Biliyorum karışmamam gerek ama dayanamıyorum :(

valla ben de emzirmek istemeyen veya umursamayan anne görünce çok kızıyorum
tüm ailede yeni doğum yapanlara da emzirin diye baskı yapıyorum
bana da" hah geldi emzirme uzmanı diyorlar"
zaten 2 ay sonra emme saati düzene giriyor
2 ay sürekli emzirsen ne olacak?
yok ama fedakarlık edemiyorlar, komşum anlatıyor işte, sıkılıyordum çekiyordum ağzından memeyi diyor
karışın mutlaka diyeceğim ama
burada yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla bir kulaktan gireeeeer, diğerinden çıkar
:KK43::KK43::KK43:
Evet ya aynen öyle emzirmek ten sıkılan uykusundan fedakarlık edemeyecek olan doğurmasın bir zahmet. Birde şu ısrarla Emziren annelere uğraşmasın şu millet

Onlara bukadar ayrıntılı bile anlatamıyorum çok söyleyen az dinlenir diyip susuyorum. Ama yok yok almıyor beyinleri. Hani kimi der sütün yok aç bu çocuk bilmem ne anneler buna sinir olur. Be öyle bişeyde demiyorum. Canım bak maşallah sütün var akıyor boşa ver çocuk emsin böyle 2 saate bir verirsen biter o süt diyorum. Mesela göğüste toplu süt bitince bırakıyor emzirmeyi Hayır bırakma emsin beyine sinyal gider daha çok süte ihtiyaç var diye ve vücut daha çok süt yapar diyorum ben diyor ben dinliyorum. Dalga geçiyor bide üstelik valla çocuğu arayıp sormaya yüzüm olsun diye bağırmıyorum

İşiniz çok zor.. Karışmamak elde değil, ama sizi düşürdükleri durumu gözümde canlandırıyorum, siz üstüne düştükçe takıntılı olacaksınız. Allah o bebeğin yardımcısı olsun..

İşte benim geleceğim...
Orası pek belli olmuyor işte. Mesela ben evine hırsız girmiş sonrasında eve jandarmalar gelmiş zabıt tı vs idi tutulmuş evin içinde onca gürültü duymadan sabah uyanmış insanım daha ne diyim yani. Ama şimdi çocuğum oldu çıt sesi ne uyanıyorum. Yahu geçtim kendimi gece üst komşunun çocuğu ağlıyor uyanıyorum vah yavrum neyi var acaba niye bukadar ağlıyor diye o susuyor ben ancak uyuyorum. Hele uyku ve rahatlık benim için hep ön plandadır. Ama topu topu 2 buçuk sene uykusuz kaldım şimdi afacanım 3 yaşında akşam yatırıyorum sabah kalkıyor. Bitti gitti işte hepsi.

Cok haklisiniz yaptiginiz her yorumu okudum cok dogru seyler soylemissiniz. Ama karsinizdaki insanlar cahil. Onlarin elinde olucek cocuk allah korusun yaa. O zaman baslarini tasa vururlar ah niye emzirmedim diye. Ya memende var iste dolu dolu sut emzirsen nolcak ölcen mi ver gitsin. Cocuk yapiyosun her zorluga katlanican biraz da uykusuz kaliver nolmus. Sinirlendim yaa. Yeni dogam bebege mama ne demek yaa zararli daha o yasta. Sadece anne sutu emmesi gerekiyo baska bisey degil. Ben bile iki saatte deli gibi acikiyorum o cocukcagiz nasil dayansin

Evet bende sıkıldıklarını hissediyorum çok bilmiş demeye getiriyorlar hatta gece yepenime bebeği emzirtirken anlattım biraz ablam uyandı ne yok bilmiş bilmiş konuşuyorsunuz dinliyorum dedi
İşiniz çok zor.. Karışmamak elde değil, ama sizi düşürdükleri durumu gözümde canlandırıyorum, siz üstüne düştükçe takıntılı olacaksınız. Allah o bebeğin yardımcısı olsun..

