Bir adam düşünün...

Canım başlarda kendi düşünememiş bence eşin... ama daha sonraları da sen onu biraz yüreklendirebilirdin bence. Mesela ben de kitap okumayı çok severim ve eşim ne zaman markete gitse orada gördüğü kitaplardan bana alır da gelir. On tl lik kitaplardır onlar ama öyle sevinirim ki. İlk aldığında çok sevindim, sanki çok pahalı hediye almış gibi.. ve bunu belli ettim baktım artık her markete yeni kitap geldiğinde alıp geliyor sevinçli sevinçli sana kitap aldım diyor bir de. Ben de her seferinde çok sevindiğimi söylüyorum ve aldığı tüm kitapları okıyorum.

Gelelim senin tepkine.. eşim bana hediye almıyor diye konuştum demişsin ama daha aldığı ilk hediyede alaşağı etmişsin. Kitap okumayı sevdiğin için gidip sana kitap almış ama sen rastgele bir kitap diye sorun etmişsin. Şimdi o adamda şevk kalır mı . . Oysa ki farklı davransan inan zamanla değiştiğini görecektin.

Benim eşim de özel günlerde hediye almaz bana. Onun yerine yemeğe gezmeye falan götürür. Ben bunu sorun etmiyorum çünkü özel olmayan günlerde hediye aldığı çok olıyor. Ama aldığı hediyeker hiç de öyle büyük şeyler değil. Bazen gördüğü bir peluşı alır gelir, bazen entetesan bir kahve, bazen bir mutfak eşyası.. sıklıkla kitap. Ama ben her seferinde çok mutlu olduğum ve hiç burun kıvırmadığım için sürekli bir şeyler alır gelir..

Sen de bundan sonra trip atmak yerine ufacık da olsa yaptığı şeyleri övmeyi dene. Mutlu olduğunu belli et. İnan bana değişecek o da zamanla..

Doğum günümde yapmasa da başka bir zaman yapsa. O da olmadı. Hiç içinden gelmedi. Hep salağa yattı diyeyim

Biraz yüzsüz olup kendini şımartmak için istediğin hediyeyi kendine kendin al. Mesela kartı ile al yada parasını al, denin yerine kendime hediye aldım de. Sipariş ver yada şubu istiyorum diye.

Bakım burda kendimi tam olarak anlatmam tabi ki zor ama hani eşiniz size ufak ufak şeyler yapmış ya hiçbirini yapmadı. O kitabı normal zamanda alsa havalara uçarım ben. Simit aldı diye Mutlu olan bir insanım ben. Ama bu adam normalde de karım sever deyip birşey alıp getirmiş adam değil. Artık o kitap mevzusu patlama olmuştu benim icin

Aslında bu cümleden özel günleri anlamsız buldugunu anlamalıydınız. Ben de hic önemsemem. Eş adayım da öyle. Mesela ben ona pasta yaparım o bana menemen.. Yani sizinki özel günleri önemseyip önemsememe meselesi degil.. Siz hayata farkli pencerelerden bakiyorsunuz.. Esinize bu konuda geri adim atmadigi icin kızıyorsunuz. Ama siz de beklenti icinde olmamayı denememişsiniz.. Ve eminim daha bir cok konuda bambaska pencerelerden bakiyorsunuzdur.. Siz romantiksiniz.. Esiniz realist.. Dolayisiyla ne siz degiseceksiniz ne de o.. Birbirinizi daha fazla yipratmamalisiniz.. "hayatimi s.ktin" cümlesi cok agir ama fazlasiyla dolmus ve patlama noktasi olmus da bir cümle... Ikiniz de birbirinize kizmak yerine, kendinizdeki hatalari törpülemeye calisirsaniz cözüm yolu bulursunuz.. Benim nisanlim da özel günleri sevmez.. Cekinir rahatsiz olur gerilir.. Esinizin terapistte ayni konu yüzünden verdigi tepki de bu yüzden bence.. Onun tepkisi, sizin sevgiyi özel günlerde alinan hediyelere indirgemeniz.. Bana da ilk ve son hediyesi kitapti.. Asla uyduruktan diye de düsünmedim.. Düsünmesi yeter dedim.. Zaten gözlerinde görüyorum sevgiyi baska bir sey yapmasa da olur..

Malesef dediğiniz gibi o belli etti de ben göremedim görmek istemedim ya da

Üzücü bir durum biliyorum, çok iyi anlıyorum sizi.
Bende çok önem veririm özel günlere.
Fakat şöyle söyleyeyim emin olun çoğu erkek sevgililer gününü saçma bulur.
Doğum günüdür, yıl dönümüdür tamam ama sevgililer günü bana da saçma geliyor açıkçası.
Hediye beklentisi içine girmiyorum, kendim de almıyorum.
Sevgilimle doğum günlerimizde hediyeleşiriz.
Yıl dönümümüzde sözel olarak kutlarız sadece.
Sosyal medyada çok abartanlar var bu günleri.
Bir arkadaşım var her ay kocasının hediyeleriyle doldurur tüm sayfasını, yetmez hikayeler atar
Ay yeter diyorum bazen midem almıyor.
Laçka olmuş ilişkiler, çok abartı.
Ayda yılda eve bir çiçekle gelse dahi sizin gönlünüzü hoş etmeye yeter aslında :)
Hiç mi küçük sürprizler yapmaz?

