'' Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aktaş, ''Halk arasında kelliğe karşı kullanılan yılan yağı ile istenmeyen tüylere karşı kullanılan karınca yumurtası yağının hiçbir bilimsel geçerliliği yoktur." dedi. Aktaş, bu tür tedavilerin tıpta incelenmeden, araştırılmadan, binlerce kişi üzerinde denenerek değerlendirilmeden, 'ben sürdüm iyi geldi, komşudan aldım iyi geldi, amcam kullandı, dayım kullandı iyi geldi' gibi söylemlerle kullanılmasının yanlış olduğunu söyledi.'' Bu birçok gazetede yer almış bir bilimadamının,doktorun röportajdir.
Ayrica ilgili bakanlığın sitesinde ''Bakanlıkça verilen birtakım belgelerin, bir izin belgesi gibi tanıtılmasının tüketiciler açısından yanıltıcı olduğu gerekçeleriyle anılan tanıtımların Kozmetik Yönetmeliğinin 10 uncu maddesine uygun olmadığına,
Bu durumun, 4077 sayılı Kanunun 16 ncı maddesi hükmüne aykırı olduğuna, reklam veren 3A Natural Organik ve Gıda Ürünleri Tic. Ltd. Şti. hakkında anılan reklamları durdurma cezası verilmesine karar verilmiştir. '' ifadesi yer almaktadır. Bunlar belgeli yazılardır. Benim çok yakın bir arkadaşım aktardan 5 TL aldı,bıyıkları için kullanmaya başladı ve kızın ağız bölgesinde çiban gibi yaralar çıktı,ne doğrudüzgün konuşabildi,gülebildi,yemek yiyebildi.Ben de lanet olsun deyip,diğer inanıp kananları da bilgilendirmeyi istedim.Nitekim dünya kadar da olumsuzlukla karşılaştım ve bu edindiklerimin bir kısmı.
Bilimsel olarak testlerden geçmemiş denekler üzerinde denenip,değerlendirilmemiş bir ürünn.Şikayet edecek olsanız birşey için muhatabını bulamazsınız.alışveriş sitelerinde sahibinden az kullanılmış 3TL ye diye satılan bir ürün bu nasıl güven verir insana. En azından bilinenen markalarla ilgili sorun olduğunda karsınızda muhatap olacak birilerini bulabiliyorsunuz.Bu da birseydir ama anlayana. Saglik sorununu cekmeyen bilmez. Ben tecrübemi paylaştım. Size iyi kullanımlar.