Biliyorum karışmamam gerek ama dayanamıyorum :(

Yeğenim in bebeği oldu çok mutlu oldum birde erken doğdu çok zayıf ve minnacık meleğim.
Ayrı şehirlerdeyiz bebek mevlüdüne gittim geçenlerde. Bebek 400 gr vermiş 2 haftada. Küçük bir kaba saçma sapan doktorlar var bunlarda her lafına inanıyor. Birde Yeğenim eczacı insan hiçmi bişey bilmez ablam iki çocuk büyütmüş.

Bigün beni aradılar neymiş çocuk 4 gün büyük tuvalet yapmamış aile hekimi de kabız olmuştur lağman yapın demiş yapmışlar daha iki haftalık erken doğan bebeğe. Ya dedim 4 gün tuvalet yapmayan çocuğa kabızmı denir. Ben gittim oraya hala diyorlar 3 gün oldu yine lağman mı yapsak. Yok artık dedim daha neler. Neyse yapmadılar bu arada ısrarımla sürekli emzirdi annesi ve çocuk akşamına tuvaletini yaptı kabız mabız değildi.

Birde Yeğenim in tüm işini evde ablam yapıyor hatta çocuğa bile ablam bakıyor çocuğu uyandırıyor yeğenimi uyandırıyor çocuğu emzirin ce alıyor yerine koyuyor falan. Yani Yeğenim in tek işi çocuk emzirmek.

Neyse bigün yanında kv si kalmış gece tam 5 saat Yeğenim uyumuş .çocuk her uyandığında kv si gelinine kıyamamış ve çocuğu sallayarak uyutmuş ve çocuk açlıktan sarılık olmuş. Ben burada hatayı kv dede bulmuyorum çünkü annesi yeğenimi uyandırmak için çocuğu emzirsin diye baya çaba sarfediyor.

Çocuk sarılık olunca doktor bunlara iki saat demiş bunlarda çocuğu iki saatte bir emziriyor sonra çocuk kilo verince komşuları ebeymiş sütü eliyle dokunarak test etmiş ve sütün sulu çocuğa yaramıyor demiş. Bunlarda mamaya başlamış. Ama annenin göğüsü süt dolu.

Bende dedim bak canım senin için zor olabilir ama bu yeni doğan bebek ve erken doğdu gak diyince guk diyince emzirmek gerek. Siz doktoru yanlış anlamışsınız 2 saatten uzun sürerse kan şekeri düşer demiştir bunu her doktor der. Kilo vermesi de senin az emzirmenle alakalı öyle ele süt sıkıp neyi anlamış ebe.

Ama yok çocuk kucağımda kazağımı emiyor resmen ya şimdi emzirdi ya diyorlar. Anlatıyorum ama yok.
Gece yeğenimin alarmı çalıyor 2 saatte bir ilk gece ben kalktım bebeği uyandırdım eli ayağı ile oynadım çocuk tam bir saat emdi lıkır lıkır ses geliyor. Yeğenim diyor ne çok emdi. Gece alarm çalıyor Yeğenim alarmı kapatıyor ses etmedim bakalım kalkacakmı diye ama yok yarım saat geçti oldu 2 buçuk saat.

Şimdi arada konuşuyoruz telefonla sanki benle dalga geçiyorlar gibi geliyor. Işte sende bebek hemşiresi olmuşsun emzirme mühendisi bilmem ne.
Emziren hangi anne gelse aynı şeyi söylüyor ama en çok bana can diyemi ne aklım hep bebekte ama sanırım söyledik çe kötü olucam.

Bugün aklıma bişey geldi ablama söyledim messenger dan baktım kapattı messenger ı. Yarın biliyorum arıycak aaa görmedim falan diyecek.

Ay biliyorum biçoğunuz belki sanane diyecek ama içim gidiyor. Prematüre bebek 2 saatte bir mi emzirilir hemde 10 ar dk falan en fazla

Napıyım ben ya valla çocuğa üzülüyorum.
karış lütfen ya.. şimdiki rahatlığından ileride çoooookkkkk pişman olacak çünkü, ben dolu dolu 4,5 ay emzirdim kızımı sonra işe başladığım için sütüm azaldı ek olarak mama verdim, 7. ay baktım iyice azaldı damla damla geliyor tamamen kestim, şimdi 10 aylık kızım geçen gün babaannem niye kestin sütünün damlası yeterdi ona deyince inanılmaz vicdan azabı duydum hala da o konuşma aklıma geldikçe üzülüyorum.. :(
o yavrunun o süte o kadar ihtiyacı var ki. şifa ona.
karış sonuna kadar, başının etini ye gerekirse emzirsin tembellik yapmasın.
annelik kolay değil, uykusuz da kalacaksın yorgun da olacaksın ama değer o yavrulara ya

