- 11 Kasım 2014
- 3.477
- 7.797
- 178
- Konu Sahibi mylittlesunshine
Bence konu sahibi arkadaş bu akraba olayini bir arastirmali benim aklima ilk o geldi cunku..mutlaka vardir yardimci olcak bir insan evladı ailesinde.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Valla tüylerim diken diken oldu okurken üşümesin diye gazete koyuyormuş ya içine gözlerim doldu ya.baktigimiz hayvanlarimiza böyle muamele yapmiyoruz..Allah yardimcisi olsun bu kizimizin inşallahVicdan sahibilerse değişir tabi ama önce devlet alıyor sanırım, Hukukkusu daha iyi bilir gerçi, son düzenlemeler hakkında pek fikrim yok.
Siz daha iyi bilirsiniz tabi prosedürleri..bnm demek istedgim akrabası kızla konuşup ona güven verse cesaretlendirse kız suç duyurusunda bulunsa olmaz mı kiCocuk tabiki de suç duyurusu yapabilir, ama bir başkası onun adına yapamaz. Vesayet altına alınması için de herkes basvuramaz menfaati olanlar başvurabilir. Menfaat ten kastım ilgisi. Yani hoca hanım basvuramaz. Ama çocuk psikoloğa goturulse, ona doğru yol gösterilse , cesaret kazandirilsa belki bir ihtimal.
Yok canım iftira atılmazda, gerek de yok ayrıca, ortada olan şeyler elinden alınması için yeterli değilse daha ne olmalı?Evlat edindirme prosedurunu pek bilmem işin aslı kızlar ama devlet alıyor ilk çocuğu diye biliyorum. Az eveli yazmıştım danışma hattı alo 144 varmış. Kaymakama dahi cikilabilir, o da idari makam hem. İlgilenirse öğretmenler toplanıp giderse neden yardım etmesin. Beynim de bin türlü ihtimal dönüyor. Adama iftira atıp, yargilatmak dahi geçti içimden ama Allahtan korkarım. 1 yılın üstü ceza alsa direkt vesayet yolu açılıyor, hem de kararsız. Çocuğa da içim bi acıdı bi acıdı. Zavallim benim.
Olur olur neden olmasın. Ama çocuk morluklarla okula geldiğinde hoca hanım direkt polis cagirsa, deseler ki her gün böyle , çocuğun psikolojisi de normal değil, biz supheleniyoruz. Baro derhal çocuk olduğu için ücretsiz zorunlu vekil tayin etmek durumunda kalır. Pedegog eşliğinde ifadesi alınır,dovuludugunu söylediği öğretmen de şahitlik yaparsa bu is çözülür gibi me geliyor. Hem onlar profosyrnel çocukla konuşa konuşa anlattirabilirler. Ama öğretmenler suç duyurusunda bulunucak polis cagiricaktim okula.Siz daha iyi bilirsiniz tabi prosedürleri..bnm demek istedgim akrabası kızla konuşup ona güven verse cesaretlendirse kız suç duyurusunda bulunsa olmaz mı ki
Işte kafam zonkladi. Cocuk kurtulsun da nasıl kurtulursa kurtulsun moduna geçtim. Yapılmaz tabi de adamı bile dovesim geldi.Yok canım iftira atılmazda, gerek de yok ayrıca, ortada olan şeyler elinden alınması için yeterli değilse daha ne olmalı?
AynenIşte kafam zonkladi. Cocuk kurtulsun da nasıl kurtulursa kurtulsun moduna geçtim. Yapılmaz tabi de adamı bile dovesim geldi.
Çok haklisiniz..ama konu sahibi arkadas yazmis kesinlikle konuşmuyormuş kiz konuşcak gibide durmuyor diyo..mutlaka yardim alinmasi sart ya pedagog ya bir akrabasi mutlaka birinin konuşturmasi lazim kesinlikleOlur olur neden olmasın. Ama çocuk morluklarla okula geldiğinde hoca hanım direkt polis cagirsa, deseler ki her gün böyle , çocuğun psikolojisi de normal değil, biz supheleniyoruz. Baro derhal çocuk olduğu için ücretsiz zorunlu vekil tayin etmek durumunda kalır. Pedegog eşliğinde ifadesi alınır,dovuludugunu söylediği öğretmen de şahitlik yaparsa bu is çözülür gibi me geliyor. Hem onlar profosyrnel çocukla konuşa konuşa anlattirabilirler. Ama öğretmenler suç duyurusunda bulunucak polis cagiricaktim okula.
Zaten pedegog şart. Öğretmenler ısrarcı davranirlarsa, hergün morluklarla geldiğine dair. Şahitlik yaparlarsa, özellikle dövüldüğünü söylediği öğretmen, savcılık zaten her türlü inanır. Çocuklara karşı çok hassas lar. Süreç bi başlasa, çocuk derhal adamdan alınır. Pedegog yardımıyla, yerleştirildiği kurumun da huzurlu ortamıyla herşeyi itiraf edebilir.Çok haklisiniz..ama konu sahibi arkadas yazmis kesinlikle konuşmuyormuş kiz konuşcak gibide durmuyor diyo..mutlaka yardim alinmasi sart ya pedagog ya bir akrabasi mutlaka birinin konuşturmasi lazim kesinlikle
İnşallah canım inşallah dua edelimde hepimiz kazasız belasız kurtulsun kızcağız inşallah Rabbim yardimcisi olsunHatta hatta aklıma dahi getirmek istemiyorum ama istismara uğradığına dair şüpheleri olduğundan bahsederlerse, çocuk doktor kontrolüne gönderilir. Sonuçta küçücük çocuk,genç kız olsa baskasidir belki denilip geçilir ama çocukta hemen belli olur sanırım