• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir akıl verin; ne yapabiliriz?

Bence konu sahibi arkadaş bu akraba olayini bir arastirmali benim aklima ilk o geldi cunku..mutlaka vardir yardimci olcak bir insan evladı ailesinde.

Cocuk tabiki de suç duyurusu yapabilir, ama bir başkası onun adına yapamaz. Vesayet altına alınması için de herkes basvuramaz menfaati olanlar başvurabilir. Menfaat ten kastım ilgisi. Yani hoca hanım basvuramaz. Ama çocuk psikoloğa goturulse, ona doğru yol gösterilse , cesaret kazandirilsa belki bir ihtimal.

Vicdan sahibilerse değişir tabi ama önce devlet alıyor sanırım, Hukukkusu daha iyi bilir gerçi, son düzenlemeler hakkında pek fikrim yok.
Valla tüylerim diken diken oldu okurken üşümesin diye gazete koyuyormuş ya içine gözlerim doldu ya.baktigimiz hayvanlarimiza böyle muamele yapmiyoruz..Allah yardimcisi olsun bu kizimizin inşallah:KK61:

Cocuk tabiki de suç duyurusu yapabilir, ama bir başkası onun adına yapamaz. Vesayet altına alınması için de herkes basvuramaz menfaati olanlar başvurabilir. Menfaat ten kastım ilgisi. Yani hoca hanım basvuramaz. Ama çocuk psikoloğa goturulse, ona doğru yol gösterilse , cesaret kazandirilsa belki bir ihtimal.
Siz daha iyi bilirsiniz tabi prosedürleri..bnm demek istedgim akrabası kızla konuşup ona güven verse cesaretlendirse kız suç duyurusunda bulunsa olmaz mı ki

Evlat edindirme prosedurunu pek bilmem işin aslı kızlar ama devlet alıyor ilk çocuğu diye biliyorum. Az eveli yazmıştım danışma hattı alo 144 varmış. Kaymakama dahi cikilabilir, o da idari makam hem. İlgilenirse öğretmenler toplanıp giderse neden yardım etmesin. Beynim de bin türlü ihtimal dönüyor. Adama iftira atıp, yargilatmak dahi geçti içimden ama Allahtan korkarım. 1 yılın üstü ceza alsa direkt vesayet yolu açılıyor, hem de kararsız. Çocuğa da içim bi acıdı bi acıdı. Zavallim benim.

Evlat edindirme prosedurunu pek bilmem işin aslı kızlar ama devlet alıyor ilk çocuğu diye biliyorum. Az eveli yazmıştım danışma hattı alo 144 varmış. Kaymakama dahi cikilabilir, o da idari makam hem. İlgilenirse öğretmenler toplanıp giderse neden yardım etmesin. Beynim de bin türlü ihtimal dönüyor. Adama iftira atıp, yargilatmak dahi geçti içimden ama Allahtan korkarım. 1 yılın üstü ceza alsa direkt vesayet yolu açılıyor, hem de kararsız. Çocuğa da içim bi acıdı bi acıdı. Zavallim benim.
Yok canım iftira atılmazda, gerek de yok ayrıca, ortada olan şeyler elinden alınması için yeterli değilse daha ne olmalı?

Yazık valla gerçekten gencecik kız hayatının en güzel yaşları nasıl geçiyo..adaminda demekki bi rahatsizligi var mutlaka tedavi edilmesi gerekli..eşide intihat etmis baksaniza kimbilir neler yaşandi

Siz daha iyi bilirsiniz tabi prosedürleri..bnm demek istedgim akrabası kızla konuşup ona güven verse cesaretlendirse kız suç duyurusunda bulunsa olmaz mı ki
Olur olur neden olmasın. Ama çocuk morluklarla okula geldiğinde hoca hanım direkt polis cagirsa, deseler ki her gün böyle , çocuğun psikolojisi de normal değil, biz supheleniyoruz. Baro derhal çocuk olduğu için ücretsiz zorunlu vekil tayin etmek durumunda kalır. Pedegog eşliğinde ifadesi alınır,dovuludugunu söylediği öğretmen de şahitlik yaparsa bu is çözülür gibi me geliyor. Hem onlar profosyrnel çocukla konuşa konuşa anlattirabilirler. Ama öğretmenler suç duyurusunda bulunucak polis cagiricaktim okula.

