Bıktım! Eşim ailesinin babası gibi

Merhaba arkadaslar 8 aylık evliyim. Eşimle bitmek bilmeyen kavgalarımız var. Cok uzun suren bir iliskinin ardından evlendik ve onun icin İzmirden Erzuruma geldim ailemden uzak bir başıma. Şimdi yapar mısın deseler asla. Biraz uzun oldu ama çok doldum.
Bir insan bu kadar değişemez. Eşim babası olduğu halde kendi ailesinin babası olmuş. Bir baba nasıl olursa ailesine karşı aynen öyle. Bana bu yüzünü evlenince gösterdi. Kendi evinden cok ailesinin evini düşünüyor. Onlarda bu duruma alışmış. Kardesi ile ortak dükkanları var. Eşim kendi harcamalarını en aza indiriyor. Beni sürekli her konuda sıkıyor. Ama kardeşinin borclarini ödüyor sigortasına varana kadar ödüyor dükkanın çoğu masrafı onda resmen üç ev gecindiriyor. Bunları düşünmekten evliligimizle ilgili olan herseyi goz ardı ediyor. Çok severek evlendik ama evliligin guzelliklerini hic yasatmadı. Sanki 60 yaşında bir adamla evlendim. 8 aydır bir yere gezmeye bile gitmedim kardeside yeni evli gezmedikleri yer kalmadı. Evlenmeden önce eltimin babasina başlık parası verdiler kız hic esya almadı dugununu herseyini onlar yaptı. Ben beyaz esyama kadar aldım cok altin istemedim hatta hiç istemedim 15 gr al dediler 10 gr aldım kınamı kendim yaptım. Böyle yaparsan değersiz olursun dediler inanmadım ama oyleymis. Şimdi altın falan kalmadı zaten hep borçlara gitti. Esimin kardesi borcum var diye dukkandan buyuk mebla para alıyor ertesi gun bakıyorsun karısına son model telefon
almış. Bende bir kıyafet istemeye çekiniyorum. Çünkü eşim sürekli para yok tarzinda konusuyor ve hep stresli. Amacım maddiyat kiskanclik değil ama yapılan iş ortak sıkıntıyı ceken tek taraf bu bana çok haksızlık geliyor. 2 abim var tek kız olarak cok rahat şartlarda büyüdüm.
Şimdi yaşadıklarım bana panik atak krizleri geçirtiyor. Ne yapmalıyım bilmiyorum düşüncelerinizi belirtirseniz çok sevinirim.
İzmir'den Erzuruma gidilir mi hem de böyle bir adam için, resmen attan inip eşeğe binmissin, Erzurum yöresinde kadınlar ve aileleri hep böyle zaten neden şaşırdın ki ...

İzmirden Erzuma böyle düzene giderken aklınız nerdeydi? Bana bu yüzünü göstermedi demeyin boşuna ben hiç yüzünü görmeden böyle olacağını size söylerdim bana sorsaydınız
Hadi siz bilemediniz, ailenizdemi engel olmadı böyle bir evliliğe? Hayret ediyorum gerçekten.
Anlatıklarınızdan yola çıkarak çalışmadığınızı düşünüyorum, umarım bunu değiştirmek için bir eğitiminiz ve bir çabanız vardır?
Bir kere büyük bir kültür farkı var , İzmir nereeee Erzurum nere, bu kızlarımızın hayal gücüne, premsesliğine hayranım, azıcık akıl ya hu ...

Çocuk olmadan boşan :) İzmir'den Erzuruma uyum zaten zor bir de aile ile uyum yok, koca ile yok. İlla dövmesi aldatması küfür etmesi gerekmiyor boşamak için siz uyumsuz bir çiftsiniz ve bu durum 10 sene de geçse düzelmez
Bu yoruma katılıyorum, yok yakınken vazgeç hem de çocuk yokken...