Yeğenim in bebeği oldu çok mutlu oldum birde erken doğdu çok zayıf ve minnacık meleğim.
Ayrı şehirlerdeyiz bebek mevlüdüne gittim geçenlerde. Bebek 400 gr vermiş 2 haftada. Küçük bir kaba saçma sapan doktorlar var bunlarda her lafına inanıyor. Birde Yeğenim eczacı insan hiçmi bişey bilmez ablam iki çocuk büyütmüş.

Bigün beni aradılar neymiş çocuk 4 gün büyük tuvalet yapmamış aile hekimi de kabız olmuştur lağman yapın demiş yapmışlar daha iki haftalık erken doğan bebeğe. Ya dedim 4 gün tuvalet yapmayan çocuğa kabızmı denir. Ben gittim oraya hala diyorlar 3 gün oldu yine lağman mı yapsak. Yok artık dedim daha neler. Neyse yapmadılar bu arada ısrarımla sürekli emzirdi annesi ve çocuk akşamına tuvaletini yaptı kabız mabız değildi.

Birde Yeğenim in tüm işini evde ablam yapıyor hatta çocuğa bile ablam bakıyor çocuğu uyandırıyor yeğenimi uyandırıyor çocuğu emzirin ce alıyor yerine koyuyor falan. Yani Yeğenim in tek işi çocuk emzirmek.

Neyse bigün yanında kv si kalmış gece tam 5 saat Yeğenim uyumuş .çocuk her uyandığında kv si gelinine kıyamamış ve çocuğu sallayarak uyutmuş ve çocuk açlıktan sarılık olmuş. Ben burada hatayı kv dede bulmuyorum çünkü annesi yeğenimi uyandırmak için çocuğu emzirsin diye baya çaba sarfediyor.

Çocuk sarılık olunca doktor bunlara iki saat demiş bunlarda çocuğu iki saatte bir emziriyor sonra çocuk kilo verince komşuları ebeymiş sütü eliyle dokunarak test etmiş ve sütün sulu çocuğa yaramıyor demiş. Bunlarda mamaya başlamış. Ama annenin göğüsü süt dolu.

Bende dedim bak canım senin için zor olabilir ama bu yeni doğan bebek ve erken doğdu gak diyince guk diyince emzirmek gerek. Siz doktoru yanlış anlamışsınız 2 saatten uzun sürerse kan şekeri düşer demiştir bunu her doktor der. Kilo vermesi de senin az emzirmenle alakalı öyle ele süt sıkıp neyi anlamış ebe.

Ama yok çocuk kucağımda kazağımı emiyor resmen ya şimdi emzirdi ya diyorlar. Anlatıyorum ama yok.
Gece yeğenimin alarmı çalıyor 2 saatte bir ilk gece ben kalktım bebeği uyandırdım eli ayağı ile oynadım çocuk tam bir saat emdi lıkır lıkır ses geliyor. Yeğenim diyor ne çok emdi. Gece alarm çalıyor Yeğenim alarmı kapatıyor ses etmedim bakalım kalkacakmı diye ama yok yarım saat geçti oldu 2 buçuk saat.

Şimdi arada konuşuyoruz telefonla sanki benle dalga geçiyorlar gibi geliyor. Işte sende bebek hemşiresi olmuşsun emzirme mühendisi bilmem ne.
Emziren hangi anne gelse aynı şeyi söylüyor ama en çok bana can diyemi ne aklım hep bebekte ama sanırım söyledik çe kötü olucam.

Bugün aklıma bişey geldi ablama söyledim messenger dan baktım kapattı messenger ı. Yarın biliyorum arıycak aaa görmedim falan diyecek.

