• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir adam düşünün...

Keske böyle şeyleri evlenmeden önce belirtseydiniz. En baştan böyleymiş eşiniz. Evlenmeden önce normal karşılayıp yapmıyor diye beklemeyip, evlendikten sonra beklentiye girmekte yanlış bence. Ama her kadın bu isteklerinizi ister bekler, herseyde ck haklısınız. Tek hatanız, bunu evlenmeden önce doğal karşılayıp, evlendikten snra ck büyük sorun haline getirmiş olmanız. Çözülmeyecek bişey değil, mutlaka ortayolu bulursunuz

Bir adam düşünün...

Tanışmışsınız çok sevmişsiniz. Evlenme teklifi etmemiş. Ama siz sevdiğiniz için o sıralar teklif falan gözünüz görmemiş. Nişanlanmışsınız.

Zaman geçmiş sevgililer günü gelmiş. Beraber ilk sevgililer günü... "Sevgililer gününü anlamsız buluyorum" demiş. o öyle dedi diye öyledir demişsiniz. Geçmiş gitmiş o gün...

Sonra evlenmişsiniz. Hemen sonrasında doğum gününüz. Sadece bir pasta almış hatta onu da başkasına aldırmış. Kırılmışsınız ama ses çıkarmamışsınız...

Aylar geçmiş yine sevgililer günü gelmiş. Bu sefer demişsiniz ki" ben kendi kendime üzülüyorum onun haberi yok. Bilse üzüldüğümü böyle yapmaz. Konuşayım derdimi anlatayım" konuşmuşsunuz da... O gün anlaşıldığınızı sanıp güzel günler hayal ederek kapatmışsınız konuyu...

Üzerinden aylar geçmiş yine doğum gününüz gelmiş. O adam bu sefer doğum gününden bir gün önce gitmiş kitapçıdan rastgele bir kitap almış getirmiş. Siz kitapları çok sevseniz de bu özensizliğe kırılmışsınız. Tepkinizi, siteminizi dile getirmişsiniz. O adam duvar gibi durmuş karşınızda. Tek bir adım atmamış. Üstüne size gösteriş meraklısı vs. Bir sürü şey söylemiş. Günlerce konuşmamış sizinle. Üzüldüğümü bilse yapmaz demişsiniz ama üzüldüğünüzü bile bile yapmış. Hiç pişmanlık da duymamış daha da üzmüş sizi...

Ara ara gelmiş bu konu gündeme. O inat etmiş. O inat ettikçe siz inat etmişsiniz. Siz "beklentim normal birşey, elinde imkanın da var. Neden üzüleceğimi bile bile ısrarla yapmıyorsun?" Dedikçe o saçma sapan açıklama yapmış ama kendinde hiç hata görmemiş beklentiniz için hep sizi suçlamış.

Tekrar sevgililer günü gelmiş. Tekrar hayal kırıklığı... Siz ne yapsanız da içinizden atamamışsınız bu kırgınlığı zaten o da bunun için bir çaba göstermemiş...

Ve doğum gününüze iki ay kala evlilik danışmanı "tekrarlanmasın endişe duyduğunuz probleminiz?" Diye sorunca bu konuyu açmışsınız. Her şey yolunda gibiyken, o adam her fırsatta sizi sevdiğini söylerken bu konu açılınca yine sizi suçlamış. Yine doğru olanı yaptığından emin geri adım atmamış. Sorunlu olan tarafın siz olduğunuzu vurgulamış ısrarla. Ve bu sefer işler iyice sarpa sarmış...

Evet hanımlar... Durum böyle. Ben böyle şeylere önem veren biriyken eşimin de ısrarla en ufak bir yumuşama göstermemesi, benim kırılmamı üzülmemi önemsememesi, bir gün olsun bana bir sürpriz yapmanın, hediye almanın içinden gelmemesi ve bundan en ufak bir pişmanlık duymadan ısrarla sürdürmesi... Bunlar mahvetti artık beni. Tahammülüm kalmadı. Altı üstü hediye diyorum ne olacak diyorum ama o hediye çok farklı anlamlara büründü artık. Kendimi tutmaya çalışıyorum ama olmuyor. Çoğu zaman bu konuyu düşündüğümde bile göz yaşlarıma hakim olamıyorum.