Attım açıkcası çünkü artık aileme anlattım bugune kadar hiç anlatmamıştım. Annemle konuştum nasıl bir yol izlemeliyim dedim. O da ilk kez anlattığım için şaşırdı sen bunları mı yaşıyordun bunca zamandır diye. Aramamasını söyledim ama eşimi aramış. Bu arada ailem eşimi el üstünde tutar kendi evlatları gibi görür. Anneme de yükselmiş maalesef. Böyle şeylerin ailelere anlatılmaması taraftarıyım ama o seviyeye gelmiştim artık. Bana da annen beni arayıp ne yapacağımı söyleyemez beni arayıp akıl veremez gibi şeyler söyledi.
Eşinizi şu noktada takdir ettim. Adam size de ailenize de gereksiz umut vermiyor. Ben buyum diyor işte, işinize gelirse. Bunu kabul edip etmemek size kalmış. Ya bu deveyi güdersiniz ya bu diyardan gidersiniz.

BU ERKEKLERIN AILELERINE DUSKUNLUKLERI YETO YAAA
Ayrıca eşin kardeşinin hem borcunu ödüyor hemde kardeşi tatile gidiyor. Biraz gözünü açması lazım yani artık onun ailesi senden ibaret. Bazı erkekler bunu cidden anlamiyor

Merhaba arkadaslar 8 aylık evliyim. Eşimle bitmek bilmeyen kavgalarımız var. Cok uzun suren bir iliskinin ardından evlendik ve onun icin İzmirden Erzuruma geldim ailemden uzak bir başıma. Şimdi yapar mısın deseler asla. Biraz uzun oldu ama çok doldum.
Bir insan bu kadar değişemez. Eşim babası olduğu halde kendi ailesinin babası olmuş. Bir baba nasıl olursa ailesine karşı aynen öyle. Bana bu yüzünü evlenince gösterdi. Kendi evinden cok ailesinin evini düşünüyor. Onlarda bu duruma alışmış. Kardesi ile ortak dükkanları var. Eşim kendi harcamalarını en aza indiriyor. Beni sürekli her konuda sıkıyor. Ama kardeşinin borclarini ödüyor sigortasına varana kadar ödüyor dükkanın çoğu masrafı onda resmen üç ev gecindiriyor. Bunları düşünmekten evliligimizle ilgili olan herseyi goz ardı ediyor. Çok severek evlendik ama evliligin guzelliklerini hic yasatmadı. Sanki 60 yaşında bir adamla evlendim. 8 aydır bir yere gezmeye bile gitmedim kardeside yeni evli gezmedikleri yer kalmadı. Evlenmeden önce eltimin babasina başlık parası verdiler kız hic esya almadı dugununu herseyini onlar yaptı. Ben beyaz esyama kadar aldım cok altin istemedim hatta hiç istemedim 15 gr al dediler 10 gr aldım kınamı kendim yaptım. Böyle yaparsan değersiz olursun dediler inanmadım ama oyleymis. Şimdi altın falan kalmadı zaten hep borçlara gitti. Esimin kardesi borcum var diye dukkandan buyuk mebla para alıyor ertesi gun bakıyorsun karısına son model telefon
almış. Bende bir kıyafet istemeye çekiniyorum. Çünkü eşim sürekli para yok tarzinda konusuyor ve hep stresli. Amacım maddiyat kiskanclik değil ama yapılan iş ortak sıkıntıyı ceken tek taraf bu bana çok haksızlık geliyor. 2 abim var tek kız olarak cok rahat şartlarda büyüdüm.
Şimdi yaşadıklarım bana panik atak krizleri geçirtiyor. Ne yapmalıyım bilmiyorum düşüncelerinizi belirtirseniz çok sevinirim.
1-çocuk yapma
2- para harca kavga Çıkar para harca
3- düzelmezse çekme boşa