Ay biliyorum biçoğunuz belki sanane diyecek ama içim gidiyor. Prematüre bebek 2 saatte bir mi emzirilir hemde 10 ar dk falan en fazla

Napıyım ben ya valla çocuğa üzülüyorum.
Yazık bebeğe acidim ya valla benim kızım sürekli gogusumdeydi karışın bence sık sık emzirsin

kötü olun, gıcık teyze olun ama karışın.
ne demek ya 2 saatte bir 10 dakika. internette en kötü sitede bile yeni doğan bebeğin bir göğsü emmesi için 20-30 dakika uğraşılması gerektiği yazıyor. hayret bir şey, insan azıcık üzülmez mi?

ben mamaya karşı değilim, annenin sütü yoksa, bebeğingelişimi için gerekliyse mama da verilebilir ama ben bu rahatlığı anlayamıyorum.

benim kızım da prematüre doğdu. 17 gün sürekli memelerim açık gezdim. o ağlıyordu, ben ağlıyordum emzirirken çünkü açamıyordu ağzını hep uyuyordu. ailecek evde kim varsa ayaklarına pıt pıt vurup, kulak memelerini ovalayıp uyandırıp emzirirdim. 21 aylık ve şimdi memeden kesemiyorum çok şükür. :KK48::KK48:

Orası pek belli olmuyor işte. Mesela ben evine hırsız girmiş sonrasında eve jandarmalar gelmiş zabıt tı vs idi tutulmuş evin içinde onca gürültü duymadan sabah uyanmış insanım daha ne diyim yani. Ama şimdi çocuğum oldu çıt sesi ne uyanıyorum. Yahu geçtim kendimi gece üst komşunun çocuğu ağlıyor uyanıyorum vah yavrum neyi var acaba niye bukadar ağlıyor diye o susuyor ben ancak uyuyorum. Hele uyku ve rahatlık benim için hep ön plandadır. Ama topu topu 2 buçuk sene uykusuz kaldım şimdi afacanım 3 yaşında akşam yatırıyorum sabah kalkıyor. Bitti gitti işte hepsi.
ayy okurken icim gitti bana da siz gibi biri lazim. Ikizlerimi bekliyorum bilememekten yapamamaktan cok korkuyorum. Boyle cesur isbilen biri ne guzel olurdu ne iyi olurdu arkadasim akrabam olmani cok istedim birden:KK61:

İyi de farklı şehirlerdesiniz ablanızda kalıyormuş nedne siz de kalıyorsunuz ha bir anne çocuk ağlayınca uyanmaz mı sabaha kadar beslemez mi bana inandırıcı gelmedi sizin çocuğınuz var mı yani çocuğu olmayan birine neden sürekli soru soruyor anlamadım. Çocuğunuz olsa neyse hadi tecrübelisiniz dedi diyeceğim de onu yapmıyorlar bunu yapmıyorlar aç bırakıyorlar doktor 2 saatte bir emzir deyince neden emzirmesin ki. 4 gün kaka yapmaması da normal değil zaten. Sütü sulu geldiği için doymuyor o yüzden kilo almıyor demiş doktor kilo alsın diye mama verin demiştir. Zaten ilk haftalarda bebek kilo verir sonra almaya başlar hala neden o kadar büyük varken size sorulduğunu anlamadım anneli içgüdüsel olarak öğrenilir yani bir anne bebeği ağlarken uyuyamaz aynı odada. Bence çok müdahele edip herşeyi ben biliyorum havasında olduğunuz için o sözleri söylemiş.

kabızlık için en az 5 gün kaka yapmaması gerekir diye biliyorum .Ne lağmanı hayret bir şey .Fitil filan koysunlar .Hatta benim bir anım var
kızım kabız olmuştu .40 günlük filan belki de daha küçük .Aşı da yaptırmıştık ateş yapmasın diye fitil vermişti dr.Yeğenim de gelecek bir taraftan ona hazırlanıyorum .Neyse bebeğimin fitilini koyayım dedim .İkiye böldüm fitili yerleştirmemle bir poff sesi .Koltuk battı yüzüm,saçlarım gözüm afedersiniz bok içinde kaldı.Tam o sıra zil çaldı .Kızı bok içinde karşılamıştım .Hiç unutmam . :)

