• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bıçak sırtı...

benim fikrim ne evinden ayrıl ,nede boşanma davası aç .. giden sen olma
sen gitsende çoçuklar yanında gitmesen de... bıkan yılan sen olma
kendini toparla bu konuya takılma derim sağlığın ,psikolojin için ....
zaman bırak herşeyi herşey olacağına varıyor ..
önemli olan bu süreçte senin ne kadar sağlıklı kaldığın....

Evet zaten etrafi avukat dolu ,adliye 2 sokak altimizda.Simdiye kadar coktan acmisti davayi.Sadece beni sindirip ailesinden ozur dilememi ve egolarini sisirmemi bekliyor.Yillardir aradiklari firsatti bu.Esim kendiyle ilgili meselelerinde bile bireysel karar alamiyor ki nerede ailesine beni savunsun.Cok ütopik yani...
Evde 6 cok baskin karakterli kadin var (5 gorumce 1 kaynana) is ortak is (abinin ustune)

Senin kocan karakter gelistirememis. Af edersin hakaret algilama adam olamamis yani. Hep bagimli iliskiler, olgunluktan uzak bi zayiflik.

Ne karisina ne cocuklarina sahip cikiyor. Sasirmamak lazim bu aile icinde yetisen boyle olur az cok

Bosanmak istemiyo o belli. Ama millete de seni savunamiyo. Evine de sahip cikmiyo. Hicbi sey yapmiyo kisacasi.

Sen de bi sey yapmazsan ne olacak?

Ozur olayinda cok iddialasmaya gerek yok, gerekirse gider konusursun ailesiyle. Ozur dilemezsin ama evlerine gidip ben o gece hata ettim siz de ettiniz yok sayalim bunlari dersin nolacak

Muhim olan esin oncelikle evinin gecimini saglasin, kumari biraksin, adam gibi evine cocuklarina sana sahip ciksin. Yok bunlari yapmayacaksa da ac davani baglat nafakani al tazminatini, annen arkanda bi sey olmaz simdikinden kotu yasamazsin. Cocuklar icin kumarbaz, analarinin suratina bakmayan bi baba, SENIN ANNEN GIDECEK BABANA NISAN YAPACAGIZ diyen halalar daha korkunc. Haftasonu gorusurler iki cocugu oldugunu hatirlar gezdirir tozdurur daha iyi vakit gecirirler.

Sen de bi ise girer calisirsin seni seven bi adam bulur yeniden mutlu olursun mesela anladin mi korkma yani korkaklara kaliteli bir hayat sansi tanimiyor dunya

Yorum yapan herkese tesekkurler.Gercekten farkli yorumlar aldikca kafamda bazi seyler daha da yerine oturdu.Peki bilgisi olanlar varsa su konuda da yorum alabilir miyim?Bosanma davalarinda kanit olarak neler kabul edilir.Yani bu konularda hic tecrubem yok.Oyle bir durum gerceklesir ve anlasmayi basaramazsak ben hakkimi nasil arayabilirim.Mesela esimin iddia oynadigini nasil kanitlarim?Ya da esim normalde isyerinden istedigi gibi para kullaniyor ama uzerine tapulu bir sey yok.Cocuklar icin nafaka miktari bu durumda cok duser mi?Bir de evlenirken takilanlarin hepsini bilezikler falan dahil aptal gibi cikarip esimin borclari icin verdim.Tabi resmi kayitli hicbir belge yok elimde.Bunu nasil kanitlarim?Bilgisi ya da tecrubesi olanlar yardimci olursa sevinirim...

Yorum yapan herkese tesekkurler.Gercekten farkli yorumlar aldikca kafamda bazi seyler daha da yerine oturdu.Peki bilgisi olanlar varsa su konuda da yorum alabilir miyim?Bosanma davalarinda kanit olarak neler kabul edilir.Yani bu konularda hic tecrubem yok.Oyle bir durum gerceklesir ve anlasmayi basaramazsak ben hakkimi nasil arayabilirim.Mesela esimin iddia oynadigini nasil kanitlarim?Ya da esim normalde isyerinden istedigi gibi para kullaniyor ama uzerine tapulu bir sey yok.Cocuklar icin nafaka miktari bu durumda cok duser mi?Bir de evlenirken takilanlarin hepsini bilezikler falan dahil aptal gibi cikarip esimin borclari icin verdim.Tabi resmi kayitli hicbir belge yok elimde.Bunu nasil kanitlarim?Bilgisi ya da tecrubesi olanlar yardimci olursa sevinirim...