İzmirden Erzuruma gitmek neden herkesi bu kadar şoka uğratmış anlamadım? Erzurum da bu ülkemizin bir şehri, güvenli bir yer. Sadece iklimi zor olabilir. Sizin durumunuza gelince evlendikten sonra bu tarz olayları fark etmeniz çok normal, aynı olay bir arkadaşımın başına geldi ortak dükkana kadar aynı. Kız güzellikle konuştu 1 senenin sonunda , suçlu olan arkadaşım oldu. Adam ailesinin tarafını tuttu eşini sattı resmen. Kızın maddi durumu ve eğitmi de vardı boşandı Allahtan. Yeni hayatında gayet rahat. Kendi ailesini 2. Plana atan ailenin çocugu oldugu halde babalık yapan biri travmatiktir zaten, rollerin karışması ailenin işine geliyor asla bırakmazlar kocanızı. Maddi manevi sömürürler kocanıza da yazık ama tedavisi sizde değil kendi hayatını kurması için terapi alması şart.

ben İzmirin merkezden eltim erzurumun ilçesinden. Sonradan görme ve cahilden kork diyen oldu arkadaşlarıma anlattığımda ama öncesinde herkes bende dahil hep çok iyi ve güven veren yönlerini gördük.
Seninle aynı durumu yaşayan arkadaşım erzurumlu, mağdur olan. ki yorumumda yazdım. Mağdur eden de sonradan görme olan eltisi de 7 göbek Bursalı . Önceki yorumumda buna değinme gereği bile duymadım ama sürekli memelkete indirgenen yorumlar irrite ediciZ . Bu işlerin memleketle ilgisi yok. İnsanlıkla yetiştirilme tarzıyla, ahlaki değerlerle ilgisi var

İzmirden Erzuruma gitmek neden herkesi bu kadar şoka uğratmış anlamadım? Erzurum da bu ülkemizin bir şehri, güvenli bir yer. Sadece iklimi zor olabilir. Sizin durumunuza gelince evlendikten sonra bu tarz olayları fark etmeniz çok normal, aynı olay bir arkadaşımın başına geldi ortak dükkana kadar aynı. Kız güzellikle konuştu 1 senenin sonunda , suçlu olan arkadaşım oldu. Adam ailesinin tarafını tuttu eşini sattı resmen. Kızın maddi durumu ve eğitmi de vardı boşandı Allahtan. Yeni hayatında gayet rahat. Kendi ailesini 2. Plana atan ailenin çocugu oldugu halde babalık yapan biri travmatiktir zaten, rollerin karışması ailenin işine geliyor asla bırakmazlar kocanızı. Maddi manevi sömürürler kocanıza da yazık ama tedavisi sizde değil kendi hayatını kurması için terapi alması şart.
İzmir ve Erzurum un kültürü çok zıt o yüzden herkes bu konuya değindi, Erzurum da yetişen bir insanla İzmir de yetişen bir insanın beklentileri , yaşantısı ve kültürü elbetteki farklı olacaktır, doğu kültürü ile batı kültürü aynı mı ? Konu sahibi evlenene kadar resmen gözünü kapatmış evlenince de neden böyle diye isyan ediyor, doğuda anneler genelde erkek çocuğunu ailene bak , bize bak mantığı ve ideolojisi ile büyütürler bu yüzden %90 sorun yaşanılıyor bu tarz zıt kültürlerde ortasını bulan çok azdır, kendini yetiştirebilen az da olsa bu kültürden kopabiliyor ama çok çok azı... Tamamen sosyolojik bir konu yoksa şehre ve insanlarına denilen birsey yok , kızlar evlenirken bu konulara dikkat etmelidir, evlilikten neler bekliyor ve evleneceği şahıs bu beklentileri karşılayabilir mi buna iyi bakılmalı, maalesef kızlarımız sadece altın, bilezik , eşya üçgeninde dolanmaktan asıl konuyu kaçırıyor, evlilik mantık işidir, sevmek de önemli ama mantıksız bir evliliğin sonu boşanmadır, konu sahibi eğer boşanmaz ise yıllarına yazık eder ve tükenir, çocuk yokken arkasına bakmadan kaçmalı...