Orası pek belli olmuyor işte. Mesela ben evine hırsız girmiş sonrasında eve jandarmalar gelmiş zabıt tı vs idi tutulmuş evin içinde onca gürültü duymadan sabah uyanmış insanım daha ne diyim yani. Ama şimdi çocuğum oldu çıt sesi ne uyanıyorum. Yahu geçtim kendimi gece üst komşunun çocuğu ağlıyor uyanıyorum vah yavrum neyi var acaba niye bukadar ağlıyor diye o susuyor ben ancak uyuyorum. Hele uyku ve rahatlık benim için hep ön plandadır. Ama topu topu 2 buçuk sene uykusuz kaldım şimdi afacanım 3 yaşında akşam yatırıyorum sabah kalkıyor. Bitti gitti işte hepsi.
aynen ya, eşim dalga geçer benimle hatta bugün uyuyamadı yasemin yazık hepi topu 8 saatcik uyuyabildi diye.. :D ama kızım doğduğundan beri çıt sesine uyanıyorum, hatta son 15 gündür üstünü açmaya başladı, üstünü açarken çıkardığı o seslere bile uyanıyorum..
bazen çok yorgun oluyorum kızım uyandığında yataktan hemen kalkamıyorum yanıma yatırıyorum iyice mızıldanana kadar yanımda yatırıyorum ona bile üzülüyorum sonradan niye bu kadar huzursuzlandırdım kızımı diye.. ayyy ne biliyim ben bile böyle olduysam, uykusuzluk bana bile eskisi kadar dokunmuyorsa herkes yapar gibime geliyor. :D:KK47:

Bakan kişi uyandırmaya kıyamıyorsa, hanım efendi uyanmak istemiyorsa çok acil bir süt sağma mak alsın. Gündüz sağar gece biberonla içirir. Bu saatten sonra gece uykusundan feragat edeceğini düşünmüyorum çünkü.....
Ayol o daha zahmetli.Sütü sağıcan poşetliycen dolaba atıcan.Sonra çıkarıp ılıtıp vericen.ooooooo emzirmek daha pratik yani.

Amanın ne anneler varmış dedim okuyunca küçük kızım tam 4 aylıkdı ağır deprosyon geçirdim yüksek ateşden komaya girdim dr sütümü kesmiş tam 3 gün ağladım eşimle hatır hatır internetten süt anne aradık mamaya başladık dr 4 ay yeter dediği halde çok vicdan azabı çekdim elimde olmayan hastalığım yüzünden 3. Kez sezeryan olduğum halde 3. Nünde gıhhh demesiyle uyandım ilk ikisi arka arkaya oldular hem sezeryanlıyım biri ayagımda biri süt emiyor kaç gece sabahladım bunları okuyunca benmi çok abarttım anneliği acaba dedim kendi kendime siz karışın kızarsa kızsın annesi doğurmakla anne olunmuyor bunu biran önce öğrenmeli rahatı bozulcak hanım efendimin ama bir bebeği olduğunu hatırlatki anlasın

El kadar bebeğe lavman mı :KK57:
Kusura bakma ama bunlar kafayı yemiş.
İşte böyle hak etmeyen insanlar anne oluyor da hak edenler olmuyor ya......

o ailede ki tek mantıklı kişi sen olduğun için lütfen karışmaya devam et.

bende prematüre bebek büyüttüm onlar çok hassastır Allah korusun değil gram kaybetmesi tam tersi kilo alması gerekir.

yeğenin keşke anne olmaya karar vermeden önce büyümeyi bekleseymiş.

sana kolaylıklar diliyorum...
burda hep bas bas bağırıyorum herkes çocuk sahibi olmasın be abii diye.
buram buram cehalet kokuyor.
içim sıkıldı delirdim burda.
bebeğin hatrına yardımcı olun, söyleyin konuşun.
bir de bu kadının yaşı kaç ? çok mu küçük de bu kadar bilgisiz?
27 yaşında canım çocukta değil yani. Ama tembel . Yani bende tembelim ama konu çocuk sa tembellik falan yok benim için. Onu bukadar pasif görünce deli oluyorum resmen. Sofraya oturduk bir yemek yiyor kaşığı bit sağa bir sola ben bitirdim yemeğimi o hala yemeği sağa sola itiyor. O esnada kızdım. Ne yapıyorsun sen biran önce yiyip emzireyim diye koşman gerek. Annesin sen artık öyke sofrada mıymıy yemek yiyemezsin. Sen bir tabak daha koy diyorsun o çocuk anne 10 dk daha emzir anne diyemiyor dedim.

bunlar ben anneyim diye geziyor öyle mi :KK53:
Ya seviyorlar onlarda ama çok uyuşuk ve tembeller . Ablama bişey diyemem çünkü o eski anne . Benim annemde olayın ciddiyetini anlamadığı için kavga etmiştik. Zırt pırt çocuk emzirilmezmiş o yüzden beni pirinç maması ile büyübüyütmüş bebekken sanırım.

