- Konu Sahibi bigunmutlaka
-
yok ben anladım sizi ve cok üzüldümGirmeyin allah askina konuyu bana bi kere baglamayon bi kere suclamayin bende sorunluyum diyorumya tibben tehsis konulmus 3 psikolojik hastaligim vsr evet hastayim evet bende sorunluyum ama kizim icin her seyi denedim birlikte esimde dahil aile terapisine gittik birlikte kaliteli valit gecirin dediler yuzmeye yazildik birlikte youtube kanali acalim istedi onu denedik ya herseyi yaptim arti bende buyuk olcude iyilestim suan vucudumdski kocmaan yaralar disinda tek derdim kizim doktor zona olmussun cokmu stres yasadim uzuldun doye hersn uzuluyorum
Himm oylemi demekki kisinin durum baya ciddi allah yardimcin olsun ins duzelir cok zor durumCanim bunu yazin denedim benim annemde emekli egitimci ve cok sabirli cocuk psikolojisi uzerine calismis bi kadin ama onlarida delirtmis bezdirmis annemde kizmis oda sabaha kadar aglamis ve kendini eve birsktirmis
Ayy gercekten cok gicik bi durum bizde cocugun her istedigi yapilmiyo zorunlu ihtiuaclari disinda ozel bi gun degilse(bayram filan) bisey almiyorum oyle cok nazina oynamiyorum okulda hic bi koydugumu yemiyo diye dun koymadim parada vermedim ogretmenide aradim boyleyken boyle cezali akillansin dedim arkadasindan istemis birlikte yemisler yani ben zaten beni surekli uzdugu icin nazina oynayip simartan bi anne degilim ama bagirmam kizmam cezalandirmamda etkileniyo hic tinlamiyoBen bu hal ve hareketlerin tamamen anneden kaynaklı olduğunu düşünmekteyim,
Bir arkadaşım geldi geçenlerde misafirliğe 4 yaşında kızı i pad var evde verdim annesinin teli önünde eşimin bilgisayarını istedi ve arkadaşım izinsiz verdi eline markasını yazmıycam amaçok pahalı bir bilgisayar bişey demedim baktım çocuk düşürdü düşürecek bunu kaldıralım i pad le oynasın dedim istemiyor i padi diyo istemiyosa oynamasın ozaman dedim sinirlendim...
Sonra ruj istedi ruj ver ablası eline dedi çocuk aldı ruju gitti aldım elinden tamam yeter dedim!
Kek yapmaya kalktık mikseri eline verdi
Bu çocuk büyüyünce nasıl olacak sizce?
Kendi evinde bile çocuğun belli kısıtlamaları olması gerektiğine inanıyorum kaldı ki başkasının evinde böyle yaparsanız o çocuğun önüne geçemezsiniz!!
rahatsız olmamın sebebi kadın çok zor durumda yazmış ve çok üzgünEski konularını okuyun. Bu üye de hiçbir şeyden mutlu, memnun olamayan birisi. Çocuğun huyu annesine de çeker babasına da gayet doğal bir şey. Neyden rahatsız oldunuz bu kadar? Temel sebep bulunmazsa çözüm de bulunmaz bana göre. Konu sahibi başka birine ben de biliyorum; ama duymak istemiyorum demiş mesela, yanlış yolda doğru çözüm bulunmaz. Göz ardı etmemeli bence hiçbir şeyi.
Tabiki inancliyim.bol bol okuyorum binadan bi komsuya dansitim kendisi hoca ve felak nas nazarduasi ve bi kac dua verdi gunluk okumami soyledi okuyorum geneldeyok ben anladım sizi ve cok üzüldüm
ben diğer arkadasa demek istedim niye böle diyorsunuz diye
size ayrıca özelden yazmak istedim ama mesaj almıyorsunuz galiba
belki tepki çekerim ama şöyle bir şey diyeceğim ;
yani inancınız var mı bilmem ama zarar gelmez sonuçta , bir de okutmayı deneseniz? ve kendiniz de okusanız sürekli ona farkettirmeden okuyup üfleseniz ? belki nazar vardır çocukta ?