İzmir'den Erzurum'a ya da Mardin'e veya Diyarbakir'a yani o bolgeye gitmek icin holdingleri olan Brad Pıtt kivaminda ve anaci olmayan bir es adayi varsa ortada, o zaman gidilebilir kanimca :KK53:
Seymen ağa da olur mu? (Bknz Asmalı Konak )

Siz daha iyi bilirsiniz ama iki senedir böyle olan biri daha değişir mi sanmıyorum o yüzden çocuk yapmamanız en doğru de olur. Aileniz arkanızda ise bu konuda çok ciddi bir tavır ile konuşun kafası basmıyorsa kendinize yazık etmeyin zararın neresinden dönersen kardir

Attım açıkcası çünkü artık aileme anlattım bugune kadar hiç anlatmamıştım. Annemle konuştum nasıl bir yol izlemeliyim dedim. O da ilk kez anlattığım için şaşırdı sen bunları mı yaşıyordun bunca zamandır diye. Aramamasını söyledim ama eşimi aramış. Bu arada ailem eşimi el üstünde tutar kendi evlatları gibi görür. Anneme de yükselmiş maalesef. Böyle şeylerin ailelere anlatılmaması taraftarıyım ama o seviyeye gelmiştim artık. Bana da annen beni arayıp ne yapacağımı söyleyemez beni arayıp akıl veremez gibi şeyler söyledi.
O tipteki adama akıl veremez. Kocanız kendi çapında haklı. Söylemek bile zaman israfı. Anneniz sizi alıp geri dönmeli. Böyle olmaya devam edecek. Yaparım derseniz siz bilirsiniz. Ama yapamam derseniz, yol yakınken dönün. Yaşınız genç. Zaman harcamaya değmez.

Çocuk olduktan sonra daha da koyacak. Kılık kıyafeti, çocuk odası vs herşey içinizde kalacak. Büyük olasılık varlık içinde yokluk çekmeye devam edecek, çocuğa eskileri giydireceksiniz.

Ortak iş evlerden ırak.. herkesin bütçesi ayrı olmalı belki birisi tembel birisi çalışkan misal. Neden aynı servete sahip olsunlar çok korkunç geliyor bana. Eşinize bu durumları anlattığınızda ne diyor peki?

Ben 2 sene kaldım orada. İçime sıkıntılar basar hala Erzurum diyince. Asla değiştiremezsin çekirdek aile kavramı yok çünkü.
Gelin erkek ailesine eklenir.
Karı ve koca yeni bir aile kurmaz yani
İstediğin kavgayı et değiştiremezsin. Sen de zamanla duruma alışacaksın çünkü insan demek alışan demektir. Artık eskisi kadar sinir etmeyecek ve ne yazıkki bunu yaşamak sanıp yaşayıp gideceksin
Oralıyım.. öyle gerçekten
Hatta bir jenerasyon öncesinde gelinler eve salt hizmetçi olarak alınır. Tabii ki parasız. Berbat hayatlar. Yeni yeni bir şeyler değişiyor ama henüz o kültürün değişmesi çok çok zor

İzmirden Erzuruma gitmek neden herkesi bu kadar şoka uğratmış anlamadım? Erzurum da bu ülkemizin bir şehri, güvenli bir yer. Sadece iklimi zor olabilir.
ünlü iş dünyası dergisi (finans, pazarlama, yatırım vs.) forbes'in 2024'ün başında yaptığı araştırmaya göre izmir, türkiye'nin en yaşanabilir 3. şehri seçilmiş.
erzurum ise bu listenin 39. sırasında yer alıyor.
bu listede yaşama ve çalışma koşulları göz önünde bulundurulmuş.
izmir genel endeks puanı: 62.39
erzurum genel endeks puanı: 44.05

doğma büyüme izmirli biri olarak kişisel yorumum şu: izmirde yaşayan, izmir'de büyümüş birisi erzurum'a ayak uydurmakta çok zorlanır özellikle kültürel anlamda
giyim tarzına varana kadar her şeyin etkileneceğini düşünüyorum
tabi ki ülkemizin her şehri kendine has özellikleri ve güzelliklerine sahip
ama iki şehrin birbirine çok zıt olduğunu da herkes biliyor

X