Biliyorum karışmamam gerek ama dayanamıyorum :(

İyi ki ailede sizin gibi mantıklı bir insan var. Bebeğin sağlığı söz konusu olduğundan itici olmak pahasına karışmaya devam edin.

İyi de farklı şehirlerdesiniz ablanızda kalıyormuş nedne siz de kalıyorsunuz ha bir anne çocuk ağlayınca uyanmaz mı sabaha kadar beslemez mi bana inandırıcı gelmedi sizin çocuğınuz var mı yani çocuğu olmayan birine neden sürekli soru soruyor anlamadım. Çocuğunuz olsa neyse hadi tecrübelisiniz dedi diyeceğim de onu yapmıyorlar bunu yapmıyorlar aç bırakıyorlar doktor 2 saatte bir emzir deyince neden emzirmesin ki. 4 gün kaka yapmaması da normal değil zaten. Sütü sulu geldiği için doymuyor o yüzden kilo almıyor demiş doktor kilo alsın diye mama verin demiştir. Zaten ilk haftalarda bebek kilo verir sonra almaya başlar hala neden o kadar büyük varken size sorulduğunu anlamadım anneli içgüdüsel olarak öğrenilir yani bir anne bebeği ağlarken uyuyamaz aynı odada. Bence çok müdahele edip herşeyi ben biliyorum havasında olduğunuz için o sözleri söylemiş.

Bakın o kadar çok denk geldim ki bu sefer uyarmak istedim.

Genelde konuları yanlış okuyorsunuz. Üstelik sadece 1 açıdan da değil.

1. Konu sahibinin çocuğu var.
2. Sütün sulu olduğunu söyleyen komşu bir ''ebe'', doktor falan değil.

Bunun dışındaki iddialarınızı bu kadar net biçimde ortaya sürebilmeniz için önce konuyu anlamanız gerekiyor bence. Neredeyse yorumunuzu gördüğüm her konuda böyle. Bence konuları bir defadan fazla okuyun.

Yok canım çocuk kabız da değil ki 4 gün yapmamış diye kabız teşhisi koymuş ebe leri. Dedim çocuğun bir sıkıntısı varmıydı yok. Ağlama ıkınma yok. Eee dedim neye göre kabız dediniz 4 gün yapmamış. Yani o lağman bağırsaktaki faydalı mukozayı yok ediyor sonuçta bunlar her 4 günde bir yaparsa diye korktum dedim ya ben daha oradayken 3 gün oldu yine lağman mı yapsak diyorlardı
doktorlar en az beş gün geçti mi diye soruyorlar .Minicik bebeğe o kadar müdahale yapılır mı ya

sonuna kadar karışın
hatta başlarında bekleyin zorla emzirtin. yavrum benimmm içim sızladı. dili yok ki derdini anlatsın.
bir şey yemiyor ki bebek elbette kaka yapamaz. kuzum benim.
anne süt dolu mama dayamışlar yazık yavruya

Yeğenim in bebeği oldu çok mutlu oldum birde erken doğdu çok zayıf ve minnacık meleğim.
Ayrı şehirlerdeyiz bebek mevlüdüne gittim geçenlerde. Bebek 400 gr vermiş 2 haftada. Küçük bir kaba saçma sapan doktorlar var bunlarda her lafına inanıyor. Birde Yeğenim eczacı insan hiçmi bişey bilmez ablam iki çocuk büyütmüş.

Bigün beni aradılar neymiş çocuk 4 gün büyük tuvalet yapmamış aile hekimi de kabız olmuştur lağman yapın demiş yapmışlar daha iki haftalık erken doğan bebeğe. Ya dedim 4 gün tuvalet yapmayan çocuğa kabızmı denir. Ben gittim oraya hala diyorlar 3 gün oldu yine lağman mı yapsak. Yok artık dedim daha neler. Neyse yapmadılar bu arada ısrarımla sürekli emzirdi annesi ve çocuk akşamına tuvaletini yaptı kabız mabız değildi.

Birde Yeğenim in tüm işini evde ablam yapıyor hatta çocuğa bile ablam bakıyor çocuğu uyandırıyor yeğenimi uyandırıyor çocuğu emzirin ce alıyor yerine koyuyor falan. Yani Yeğenim in tek işi çocuk emzirmek.