Belge yoksa 1 ya da 2 tane tanık bulacaksın canım. Annen sana yardım icin gönderdiği paraları banka aracılığıyla göndersin. Ekonomik şiddet icin de açarsın davayı kocam vermiyordu annemden alıyordum dersin. Yine anneni tanık gösterirsin. Kumar oynuyor oluşunu ispat etmenle biter zaten o adam. İddiayı kastetmiyorum kumarhaneye gidişini ispat etmenden bahsediyorum.

Ödenmeyen faturalar. Aranizda geçen mesajlasmalar? Eşinin kredi kartı ekstresinden ulasilabilir bir cok sey çıkar bence. Otur oturduğun yerde ve toplayabildigin kadar delil topla bi an önce.

Takilar icin kanit fotograflar ve dugun cd si ;)

Belge yoksa 1 ya da 2 tane tanık bulacaksın canım. Annen sana yardım icin gönderdiği paraları banka aracılığıyla göndersin. Ekonomik şiddet icin de açarsın davayı kocam vermiyordu annemden alıyordum dersin. Yine anneni tanık gösterirsin. Kumar oynuyor oluşunu ispat etmenle biter zaten o adam. İddiayı kastetmiyorum kumarhaneye gidişini ispat etmenden bahsediyorum.
Evet ama gittigini nasil kanitlarim bilemiyorum.Buradaki herkes kendi cevresi ve kimse sahitlik yapmaz.Gece gece de ben takilamam pesine.O is biraz muamma sanirim

Adam eve para bile birakmiyormus oyle adama duskun olsalar nolur. Kendisi geziyomus zaten, gecenin bi vakti gelen cocuklari haftada kac kere kac saat goruyordur? O çocukların akli kesse belki babalarini sevmeyecekler bile, onlari acliga mahkum eden babalarini

