Bıktım arkadasımın emrivaki davranışlarından

nnurayy

annesinin bal-kaymagi
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2008
2.577
14
318
İngiltere
merhaba kizlar benim bir arkadasim var aslinda gercekten cok sever deger veririm kendisine, ailecek gorusuyoruz esi normalde iyi kazanan iki isyeri olan hali vakti yerinde biri ancak nedense esine yani arkadasima karsi 1kurusun hesabini yapiyor inlete inlete para veriyor kadina ,esi boyle olmasina ragmen surekli istekleri bitmeyen biri takintili bir kadin hani ne olursa olsun istedikleri o an olsun isteyen olmazsa kendine dunyayi zindan edenlerden, benimde esiminde bir alisveris sitesine uyeyiz cok seyimizi bu siteden aliriz veya satariz( EBAY)iste bu arkadasima birkac kez alisveris yaptik herseferinde odedi ama parca bucuk hatta cocuklarina aldigi seylerin parasini esim istemedi cocuklara hediye olsun diye neyse bu sure zamaninda aslinda esime soylemedim onun odemelerini ben cebimden verdim esimede o verdi dedim esim soylenmesin diye ama bu seferde arkadasim bana verene kadar bayram parasi sekline dondurdu artik biktim cunku bu ay benimde odemem cok, (esimin restorani var ilk actiklarinda bir dogalgaz firmasiyla anlasmislar ilk faturadan sonra fatura gelmemis firmayi degistirince ilk firma toplu bir fatura yollamis 12bin sterlin bu bizi sok etti bunu odeyip itiraz etmesi gerekiyor parayi geri alabilecek) islerde pek iyi gitmedi,esim SIKIsti bu ay araba odemem bana kaldi tabi paramda ucuucuna dun arkadasim geldi 3tane bebek arabasi olmasina ragmen 4.istedigini anlatti bizim evde oldugu surece arabalara bakti bazilarini izlemeye aldi tabi yine bana emrivaki ile ille al ben sana biriktirip en kisa zamanda veririm diye bugunde defalarca aradi kac para olmus (ihale uzeri satis oluyor cunku)en sonunda israrlarina dayanamayip fiyat koydum ve araba bize kaldi simdi esime soylesem kiyameti koparir zaten adam fatura yuzunden delirdi,asla onun biriktirmesini beklemez ben vericem ama arabamin odemesini erteliyecegim kus olup parayi alana kadar arabada ucuz degil Turk lirasina gore 575ytl biktim bu durumdan artik ama kirmadan nasil soylerim bilmiyorum artik bu son daha once sorun olmadi ama bu krizden sonra cok rahat olamiyoruz malum, ustelik esinede Nuray bu arabayi bana verdi diyecekmis birde isin icinde yalan ne yapayim arkadaslar gercekten bu sefer sinir oldum ayrani yok icmeye hesabi buna nasil son vereyim odemlerimi biliyordu onu uyarmistim ama nasil yalvardi artik yuzum tutmadi

İyi de hata sizde ...arkadasınız bu konuda güven vermediyse neden bir daha alışveriş yaptınız ..
o kada rbahane bulunur ki eşim sıkıntıda,işler kötü,borcumuz cok ...bence tavrınızı koyun ne demişler DOST İLE YE İÇ ALIŞVERİŞ ETME..

Üyeliğinizi silseniz olmaz mı?Yoksa başka türlü yakanızı bırakmayacak.Sonra onlardan gizli üye olursunuz olur biter.

bencede üyeliğinizi silin.eşim istemiyo diye uydurun.gerçi açıklama yapmk zorunda değilsinz.arkadaş diye herşeye he denmez ki canm.açık açık söyleyin şuan biraz sıkışık durumdayım k.bakma cnm deyin......

ohoo arkadaşınız iyice abartmış işi.. ne ayıp ya yasakkelimeinsanlarda utanma da yok..keşke eşinize yalan söylemeseydiniz hani size arkadaşınız parayı vermemiş ama siz verdi gibisinden demişsiniz ya mirmirmirmir açık şekilde konuşun bence arkadaşınızla yoksa iyice kötü olabilir her şeyin bi sınırı varÇok üzgünüm çoook size yazık a.s

paranın tamamını verip oraya ödeme yaparsak olur deyin.yoksa riske giremem deyin.. yada onun adına üyelik açın. kendi adına alsın ne istiyorsa..