Geçmişte de benzer konularım var. Konu öyle ki artık boşanma lafı bile edilir oldu. Kavga ettik eşim ağır laflar söyledi. Normalde karım şöyle tatlı böyle iyi güzel diyen adam "hayatımı s.ktin" dedi. Hatta üzerime yürüdü biraz. Berbat haldeyiz. Ne yapıcam bilmiyorum. Yuvam yıkılsın istemem ama ille devam etsin ne olursa olsun gibi bir çabam yok.

Dertleşmeye ihtiyacım var....

Not: tanışalı yaklaşık olarak 3 yıl oldu. Evleneli de 2 yıl olmak üzere
Yani sanki resmen 2006'da tanıştığım eşimi tasvir etmişsiniz bu kadar olur kelimesi kelimesine aynı idi.
Bizim kültür farklılığımız da çoktu. O hayatı boyunca hiç özel günleri kutlamamış, ailesinde de görmemiş bir insandı. Flört dönemimizde ben ona sanki bebek gibi baktım sürprizler hazırladım vs. 7 sene sürdü böyle sonra dedik ki aileler tanışsın. Aynen söylediğin gibi biraz odundur evlilik teklifi vs ona çok gösteriş imrenme gibi gelirdi. O da yapmadı. Evlendikten sonra bile çok zor hatırlardı her şeyi. Gerçekten insan hediyesinde değil "hatırlanmak önemsenmek" istiyor.
Ben ona hep derdim ki senden yatlar katlar istemiyorum. En basitinden saba bi eksik listesi mi verdim onları alırken gözünün önüne bişi gelirse ya da aklına gelsin ki "aa eşim bunu da seviyor bak alayım da mutlu olsun" diye düşünüp bir tane sevdiğim çikolatadan ya da dondurma sakız her neyse onu bile düşünüp alsan ben o kadar mutlu oluyorum ki anlatamam. E bu parayla ölçülür mü? Sen orda beni aklına getirmişsin önemsemişsin demektir.
Ben bu düşünceleri eşime empoze etmek için resmen ömrümü harcadım. Ha şimdiki aklım olsa zaten bu kadar çabalamazdım ama resmen çk aşıktım. Eşim sert mizaçlı ağır abi modlarındadır. Ama bu durumlar öyle yoruyor ki biz 2-3 ay önce resmen koptuk zaten. Babam geldi konuşuldu beni aldı. 1 ay ailemde kaldım. O bir aylık süreç bana da ona da çok iyi geldi. Şimdi ondan zaten komple bi değişim beklemiyorum ama çok şükür artık en azından bişi istediğimde "sen de ne çok abartıyorsun lükse düşkünsün keyfine düşkünsün" demiyor hemen tamam olur gidelim yapalım yiyelim vs.
Sen değişeceğine inanıyorsan tepkini sağlam koy. Seni çok iyi anlıyorum insan hep kendinden verince o kadar tükeniyor ki. Bir de yarısı kadar karşılık göremeyince yapıcı olmayı da bırakıyor insan.. Bunu ona anlat.
Umarım dilediğin gibi olur her şey. Ama sakın 4-4'lük bi değişim bekleme yavaş yavaş da olsa başarmışsın demektir.

