Biliyorum karışmamam gerek ama dayanamıyorum :(

27 yaşında canım çocukta değil yani. Ama tembel . Yani bende tembelim ama konu çocuk sa tembellik falan yok benim için. Onu bukadar pasif görünce deli oluyorum resmen. Sofraya oturduk bir yemek yiyor kaşığı bit sağa bir sola ben bitirdim yemeğimi o hala yemeği sağa sola itiyor. O esnada kızdım. Ne yapıyorsun sen biran önce yiyip emzireyim diye koşman gerek. Annesin sen artık öyke sofrada mıymıy yemek yiyemezsin. Sen bir tabak daha koy diyorsun o çocuk anne 10 dk daha emzir anne diyemiyor dedim.
ben de tembelimdir ama evlat bu yahu.... her sey değişir.. sabur diliyorum sana tekrardan .. gerçekten..

27 yaşında canım çocukta değil yani. Ama tembel . Yani bende tembelim ama konu çocuk sa tembellik falan yok benim için. Onu bukadar pasif görünce deli oluyorum resmen. Sofraya oturduk bir yemek yiyor kaşığı bit sağa bir sola ben bitirdim yemeğimi o hala yemeği sağa sola itiyor. O esnada kızdım. Ne yapıyorsun sen biran önce yiyip emzireyim diye koşman gerek. Annesin sen artık öyke sofrada mıymıy yemek yiyemezsin. Sen bir tabak daha koy diyorsun o çocuk anne 10 dk daha emzir anne diyemiyor dedim.
Bu kadar sert davranmayin, lohusa depresyonuna sokacaksiniz.

Yok canım çocuk kabız da değil ki 4 gün yapmamış diye kabız teşhisi koymuş ebe leri. Dedim çocuğun bir sıkıntısı varmıydı yok. Ağlama ıkınma yok. Eee dedim neye göre kabız dediniz 4 gün yapmamış. Yani o lağman bağırsaktaki faydalı mukozayı yok ediyor sonuçta bunlar her 4 günde bir yaparsa diye korktum dedim ya ben daha oradayken 3 gün oldu yine lağman mı yapsak diyorlardı

bebek aç, nasıl kaka yapsın.

Onlara bukadar ayrıntılı bile anlatamıyorum çok söyleyen az dinlenir diyip susuyorum. Ama yok yok almıyor beyinleri. Hani kimi der sütün yok aç bu çocuk bilmem ne anneler buna sinir olur. Be öyle bişeyde demiyorum. Canım bak maşallah sütün var akıyor boşa ver çocuk emsin böyle 2 saate bir verirsen biter o süt diyorum. Mesela göğüste toplu süt bitince bırakıyor emzirmeyi Hayır bırakma emsin beyine sinyal gider daha çok süte ihtiyaç var diye ve vücut daha çok süt yapar diyorum ben diyor ben dinliyorum. Dalga geçiyor bide üstelik valla çocuğu arayıp sormaya yüzüm olsun diye bağırmıyorum

söylediklerine sonuna kadar katılıyorum
benim ilk çocuğumda ilk 1 ay sütüm azdı
neler neler yaptım çoğalsın diye
ama çevremde de görüyorum, uğraşmak istemiyorlar, üşeniyorlar, hemen mama
hele ki ilk 15-20 gün bebek sürekli emmek istiyor zaten, memede uyumak istiyor, bunu bile çok görmelerine HİÇ anlam veremiyorum :KK20:
benim kuzenimin doğumunda da kayınvalidesi gece uyandırmak istemiyordu kuzenimi, yazık bütün gün çok yoruldu uyusun deyip bebeğe mama vermeye kalkıyordu
3-4 gece kendi çocuklarımı uyutunca kuzenime gidip (çok yakın oturuyoruz) orada sabahladım ki kuzenimi uyandıralım da emzirsin diye
alıştılar sonra

yazık bebeğe..bakmayı beceremiyorlar..beceriksizler..gerektikçe karışın..bebeğin hayatı..

Ayyyyy yazık! !!!Allah aşkına karışın ya olmazsa dr.tel açıp tekrar sorup annesine dinlettirin yada lütfen orda kalin biraz siz dikkat edin yavrum yaaaa offff.....

Her kafadan bir ses cikiyor anlasilan. Anne olan kisi de kime inanacagini, ne yapacagini sasirmistir. Keske destek olacagi, ama dogru duzgun destek, bir kisi ciksa. Kendi annesi mesela. Bir de iyi bir doktor gozetiminde olup, dr tavsiyesiyle cocugunua bakti mi, tamamdir. O ne curcuna oyle, okurken benim basim dondu. O kiz mutlaka depresyona girmistir, ne yapacagini sasirmasi bundandir diye dusunuyorum. Yoksa evladina kasti oldugundan degil.

Herkes bir geri cekilsin ve kiz bir kisiyi dinlesin bence. Bir de doktorunu. Bana bu kadar karisilsa ne kimseyi evime isterdim, ne telefonlari acardim. O ne yahu.

Yeğenim in bebeği oldu çok mutlu oldum birde erken doğdu çok zayıf ve minnacık meleğim.
Ayrı şehirlerdeyiz bebek mevlüdüne gittim geçenlerde. Bebek 400 gr vermiş 2 haftada. Küçük bir kaba saçma sapan doktorlar var bunlarda her lafına inanıyor. Birde Yeğenim eczacı insan hiçmi bişey bilmez ablam iki çocuk büyütmüş.