Ama Yeğenim genç lise mezunu eczacı yıllardır. Insan hiçmi bişey bilmez. Yahu onuda geçtim sen eczacı olarak doktorun 2 saat lafını nasıl iki saate bir anlarsın. Şimdi bana mama ile besledikleri video yu atmışlar. Deli olcam yaaa

ay o kadar sinir oldum ki gidip ellerinden çocuğu alasım geldi.

anne, anneanne, kayınvalide...
hiç mi bebek büyütmediler.

tv. bile bas bas bağırıyor "emzirin,emzirin...." hiç mi görmüyorlar.

sütü olup da uyku yüzünden emzirmemek, keyfi mamaya başlamak, el kadar bebeye lavman yapmak nedir ya!!
resmen işkence.

siz karışmaya devam edin.
hatta sık sık gidip gelin gerekirse kalın orda. bebek toparlansın biraz, kıyamam, oyuncak olmuş ellerinde. :KK43:

o doğum yapan annenin gamsızlığına hiç girmek istemiyorum.
kısaca, herkes anne olmamalı :KK62:
Ya sorma normal doğurmakla oluyor bitiyor sanıyorlar sanırım. 2 saate bir çocuk emzirilmez gak diyince guk diyince emziricen dedim defalarca ama ev ahalisi komple sessiz. Erkek yepenime söyledim bak gidicem sen uyar iyilikle sende eczacısın bişeyler biliyor olmanız gerek dedim. e zırt pırt emzirecekmi kız dedi. Yahu herkes anneye üzülüyor biriniz de çocuğa üzülün. Benim kızım olsa değnekle uyandıtmıştım başlarım lohusa lığı na diye

karış lütfen ya.. şimdiki rahatlığından ileride çoooookkkkk pişman olacak çünkü, ben dolu dolu 4,5 ay emzirdim kızımı sonra işe başladığım için sütüm azaldı ek olarak mama verdim, 7. ay baktım iyice azaldı damla damla geliyor tamamen kestim, şimdi 10 aylık kızım geçen gün babaannem niye kestin sütünün damlası yeterdi ona deyince inanılmaz vicdan azabı duydum hala da o konuşma aklıma geldikçe üzülüyorum.. :KK43:
o yavrunun o süte o kadar ihtiyacı var ki. şifa ona.
karış sonuna kadar, başının etini ye gerekirse emzirsin tembellik yapmasın.
annelik kolay değil, uykusuz da kalacaksın yorgun da olacaksın ama değer o yavrulara ya
Ben oğlumu 2 buçuk yaşına kadar emzirdim kış ayında burakyırmak istemedim çünkü kışın nezaman hasta olsa emzirerek iyileştirdim.
Bazı çok bilmiş ler başladı vay efendim 24 ay sonra haram mış . Sen nekadar emzirdin diyorum ben diyor 18 ay olana kadar. Iyide diyorum Kur'an'da 2 yaşına kadar diyor üstelik evlat anneden hakkını soracak öbür dünyada diyor sen bu yazanı uygulamayıp bana haram mı öğretiyorsun.

Yani hesap şu Kur'an'da 24 ay varsa 25 . Ay haram dır eee ozaman tam 24 ay emzirsene hem kolaymı bir çocuğu cart diye memeden ayırmak onun da ayrı bir psikolojisi var

benımde bebegım erken dogdu oda tuvalet sorunu yasadı fıtıl atıyordukkı yapabılsın dıye da fıtılı atarken suratımıza suratımıza yapıyordu canım benım
bence sız normalsınız
keske benım 1 tane daha bebısım olsada o hemgameyı gene yasasam

Hepsi birbirinden sorumsuz aile, zavalllı bebek ben bile sinir oldum. Karışmakta çok haklısınız.

ayy okurken icim gitti bana da siz gibi biri lazim. Ikizlerimi bekliyorum bilememekten yapamamaktan cok korkuyorum. Boyle cesur isbilen biri ne guzel olurdu ne iyi olurdu arkadasim akrabam olmani cok istedim birden:KK61:
Ben ne öğtendiysem internet ten. Bazen ben bile inanamıyorum kendime. Doktorun reçetesini yırtıp atacak duruma geldim. Mesela daha yeni idrar tahlili yaptırdık idrarda bakteri çıktı diye doktor antibiyotik verdi. Baktım tahlilde nitrit negatif attım çöpe reçeteyi. Kadir tuğcu ya çok şey borçluyum tabi mutlaka takip edin. Ve ben sık düzenli emziren annenin sütünün yetmiyeceğine inanmıyorum. Duş masaj bol su ve diyeceksin ki o süt buraya gelecek. Yani okadar eminim ki sütüm 2 çocuk daha beslerdi. Ama nezaman biyere gezmeye gitsem yada misafir gelse emme zaman arası kısıtlansa 7 süt gider iki gün uğraşırdım gelsin diye.