Neyse bigün yanında kv si kalmış gece tam 5 saat Yeğenim uyumuş .çocuk her uyandığında kv si gelinine kıyamamış ve çocuğu sallayarak uyutmuş ve çocuk açlıktan sarılık olmuş. Ben burada hatayı kv dede bulmuyorum çünkü annesi yeğenimi uyandırmak için çocuğu emzirsin diye baya çaba sarfediyor.

Çocuk sarılık olunca doktor bunlara iki saat demiş bunlarda çocuğu iki saatte bir emziriyor sonra çocuk kilo verince komşuları ebeymiş sütü eliyle dokunarak test etmiş ve sütün sulu çocuğa yaramıyor demiş. Bunlarda mamaya başlamış. Ama annenin göğüsü süt dolu.

Bende dedim bak canım senin için zor olabilir ama bu yeni doğan bebek ve erken doğdu gak diyince guk diyince emzirmek gerek. Siz doktoru yanlış anlamışsınız 2 saatten uzun sürerse kan şekeri düşer demiştir bunu her doktor der. Kilo vermesi de senin az emzirmenle alakalı öyle ele süt sıkıp neyi anlamış ebe.

Ama yok çocuk kucağımda kazağımı emiyor resmen ya şimdi emzirdi ya diyorlar. Anlatıyorum ama yok.
Gece yeğenimin alarmı çalıyor 2 saatte bir ilk gece ben kalktım bebeği uyandırdım eli ayağı ile oynadım çocuk tam bir saat emdi lıkır lıkır ses geliyor. Yeğenim diyor ne çok emdi. Gece alarm çalıyor Yeğenim alarmı kapatıyor ses etmedim bakalım kalkacakmı diye ama yok yarım saat geçti oldu 2 buçuk saat.

Şimdi arada konuşuyoruz telefonla sanki benle dalga geçiyorlar gibi geliyor. Işte sende bebek hemşiresi olmuşsun emzirme mühendisi bilmem ne.
Emziren hangi anne gelse aynı şeyi söylüyor ama en çok bana can diyemi ne aklım hep bebekte ama sanırım söyledik çe kötü olucam.

Bugün aklıma bişey geldi ablama söyledim messenger dan baktım kapattı messenger ı. Yarın biliyorum arıycak aaa görmedim falan diyecek.

Ay biliyorum biçoğunuz belki sanane diyecek ama içim gidiyor. Prematüre bebek 2 saatte bir mi emzirilir hemde 10 ar dk falan en fazla

Napıyım ben ya valla çocuğa üzülüyorum.

kesinlikle karışmayın bence. bazı insanlara yaramıyor karışmak zaten laftan da anlamıyorlarmış karışmayın...

siz üstünüze düşeni yapmışsınız vicdanınız rahat olsun ama bazıları herşeyi kendilerinin bildğini zannederler. bitek onlar biliyor zaten...

siz üzülmeyin rahat olun, birgün keşke onu dinleseydik diyecekler sizin için...

İyi ki ailede sizin gibi mantıklı bir insan var. Bebeğin sağlığı söz konusu olduğundan itici olmak pahasına karışmaya devam edin.
Öyle mi diyorsun ya okadar çok uyardım ki gece artık saat başı emziriyoruz diyorlar ama o bile az diyemiyorum. Çünkü hem prematüre hem kilo kaybı yaşamış. Geceyi geçtim bari diyorum gündüz hiç memeden ayırma . Bana doktor demişti çünkü çocuk uyuya kalabilir sen memeden ayırma o küçük küçük emer . Yeğenim de uyurken etmiyor dedi. Iki gece uyurken emzirttim zorla ağzına memeyi verdim alıştı uyurken de ediyordu ama inşallah ben dönünce yine aynı tas aynı hamam olmamıştır. Ya benimde 3 yaşında çocuğum var evde kalabalık olur rahatsız olmasınlar diye 2 gün kaldım sadece. Yoksa gidip kalıp ablamda yollayıp eve anne uyurken bile ben bebeği emziririm annenin memesinden. Ben oğlumla uyudum hep ozaman bana çocuğu edersin falan diyorlardı. Ama çocuğu yukarı yatırıyor dum kafa tarafıma guk deyince kalkıp emzir Göğüsüm hep açıkta duruyordu. Ben yemek yerken çocukta mememde emiyordu. Yani anlatıyorum ama busefer kendini övmüş gibi anlaşılır diye çekiniyorum ama normal olanı bu. Ki oğlum hep boy kilo çizelgesini en üst seviyede takip etti. Allah bu hikmeti vücudumuza vermiş hakkını vermemiz gerek diye düşünüyorum