Ya bi de yeni doğmuş bebeğe lağman ne demek :KK57: Biz bebeğin burnunu aspire ederken gerilim filmi yaşıyoruz, dediğiniz gibi ortada kabızlık bile yokken 2 haftalık bebeğe lağman mı olur, hiç mi birşey okumaz araştırmaz, sormaz insan, düşündükçe sinirim bozuldu :KK20:

Cok haklisiniz yaptiginiz her yorumu okudum cok dogru seyler soylemissiniz. Ama karsinizdaki insanlar cahil. Onlarin elinde olucek cocuk allah korusun yaa. O zaman baslarini tasa vururlar ah niye emzirmedim diye. Ya memende var iste dolu dolu sut emzirsen nolcak ölcen mi ver gitsin. Cocuk yapiyosun her zorluga katlanican biraz da uykusuz kaliver nolmus. Sinirlendim yaa. Yeni dogam bebege mama ne demek yaa zararli daha o yasta. Sadece anne sutu emmesi gerekiyo baska bisey degil. Ben bile iki saatte deli gibi acikiyorum o cocukcagiz nasil dayansin
Dayanıyor canım kuzu yani içimden geçti sert olur diye söyleyemedim. Siz bebeğe büyüyecek kadar değil hayatta kalacak kadar süt veriyorsunuz diye

Ya bi de yeni doğmuş bebeğe lağman ne demek :KK57: Biz bebeğin burnunu aspire ederken gerilim filmi yaşıyoruz, dediğiniz gibi ortada kabızlık bile yokken 2 haftalık bebeğe lağman mı olur, hiç mi birşey okumaz araştırmaz, sormaz insan, düşündükçe sinirim bozuldu :KK20:
Yok canım internetleri var face den atarlı sözler paylaşıyorlar tv leri var bu tarz benim izliyorlar.

Ben oğlum için buraya konu açtım kadir tuğcu nun bir siteden cevap yazdığını söyledi bir arkadaş allah ondan razı olsun. Herşeyi tek tek soruyorum. Onlara bu doktoru anlattım. Yani bizde üye olalım bişeyler soralım demediler de bide dalga gectiler. Ben yine bozucu ya vermedim. Bakın bir test vs yapılırsa sakın hemen antibiyotik falan kullanmayın atın bana resmini sorayım sizin için dedim. Tabi bir tiye alırcasına sırıtmalar falan

sana kolaylıklar diliyorum...
burda hep bas bas bağırıyorum herkes çocuk sahibi olmasın be abii diye.
buram buram cehalet kokuyor.
içim sıkıldı delirdim burda.
bebeğin hatrına yardımcı olun, söyleyin konuşun.
bir de bu kadının yaşı kaç ? çok mu küçük de bu kadar bilgisiz?

Bir anne nasıl bu kadar vurdum duymaz olur inanamıyorum. Benm bebeğim normal zamanında doğduğu halde gece bırakın emzirme nefesi kesilecek diye uyuyamıyordum. Durmadan kalkıp nefes alıyor mu diye kontrol ediyordum. Kv yanimda kalirken sasip kaliyordu aglama sesi duyar duymaz nasil firliyorsun yataktan diye.Sarılık olacak Diye korkudan sürekli anne sütü veriyorum erken doğum olsa başından ayrılmazdim herhalde. Bencede karışın hatta çekindiği biri varsa oda karışsin sizi dinlemezse. Çevresinde sözünü dinleyecek biri varsa onunla konuşun. O artık bir anne bunun bilincinde olmalı.erken doğum çocuğa özel ilgiyle bakılması gerektiğini düşünüyorum ki zamanında doğan bebeklere yetişsin.

Valla sabırlıymışsınız ne halleri varsa görsünler. Biryere kadar yani madem dinlemiyorlar hiç kendimi yormazdım sizin gibi. Bebeği sadece düşünmek size kalmadı bırakın düşünsün çok bilmiş anne, kv ve anneanne..

Off şu kv lerin cahilligide bitmedi bitmeyecek artik nesil dönsede şu kk anneleri birer kv olsa şöyle en bilinçlisinden..Canim iyi yapmişsin karisarak ama onlar dogru bildiklerinden şaşmaz insanoğlunu yönlendirmek ona dogru bildiginin yanlis ildugunu anlatmak zorrrrrrr

Yeğenim in bebeği oldu çok mutlu oldum birde erken doğdu çok zayıf ve minnacık meleğim.
Ayrı şehirlerdeyiz bebek mevlüdüne gittim geçenlerde. Bebek 400 gr vermiş 2 haftada. Küçük bir kaba saçma sapan doktorlar var bunlarda her lafına inanıyor. Birde Yeğenim eczacı insan hiçmi bişey bilmez ablam iki çocuk büyütmüş.

Bigün beni aradılar neymiş çocuk 4 gün büyük tuvalet yapmamış aile hekimi de kabız olmuştur lağman yapın demiş yapmışlar daha iki haftalık erken doğan bebeğe. Ya dedim 4 gün tuvalet yapmayan çocuğa kabızmı denir. Ben gittim oraya hala diyorlar 3 gün oldu yine lağman mı yapsak. Yok artık dedim daha neler. Neyse yapmadılar bu arada ısrarımla sürekli emzirdi annesi ve çocuk akşamına tuvaletini yaptı kabız mabız değildi.

