bi yol gosterin ne olur akil sagligimi yitirmekten korkuyorum

Çok tolerans gösterip her şeyi onun istediği şekilde yapıyorsunuz. Memnuniyetsiz mızmız bir çocuk daha da şımarmış.
Biraz daha disiplinli olmanız lazım. Uymazsa sevdiği bir şeyi yapmayın. Taviz vermeyin. Buna eşiniz de uymalı tabi..

Kuralları kızınız belirliyor.kuralları sizin koymanız lazım.
İnsanoğlunun doğası taviz verdikçe hep dahasını ister.

İsteklerini dikkate alın ama sürekli karar değiştirip sizi bu doğrultuda yönlendirmesine izin vermeyin.
Ve gerçekten siz pozitif olun ki aile ortamındaki enerji herkese bu şekilde yayılsın..

Döverim diyen üyelere şaşırdım.
Ne olursa olsun bizden zayıf varlıklar onlar , insanı çıldırtsalarda nasıl kıyılır ki ?
Bize muhtaçlar kaç yaşında olurlarsa olsunlar.
Ve şiddet gösterildiği zaman hiçbir işe yaramaz. O hareketlerini iki kat arttırmak zorunda kalır, annede şiddeti...

Ben olsam ne yapardım diye düşündüm. Karşısına geçer , " bana karşı böyle olduğun sürece seninle asla ilgilenmeyecegim ve bu konuda kararlıyım. Hatalarını düşün, gerçekten ne istediğini öğren sonra karşıma gel " der kendi halinde bırakırdım sanırım.

Bu arada çok iyi bir uzman daha bulurdum.
Ve yeteneği olan bir alanda onu yaz okuluna, okul çıkışında kurslara yollardım.
Yüzme, basket, bile , satranç v.s

Bazı arkadaşlar döv gibi cümleler sarfetmiş gerçekten yanlışmi gördüm diye birdaha okudum.
Sakın böyle birşey yapma sonrasında vicdan azabı duyar iyice psikolojin bozulur . Her ne olursa olsun çocuklarà asla vurulmamali kimsenin öyle bi hakkı yok. Onlar bize Allahin emaneti.
Herşeyi denediniz ve olmadıysa devletin mutsuz ve ders çalışmayan çocukları aldıklarında yatıli okulda kaldıklarını ve anneye çok kızıp birdaha çocukları gostermediklerini ve bunun sizi cok uzdugunu soyleyin . Eşinizle laf arasında ara ara sunun çocuğunu devlet almış deyip üzülün. Gözü iyice korkucaktir. Esasında evladınız sizé çok düşkün çok seviyo o yüzden kıskançliktan yapıyor. Her kizdiğinizda bunu hatırlayın sakinleşin .
Abla kardes faliyetler yaptırın. Birsürü böyle turetebilirsiniz. Anlıyorum çok daralmissiniz. .ama bi yorumda demissinizki algısı belli çok bi beklentim yok ders konusunda gibi cümle yazmissiniz. Tam cümle bu değil ama bu tarz birseydi. Ben bu düşüncenizi yanlış buldum. Henüz küçük ve algısı da sizin elinizde ona güvenin diğerleri gibi herseyi yapabilir diye düşünün güvenin bunlari bile hissedebilir.
Herşey geçicek sakin olun ve sakin kafayla duşunün.

okul rehber ögretmenine danisın..eger gerekli görürse RAM e yönlendirecektir.Ayrica duzenli olarak cocuk psikiyatristine de göturmelisiniz. Öyle 1-2 kere gitmeyle olmaz. Sinirsel bir problemi de olabilir istem dısı böyle davraniyordur..Onun dısında elbette siddet cözüm degil ama annelerimiz bize 2 terlik fırlatırdi ne depresyon kalirdi ne sinir simdikilere aman psikolojisi bozulmasin vs deniyor..pekala da iyi yetistik...biraz da cekinmeli yani cocuk her dedigi yapılmamali. Yatılı okulla korkutun gerekirse

Durumunuza ve yaşadıklarınıza gerçekten çok üzüldüm.

Zor çocuk evet anlattıklarınızdan çok net anlaşılıyor.

Fakat ben naçizane, umursamamak görmezden gelmek yada sert davranmaktan yana değilim. Yani böyle iyiye gideceğini düşünmüyorum.

Sevginin aşamayacağı engel yoktur. Daha çok sevin. Bunu lütufmuş gibi yapmayın. Muevete nin de söylediği gibi birlikte uyuyun bol bol sarılın. Değerli ve önemli olduğunu anlatın, hissettirin. Baba, anneanne ve bir kaç yakın arkadaş ya da aile dostu da bu şekilde davransa hatta. Kardeşi kadar sevildiğini hissetse işler daha iyiye gider sanki. Özgüveni yükselir.

Allah yardımcınız olsun. Kısa sürede olumlu sonuçlar alırsınız inşallah. Ben düzeleceğine inanıyorum.