Arkadaslar konum uzun ama elimden geldigince özetlemeye calisacagim.Esimle yaklasik bir yildir suren problemimiz icinden cikilmaz bir hal aldi.Gecen yil lohusalik zamanlarimda esimin ailesiyle ilgili cok problem yasadim ve zar zor toparlanmistik derken esimde birtakim degisiklikler farkettim.Geceleri gec gelmeye basladi,hatta bazen sabaha karsi.Tuhaf arkadaslar edindi.Saka gibiydi her sey.Isik hiziyla degismeye basladi adam.Ben biraz takibe basladim ama cok zor bir bebegim ve ilkokulda okuyan bir cocugum daha oldugu icin tum vaktimi onlar aliyordu veyeterince ciddi degerlendiremedim durumlari.Ama bir seylerin ters gittigi belliydi.Esim hayatinda ilk defa iddia oynamaya baslamisti.Ilk once 10 lirayla baslayan kuponlar sonrasinda 100 kusurlere cikti.Birkac defa guzellikle konusmayi denedim ama beni hep cocuk gibi gecistirdi.3 ay kadar once bir gece saat 1 olmustu msj attim hala iste misin diye.O da cevap atmis watsaptan birazdan cikiyorum demis.Kendi isi oldugu icin saatleri esnek.Neyse 5 dk.sonra baktim watsaptan ariyor.Actim baktim gurultuler geliyor.Esim yanlislikla aramis.Bunu anlayinca hemen dinlemeye koyuldum.Esim bir kumarhanedeydi resmen.Hani filmlerde diyariz ya oyle konusmalar.Yaklasik yarim saat dinleyip emin oldum.Gece yarisi kucagimda bebegim panik icinde cirpinmaya basladim.Benim kocamin ne isi olur oyle yerlerde.Demekki o yuzden son zamanlarda para sıkıntisi cekiyormusuz.O yuzdenmis tum bu garip tavirlari.O duygusallikla aklima esimin ailesine haber vermek geldi.Ben kadin halimle gece yarilari nereden bulabilirdim kocami ama onlar bulurdu.Ailesi de beni hic sevmez hatta kaynimla yillardir kustuk.Ben bebegim olunca buyuktur yeter kusluk diyerek hakli olsam da alttan aldim.O da evleniyor sozde mutlu bir aile olalim diye cabaliyorum.Abisini arayip butun olanlari aglayarak anlattim.Kardesine ne olur sahip cik cok ciddi bataktaymis diye yalvardim.Bu zaten bir seylerin farkinda ve takipteymis.Duyunca esti gurledi tabi.Ozet gecersem esime abisi ortakligi birirelim boyle adamlik olmaz diye tehditler savurmus.Kasanin anahtarini ve arabasini elinden almis.Beni de arayip blof yaptigini,kardesinin iyiligi icin korkuytugunu anlatti.O gunun aksami baktim kayinvalidem ariyor.Ben de saf saf yasli kadin neler olmus kizim diye soracak,teselli edecek diye actim telefonu.Acar acmaz bana bagirmaya basladi.Ne oldu diyebildim sadece.O bagirislardan anladigim onun oglu kumar oynuyorsa bana neymis,neyim eksikmis,ben yalanlar atip oyun cevirip iki kardesin arasini acmisim,ve ardindan cok agir kufurler...Ne diyorsun sen diye haykirdim ve arkasindan da gorumcemin anneme cok agir kufur ettigini duydum.O an felc geciriyorum zannettim.Daha da beni dovmekle tehditler falan.Canima tak etti ben de sizsiniz o bilmemne sakin evime bir daha gelmeyin deyip kapattim.Ama saatlerce agladim cok zoruma gitti.Ben bu kadar hakareti isitecek ne suc isledim diye yedim kendimi.Kisa keseyim neticede bu olayi esime ve kaynima sanki o kufurleri eden benmisim gibi anlatip kaynimi da kendi yanlarina cekip beni kaynanasina kufur eden gelin ilan ettiler.Kaynim esime her seyi iade etti,esim arabasina ve isine kavustu.3 gun sonrasi kaynimin nisani vardi orada buyuk ogluma anneni yollayip babana da boyle nisan yapacagiz diyormus gorumcelerim.Esim de agzini bile acmiyormus bu sozlere.Ben evde bebegimle gozyasi dokerken onlar ailece gobek atmislar.Cok buyuk kavga ettik esimle.3 aydan beri ayni evin icinde kus yasiyoruz.Aslinda esim israrla bana annenin evine git nasilsa yapamayip geri doneceksin diye baski yapiyor.Kaynanam da annemi aramis ustu kapali tehditler,cocuklari kullanmalar falan.Annem de herturlu bana destek oldu istersen cik gel diye.Diyeceksiniz ki neyi bekliyorsun ? Ben babasiz buyudum ve bosansak bile insan gibi ayrilik olsun istiyorum ama bu zihniyetlerle nasil olacak bilmem.Kis gunu cocuklarimin duzenini,okulunu dagitmak kolaydi ama sonra onlarin biranda dagilan psikolojilerini nasil toparlarim yazik degil mi...O kadar kirginim ki esime.Haksiz oldugunu bile bile hala bana sart kosuyor annemden ozur dileyeceksin diye.Kabul etmiyorum diye de sozde cezalandiriyor beni.Faturalari odemiyor,eve aylardir para vermiyor falan...Annem harclik yolluyor bana ve eve is aldim oyle idare ediyorum.Tabi sadece gunu kurtariyorum,borclari odeyemiyorum haliyle.Yaza kadar muhlet verdim kendime.Yeni bir duzen kuracaksam gururumu dusunme sirasi degil.Once cocuklarim ne sekilde az etkilenir,nasil hareket etmeliyim plan yapmaliyim.Bir diyorum yaz gelince al cocuklari ardina bile bakma bir de diyorum zaten ayni evde yabanci gibisiniz cocuklar buyuyene kadar katlan,farz et ev arkadasligi .Onlarin duzeni bozulmasin,babalarina cok duskunler benim gibi hayal kirikligina ugramasinlar...Asla eskisi gibi olamayiz ki ben esimle 3 gun bile kus kalamazdim.3 aydir yuzune bile bakmiyorum,kaza yapmis hafif yaralanmis icim bile sizlamadi.Otekiler umrumda bilde degil ama esimin bana sahip cikmamasi canimi cok yakti.Zaten duzelmek adina hic cabasi bile olmadi,hala eve geceyarisi geliyor.Cocuklari bile yarim saat goruyor.Hala iddia oynuyor,ailesiyle geziyor,egleniyor...Bekliyor ki pes edeyim,parasiz ve caresiz kalayim oyle olmasa gidip bosanma davasi acar.Halbuki oyle kararliyim ki bu defa.Ama dogrusu vakti gelince cekip gitmek mi yoksa kalip yine vakti gelene kadar cocuklarim icin evcilik mi oynamak.Her iki sekilde de zaten cocuklarim icin yasiyorum ama gidersek gelecek icin kaygi duyuyorum.Ya iki erkek cocuguna maddi,manevi yetemezsem?Suanda esimin cok iyi bir isi var ve cocuklari gelecekte parayla etkilemeye calisacagindan eminim ki simdi bile eve para vermiyor ama ogluma karne hediyesi bin liralik bisiklet almis.Cocugun gozunu boyuyor.Ailesi de cocugun beynini yikama pesinde surekli.Gelecekte cocuklarim arada kalip perisan olurlar diye aklim cikiyor.Acikcasi ya batip ya cikacagiz bu gidisle.Hangisi dogru du psikolojiyle bilemiyorum ama rabbim hakkimizda hayirlisini versin.Tecrubeli arkadaslardan da yorumlarini bekliyorum.Bu satirlari cok kirilgan bir kalple yazdim o yuzden de kirici yorumlar gelmezse sevinirim.Amacim dertlesmek ve benzer durumlar yasayan arkadaslardan yorumlar almak.Simdiden tesekkurler...