Günaydın.
Çok üzgünüm ama hata sizde. :KK43:
Flört döneminde üzerinde durmazsanız evlenince X10 olur tüm beğendiğiniz ve beğenmediğiniz huylar.
Hiç bir insan hanlar hamamlar beklemiyor elbet. :63:
Bir demet kır çiçeği,bir kolye ya da bir küpe alıp da özel gün kutlamak zor değil.
Açık söyleyeyim doğumgünü,sevgililer günü,yılbaşı kutlamayan adamla evlenmem ben.
He Allahım korusun hastalık olur,maddi sıkıntı olur,eyvallah lafı bile yapılmaz da herşey şükür yolundayken özel günleri sıradan bir şekilde atlatılmasına izin vermem ben. :KK51:

doğum günü olsun diğer özel günler olsun çok fazla anlam yükleniyor bence
bizim aramızdaki bir diyaloğu paylaşayım sizinle
genelde her sene olur
o:ne alayım sana ne istiyon
ben:bişey istemiyom
o:ya söyle hadi ben hediye almayı beceremiyom senin istediğin birşeyi alalım
ben:valla bişey istemiyom
o:ya söyle yoksa gider bişeyler alırım sonra beğenmezsin üzülürüm
ben:ya istemiyom diyorum ne uzatıyon git kendine al bişeyler
o:ama hediye almak istiyorum
ben:hediye alacaksan niye soruyon git al süpriz yap
o:bilemiyorum işte. en iyisi parasını vereyim sen istediğini al
ben:tamam
ve ele geçen 100 tl birikime atılır.:-)

Tamam da zaten baştan size sevgililer günü benim için saçma demiş saklammamı baştan başka biriyken evlenince başka biri olmamış sizde o kişiyi böyle kabul edip evlenmişsiniz. Pasta almamış yok başkasına aldırmış kitap almış yok özensizmiş ben anlamadım illa pırlantalar alması özel yemeğe götürmesi mi lazım evliliğim mutlu demeniz için. Onun haricinde genel olarak nasıl biri size nasıl davranıyor sorumluluk alıyor mu bu önemli ki sevdiğini de söylüyorsa bunlarla değerlendirmek çok saçma yani hele ki boşanmaya kadar gitmesi. Peki başka biriyle evlenseniz sevgililer günü doğumgünü atlamasa ama genel olarak anlaşamasanız daha mı iyi olurdu?

doğum günü olsun diğer özel günler olsun çok fazla anlam yükleniyor bence
bizim aramızdaki bir diyaloğu paylaşayım sizinle
genelde her sene olur
o:ne alayım sana ne istiyon
ben:bişey istemiyom
o:ya söyle hadi ben hediye almayı beceremiyom senin istediğin birşeyi alalım
ben:valla bişey istemiyom
o:ya söyle yoksa gider bişeyler alırım sonra beğenmezsin üzülürüm
ben:ya istemiyom diyorum ne uzatıyon git kendine al bişeyler
o:ama hediye almak istiyorum
ben:hediye alacaksan niye soruyon git al süpriz yap
o:bilemiyorum işte. en iyisi parasını vereyim sen istediğini al
ben:tamam
ve ele geçen 100 tl birikime atılır.:-)
:halay::KK45:

adam yapmıyorsa ısrarla beklenti içinde olmak niye? siz yapmak istemeseniz ve o sürekli bu beklentisini dile getirip sizi boğsa?

Bir adam düşünün...

Tanışmışsınız çok sevmişsiniz. Evlenme teklifi etmemiş. Ama siz sevdiğiniz için o sıralar teklif falan gözünüz görmemiş. Nişanlanmışsınız.

Zaman geçmiş sevgililer günü gelmiş. Beraber ilk sevgililer günü... "Sevgililer gününü anlamsız buluyorum" demiş. o öyle dedi diye öyledir demişsiniz. Geçmiş gitmiş o gün...

Sonra evlenmişsiniz. Hemen sonrasında doğum gününüz. Sadece bir pasta almış hatta onu da başkasına aldırmış. Kırılmışsınız ama ses çıkarmamışsınız...

Aylar geçmiş yine sevgililer günü gelmiş. Bu sefer demişsiniz ki" ben kendi kendime üzülüyorum onun haberi yok. Bilse üzüldüğümü böyle yapmaz. Konuşayım derdimi anlatayım" konuşmuşsunuz da... O gün anlaşıldığınızı sanıp güzel günler hayal ederek kapatmışsınız konuyu...

