.

Çocuğun pisikolojisi çok bozuk. Hayali arkadaştan bahsediliyor ve okulda bebeklerle oynuyor. Gerçekten çok vahim.
Bence çocuk hemen bir psikoloğa götürülmeli, yada psikolog okula getirilmeli yeni öğretmen onunla konuşabilirsiniz diye söyleyip çocuğun babasına anlatmasının önüne geçilebilir.
Çok üzüldüm, siz insani bir şey yapıyorsunuz. Öğretmenliğinize saygı duyuyorum. ÇAbanızı takdir ediyorum.

Umarım kısa sürede sonuçlanır, bu çocuğu sonu annesi gibi olmasa bile çok vahim olur.

daha oncede belirttigim gibi bu durum acil cozulmesi gereken bir durum.daha once uzmanlar gelmis ilgilenmemisler ama bir haber programinda haber olarak yapilirsa cabuk cozulur.medyanin gucunu kullanmak lazim

Aslında bunun için kendisine en yakın kız arkadaşına teklif götürdük. Kaset değil de onu konuşturup şahitlik yapması için kızın babasından korkuyor arkadaşı da. Biz de zorlamak istemedik

:( arkadaşı şahitlik yerine en azından size anlatsa... ses kaydınıda tekrar aklınızda bulundurun lütfen..adam en azından kimin yaptığını bilemeyecek..arkadaşıda korkmaz belki.

Allah sizden razı olsun öğretmen hanım rabbim çoluğunuzu ailenızı kötü şeylerden korusun.inş bu durumu çözebilirsiniz Allah yardım etsin o yavrucaga :(

Back