Off, çekip alasım geldi kızı o adamın elinden... :KK43: Ve kızını bu kadar düşünmeyen bir adam kızıyla beraber yatıyorsa vs. ben iyi şeyler düşünemiyorum açıkçası.
İnşallah kurtulur o hayattan rahat eder, psikolojisi düzelir...

Olur olur neden olmasın. Ama çocuk morluklarla okula geldiğinde hoca hanım direkt polis cagirsa, deseler ki her gün böyle , çocuğun psikolojisi de normal değil, biz supheleniyoruz. Baro derhal çocuk olduğu için ücretsiz zorunlu vekil tayin etmek durumunda kalır. Pedegog eşliğinde ifadesi alınır,dovuludugunu söylediği öğretmen de şahitlik yaparsa bu is çözülür gibi me geliyor. Hem onlar profosyrnel çocukla konuşa konuşa anlattirabilirler. Ama öğretmenler suç duyurusunda bulunucak polis cagiricaktim okula.
Çok haklisiniz..ama konu sahibi arkadas yazmis kesinlikle konuşmuyormuş kiz konuşcak gibide durmuyor diyo..mutlaka yardim alinmasi sart ya pedagog ya bir akrabasi mutlaka birinin konuşturmasi lazim kesinlikle

Çok haklisiniz..ama konu sahibi arkadas yazmis kesinlikle konuşmuyormuş kiz konuşcak gibide durmuyor diyo..mutlaka yardim alinmasi sart ya pedagog ya bir akrabasi mutlaka birinin konuşturmasi lazim kesinlikle
Zaten pedegog şart. Öğretmenler ısrarcı davranirlarsa, hergün morluklarla geldiğine dair. Şahitlik yaparlarsa, özellikle dövüldüğünü söylediği öğretmen, savcılık zaten her türlü inanır. Çocuklara karşı çok hassas lar. Süreç bi başlasa, çocuk derhal adamdan alınır. Pedegog yardımıyla, yerleştirildiği kurumun da huzurlu ortamıyla herşeyi itiraf edebilir.

Hatta hatta aklıma dahi getirmek istemiyorum ama istismara uğradığına dair şüpheleri olduğundan bahsederlerse, çocuk doktor kontrolüne gönderilir. Sonuçta küçücük çocuk,genç kız olsa baskasidir belki denilip geçilir ama çocukta hemen belli olur sanırım :cry:

Cok uzuldum gercekten derinden etkilendim o yastaki kizi yikamak ne yaa bence gorsel medyaya bildirin televizyon da cikti mi illaki bisey yaparlar diye umuyorm

Hatta hatta aklıma dahi getirmek istemiyorum ama istismara uğradığına dair şüpheleri olduğundan bahsederlerse, çocuk doktor kontrolüne gönderilir. Sonuçta küçücük çocuk,genç kız olsa baskasidir belki denilip geçilir ama çocukta hemen belli olur sanırım :cry:
İnşallah canım inşallah dua edelimde hepimiz kazasız belasız kurtulsun kızcağız inşallah Rabbim yardimcisi olsun

ne hale gelmis insanlar Allah evlatlarimizi bizleri kotulerden korusun bir baba bunu yaparsa kime nasil guvenilsin
cok ama cok uzuldum dua etmekten de baska bisey gelmiyo elimden
sosyal hizmetler niye var ne is yapiyolar o zaman verdikleri cevaplara bak yaa para olunca hersey mubah mi
aile bakanligina toplu sekilde bi mektup yada bi mail gonderseniz gazetecilere de soyleyin ilgi cekilir belki ins kurtulur yavrucak yaaa

canim cok duyarlisin kizin samimi arkadasi yokmu okulda benimde kizim cok seyler anlatir bana arkadas olduklarindan birbirlerine anlatiyorlar belki arkadasiyla konussaniz bilgi edinmis olursunuz ustelik okulda cocuklar icin bilgi seminerine girmisdi cocuklar bir yere kadar yalan soyleyip bir yerden sonra acik veriyorlarmis bu kanitlanmis ozellikle pedogoglar bu isi daha kolay cozuyorlamis olmadi bi pedogog ayarlasin okul

Okurken çok şaşırdım.
11. sınıfa giden bir kız 7 yaşında okula başladığını varsayarsak 18 yaşında oluyor ve hala babası tarafından mı yıkanıyor ve birlikte yatılıyor.
Ben bunun altında kötü niyet ararım çünkü kızın yaşı 8 değil 18 :KK57:
Sosyal hizmetlere zaten bildirmişsiniz.
Bence okula tekrar morluklarla geldiğinde polise de bildirin derim.

Back