Üzerinden aylar geçmiş yine doğum gününüz gelmiş. O adam bu sefer doğum gününden bir gün önce gitmiş kitapçıdan rastgele bir kitap almış getirmiş. Siz kitapları çok sevseniz de bu özensizliğe kırılmışsınız. Tepkinizi, siteminizi dile getirmişsiniz. O adam duvar gibi durmuş karşınızda. Tek bir adım atmamış. Üstüne size gösteriş meraklısı vs. Bir sürü şey söylemiş. Günlerce konuşmamış sizinle. Üzüldüğümü bilse yapmaz demişsiniz ama üzüldüğünüzü bile bile yapmış. Hiç pişmanlık da duymamış daha da üzmüş sizi...

Ara ara gelmiş bu konu gündeme. O inat etmiş. O inat ettikçe siz inat etmişsiniz. Siz "beklentim normal birşey, elinde imkanın da var. Neden üzüleceğimi bile bile ısrarla yapmıyorsun?" Dedikçe o saçma sapan açıklama yapmış ama kendinde hiç hata görmemiş beklentiniz için hep sizi suçlamış.

Tekrar sevgililer günü gelmiş. Tekrar hayal kırıklığı... Siz ne yapsanız da içinizden atamamışsınız bu kırgınlığı zaten o da bunun için bir çaba göstermemiş...

Ve doğum gününüze iki ay kala evlilik danışmanı "tekrarlanmasın endişe duyduğunuz probleminiz?" Diye sorunca bu konuyu açmışsınız. Her şey yolunda gibiyken, o adam her fırsatta sizi sevdiğini söylerken bu konu açılınca yine sizi suçlamış. Yine doğru olanı yaptığından emin geri adım atmamış. Sorunlu olan tarafın siz olduğunuzu vurgulamış ısrarla. Ve bu sefer işler iyice sarpa sarmış...

Evet hanımlar... Durum böyle. Ben böyle şeylere önem veren biriyken eşimin de ısrarla en ufak bir yumuşama göstermemesi, benim kırılmamı üzülmemi önemsememesi, bir gün olsun bana bir sürpriz yapmanın, hediye almanın içinden gelmemesi ve bundan en ufak bir pişmanlık duymadan ısrarla sürdürmesi... Bunlar mahvetti artık beni. Tahammülüm kalmadı. Altı üstü hediye diyorum ne olacak diyorum ama o hediye çok farklı anlamlara büründü artık. Kendimi tutmaya çalışıyorum ama olmuyor. Çoğu zaman bu konuyu düşündüğümde bile göz yaşlarıma hakim olamıyorum.

Geçmişte de benzer konularım var. Konu öyle ki artık boşanma lafı bile edilir oldu. Kavga ettik eşim ağır laflar söyledi. Normalde karım şöyle tatlı böyle iyi güzel diyen adam "hayatımı s.ktin" dedi. Hatta üzerime yürüdü biraz. Berbat haldeyiz. Ne yapıcam bilmiyorum. Yuvam yıkılsın istemem ama ille devam etsin ne olursa olsun gibi bir çabam yok.

Dertleşmeye ihtiyacım var....

Not: tanışalı yaklaşık olarak 3 yıl oldu. Evleneli de 2 yıl olmak üzere
ben de Bu surecten geçtim ne kadar dile getirirsen getir düzelmez emin ol .
Yorumları okumadim ama arkadaşların çoğu" onu boyle kabul et ,ya bu beklentinden vazgeç öyle mutlu olacaksın diyecek ama emin ol öyle de olmuyorsun .
Hep içine attıkça içinde dev gibi buyuyecek hep dile getirince de kendini duzeltmek icin bir adim atmadığı icin hep huzursuz olacaksınız .
Maalesef ki bu tür insanlar düzelmiyor hep kendini hakli görüp karsisindakini de bir turlu tatmin olmayan biri gibi gosteriyorlar.
Ben 3.5 yıl evliydim haftanın 7 günü çalışıyordum , ondan fazla eve para getiriyordum , en azından su ozel gunlerde kahveye gitmekten vazgeçip bir gün bana bit sürpriz yapip yanibasimizdaki 1 saatlik şehre gezmeye gidelim derdim . Yapmaz beni çok severdi bundan emindim de yapmazdı .
Ben sonradan öğrendim ailesi bana yaptigi en ufak hareketi bile kıskanıyormuş , birlikte bir yere gitmemize dayanamiyorlarmis , o da onlari da getiremeyeceğine gore beni de götürmüyormuş .
Seninkinin de var bir sebebi , ha bir de unutuyordum odun bunlar , bunlardan kereste bile olmaz , istediğin kadar yont