Birde Yeğenim in tüm işini evde ablam yapıyor hatta çocuğa bile ablam bakıyor çocuğu uyandırıyor yeğenimi uyandırıyor çocuğu emzirin ce alıyor yerine koyuyor falan. Yani Yeğenim in tek işi çocuk emzirmek.

Neyse bigün yanında kv si kalmış gece tam 5 saat Yeğenim uyumuş .çocuk her uyandığında kv si gelinine kıyamamış ve çocuğu sallayarak uyutmuş ve çocuk açlıktan sarılık olmuş. Ben burada hatayı kv dede bulmuyorum çünkü annesi yeğenimi uyandırmak için çocuğu emzirsin diye baya çaba sarfediyor.

Çocuk sarılık olunca doktor bunlara iki saat demiş bunlarda çocuğu iki saatte bir emziriyor sonra çocuk kilo verince komşuları ebeymiş sütü eliyle dokunarak test etmiş ve sütün sulu çocuğa yaramıyor demiş. Bunlarda mamaya başlamış. Ama annenin göğüsü süt dolu.

Bende dedim bak canım senin için zor olabilir ama bu yeni doğan bebek ve erken doğdu gak diyince guk diyince emzirmek gerek. Siz doktoru yanlış anlamışsınız 2 saatten uzun sürerse kan şekeri düşer demiştir bunu her doktor der. Kilo vermesi de senin az emzirmenle alakalı öyle ele süt sıkıp neyi anlamış ebe.

Ama yok çocuk kucağımda kazağımı emiyor resmen ya şimdi emzirdi ya diyorlar. Anlatıyorum ama yok.
Gece yeğenimin alarmı çalıyor 2 saatte bir ilk gece ben kalktım bebeği uyandırdım eli ayağı ile oynadım çocuk tam bir saat emdi lıkır lıkır ses geliyor. Yeğenim diyor ne çok emdi. Gece alarm çalıyor Yeğenim alarmı kapatıyor ses etmedim bakalım kalkacakmı diye ama yok yarım saat geçti oldu 2 buçuk saat.

Şimdi arada konuşuyoruz telefonla sanki benle dalga geçiyorlar gibi geliyor. Işte sende bebek hemşiresi olmuşsun emzirme mühendisi bilmem ne.
Emziren hangi anne gelse aynı şeyi söylüyor ama en çok bana can diyemi ne aklım hep bebekte ama sanırım söyledik çe kötü olucam.

Bugün aklıma bişey geldi ablama söyledim messenger dan baktım kapattı messenger ı. Yarın biliyorum arıycak aaa görmedim falan diyecek.

Ay biliyorum biçoğunuz belki sanane diyecek ama içim gidiyor. Prematüre bebek 2 saatte bir mi emzirilir hemde 10 ar dk falan en fazla

Napıyım ben ya valla çocuğa üzülüyorum.
bunlar ben anneyim diye geziyor öyle mi :KK53:

Yeğenim in bebeği oldu çok mutlu oldum birde erken doğdu çok zayıf ve minnacık meleğim.
Ayrı şehirlerdeyiz bebek mevlüdüne gittim geçenlerde. Bebek 400 gr vermiş 2 haftada. Küçük bir kaba saçma sapan doktorlar var bunlarda her lafına inanıyor. Birde Yeğenim eczacı insan hiçmi bişey bilmez ablam iki çocuk büyütmüş.

Bigün beni aradılar neymiş çocuk 4 gün büyük tuvalet yapmamış aile hekimi de kabız olmuştur lağman yapın demiş yapmışlar daha iki haftalık erken doğan bebeğe. Ya dedim 4 gün tuvalet yapmayan çocuğa kabızmı denir. Ben gittim oraya hala diyorlar 3 gün oldu yine lağman mı yapsak. Yok artık dedim daha neler. Neyse yapmadılar bu arada ısrarımla sürekli emzirdi annesi ve çocuk akşamına tuvaletini yaptı kabız mabız değildi.

Birde Yeğenim in tüm işini evde ablam yapıyor hatta çocuğa bile ablam bakıyor çocuğu uyandırıyor yeğenimi uyandırıyor çocuğu emzirin ce alıyor yerine koyuyor falan. Yani Yeğenim in tek işi çocuk emzirmek.

Neyse bigün yanında kv si kalmış gece tam 5 saat Yeğenim uyumuş .çocuk her uyandığında kv si gelinine kıyamamış ve çocuğu sallayarak uyutmuş ve çocuk açlıktan sarılık olmuş. Ben burada hatayı kv dede bulmuyorum çünkü annesi yeğenimi uyandırmak için çocuğu emzirsin diye baya çaba sarfediyor.