Evliliklerini mecburen sürdüren anne babanın cocuguyum (mecburen cunku bizim buralarda bosanmak buyuk ayip)

Anne babam bosanmadi ama bizim psikolojimiz anne babasi bosanmis cocuklardan 10 kat fazla etkilendi diyebilirim
Babamin annemi aldatmasi evi maddi manevi ihmal etmesi anneme uygulanan psikolojik ve fiziksel siddet vs vs sayarsam uzar gider

Bazen diyorum ki keske anne babam cok onceden bosanmis olsaydi bizlerde onumuze bakmis olurduk kendi ayaklarimizin üstüne basmayi ogrenirdik ama is isten gecti artik annemin bosanmasini istermiyim tabikide hayir cunku kadincagizin omru bitti gitti bari bu saatten sonra babam olecekse maasinin anneme kalmasini isterim sonradan gelip annemin cektiklerinin uzerine oturan rahat eden bir kadina degil

Benden size tafsiye anneniz arkanizdaymis sizde daha gencsiniz birseylerin ustesinden gelmek daha kolay olacaktir verin mahkemeye gerekli tazminati nafakayi elinizden her ne geliyorsa alin ve calisin çocuklarınız icinde kendiniz içinde yeni bir hayat kurun her ne kadar olursa cunku ileride pismanlik icin cok gec olabilir

Fotograflar var ama esim mahkemede ben almadim derse nasil kanitlarim bilmiyorum...
Dogru oda var birsey diycem neden elektrik suyu falan oduyosunuz birakin borca girsin kapatma kagidi gelsin sizde misafir falan cagirin kayinvalidenizinde tanidigi rezil olsun belki anlar yanlisini.Tabi actirmak icin siz gene paranizi kenarda tutun cocuklar magdur olmasin.

Kocan adam değil ailesi de mal ordan kaç kurtar kendini, çocuklar zaten amlıyodur sen anne olarak bir yere kadar yetersin düşünmicek mi bu baba neden gece eve gelmiyor diye, onlar çanak tutsunlar daha oğullarına, herseylerini kaybetsinler de görsünler

Esindeki degisim neden oldu acaba arkadaş cevresi mi celdi aklini. Esinin kumar belasindan kurtulma ihtimali var mi bilmiyorum psikolojik destek alsa faydasi olur mu ama is cigirindan cikmis saygısızlık diz boyu geri dönüşü zor bir evlilik bence.

Dogru oda var birsey diycem neden elektrik suyu falan oduyosunuz birakin borca girsin kapatma kagidi gelsin sizde misafir falan cagirin kayinvalidenizinde tanidigi rezil olsun belki anlar yanlisini.Tabi actirmak icin siz gene paranizi kenarda tutun cocuklar magdur olmasin.
Yok faturalari odeyemiyorum zaten birikmis durumdalar.Bakkala da 300 tl.oldu bircumuz onu da odeyemedim.Sadece cocuklarin ihtiyaclarini karsilayabiliyorum suan.Onlarin utanacagini sanmiyorum bulurlar bir kilifini.Hic olmadi bilerek yapiyor derler,oglumuz para veriyor o sakliyor derler...Derler yani.Cunku bebek gormeye gelen arkadaslarima yemek ikram ettim diye evime gelip oglumun paralarini millete yediriyorsun diye bana bagirip cagiran bir insan kayinvalidem.Hatta buradakiler eski komsulari oldugu icin onlari tembihleyip beni gozetlettirmis.Lohusayken yemek yapmaya vakit bulamadigim birkac defa buyuk oglumla ac kalinca disaridan yemek siparis etmistim.Hemen haber almis gelince onun bile lafini etmisti.Kisaca ben yemeyeyim de oglunun paralarini kim yerse yesin.