Hata en başta olmuş.
Evlilik teklifi...
Onu halledin, sorun çözülür.
Ya teklif ettirecek kadar süründürerek ya da evliliği bozarak...
Kusura bakmayın ama evlilik teklifi edilmeden nasıl evleniliyor, aklım almıyor.
Bir kadın bunu kendine niye yapar?
Neden karşı tarafa bu kadar cepte gösterir de kendini, o adam teklif dahi etmeden evlenebilir bi kadınla?

Evlenmeden önce “Sevgililer gününü anlamsız buluyorum “ demesiyle zaten beklentinizi sıfırlamanız lazımmış. En azından anlamsız olduğu için almıyor. Benimki tanıştığımız günden beri her ay aynı gün çiçek böcek ayılıklarla gelirdi. Evlendikten sonra değişti asıl hüsran bu bence. Ama evlilikte böyle şeyleri sorun edersen içinde iyice büyür bakmışsın tükenmişsiniz. Bence aranızda başka sorun yoksa ne yap ne et saygıyı tüketmemeye bak. Bence adam iyice dolmuş ve patlamış küfür etmesi yanlış özürünü bekle ama boşanma aşamasına gelirseniz yazık olur. Benim ilk evlendiğimizin 4. Ayı sevgililer günüydü hiç o gün değilmiş gibi öylece geçti gün çok ağrıma gitti tartıştık sonra dedim kendi kendime “amaaaan sen ne takıyosun kendini üzüyorsun bir çiçek için sana on çiçek feda olsun dedim “ Ertesi gün çiçekli böcekli tablo aldım. Mutfak pencerem , balkonum çiçek dolu salon çiçeği aldım şimdi baktıkça huzur buluyorum vallahi. Üstüne nişan tarihimizi unuttu hatırlattım Nişan tarihinin öneminide ilk senden duydum dedi ve sonunda kocamın kredi kartı ağladı ben güldüm. Aman değmez üç günlük dünya için boşver kırmayın birbirinizi

Boşanma sebebi olmamalı bu..eşim unutur hiç hatırlamaz herhangi birsey de yapmaz bende tam tersi inanılmaz önem veririm hediye alırım ama yapacak bir şey yok bunun için kendimi uzmeye değmez .benim esim de evden ise isten eve geliyirum kotu huyum yok daha ne kafasındaben kabullendim

Benim esimde ayni sizin esiniz gibi.sevgililee gunuymus evlilik yil donumuymus dogum gunuymus nr bir hediyye ne bir ozen.Ama ben kabullendim adam sevmiyor boyle soyleri zorla yaptiricak halim yok ya. Anliyorum sizide istiyorsunuz ama adamin ustune cok gidiyorsunuz.en azindan size bir kitap almis belki devami gelirdi neden israrla bu konulari konusuyorsu,nuz?

Sen hediye gelmiyor diye sinirlisin
Eşin yetemiyor diye öfkeli.

Bence artık hediye konusunun tadı kaçmış.
Bu saatten sonra ne o gönlünce getirir
Ne sen hediye gelince havalara uçarsın.

Eşinle oturup düzgünce konuşman gerektiğini düşünüyorum.
Evliliğiniz yolunda giden bir evlilikmiş
Böyle bir sebepten bitmeyi haketmiyor.

Ben senin beni mutlu etmeye çalışmanı somut olarak görmek istiyorum sadece ama
Artık seni anlıyorum, istemiyorsan hediye falan getirme
Ben de beklentiye girmeyeceğim de ve gerçekten kafana takmayı bırak.

Taktik değiştir.
Getirdiği ekmeğe
Aldığı suya falan teşekkür et.
Ne güzel evinle ilgilisin
İhtiyaçları anında karşılıyorsun falan de sık sık.