Çocuk sarılık olunca doktor bunlara iki saat demiş bunlarda çocuğu iki saatte bir emziriyor sonra çocuk kilo verince komşuları ebeymiş sütü eliyle dokunarak test etmiş ve sütün sulu çocuğa yaramıyor demiş. Bunlarda mamaya başlamış. Ama annenin göğüsü süt dolu.

Bende dedim bak canım senin için zor olabilir ama bu yeni doğan bebek ve erken doğdu gak diyince guk diyince emzirmek gerek. Siz doktoru yanlış anlamışsınız 2 saatten uzun sürerse kan şekeri düşer demiştir bunu her doktor der. Kilo vermesi de senin az emzirmenle alakalı öyle ele süt sıkıp neyi anlamış ebe.

Ama yok çocuk kucağımda kazağımı emiyor resmen ya şimdi emzirdi ya diyorlar. Anlatıyorum ama yok.
Gece yeğenimin alarmı çalıyor 2 saatte bir ilk gece ben kalktım bebeği uyandırdım eli ayağı ile oynadım çocuk tam bir saat emdi lıkır lıkır ses geliyor. Yeğenim diyor ne çok emdi. Gece alarm çalıyor Yeğenim alarmı kapatıyor ses etmedim bakalım kalkacakmı diye ama yok yarım saat geçti oldu 2 buçuk saat.

Şimdi arada konuşuyoruz telefonla sanki benle dalga geçiyorlar gibi geliyor. Işte sende bebek hemşiresi olmuşsun emzirme mühendisi bilmem ne.
Emziren hangi anne gelse aynı şeyi söylüyor ama en çok bana can diyemi ne aklım hep bebekte ama sanırım söyledik çe kötü olucam.

Bugün aklıma bişey geldi ablama söyledim messenger dan baktım kapattı messenger ı. Yarın biliyorum arıycak aaa görmedim falan diyecek.

Ay biliyorum biçoğunuz belki sanane diyecek ama içim gidiyor. Prematüre bebek 2 saatte bir mi emzirilir hemde 10 ar dk falan en fazla

Napıyım ben ya valla çocuğa üzülüyorum.

Yiğenin çok rahatmış
nasıl bir analık hissi bu ki uyku daha kıymetli .

Ben bile yeğeninizi tanısam müdahale ederdim. Bu ne ya,yazık bebeğe. Karışmamam gerek diye düşünmeyin, karışın.

Ben de benzer birşey yaşamıştım. Çocuğuna yanlış davranan bir yakınıma o konuda bir yazı okutmuştum internetten. Sağolsun kendisi yazıyı okuduktan bir dakika sonra aynı hareketlerine devam etti. Ama belki sizde işe yarar. Bu konuda internetten bir yazı bulup eline verseniz?

ay o kadar sinir oldum ki gidip ellerinden çocuğu alasım geldi.

anne, anneanne, kayınvalide...
hiç mi bebek büyütmediler.

tv. bile bas bas bağırıyor "emzirin,emzirin...." hiç mi görmüyorlar.

sütü olup da uyku yüzünden emzirmemek, keyfi mamaya başlamak, el kadar bebeye lavman yapmak nedir ya!!
resmen işkence.

siz karışmaya devam edin.
hatta sık sık gidip gelin gerekirse kalın orda. bebek toparlansın biraz, kıyamam, oyuncak olmuş ellerinde. :(

o doğum yapan annenin gamsızlığına hiç girmek istemiyorum.
kısaca, herkes anne olmamalı :KK62:

Anne olarak çok sinirledim 11 aylık bir bebeğim var sezeryanla doğum yaptım ve genelde sezeryanla doğum yapanlarda bebek ilk bikaç gün memeyi reddeder istemez 2 gün hastane kaldım ve emzirmek için okadar çaba sarfettim herkes bişey söledi hemşireler geldi kaçkere emsin diye uğraştılar canımı acıttılar ama ben pes etmedim ve 2 gün sonunda emdi geceleride alarm kurup kalkardım emsin diye.Birgün hiç unutmam annem kayınvalidem bende kalıyorlar
ama geceleri ben bakıyorum bebeğime alarm çaldı 2 saat önce emzirmişim uyuyor oğlum kalkmadı bende emzin diye zorladım sinirlendi bir ağladı susturmanın mümkünü yok annemler geldi neoldu bişey oldu diye dedim yok emzin diye zorladım başladı ağlamaya 3 saat susmadı ogunu hiç unutmam :) 6 aylık başladım çalışmaya gün içinde sağıyorum sütümü akşam götürüyorum içsin diye geceleride emzirmeye çalışıyorum annelik içten gelmeli bence ....

Back
X