Bigün beni aradılar neymiş çocuk 4 gün büyük tuvalet yapmamış aile hekimi de kabız olmuştur lağman yapın demiş yapmışlar daha iki haftalık erken doğan bebeğe. Ya dedim 4 gün tuvalet yapmayan çocuğa kabızmı denir. Ben gittim oraya hala diyorlar 3 gün oldu yine lağman mı yapsak. Yok artık dedim daha neler. Neyse yapmadılar bu arada ısrarımla sürekli emzirdi annesi ve çocuk akşamına tuvaletini yaptı kabız mabız değildi.

Birde Yeğenim in tüm işini evde ablam yapıyor hatta çocuğa bile ablam bakıyor çocuğu uyandırıyor yeğenimi uyandırıyor çocuğu emzirin ce alıyor yerine koyuyor falan. Yani Yeğenim in tek işi çocuk emzirmek.

Neyse bigün yanında kv si kalmış gece tam 5 saat Yeğenim uyumuş .çocuk her uyandığında kv si gelinine kıyamamış ve çocuğu sallayarak uyutmuş ve çocuk açlıktan sarılık olmuş. Ben burada hatayı kv dede bulmuyorum çünkü annesi yeğenimi uyandırmak için çocuğu emzirsin diye baya çaba sarfediyor.

Çocuk sarılık olunca doktor bunlara iki saat demiş bunlarda çocuğu iki saatte bir emziriyor sonra çocuk kilo verince komşuları ebeymiş sütü eliyle dokunarak test etmiş ve sütün sulu çocuğa yaramıyor demiş. Bunlarda mamaya başlamış. Ama annenin göğüsü süt dolu.

Bende dedim bak canım senin için zor olabilir ama bu yeni doğan bebek ve erken doğdu gak diyince guk diyince emzirmek gerek. Siz doktoru yanlış anlamışsınız 2 saatten uzun sürerse kan şekeri düşer demiştir bunu her doktor der. Kilo vermesi de senin az emzirmenle alakalı öyle ele süt sıkıp neyi anlamış ebe.

Ama yok çocuk kucağımda kazağımı emiyor resmen ya şimdi emzirdi ya diyorlar. Anlatıyorum ama yok.
Gece yeğenimin alarmı çalıyor 2 saatte bir ilk gece ben kalktım bebeği uyandırdım eli ayağı ile oynadım çocuk tam bir saat emdi lıkır lıkır ses geliyor. Yeğenim diyor ne çok emdi. Gece alarm çalıyor Yeğenim alarmı kapatıyor ses etmedim bakalım kalkacakmı diye ama yok yarım saat geçti oldu 2 buçuk saat.

Şimdi arada konuşuyoruz telefonla sanki benle dalga geçiyorlar gibi geliyor. Işte sende bebek hemşiresi olmuşsun emzirme mühendisi bilmem ne.
Emziren hangi anne gelse aynı şeyi söylüyor ama en çok bana can diyemi ne aklım hep bebekte ama sanırım söyledik çe kötü olucam.

Bugün aklıma bişey geldi ablama söyledim messenger dan baktım kapattı messenger ı. Yarın biliyorum arıycak aaa görmedim falan diyecek.

Ay biliyorum biçoğunuz belki sanane diyecek ama içim gidiyor. Prematüre bebek 2 saatte bir mi emzirilir hemde 10 ar dk falan en fazla

Napıyım ben ya valla çocuğa üzülüyorum.
her bebek aynı değil . gerçekten kendinizi uzman gibi gösterip bunaltmışsınız. ayrıca bütün bebekler ilk 2 hafta kilo verir . 15 günden sonra almaya başlarlar . siz doktorlara bırakın bence işi. ayrıca o sarılık yenidoğan sarılığıdır . patolojik olsa emzirmeyle Geçmez . annenin bir suçu yok . yazık lohusa kadını bunaltmayın.

söylediklerine sonuna kadar katılıyorum
benim ilk çocuğumda ilk 1 ay sütüm azdı
neler neler yaptım çoğalsın diye
ama çevremde de görüyorum, uğraşmak istemiyorlar, üşeniyorlar, hemen mama
hele ki ilk 15-20 gün bebek sürekli emmek istiyor zaten, memede uyumak istiyor, bunu bile çok görmelerine HİÇ anlam veremiyorum :KK20:
benim kuzenimin doğumunda da kayınvalidesi gece uyandırmak istemiyordu kuzenimi, yazık bütün gün çok yoruldu uyusun deyip bebeğe mama vermeye kalkıyordu
3-4 gece kendi çocuklarımı uyutunca kuzenime gidip (çok yakın oturuyoruz) orada sabahladım ki kuzenimi uyandıralım da emzirsin diye
alıştılar sonra
Bende bunu anlamıyorum işte nasıl emzirmeye uyandırmak için başka birine ihtiyaç duyulur. Ben bukadar tembel biriyken bir kere alarm kurayım da emzireyim demedim bir kere biri gelip hadi uyan emzirme saati demedi. Yanımda kalan kişileri hatırlıyorum. Onlar uyurken sese uyanırdı. Tepki şu. Yinemi emziriyor sun.

Bende bunu anlamıyorum işte nasıl emzirmeye uyandırmak için başka birine ihtiyaç duyulur. Ben bukadar tembel biriyken bir kere alarm kurayım da emzireyim demedim bir kere biri gelip hadi uyan emzirme saati demedi. Yanımda kalan kişileri hatırlıyorum. Onlar uyurken sese uyanırdı. Tepki şu. Yinemi emziriyor sun.

ama kuzeniminki ikizdi
sabahtan akşama kadar hiç durmuyor, uyumuyorlardı
kızcağız da gece 1:00 gibi bayılıp kalıyordu artık
ilk 1 hafta - 15 gün çok zorlandı gerçekten

Back
X