Kızınız bir depresyonda ve acil tedavi olması gerekiyor.
Öncelikle sakin olun derin nefes alın ve bunların sizin suçunuz olmadığını anlayın.
Bıkmadan, usanmadan çok iyi araştırarak bir psikologla görüşmelisiniz.
Önceleri gitmek istemez, uzmanla konuşmaz, arıza çıkartır vs. vs. ama daha sonra çözülür.
Bunları yapamıyor musunuz. O zaman ona tepki vermeyeceksiniz.
Yemek yemiyor mu. Yemesin. Bayılmasına izin verin. Açlıkla yüzleşsin
Çorap giymek istemiyor mu. Giymesin. Sonuçlarına katlanmayı öğrensin.
Yüzünü yıkamak, banyo yapmak istemiyor mu. Yapmasın.
Tepki vermeyin. Sen bilirsin kızım, diyip sıyrılın. Asla tartışmaya girmeyin sizin modunuzun düştüğünü belli etmeyin.

Temel yapacağınız şey YÜZLEŞTİRMEK!
Kendi ile yüzleştiğinde daha sakin olacaktır.

Kızınız sıkıntılı

Ama biraz da ilgi çekmek için yapıyorsa biraz da takıntılı

Bizim komşunun oğlu var her şeyin dikişinden şikayetçi bir başkasınınki de tek damla ıslaklıktan

Annesi her an tetikte olup ona alternatif yarattı vs vs

Annesi yokken birşey olmaz kurur diyebiliyor ama varken evi köyü yıkar

Lakin kızınız da bazı hususlarda haklı

Herkesi annesi okula götürürken annemin babaannesi ile okula gitmek istemem

Çocuklar ailelerini de arkadaşlarına göstermek onlarla gurur duymak ister vs vs

Babaanne insin sizin evde bebeğin yanında otursun siz kızı götürün okula hem diğer anneleri vs de görür açılırsınız

Bence hayatınızı biraz kolaylaştırın biraz da kızınız ile başbaşa Zaman yaratın

Okula gidiş geliş süresi bile önemli bir Zaman dilimi

Beslenmesine de arkadaşlarına dağıtılacak şeyler koyun öğretmen ile konuşup belki öyle alışır yemeye

Bir dönem babam işten bana tost alır beslenmeme onu koyardı arkadaşlarımın canı çeker bazıları bize de ver vs derdi

İşte o günlerde beslenmemi yemezdim ama neden yemediğimi de söyleyemezdim

Yemek listesi vs var mı yoksa böyle bir durum mu var ya da arkadaşından yiyorsa bir gün biri bir gün biri götürsün birlikte yesinler

Dediklerinizi dikkate alacagim bir cogunu dememiz olmama ragmen
Yalniz sunu belirtiyim cocugu cok simarttigim yok evet kaprisli ama pedagog da ayni soyledi simariklik degil karakteristik davranislari dedi. Okulu sevmiyo oturdugumuz yeri sevmiyo tek sevdigi kardesi ve benmisim guya ama deli ediyo
Bu arada kardesine karsi cok anac ve anlayisli uyumlari iyi ama kucuk kizim cok baskin karakter buyuk silik kaliyo yaninda ve iyice kendine guveni kayboluyor mesela kucuk kizim 3 yasinda ve ustunu ayakkabisini kendi giyer sofrayi kaldirmama yardim eder kasigi catsli iyi kullanir disini fircalar ve her isini kendi yapmaya calisir buyuk ise cok zorlanir isini kendi yapmak ina zilum.gibi gelir sorumluluk.verir yaptiriim ama zorla hersey zor onun icin

pedagog ne dedi kızınız için gerçekten çekilir gibi değil ya

Çocuklarınızın arasındaki uçurum çok yaralayıcı...
Tercih edilmemek çok zor,
Acaba üzerinde dursaniz mi...
Mesela büyük kızımın gözleri koyu kahverengi,
Küçük kızımın mavi,
Her gören küçük kızıma yapışıyor ve çok sinir bozucu...
Bende çekiyorum kuzumu yanıma
İkiside ayrı güzel diyorum
Biraz olsun rahaliyor...
Sizin için zor olsa da,
Kiziniz için daha zor

çok zor. sizi çok iyi anladığımı, sıkıntınızı yürekten hissettiğimi belirtmek isterim öncelikle.
sizin iletişiminiz sekteye uğramış bir kere.
bunu düzeltmek için sadece çocuğunuzun değil sizin de psikologa gitmeniz gerekebilir.
birlikte terapi olabilir. bilmiyorum tabi uzmanı değilim.
kızınız bir kabuk oluşturmuş, bir duvar örmüş.
şu an onun kalbine ruhuna ulaşamıyorsunuz. işte bunu yapabilmeniz için uzman desteği lazım.

Bence her istediği olduğu için doyumsuz..sıkı kısıtlama yapın..yemek istemiyor mu aç kalsın gitmek istemiyor mu gitmesin okulda gerekirse bir yıl gitmesin sakın yumuşamayın ..zamanla anlayacaktır mecbur hissedecektir. Biz çocukken alınsında nasıl olursa olsun gık çıkarmazdık

Aşırı tepkili, hırçın olan çocuklar genelde, ikinci çocuk geldikten sonra anne babanın birden anormal şekilde ilgiyi ilk çocuğa yonlendirmelerinden kaynaklanıyor.

Kucakta ikinci çocuk ama ilgi ve telkinler; kardeş , abla abi telkinleri arttıkça artıyor.

Ayarı bu kadar kaçırmış çocuk için bu dediğiniz şuan için işe yarar mi bilemedim.

Sensory processing disorder
Bunu bi arastirin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…