yada açıkça konuşun.

paranın tamamını verip oraya ödeme yaparsak olur deyin.yoksa riske giremem deyin.. yada onun adına üyelik açın. kendi adına alsın ne istiyorsa..

yada açıkça konuşun.

uyeligi silmem zor cunku bircok satisi yaptigimiz yer suana kadar hic bir sorun yasanmadi itibar puani aliyorsunuz guvenilirliginiz oluyor 2005ten bu yana dusunun bizden birsey alirkende guvenilirlige bakiliyor kac yilin satis alis itibarini onun yuzunden iptal etmek istemem sil bastan yapmak zor olur ben sadece bir arkadas olarak ona yardim etmek istedim basta ufak seylerdi giderek buyuttu hadi esiyle yuzu gulmuyor bende kizi terslemeyeyim dedim ama yardimima birde yalan eklenip yataklik yapiyorum ve ben yalan islerinde yuzume gozume bulastiran biriyim agzimdan kaciririm diye uyardim ama bu son olur uyeligi ona iptal ettim derim olmazsa yoksa esimden dunyanin lafini isiticem kredi odememi geciktiricem bunu ogrenirse dahada kopurur

ya sizde durumunuzu acikca anlatsaydiniz esim bu ara skisik su taksitler var suanda benimde alacak param yok deseydiniz tas degil ya anlardi...ama sanirim bunu diyemiyorsunuz kirilacak diye nasil bir insan baska birine bu kadar yüklenir...herkes ayagina göre yorganini uztmasi lazim...esi vermiyor mu para biriktirecekmi biriktirsin parayi öyle alsin..
bence sizin iyi niyetinizi kullaniliyor yoksa bu kadar yapamaz bebek arabasi varken yenisini almak zaten kac yil binecek o bebek neyse insallah cözerseniz bir sekilde ama acik olan yani söyleyin arkadasiniza yoksa bu sekilde iyi degil

Keske acıkca söyleseydın..Durumunuzu bile bile göz yummuşsun canım ya.. 1 göz yum 2 göz yum ama artık bir yerde dur demek lazım.. Bence ilk gördüğünde acıkca durumunuzdan bahset ve sipariş verdiği ürünün ücretini senın deıl kendısının zamanında sana ulastırmasını uygun bı dille söyle canımcım..Çünkü eşininde haberi yokmuş maalesef ki..Baktın yıne aynı sekıl devam edıyor,onunla bu tür finansal mevzularda bır daha muhattap olma canım..

hata sizde aslında..1. olmuş ama 2. ye göz yummanız hata...
alın karşınıza ve izah edin...buraya kadar ,bitti ve yeter!! özetle bu kelimeyi anlatın ! ısrarcı olamaz sanırım..art niyet ararım ...

belkı de bu yuzden esı ona para vermıyordur hıc düşündunuz mu ?
ne gozune gelırse alıyordur belkı adamı batıracaktı ? sıze ne bundan kı yani yanlıs yapmıssınız şimdi son demlıge gelmıssınız ne yapıcam dıyorsunuz, artık alıcaksınız degıl mı mecbur baska care yok sanıyorum zaten ? gecmıs olsun.

Nuraycim her ne kadarda arkadasin olursa olsun...isin icine para girdigi vakit hersey farkli olur...is baska dostluk baska demisler...

Sen en büyük hatayi nerde yapiyorsun biliyormusun?...onu kirmadan nasil bu isin icinden cikarim diye düsündügünde.....sen ona halini vaktini izah edeceksin...yapamam diyeceksin bu kadar basit güzelim... bunun kirilirsa bu onun problemi senin degil...

Zaten anlayisli bir insan olsaydi durumunu bildigi halde yüzsüz ve israci olarak senden o arabayi almani istemezdi bence...Senin iyi niyetini yüze dayanamamani kullanmasini izin verme...a.s

Ayrica esinin ona neden öyle kidim kidim para vermeside apacik ortada...kadin alisveris hastasi...3 tane bebek arabasi var 4 cüyüde aliyor..burdan anla iste...

Zorda olsa Hayir diyeceksin ve kararli olacaksin...senin halinden dilinden anlamiyorsa varsin öyle arkadasin olmasin...sahsi fikrim...

Seviglerimle:1hug:

ya nuraycım niye düşünüyosunki bu kadar?
açık açık kırmadan konuş söyle yani bende zor durumda kalıyorum de....
arkadaşını düşünmen güzel bişey ama bu seni zor durumda bırakacaksa orda sınırı koymalısın....

bence arkadaslıgınızı bitirin..