sonuna kadar karışın
hatta başlarında bekleyin zorla emzirtin. yavrum benimmm içim sızladı. dili yok ki derdini anlatsın.
bir şey yemiyor ki bebek elbette kaka yapamaz. kuzum benim.
anne süt dolu mama dayamışlar yazık yavruya
Yani bir annenin göğüs Pedi kullanıp dolduracak kadar sütü varsa ne hacet mamaya. Gerçi mama da şart vermeyin diyemiyorum bu şartlar altında emen çocuk mama olmasa daha kötü olur. Mama veriyorlar diyorum şimdi emzir mama yedi ya diyor. Ya diyorum sadece doyurmak değil maksat sakinleştiemek için de gerek anne memesi. Hem bu aranızda mükemmel bir bağ. Insanlar bebekleri emmiyor diye harap oluyor. Bak çocuk kazağımı emiyor. Sonra geldi çocuk 1 saat emdi. Bir kaç gün sonra tartılacak ozaman az gelsin kilosu kötü olucam falan demeden veriştiricem artık

Öyle mi diyorsun ya okadar çok uyardım ki gece artık saat başı emziriyoruz diyorlar ama o bile az diyemiyorum. Çünkü hem prematüre hem kilo kaybı yaşamış. Geceyi geçtim bari diyorum gündüz hiç memeden ayırma . Bana doktor demişti çünkü çocuk uyuya kalabilir sen memeden ayırma o küçük küçük emer . Yeğenim de uyurken etmiyor dedi. Iki gece uyurken emzirttim zorla ağzına memeyi verdim alıştı uyurken de ediyordu ama inşallah ben dönünce yine aynı tas aynı hamam olmamıştır. Ya benimde 3 yaşında çocuğum var evde kalabalık olur rahatsız olmasınlar diye 2 gün kaldım sadece. Yoksa gidip kalıp ablamda yollayıp eve anne uyurken bile ben bebeği emziririm annenin memesinden. Ben oğlumla uyudum hep ozaman bana çocuğu edersin falan diyorlardı. Ama çocuğu yukarı yatırıyor dum kafa tarafıma guk deyince kalkıp emzir Göğüsüm hep açıkta duruyordu. Ben yemek yerken çocukta mememde emiyordu. Yani anlatıyorum ama busefer kendini övmüş gibi anlaşılır diye çekiniyorum ama normal olanı bu. Ki oğlum hep boy kilo çizelgesini en üst seviyede takip etti. Allah bu hikmeti vücudumuza vermiş hakkını vermemiz gerek diye düşünüyorum
Premature bebeklerin daha çok emmesi gerekir tabi. Şimdi yeğeninde lohusa söylediklerinden bunalabilir. Acaba karşına alıp hüzel güzel anlatsan mı diyorum. Hani şöyle yap böyle yap yerine daha sözcüklerini seçerek konuşsan. Yanlış anlama öyle yapmıyorsun demiyorum ama lohusa yanlış anlayabilir. Eğer yine uygulamazsa yapacak bir şey yok artık. Nasıl biliyorlarsa öyle baksınlar.

Ben oğlum için buraya konu açtım kadir tuğcu nun bir siteden cevap yazdığını söyledi bir arkadaş allah ondan razı olsun. Herşeyi tek tek soruyorum. Onlara bu doktoru anlattım. Yani bizde üye olalım bişeyler soralım demediler de bide dalga gectiler. Ben yine bozucu ya vermedim. Bakın bir test vs yapılırsa sakın hemen antibiyotik falan kullanmayın atın bana resmini sorayım sizin için dedim. Tabi bir tiye alırcasına sırıtmalar falan
cahillik zor, hrlr fikri sabitlik hepten zor
kusura bakma biri ablan biri yeğenin ama durum böyle
sen uyardıkça onlar da işi inada bindirmiş
ama olan çocuğa oluyo haberleri yok...