içinizden la havle okuyun , kızınıza okuyun üfleyin, ya da araştırın herkesin ağzı bir değil çevrenizde okuyan birisi varsa alın götürün bi okusun belki ferahlar faydası olur, olmasa da zarar değil okunmuş olur
kardeşini kıskanıyore olabilir mi ? kardeşinden sonra mı böyle oldu siz daha iyi bilirsiniz psikolog bu durum için ne dedi ... belki bu kadar ilgi şımarttı kızınızı hiçbirşey yapmazsanız tavrı yine mi aynı oluyor allah yardımcınız olsunOncelikle sunu belirteyim
Buraya ne zaman konu acsam sonra pisman oldum acimasiz elestiriler ahkam kesmeler suclamalar derken bi daha tovbe dedim ama suan oyle zorda oyle darda hissediyorumki hani tekbi kelimeyle kendimi balkondan bosluga salmaya niyetliyim bu allah rizasi icin yapici yorum yapmayacaklar yazmayiversin baktin okuyunca kiziyosun gicik oluyosun bas hemen geri putonuna kurban oluyum deme bisey ben cok kotuyum cunku..
Sorun buyuk kizim yasi 8
Daha oncede cok dert yandim sikayet ettim sizin deyiminizle ama sorunlar oyle buyuduki hayat bana cekilmez oldu artik kizim benim imtihanim diyorum insan olmek istermi olup kurtuluyum oda rahatlasin bende diyorum simdi gunluk rutinimizi anlatayim
Sabah operek uyandirir hergun kendime sozler veririm sabirli olucam diye uyandirdigimda tersler ne var yaa kalkmicam filan diye 3 senedir sabahciyiz ve kizim zaten 7 de kendi uyaniyo yani uykusuzluktan degil sonra soylenerek yuzunu yikar her sabah evet tam 3 yildir her sabah aglayarak bagris cagris corap giyer neymis corap giyince parmaklari aciyomus nefret ediyomus 20 cesit her turlu corap aldim yok arkadas ne hikmetse her corap acitiyo bunun ayagini sonra beslenmesine ne istiyosa onu yapar koyarim ugrasirim ama yok hic yemez koymayip cezalandirirncada baskasindan ister
Surekli beni tersleyerek tartisma icinde hazirlaniriz okula
3 yasinda bi kizim daha var
Babannemle ayni binadayiz buyugu okula o goturuyodu cunku kucuk o saate yatiyo diye ama bize cok rahat oluyodu ama buyuk kizim onuda sorun etti kadini tersliyo elinden firtip kendi basina gidiyo arti hep mizliyo soyleniyo diye her sabah kucuk kizimi uyandirip saat 7 de hep birlikte okula gidiyoruz sirf azcik yuzu guler belki biseyle mutlu olur diye ama yok
Okulda arkadasi yok
Herkesle hemen tartisir
Acayip laf sokak
Okulu sevmez
Ders sevmez
Spor veya faliyete yonlendirdim sevmez istemez
Evde iletisimimiz kotu diye dersleri de berbat diye hoca tuttuk istemedi sorun cikardi etud denedik gitmedi hergun agladi sorun cikardi annem cocuk psikolojisinden iyi anlayan bi egitimci ve emekli oldu ben calistiriyim dedi ve cok sabirlidir onu bile delirtti biktirdi esim deseniz sinirleri alinmis bi adamdir hayatta sesini bile yukseltmez onu bile cileden cikariyo
Sorun sadece ders degil mesela oyun parkina gotur mutsuz sinemaya gotur kisur bulur evi ister piknege gotur yoruldum diye aglar ve insanlari tahrik edip cildirmak icin proglanmis olsa yemin ederim bu kadar olur yasam enerjim tukendi yaa gun icinde hersey her animiz ayri problem
Okul alisverisi yaptik gitti suluk begendi aldik kaliteli guzel normal suluk bundan rahat icemiyorum petsise koy diyo kullanmiyo ayakkabi aldim deneyrek bu rahat degil diyo yani kasitli yapiyo
Okula baslayali 3 sene oldu ve pedagog psikolog aile terapisi neler denedim ama bende sorunlu bi kadinim okey ama farkli yollar denedim elimden gelenin en iyisini yapmaya calistim ilaclsr kullandik onerileri dikkat aldik ama yok caresizim artik bi yol gosterin ama lutfen anneligimden benim sorunlu olusjmdan vurmayin valla canim burnumda allah askina yapici yorum yapin yol gosteren oneri veren yorumlar yapin
Iyi degilim zaten lutfen...