Seni mutlu edebildiğini gördükçe bence daha da çok mutlu etmek isteyecektir.
Ve zaten daha çok nasıl mutlu olacağını artık ezberlemiştir.
İşin sonunda zafere ulaşacağına inanıyorum

Olmazsa da zaten o vakte kadar sen beklentiyi kesmeyi öğrenmiş olacaksın

Çok abartmışsınız, insan bir yıl daha yaşlandığının ilanı olan bir günü neden bu kadar önemser anlamam hiç, ne oluyor kutlanınca bir de adama sürekli baskı hediye al, özel bir şeyler yap doğru bir şey değil bence, sürekli aynı konu üzerinde bunaltmışsınız, özel günler onu sıkıyor belli ki. Evet sırf siz sevdiğiniz için yapabilir ama bu zorlama hareket tatmin edecek mi sizi, yapmayın Allah aşkına bir de boşanmaktan söz ediyorsunuz evlilik bu kadar basit mi? Size hak vermeyi çok isterdim ama maalesef haksızsınız. Tüketim toplumu dayatmaları fazla esir almış sizi etraflıca bir düşünün isterseniz. Sorun sadece bu ise boşanmayı düşünmek doğru değil

Yukarda iki arkadasimiz konuyu cok iyi anlamis.Bence de bu konuda bu kadar israr etmeniz yazik.Esiniz dünyaya farkli bakiyor.Siz onun gözünde gereksiz konulari uzatan biri durumuna dönüsmüssünüz.Bir de evlilik terapistine sorun olarak bunu anlatinca esinizin bozulmasi gayet mantikli.Onun acisindan siz sorunlusunuz.

Bakin sakin yanlis anlamayin esinize hak vermiyorum sadece onun acisindan durumu anlatiyorum.Artik dogum günlerinizde kendi kendinizi simartin.Baska bir sorununuz oldugunu yazmamissiniz.Eger sorun sadece buysa gercekten abartiyorsunuz.Yok yere evliliginizi mahvetmeyin.

Bu arada benim icin de özel günlerin hic bir anlami yoktur.Belki de o yüzden esinizin tepkisini anlayabiliyorum.Elbetteki baska insanlar gibi deger vermese de vermis gibi görünebilirdi.Ama demek ki karekteri buna izin vermiyor.Mümkünse kabullenmeyi ögrenin.

Meseleyi ne kadar da dramatize etmişsiniz. Doğum gününüzde beklentiye girmeniz normal ama Kabotaj Bayramı bile sevgililer gününden daha anlamlı ve kutlamaya değer bir gün. Keşke eşiniz çoğu erkek gibi zoraki de olsa incelikli düşünebilseydi...

Birlikte bir ömür geçireceksek, insan bazı şeyleri sırf karşısındaki mutlu olsun diye yapar ya. O ömür öyle sürekli zıtlaşarak geçer mi? Karakterini değiştirmesini isteseniz, o da tepki gösterse anlaşılır da... Bunlar sadece ufak tefek jestler. Şunu bile sırf siz mutlu olun diye yapamıyorsa, ayıp yani. Terapist size iyi gelecek bence. Eşiniz şuan size karşı bu konuda tepkili, terapilerde bir süre tepki göstermeye devam da edebilir ama zamanla tarafsız birinin gözlemleriyle, kalkanlarını indirecektir. Umarım gitmeye devam edersiniz ama.

Eşiniz ilk tanıştığında tavrını açıkça belli etmiş. Siz de asrın hatasını yaparak bu şekilde olmasını kabul etmişsiniz. Hatta belki siz de evet saçma böyle günler bile demissinizdir ilk ilişkinin heyecanıyla. Ne yazık ki karşı tarafa kendimizi yanlış tanitabiliyoruz ilişki başlarında. Şu anda ilk yıllar onu onaylamanız rağmen bu tip şeyler istemeniz büyük ihtimal iki yüzlülük olarak algilaniyordur. Başka bir sorununuz yoksa hiç abartmayın derim. Ille kutlamak istiyorsanız tüm hazırlıkları siz yapın.

Benim kocam göstermelik iyilerden.daha nerdeyse 5 senede bi dogum günü gorduk.ucuza kacicam diye gitmis ekşi kremalı pastayı almışti uc beş arkadas cagirmistik.hediye yok zaten.ama kutlamaya kutlamaya o gün kendimi kreste 5 yaşında cocuk gibi hissettim artik nasıl tiksindirdiyse özel günlerden

Ben anlamıyorum bu erkekleri ne var yani eşinin gönlünü yapsa. Yılda iki kez hediye alsa. Üstüne bir de olayı inada bindirmiş. Çok eskilerden görüştüğüm biri de kendine uymayan her şeye inat ederdi. Insanın hayat enerjini oldurmekten başka bir işe yaramadı bu huyu.

Konuyu niye baskasi yaşamıs gibi anlatiyosunuz ki ?
Bence bu yaptiginizla iliskiyi zora sokuyosunuz. Adam pasta almis kitap almış ama siz yok kendi almamış yok rastgele almis diye konusuyosunuz.
Bu memnuniyetsuzliğinizi eşinize de yansıtmissiniz üstelik.
Bence yapmaniz gereken pasta yada hediye geldigin de cok tesekkur ederim beni cok mutlu ettin diyip sarılmakti. Karsi tarafta mutlu olur bu sayede.
Her sey istedigimiz gibi olmuyo malesef.
Kaş yapmaya calışan adamın gözünu cıkarmayın.
Yapicı olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…