Premature bebeklerin daha çok emmesi gerekir tabi. Şimdi yeğeninde lohusa söylediklerinden bunalabilir. Acaba karşına alıp hüzel güzel anlatsan mı diyorum. Hani şöyle yap böyle yap yerine daha sözcüklerini seçerek konuşsan. Yanlış anlama öyle yapmıyorsun demiyorum ama lohusa yanlış anlayabilir. Eğer yine uygulamazsa yapacak bir şey yok artık. Nasıl biliyorlarsa öyle baksınlar.
Yani hep söze canım kuzum beni yanlış anlama senin için bebeğin için söylüyorum sürekli emzir saat koyma. Uyudu diye 2 saat bırakma. Uyandır emzir bak evde her işini annen görüyor senin tek işin onu beslemek. Birkaç ay uykusuz kalacaksın ama değecek buna. Kendinle gurur duyacaksın doktor sana çok iyi kilosu boyu dediğinde sevinçten havalara uçacaksın diyorum. Bişey demiyor tamam teyze diyor ama arada kafa buluyor. Bide hala saat bekliyor. Bende bilmiyordum emzirip kenara koyuyordum hastanede hemşire gelip bana aynen bunları söyledi dedim. Sadece bigün çocuk emeli 1 saati geçmişti sofraya oturup ben yemeğimi yemişken onu hala oyalanır görünce kızdım. Hadi çabuk ol artık öyle salona dalına yiyemezsin aklının bir ucunda çabuk olayım hemen emzireyim diyeceksin dedim. Öffledi bende bana öfledin diye kızmıyorum sana ama unursamadığın için kızıyorum dedim. Birde gece alarmı kapatıp uyumaya devam etti diye kızdım.

Yeğeninizin hayatında problemler var mı? Tamam söz konusu evlat ama belki de üzüldüğü bir şeyler vardır :KK64:

Ya sorma normal doğurmakla oluyor bitiyor sanıyorlar sanırım. 2 saate bir çocuk emzirilmez gak diyince guk diyince emziricen dedim defalarca ama ev ahalisi komple sessiz. Erkek yepenime söyledim bak gidicem sen uyar iyilikle sende eczacısın bişeyler biliyor olmanız gerek dedim. e zırt pırt emzirecekmi kız dedi. Yahu herkes anneye üzülüyor biriniz de çocuğa üzülün. Benim kızım olsa değnekle uyandıtmıştım başlarım lohusa lığı na diye

kayınvalidem meme ucumu çimdikleyerek veriyordu oğlumun ağzına.
kimse acımadı bana valla.
o zamanlar her ne kadar bunalsam da , iyi ki de acımamışlar.

Ne sorumsuz anneler var ya. Allah akil fikir versin.. tabiikide karis bebisin sagligi icin.. bende hatirliyorum benim oglum normal vaktinde dogdugu halde sabahlardim ve sabaha kadar emerdide.. ve bu benim icin zor olsa bile olsun yeterki oglum doysun diyordum..

kaç yaşında bu anne, hadi o cahil annesi kvsidemi cahil, yazık bebeeğe

sonuna kadar haklisiniz..ama yegeniniz lohusalik huznu yasiyor olabilir mi?
bebeklerin buyume ataklarinin en yogun oldugu donem 0-1 yas arasi..o aralikta guclu kuvvetli olan bebegin sonraki evrelerde gelisimi de cok guzel oluyor.bunu da hatirlatin yegeninize..

Bu hatunun hayatına hiç mi mantıklı insan girmemiş?
Ben kıza pek bir şey diyemiyorum, bilmiyor olabilir, alışamamış olabilir ama etrafındaki falanca ebe, filanca doktor, kayınvalide, koca hepsi mi iş bilmez yol göstermez insanlar?
Bence siz sürekli konuşmak yerine bir doktora yönlendirin, anlayabilecekleri bir biçimde anlatsın nasıl bakılması gerektiğini. Hoş benim bildiğim gerekli bilgiler çoktan verilmiş olmalıydı ama...

Yani her evde olağan şeyler. Kocası birazcık odun ama hep böyleydi ozaman yapmayacak tı çocuk.
Gerçi her insan duygusal olarak farklıdır ama benim o dönem anne babam boşandı. Hamilelik lohusa lık mahkeme salonlarında geçti babamı hiç affetmem bu yüzden. Eşim desen benden önce lohusa depresyonu na girmişti. Tek bir yardımcım yok hem ev hem çocuk ilgilenir dim. Birde eve gelince yaptığım yemek niye kolay yemek diye laf ederdi. Çocuğu kıskanırdı . Çocuğu doktora götürürdük doktor mantıklı açıklama yapmadan antibiyotik yazardı atardım reçeteyi çöpe sonra bana dünya laf kavga gürültü başka doktora giderdik. Adam 6 yıl okumuş tıp sen ondan iyimi bileceksin derdi. Yolda sen pissin çocuk ondan hasta diye rezil ederdi beni. Sonra 2 doktora giderdik doktor bu 6. Hastalık nefes yolu ile bulaşır hiçbir ilaç gerektirmez yemek yiyemez 1 haftaya bişeyi kalmaz dedi. Bizimki hala diyo senin yüzünden. ayyyy az çektirmedi bana yani ozaman boşanmadıysam kendisinden daha ne yaparsa boşanırım bilemiyorum. Şimdi ikinci çocuğu istiyor bende o dönemi hatırlamıyorum. Yok öyle bişey yapmazmış. Sende iyice öküz yaptın beni diyor. Estağfurullah diyorum :)
Yeğeninizin hayatında problemler var mı? Tamam söz konusu evlat ama belki de üzüldüğü bir şeyler vardır :KK64:

Bu hatunun hayatına hiç mi mantıklı insan girmemiş?
Ben kıza pek bir şey diyemiyorum, bilmiyor olabilir, alışamamış olabilir ama etrafındaki falanca ebe, filanca doktor, kayınvalide, koca hepsi mi iş bilmez yol göstermez insanlar?
Bence siz sürekli konuşmak yerine bir doktora yönlendirin, anlayabilecekleri bir biçimde anlatsın nasıl bakılması gerektiğini. Hoş benim bildiğim gerekli bilgiler çoktan verilmiş olmalıydı ama...
Bulundukları yer küçük bir kasaba doktorlarının yerine Baytar koysan daha iyi. Normal doğum bile yaptıramıyorlar. Ve hala böyle doktorlar ne derse uyguluyorlar. Yani yine ben diyecem ama mesela çocuğum hasta tahlil yaptırdım eve geliyorum o tahlil değerleri ne demekmiş tek tek araştırıyorum. Doktor sitesine üyeyim oradaki farklı doktorlara değerleri yazıyorum ve cevap bekliyorum. Yani doktor dediğin senin benim gibi insan nefsi var . O Hipokrat yeminimi ne bu dünyada çarpmıyorki anlayalım kim iyi kim kötü doktor. Bir mümessil tanıdık bulun doktorların ilaç kotası doldurması dahilinde ilaç firmalarından aldıkları hediyeleri öğrenin dudağınız uçuklar. Yasaklandı sözde ama el altı diye de bişey var sonuçta

Yani her evde olağan şeyler. Kocası birazcık odun ama hep böyleydi ozaman yapmayacak tı çocuk.
Gerçi her insan duygusal olarak farklıdır ama benim o dönem anne babam boşandı. Hamilelik lohusa lık mahkeme salonlarında geçti babamı hiç affetmem bu yüzden. Eşim desen benden önce lohusa depresyonu na girmişti. Tek bir yardımcım yok hem ev hem çocuk ilgilenir dim. Birde eve gelince yaptığım yemek niye kolay yemek diye laf ederdi. Çocuğu kıskanırdı . Çocuğu doktora götürürdük doktor mantıklı açıklama yapmadan antibiyotik yazardı atardım reçeteyi çöpe sonra bana dünya laf kavga gürültü başka doktora giderdik. Adam 6 yıl okumuş tıp sen ondan iyimi bileceksin derdi. Yolda sen pissin çocuk ondan hasta diye rezil ederdi beni. Sonra 2 doktora giderdik doktor bu 6. Hastalık nefes yolu ile bulaşır hiçbir ilaç gerektirmez yemek yiyemez 1 haftaya bişeyi kalmaz dedi. Bizimki hala diyo senin yüzünden. ayyyy az çektirmedi bana yani ozaman boşanmadıysam kendisinden daha ne yaparsa boşanırım bilemiyorum. Şimdi ikinci çocuğu istiyor bende o dönemi hatırlamıyorum. Yok öyle bişey yapmazmış. Sende iyice öküz yaptın beni diyor. Estağfurullah diyorum :)

Ne kadar güçlü bir kadınsınız tebrik ederim sizi ama işte herkes sizin gibi olamıyor. Hele ki hayatında zorluk görmediyse bir de sorumluluk bilinci hiç aşılanmadıysa böyle ilk sıkıntıda sorunlar baş gösteriyor. Umarım o bebeğe bir şey olmadan hatalarını görür annesi. Siz de bence uyarmaya devam edin diyeceğim ama uyarılarınız ters teper mi ondan da korktum :KK43:

Back
X