Anladım peki küçükkende mi böyleydiniz çünki genelde bebeklikten çocukluğa geçerken çocukların her istediği yapılıyor büyüyünce bu tür sorunlar patlak verince kısıtlamaya gidiliyor buda tamamen ters etki yaratıyorAyy gercekten cok gicik bi durum bizde cocugun her istedigi yapilmiyo zorunlu ihtiuaclari disinda ozel bi gun degilse(bayram filan) bisey almiyorum oyle cok nazina oynamiyorum okulda hic bi koydugumu yemiyo diye dun koymadim parada vermedim ogretmenide aradim boyleyken boyle cezali akillansin dedim arkadasindan istemis birlikte yemisler yani ben zaten beni surekli uzdugu icin nazina oynayip simartan bi anne degilim ama bagirmam kizmam cezalandirmamda etkileniyo hic tinlamiyo
Iste bu denemeye degerBi süre birlikte uyuyun sarılıp uyuyun sabah birlikte uyanin bugun hava cok guzel diyin uyaninca sizden mutlu olmayi öğrensin
Herkesin aile yapısı ve yaşamı farklıdır, herkesin çocuğunun yaşadığı sorunun temel sorunu da farklılaşıyor ve haliyle çözüm yöntemi de farklılaşıyor. Başkasında işe yarayan yöntem bu üyenin çocuğunda işe yaramayabilir. Önce temele odaklanmalı, kaçmamalı. Önceki konular dediğim çocukla ilgili değildi bu arada, genel hayatıyla ilgili pek çok konusu var.rahatsız olmamın sebebi kadın çok zor durumda yazmış ve çok üzgün
böyle konularda konu sahibinin üstüne gidip üzücü seyler yazılmasına karşıyım acıkcası
eski konularını cok bilmiyorum ama galiba uzun süredir bu kızından şikayeti var
ve evet yazmış kendi piskolojisinde de sorunlar var
ama bunun için terapiste falan gitmiş çaresizliğe düşmüş ne yapacagını bilemiyor
belki burda birinin '' benim de başıma geldi şu şu yöntemleri denedik ve çözdük'' demesini bekliyor
yani belirtmesine ragmen yıne de kırıcı yorum yapılmasına karşıyım
o şekilde yani
size de saygı duyarım
Kiziniz benim kucuk oglumun aynisi hi unutmam ana okulundaki ogretmeni cocuk gibi degil buyuk adam gibi demisti.Ilk okul ogretmeni sen bilmiyorsun benim dedigim dogru diyecek kadar inatci demisti.Yasitlarina gore cok zeki bir cocuktu fakat hayati bana cekilmez yapmisti.Hic bir seyden memnun kalmaz her seye mantikli bir sebep arar istedigi olmadan bir sure sonra isteyecegi seyin hesabini yapardi.Asla simartmadim ,simartacak durumda degildim rahatsiz oldugum bir zamanda buyudu.Simariklikla alakasi pek yok bence yapiyla, alakali su an 16 yasinda biraz huylari degisti ergenlik zamani oldugu icin biraz daha zor .Ama ben sakin kalarak ve konusarak bu durumu hafifletiyorum ama yine hic bir seyden memnun degil ,sanki karsimda dunyanin butun yuku omuzlarinda bir adam var gibi konusuyor.Dedigim gibi surekli konusarak onu dinledigimi, dediklerine onem verdigimi hissettiriyorum .Boyle idare ediyoruz.Oncelikle sunu belirteyim
Buraya ne zaman konu acsam sonra pisman oldum acimasiz elestiriler ahkam kesmeler suclamalar derken bi daha tovbe dedim ama suan oyle zorda oyle darda hissediyorumki hani tekbi kelimeyle kendimi balkondan bosluga salmaya niyetliyim bu allah rizasi icin yapici yorum yapmayacaklar yazmayiversin baktin okuyunca kiziyosun gicik oluyosun bas hemen geri putonuna kurban oluyum deme bisey ben cok kotuyum cunku..