İyide adam sizi kandırmamış ki. Daha evlenmeden demiş ben böyle şeylere önem vermiyorum diye,sizde o dönem doğal karşılamış/kabullenmişsiniz.
Sonradan ne olacaktı da değişecekti anlamadım ben?
Tamam hakkınız,önem veriyor /beklenti içine giriyor olabilirsiniz amenna ama perşembenin gelişi çarşambadan belliymiş zaten.
Sevgiliyken yada nişanlıyken sizi hediyelere boğup evlenince bıraksa diyeceğim haklısınız ama bu durumda böyle olacağı gayet aşikarmış zira insanlar kolay değişmiyor.
Ben kendi adıma hediyeleşme vb durumları önemsemiyorum. Ben alırım hediye eşime sık sık ama ondan beklemem biliyorum ki alışveriş yapmayı sevmiyor,mağaza gezmekten hazzetmiyor. Biz evlendiğimizde şok olmuştum çünkü bütün gömlek,pantalon,takim elbise hatta çorap ve iç çamaşırları bile aynı markanındı,gidip topluca alıp çıkıyormuş uğraşmamak için. 3 liralık çoraba 10lira vermek pahasına hemde yeter ki uğrasmasın.Ben 7 senede alıştırdım başka markaları da gezdik aldık birşeyler. Şimdi ben bu adamın mağaza mağaza gezip benim zevkime uyan birşeyler aramasını bekleyemem ki. Bana karışmaz,ne istersem istediğim yerden alırım asla pahali vs demez,güle güle kullan der geçer. Hatta derim bak bana aldığın x günü hediyesi bu,nasıl beğendin mi diye,güler oda güzel secmişim diye. Benimde beklentim sıfır.
Huyu bu adamın benim zorlamamla almasın yani.

Ozel gunleri gecelim, normal bir gunde esim mutlu olsun diye kucuk bir hediyeyle de gelmiyorsa ne denilir ki.

Ama egitmek gerek diyen arkadaslara da katiliyorum.

Biz de genel olarak ozel gunlere cok onem vermeyiz, pek atlamayiz da ama kucuk seylerle geciririz. Benim esim de boyle hic ihtiyacim olmayan hic tarzim olmayan veya sizin konunuzdaki gibi ozensiz hediyelerle geldi cogu kez. Ben de oyle sevinmis numarasi yapamiyorum. Dedigim gibi ozel gun olarak cok onem vermesem de boyle hediyeler almak baya uzmustu ve sorub olmustu. Tabi biz yillardir evliyiz ve suan geldigimiz noktasa siparis usulune donduk gibi bisey oldu. Normalde zevkli olan adam is bana hediye almaya gelince bir hoduk oluyor anlamadim ben de nedendir ama.