Hayır anlamıyorum, madem kendi arabanızın kredisini ödemeniz gerekiyor ve başka da paranız yok niye arkadaşınız çin bişey alıyosunuz ki... Yani arkadaşınızın 3 bebek arabası varken 4. sünü siz alıyorsunuz(parasını kim bilir ne zaman verecek), ama kendi arabanızın kredisini ödeyemiyorsunuz. Ertelediğinz kredi borcu için ne kadar faiz ödeyeceksiniz, o faizi arkadaşınız mı karşılayacak.....
Bence baştan hatalısınız, hayır demeyi bilmek lazım...
Zaten kcası da eşinin huyunu bildiği için gıdım gıdım veriyordur parayı, yoksa bu israfın sonu yok...

iyilikten maraz doğar diye boşuna söylememişler.
maalesef bazen iyi niyet bu şekilde suistimal ediliyor.

siz o bebek arabasını almadan önce, hatta baktınız ki borcuna sadık değil daha ikinci alışverişte söyliyecektiniz; "parayı ödersen alabiliriz ben de sıkışığım çünkü diye"

sonuçta eşinin parayı koklatarak vermesi onların ailevi sorunları, sizin değil.
bu sefer siz eşinizle kötü olursunuz sonra, ondan habersiz iş yaptığınız için.

en büyük hata sizde o yüzsüz olabiliyorsa siz neden olmayasınız?
asla eşiniziden habersiz birşeyler yapmayınn ki işin içinde yalanda var birgün ortaya çıkmıyacka mı?
bu durum sizi sadece maddi değil manevi olarakta sıkıntıya sokar .
Allah korusun eşinizle aranızın açılamsına bile sebep olabilir.
Arkadaşınızın hatırını kırmamak için eşinize dürüst olmamanız hiçte doğru değil.
Ben olsaydım eğer;
"madem almak istiyorsun parasını peşin ver aksi halde ben böyle bir işe girişemem
bizimde sıkıntılarımız var ve bu eşimden gizli yapacağım birşey değil kusura bakma
zaten önce ki ödemeleride aksattın ve ben çok zor durumda kaldım bir daha eşimden habersiz böyle bir işe kalkışamam,
şu durumda eşime X bizden rica etti onun için alalım diyemem zaten" derdim.
Eğer siparişi iptal etmeniz mümküse iptal edin ve arkadaşınıza;
"eşim siparişi gördü ve bana kızdı, kusura bakma eşimle aramı böyle basit bir konu için bozamam iptal etmem gerekti" dersiniz.
Eğer hala almak istiyorsa parasını peşin versin.

bende suan oturdugum eve yenı tasınmıstım.karsı komsum sureklı gelıp borc para ıstıyordu..ama sureklı bahanesı cocuk hasta hastaneye goturcem.v.s mazretlerden olusan gerekceler gosterıyordu..parayı alıp anca 4,5 ay sonra getırıyordu..bu sureklı boyle oldu..ve esım en sonunda bana kızdı..al son parayı bıdahada verme dedı..ama haftada 2,3 defa ınsanın kapısına borc ıstemek ıcın gelınmezkı..suan vermıyorum..krızı bahane edıp benımde işyerımden para alamadıgımı soyluyorum..ve ınanın goruyorum gormemezlıkten gelıyorum..

Valahi böyle bir insan arkadaş olsa nolur, olmasa nolur.
Hatta olmasa daha iyi olur.
Al karşına açık açık konuş.
Gerekirse eşine söyleyebileceğini söyle.
Ben anlamıyorum, o zor duruma düşecek diye ben akla karayı seçeyim.
Eşim duyunca ben yalancı pozisyonuna gireyim,
Akıl karı değil yani. Ne tarafından tutsan taviz veren sensin, bu senin suçun.
Kocaman insanlarız, rahatsızlık duyduğumuz bir durumu konuşamayacak kadar olgunlaşmamışsak, hiç yaşamayalım daha iyi.
Bu durumu düzeltmenin başka yolu yok.
Açık açık konuş.
Artııııı bu insan zaten bunları farkında sizi kullanmasına izin vermeyin, kendini akıllı sanıyor, konuşmadıkçada öyle olduğunu düşünmeye devam edecek...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…