Sorun buyuk kizim yasi 8
Daha oncede cok dert yandim sikayet ettim sizin deyiminizle ama sorunlar oyle buyuduki hayat bana cekilmez oldu artik kizim benim imtihanim diyorum insan olmek istermi olup kurtuluyum oda rahatlasin bende diyorum simdi gunluk rutinimizi anlatayim
Sabah operek uyandirir hergun kendime sozler veririm sabirli olucam diye uyandirdigimda tersler ne var yaa kalkmicam filan diye 3 senedir sabahciyiz ve kizim zaten 7 de kendi uyaniyo yani uykusuzluktan degil sonra soylenerek yuzunu yikar her sabah evet tam 3 yildir her sabah aglayarak bagris cagris corap giyer neymis corap giyince parmaklari aciyomus nefret ediyomus 20 cesit her turlu corap aldim yok arkadas ne hikmetse her corap acitiyo bunun ayagini sonra beslenmesine ne istiyosa onu yapar koyarim ugrasirim ama yok hic yemez koymayip cezalandirirncada baskasindan ister
Surekli beni tersleyerek tartisma icinde hazirlaniriz okula
3 yasinda bi kizim daha var
Babannemle ayni binadayiz buyugu okula o goturuyodu cunku kucuk o saate yatiyo diye ama bize cok rahat oluyodu ama buyuk kizim onuda sorun etti kadini tersliyo elinden firtip kendi basina gidiyo arti hep mizliyo soyleniyo diye her sabah kucuk kizimi uyandirip saat 7 de hep birlikte okula gidiyoruz sirf azcik yuzu guler belki biseyle mutlu olur diye ama yok
Okulda arkadasi yok
Herkesle hemen tartisir
Acayip laf sokak
Okulu sevmez
Ders sevmez
Spor veya faliyete yonlendirdim sevmez istemez
Evde iletisimimiz kotu diye dersleri de berbat diye hoca tuttuk istemedi sorun cikardi etud denedik gitmedi hergun agladi sorun cikardi annem cocuk psikolojisinden iyi anlayan bi egitimci ve emekli oldu ben calistiriyim dedi ve cok sabirlidir onu bile delirtti biktirdi esim deseniz sinirleri alinmis bi adamdir hayatta sesini bile yukseltmez onu bile cileden cikariyo
Sorun sadece ders degil mesela oyun parkina gotur mutsuz sinemaya gotur kisur bulur evi ister piknege gotur yoruldum diye aglar ve insanlari tahrik edip cildirmak icin proglanmis olsa yemin ederim bu kadar olur yasam enerjim tukendi yaa gun icinde hersey her animiz ayri problem
Okul alisverisi yaptik gitti suluk begendi aldik kaliteli guzel normal suluk bundan rahat icemiyorum petsise koy diyo kullanmiyo ayakkabi aldim deneyrek bu rahat degil diyo yani kasitli yapiyo
Okula baslayali 3 sene oldu ve pedagog psikolog aile terapisi neler denedim ama bende sorunlu bi kadinim okey ama farkli yollar denedim elimden gelenin en iyisini yapmaya calistim ilaclsr kullandik onerileri dikkat aldik ama yok caresizim artik bi yol gosterin ama lutfen anneligimden benim sorunlu olusjmdan vurmayin valla canim burnumda allah askina yapici yorum yapin yol gosteren oneri veren yorumlar yapin
Iyi degilim zaten lutfen...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?