Tabi ikiz bebekle allah yardımcınız olsun siz bence hem sağın hem emzirin. Ve mama vereceksiniz sakın biberonla vermeyin kaşıkla verin ki biberobun rahatına alışıp memeyi reddetmesin.

Ben ikizleri çok severim bu arada ay onların şımarıklığı bile tatlı geliyor bana . Rabbimin ayrı bir mucizesi onlar .

İyi de farklı şehirlerdesiniz ablanızda kalıyormuş nedne siz de kalıyorsunuz ha bir anne çocuk ağlayınca uyanmaz mı sabaha kadar beslemez mi bana inandırıcı gelmedi sizin çocuğınuz var mı yani çocuğu olmayan birine neden sürekli soru soruyor anlamadım. Çocuğunuz olsa neyse hadi tecrübelisiniz dedi diyeceğim de onu yapmıyorlar bunu yapmıyorlar aç bırakıyorlar doktor 2 saatte bir emzir deyince neden emzirmesin ki. 4 gün kaka yapmaması da normal değil zaten. Sütü sulu geldiği için doymuyor o yüzden kilo almıyor demiş doktor kilo alsın diye mama verin demiştir. Zaten ilk haftalarda bebek kilo verir sonra almaya başlar hala neden o kadar büyük varken size sorulduğunu anlamadım anneli içgüdüsel olarak öğrenilir yani bir anne bebeği ağlarken uyuyamaz aynı odada. Bence çok müdahele edip herşeyi ben biliyorum havasında olduğunuz için o sözleri söylemiş.
Ben küçük çocuk değilim 30 yaşındayım. Yanında kalmaya gitmedim bebek mevlüdüne gittim şehir dışı olduğu için çocuğum da olduğundan gece orada 2 gece kalmak zorunda idim. Bu söylediğim kilo kaybı o doğum şişliği denilen kilo kaybından sonra yaşanıyor o yüzden bu panik halim. Ve prematüre bebekler diğer bebek lerden daha çabuk toparlar normalde. Ve yeni doğan bebek için saat şartı yoktur. Sık emer çabuk yorulur. Onlarda doktoru sizin gibi yanlış anlamış. 2 saat derken her doktor söyler bunu 2 saati geçince emzirme süresi kan şekeri düşer bizimkiler 5 saat emzirmeyince çocuk sarılık olmuş.

Sütü test eden doktor değil ebe sütü eline sıkıp bakmış. Sütü analiz için bir laboratuar ortamı gerekir.

Dört gün tuvalet yapmayan çocuğa kabız denmez anormal değil çok normal bir dönemdir 1 hafta bile sürebilir. Valla size tamamen iyi niyetle yazıyorum. Çocuğunuz varmı yokmu bilmem ama bu söylediklerimi netten araştırın yada buradaki anneler şu söz de yanlış derse eyvallah derim.

Son düzenleme:
kabızlık için en az 5 gün kaka yapmaması gerekir diye biliyorum .Ne lağmanı hayret bir şey .Fitil filan koysunlar .Hatta benim bir anım var
kızım kabız olmuştu .40 günlük filan belki de daha küçük .Aşı da yaptırmıştık ateş yapmasın diye fitil vermişti dr.Yeğenim de gelecek bir taraftan ona hazırlanıyorum .Neyse bebeğimin fitilini koyayım dedim .İkiye böldüm fitili yerleştirmemle bir poff sesi .Koltuk battı yüzüm,saçlarım gözüm afedersiniz bok içinde kaldı.Tam o sıra zil çaldı .Kızı bok içinde karşılamıştım .Hiç unutmam . :)
Yok canım çocuk kabız da değil ki 4 gün yapmamış diye kabız teşhisi koymuş ebe leri. Dedim çocuğun bir sıkıntısı varmıydı yok. Ağlama ıkınma yok. Eee dedim neye göre kabız dediniz 4 gün yapmamış. Yani o lağman bağırsaktaki faydalı mukozayı yok ediyor sonuçta bunlar her 4 günde bir yaparsa diye korktum dedim ya ben daha oradayken 3 gün oldu yine lağman mı yapsak diyorlardı

Back
X