bi yol gosterin ne olur akil sagligimi yitirmekten korkuyorum

yok ben anladım sizi ve cok üzüldüm
ben diğer arkadasa demek istedim niye böle diyorsunuz diye
size ayrıca özelden yazmak istedim ama mesaj almıyorsunuz galiba
belki tepki çekerim ama şöyle bir şey diyeceğim ;
yani inancınız var mı bilmem ama zarar gelmez sonuçta , bir de okutmayı deneseniz? ve kendiniz de okusanız sürekli ona farkettirmeden okuyup üfleseniz ? belki nazar vardır çocukta ?
içinizden la havle okuyun , kızınıza okuyun üfleyin, ya da araştırın herkesin ağzı bir değil çevrenizde okuyan birisi varsa alın götürün bi okusun belki ferahlar faydası olur, olmasa da zarar değil okunmuş olur

Dayak cennetten çıkmadır derler...
Bu gibi durumlar için söylenmiş kesinlikle...

Dayak cennetten çıkmadır derler...
Bu gibi durumlar için söylenmiş kesinlikle...

Canim bunu yazin denedim benim annemde emekli egitimci ve cok sabirli cocuk psikolojisi uzerine calismis bi kadin ama onlarida delirtmis bezdirmis annemde kizmis oda sabaha kadar aglamis ve kendini eve birsktirmis
Himm oylemi demekki kisinin durum baya ciddi allah yardimcin olsun ins duzelir cok zor durum

Ayy gercekten cok gicik bi durum bizde cocugun her istedigi yapilmiyo zorunlu ihtiuaclari disinda ozel bi gun degilse(bayram filan) bisey almiyorum oyle cok nazina oynamiyorum okulda hic bi koydugumu yemiyo diye dun koymadim parada vermedim ogretmenide aradim boyleyken boyle cezali akillansin dedim arkadasindan istemis birlikte yemisler yani ben zaten beni surekli uzdugu icin nazina oynayip simartan bi anne degilim ama bagirmam kizmam cezalandirmamda etkileniyo hic tinlamiyo

rahatsız olmamın sebebi kadın çok zor durumda yazmış ve çok üzgün
böyle konularda konu sahibinin üstüne gidip üzücü seyler yazılmasına karşıyım acıkcası
eski konularını cok bilmiyorum ama galiba uzun süredir bu kızından şikayeti var
ve evet yazmış kendi piskolojisinde de sorunlar var
ama bunun için terapiste falan gitmiş çaresizliğe düşmüş ne yapacagını bilemiyor
belki burda birinin '' benim de başıma geldi şu şu yöntemleri denedik ve çözdük'' demesini bekliyor
yani belirtmesine ragmen yıne de kırıcı yorum yapılmasına karşıyım
o şekilde yani
size de saygı duyarım

Tabiki inancliyim.bol bol okuyorum binadan bi komsuya dansitim kendisi hoca ve felak nas nazarduasi ve bi kac dua verdi gunluk okumami soyledi okuyorum genelde

Canım Allah kolaylık ve bolll sabır versin. Benim gorumcemin oğlumda ayni. Ve bı tanidigimizin kızı da. Sürekli ağlarlar emir verirler evi başlarına yıkarlar. Kolaysa yapma dediklerini resmen sabır sınırlarını zorlarlar... Ama arabamızın kızı büyüdükçe biraz aklını başına almış ama baya zmn aldı. Bildiğim kadarıyla kendi haline bıraktı. Dovdum olmadı sevdim olmadı napcami bilmiyorum derdi.gecen gün karsilastik maşallah genç kız gibi olmuş. Biliyorum zor ama sabır yapacak birseyin yok gibi. Zamanla düzelir inan senden benden aklı başında olurlar :)) bırak kendi haline istediğini yapsın istemediğini yapmasın. Sende çok yipranmissin düşünme başka aktiviteler bul kendine. Evde farklı şeyler yap el işi boyama dikiş vb. Gibi kız çocuğu belki dikkatini çeker oda yönelir ve sakinleşir. Allah kolaylık versin...

kardeşini kıskanıyore olabilir mi ? kardeşinden sonra mı böyle oldu siz daha iyi bilirsiniz psikolog bu durum için ne dedi ... belki bu kadar ilgi şımarttı kızınızı hiçbirşey yapmazsanız tavrı yine mi aynı oluyor allah yardımcınız olsun

Anladım peki küçükkende mi böyleydiniz çünki genelde bebeklikten çocukluğa geçerken çocukların her istediği yapılıyor büyüyünce bu tür sorunlar patlak verince kısıtlamaya gidiliyor buda tamamen ters etki yaratıyor

Öncelikle Allah sabır versin. Gerçekten zor bir çocukmuş. Böyle bir çocuklada uğraşmak çok daha zor. Çünkü benimde şuan 12 yaşında olan bir yeğenim var. Aynen böyle mutsuz, memnuniyetsiz, tedavi şekillerine cevap vermeyen bir çocuk. Sanıyorum siz bu sorunları kardeşinin doğumundan sonra yaşadınız. 3 senedir demişsiniz. Bizde de sorunun başlangıcı bir kardeşinin olmasıydı. Bir uzmana daha götürebilirsiniz ama ona bir şekilde kardeşinin varlığını kabullendirmeniz şart.