Yok faturalari odeyemiyorum zaten birikmis durumdalar.Bakkala da 300 tl.oldu bircumuz onu da odeyemedim.Sadece cocuklarin ihtiyaclarini karsilayabiliyorum suan.Onlarin utanacagini sanmiyorum bulurlar bir kilifini.Hic olmadi bilerek yapiyor derler,oglumuz para veriyor o sakliyor derler...Derler yani.Cunku bebek gormeye gelen arkadaslarima yemek ikram ettim diye evime gelip oglumun paralarini millete yediriyorsun diye bana bagirip cagiran bir insan kayinvalidem.Hatta buradakiler eski komsulari oldugu icin onlari tembihleyip beni gozetlettirmis.Lohusayken yemek yapmaya vakit bulamadigim birkac defa buyuk oglumla ac kalinca disaridan yemek siparis etmistim.Hemen haber almis gelince onun bile lafini etmisti.Kisaca ben yemeyeyim de oglunun paralarini kim yerse yesin.
Yuz yok yani bunlarda komsularda bir tuhaf bana biri laf tasi dese tasimam yani.Siz delillerinizi toplamak icin en guzel avukata adliyede birilerine danisin yardimci olsunlar yuva yikilirsa bare bos cikmayin.

Kocan adam değil ailesi de mal ordan kaç kurtar kendini, çocuklar zaten amlıyodur sen anne olarak bir yere kadar yetersin düşünmicek mi bu baba neden gece eve gelmiyor diye, onlar çanak tutsunlar daha oğullarına, herseylerini kaybetsinler de görsünler
Canak tutmalari normal cunku menfaatleri cok.Benim esim yeri geliyor hamal,yeri geliyor söför,yeri geliyor bankamatik...Nereden bulacaklar oylesini.Kaynim mesela suyunu bile kendi almaz ayagina getirirler.Cunku agirligi var adamin.Simdi onun nisanlisina prenses gibi davraniyorlar niye cunku adam nisanlisinin kapi gibi arkasinda.Tabi ben bunlari daha yeni idrak ediyorum...

Canak tutmalari normal cunku menfaatleri cok.Benim esim yeri geliyor hamal,yeri geliyor söför,yeri geliyor bankamatik...Nereden bulacaklar oylesini.Kaynim mesela suyunu bile kendi almaz ayagina getirirler.Cunku agirligi var adamin.Simdi onun nisanlisina prenses gibi davraniyorlar niye cunku adam nisanlisinin kapi gibi arkasinda.Tabi ben bunlari daha yeni idrak ediyorum...

Kadını kül de eden kocası gül de eden kocası

Esindeki degisim neden oldu acaba arkadaş cevresi mi celdi aklini. Esinin kumar belasindan kurtulma ihtimali var mi bilmiyorum psikolojik destek alsa faydasi olur mu ama is cigirindan cikmis saygısızlık diz boyu geri dönüşü zor bir evlilik bence.
Onceden de gittigi bir kulup vardi ama orasi spor kulubuydu ve hepsi cocukluk arkadaslariydi.Orada en fazla okey oynuyordu.Biz eve piyango bileti bile almayiz yani.Son 1 yildir is cevresinden cok tuhaf insanlarla gorusmeye basladi.Isleri de ilerledi,cebinde para olunca da kandirildi sanirim...

cok uzuldm gercekten allah yardmcn olsun... kımlern ewınde neler yasanıyorda hepmz bıtek dert kendmzde sanıyoruz. ımthamlarla sınanıyoruz halbuki.allah hayrlı yollar cıkarsın karsına ınsallah. en önemlısıde o cucuklar ıcın. benmde annem babam ayrıldı ve babanelerde buyuduk kardesmle... kmolrsa olsn bı anne babann sevgısını aıl sıcaklıgını yasatamaz ve o cockta her trlumaddı manevı hasarlar kalır ve butun hayatını etkıler... allah hakknda en hayrlısı neyse onu gostersn yasatsın ınsaallah..en cokta cocuklarınn hatrına rabbm yardmcn olsun

Back