Günaydın.
Çok üzgünüm ama hata sizde. :KK43:
Flört döneminde üzerinde durmazsanız evlenince X10 olur tüm beğendiğiniz ve beğenmediğiniz huylar.
Hiç bir insan hanlar hamamlar beklemiyor elbet. :63:
Bir demet kır çiçeği,bir kolye ya da bir küpe alıp da özel gün kutlamak zor değil.
Açık söyleyeyim doğumgünü,sevgililer günü,yılbaşı kutlamayan adamla evlenmem ben.
He Allahım korusun hastalık olur,maddi sıkıntı olur,eyvallah lafı bile yapılmaz da herşey şükür yolundayken özel günleri sıradan bir şekilde atlatılmasına izin vermem ben. :KK51:
Büyük lokma ye büyük konuşma demiş büyükler. Aşkın rüzgarına kapılıp, 'özel gün de neymiş?' Diyen biriyle evlenirseniz bugünü hatırlayın derim size.
Şaka bir tarafa hayat bana; 'şunu yapmam, bunu hayatta kabul etmem' vb. sözleri dikkatli kullanmayı öğretti.

tüm yorumları okuyamadım ama şunu söylemek istiyorum. benim de böyle bi problemlemim vardı. eşimle üçüncü yılımız, evliliğimizin sekizinci ayındayız. henüz bana tek dal çiçek almış değil kendisi. hatta buraya bunla ilgili konu bile açtım :) ben sizi anlıyorum. ben de başlarda ima ettim, olmadı açık açık söyledim, yok adam almıyor. işin kötüsü eski sevgilisine her özel günde çiçek gönderen bir adamdı bu. yani düşünün doğum yapan arkadaşımı ziyarete gidiyoruz hastaneye. arkadaşıma koca bir demet çiçek alıyor bana yine yok :)
baktım bu iş zorlamayla olacak gibi değil, bıraktım ben de. sevgisinden eminim, hiç sorunumuz yok. çok badireler atlattık birlikte. ama bu huyunu olduğu gibi kabul ettim ben de.
hep derdim geçtiğin yollardan tek bir papatya bile koparamıyor musun? neden yani bu inat. ama ı ıh :)
bence siz de olduğu gibi kabul edin bu huyunu.
bunun dışında kurduğu cümle, üzerinize yürümesi vs konusunda yüzde yük haksız.

yani bazı insanlar böyle şeylere önem vermiyor..sırf siz istiyorsunuz diye zoraki hediye almış zaten.
bence çok önemsemeyin sizi seviyor değer veriyorsa evlilik iyi gidiyorsa hediyeydi özel gündü çok önemli değil bence.

Büyük lokma ye büyük konuşma demiş büyükler. Aşkın rüzgarına kapılıp, 'özel gün de neymiş?' Diyen biriyle evlenirseniz bugünü hatırlayın derim size.
Şaka bir tarafa hayat bana; 'şunu yapmam, bunu hayatta kabul etmem' vb. sözleri dikkatli kullanmayı öğretti.
Tabii aklımda bulunsun.
Teşekkür ederim,uyarınız için.

Sevgililer gununde beklentiye girmeyi sacma buluyorum. Ama dogum gununuzde beklemekte haklisiniz..
Araniz duzeldiginde, dogum gununuze 1 ay kala bakalim bana ne alacaksin diye ufaktan bir aklina getirin.. Yine de almiyorsa bence bosanma sebebi degil. Ama kullandigi cumleler agir, iste asil o bosanma sebebi olabilir.

Nişanlı iken adam zaten demiş size sevgililer gününü anlamsız buluyorum diye o zaman dönüp adama ben böyle günlere önem veriyorum diyerek belirtseydiniz demek ki adam özel günleri pek kaale alan biri değil ki zorla da birşey yaptiramazsiniz ki adam öyleymiş zaten degismemis... Ama tabi küfür ve üzerinize yürümesi onu haklı çıkarmıyor..

Sevgililer gununde beklentiye girmeyi sacma buluyorum. Ama dogum gununuzde beklemekte haklisiniz..
Araniz duzeldiginde, dogum gununuze 1 ay kala bakalim bana ne alacaksin diye ufaktan bir aklina getirin.. Yine de almiyorsa bence bosanma sebebi degil. Ama kullandigi cumleler agir, iste asil o bosanma sebebi olabilir.

Sevgiler günüyle ilgili ciddi bir beklentim yoktu aslında. Asıl mesele doğum günümü kutlaması. Sevgililer gününü detay olsun diye verdim.

Back