Öncelikle allah kolaylık versin arkadaşım.benim kızımda küçükken çok yaramaz bi çocuktu ama büyüdükçe çok şükür düzeldi.bu sene ilk okula başladı.ama ben biraz kuralcı bi anneyimdir.mesela 3-4 yaşlarındayken bile bana ağlayarak hiç birşey yaptıramazdı.abartmıyorum 1 saat ağladığını bilirim.sonra gelir özür dilerdi sarılırdım birdaha yapmaması gerektiğini anlatırdım.çok severim her anne gibi sevdiğimi de çok belli ederim sarılırım öperim ama kurallar konusunda tölerans göstermem.neyi nasıl yapması gerekiyorsa o şekilde yapmak zorunda.ben nasılki onlar için herşeyimden fedakarlık yapıyorsam onlarda evin kurallarına uymak zorundalar.benim görevim onları topluma iyi bir birey olarak kendi ayakları üzerinde durabilecek şekilde yetiştirmek.senin kız biraz pamuklara sarılarak büyütülmüş sanırım.örnek veriyim mesela kızım yemek yemiyo mu.ona yemeği olamayan çocukları anlatıyorum internetten fotoğraflarını gösteriyorum ondan sonra diyorum ki şimdi ister ye ister yeme sen bilirsin.çok güzel yiyo ondan sonra.yada bi kıyafetini beğenmedi mi.ona kıyafeti olmayan çocukları anlatıyorum yine internetten gösteriyorum.hemen giyiyo o kıyafeti.şimdiki birçok çocukta bu var maalesef herşeyleri var.çok ihtiyacı olan birşeyin olmaması ne bilmiyorlar.ben bunu öğretmeye çalışıyorum kızıma.bizde işe yaradı çok şükür ufak tefek şeyler dışında hiç bi konuda sorun yaşamıyoruz.allah yardımcın olsun canım.

Yeniyorsa ac kalsin. Sulugu begenmiyorsa su vermeyin. Corap giymesin. Siz fazla.ödun vermissiniz. Anneler yumusak davrandikca cocuklar azıyor resmen. Benim yeğenimde 10 yasinda. Onda da bukadar abartili olmasada boyle tavırlar var. Ablam dayanamayıp yapistiriyor arada iki tane.

Herkesin aile yapısı ve yaşamı farklıdır, herkesin çocuğunun yaşadığı sorunun temel sorunu da farklılaşıyor ve haliyle çözüm yöntemi de farklılaşıyor. Başkasında işe yarayan yöntem bu üyenin çocuğunda işe yaramayabilir. Önce temele odaklanmalı, kaçmamalı. Önceki konular dediğim çocukla ilgili değildi bu arada, genel hayatıyla ilgili pek çok konusu var.

Ergenliğe girmeden bu sıkıntıyı törpülemeniz lazım
Muhakeme yeteneği gelişmemiş olabilir mi?
Mesela çorap giymiyor ya bırakın giymesin bir kaç gün öyle gitsin okula ne yapacak
Acaba deneyip anlaması daha mı iyi olur
Bir psikoloktan randıman alamadıysanız diğerini deneyin beğenmezseniz başkasını bulun ama iyi bir psikolok bulana kadar vazgeçmeyin
Ergenlik döneminde hiç başa çıkamazsınız birde küçük çocuğunuz büyüdüğünde onu sert cümlelerle tavırlarla baskı altına alır veya bebeğinizin kendine olan güvenini kırar. Diğer çocuk küçükken kızınız ergenliğe girmeden tedavi yöntemlerini bırakmadan kararlı şekilde devam edin tedaviye

Kiziniz benim kucuk oglumun aynisi hi unutmam ana okulundaki ogretmeni cocuk gibi degil buyuk adam gibi demisti.Ilk okul ogretmeni sen bilmiyorsun benim dedigim dogru diyecek kadar inatci demisti.Yasitlarina gore cok zeki bir cocuktu fakat hayati bana cekilmez yapmisti.Hic bir seyden memnun kalmaz her seye mantikli bir sebep arar istedigi olmadan bir sure sonra isteyecegi seyin hesabini yapardi.Asla simartmadim ,simartacak durumda degildim rahatsiz oldugum bir zamanda buyudu.Simariklikla alakasi pek yok bence yapiyla, alakali su an 16 yasinda biraz huylari degisti ergenlik zamani oldugu icin biraz daha zor .Ama ben sakin kalarak ve konusarak bu durumu hafifletiyorum ama yine hic bir seyden memnun degil ,sanki karsimda dunyanin butun yuku omuzlarinda bir adam var gibi konusuyor.Dedigim gibi surekli konusarak onu dinledigimi, dediklerine onem verdigimi hissettiriyorum .Boyle idare ediyoruz.

Çocuğa otoriter bi ses tonuyla hayır deyin ve hayır dediğinz şeyi yapmasına izin vermeyin asla ses yükseltmeyin. İstemediği şeyler hakkında onla konuşmayı deneyin tartışmadan. O artk bebek değil yapmak istemedği şeylerde zorlamayın . Çocuklar en büyük imtihanımız ve Allah un bize emanetleri. Ne olursa olsn onun daha bi çocuk olduğunu unutmayın lütfn.
Kardeşini yanında abartılı sevmeyin.

Bence biraz çocuğu kendi haline bırakın. Yani istediklerini yapıcam diye uğraşmayın. yemek yesin diye, yüzünü yıkasın diye.. Çaktırmadan gözetleyin tabi sonuçta kaç yaşında çocuk, ama üzerine gitmeyin. iyi ya da kötü anlamda ilgilenmeyin.
Bir arkadaşımın çocuğunda okula başladığında tikler başlamıştı. Anlamsız değişik hareketler yapıyordu. İlk başta napıyosun yapma falan dediler olmadı. Gittikçe arttı, çünkü bu sayede herkes onla ilgileniyordu. Doktora götürdüler, tek cevap ilgilenmeyin oldu.
O ne hareketi yaparsa yapsın bakmamaya, sanki herşey normalmiş gibi davranmaya başladılar. O da artık o hareketi yapmaz oldu. Tamamen unuttu gitti.
Bence sizde ilgilenmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…