• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bi yol gosterin ne olur akil sagligimi yitirmekten korkuyorum

Yok ona baktirmadim denerim ama haklisin olabilir belki
kardeşler arası kıskançlığı da sabiha paktuna keskin'in ayna metoduyla aşmaya çalışın.
kısaca, iki çocukla aynı anda ilgilenme metodu.
mesela küçükle konuşurken, büyüğe sarılmak.
büyüğü okula hazırlarken sevgi sözcükleri söylemek, o anda küçüğü de yanına alıp ikisini de öpmek gibi.

belki böyle böyle zamanla ikna olur.

Aslinda akliniza kotuyu getirmek istemem ama sahit oldugum icin ister istemez oylemi dedim: acaba birileri tarafindan rahatsiz edilmis olabilirmi? Surekli sevginizi sorgulamasi ve yalnizca sizi ve kardesini sevdigini soylemesi biraz rahatsiz etti beni. Kardesi ilgi ceken bi cocuk boyle canavarlar icin ulasmasi daha kolay oluyor. Isi uzmani konusurken bu konulara dokundurabilirmi acaba.. cunku kiskanclik simariklik die dusinerek verebileceginiz tepkiler geri tepebilir. Yakin zamanda cok yakin arkadasim yasadi bu olanlari hakketen diken ustundeyiz artik.. sadece daha derin bir sey olmadigini kontrol edebilirsinz. Ins yoktur.

mutlaka baktır.
çocukların gelişiminde b12 ve d vitamini çok önemli.

bir de çocuklar genelde aileye çeker ya.
ailenizde çocukluğu böyle aksi geçen biri varsa, ona yapılan yanlışları doğruları öğrenin ve kızınıza uygulayın.
E ben iste her hareketi her davranisi hatta bos bos bakislari bile benim cocuklugumun taklidi gibi aslinda sorun makinasi ve ruh hastasi bi annenin ona benzeyen kizi isin ozu buda neyse...

Ben olsam bı güzel doverdim heralde poposuna poposuna bu ne ya yazık ay için şişti kızınız gerçekten problemli ergen gibi davranıyor Dr bile çare değilse biz ne öneride bulunalım bilemedim

Ayy gercekten cok gicik bi durum bizde cocugun her istedigi yapilmiyo zorunlu ihtiuaclari disinda ozel bi gun degilse(bayram filan) bisey almiyorum oyle cok nazina oynamiyorum okulda hic bi koydugumu yemiyo diye dun koymadim parada vermedim ogretmenide aradim boyleyken boyle cezali akillansin dedim arkadasindan istemis birlikte yemisler yani ben zaten beni surekli uzdugu icin nazina oynayip simartan bi anne degilim ama bagirmam kizmam cezalandirmamda etkileniyo hic tinlamiyo
Ama bakın bu ceza ise yaramış bence.
Siz vermeyince napmis arkadaşından istemiş bi yol bulmuş kendince arkadaşıyla iletişim kurmuş öyle veya böyle karnını doyurmuş aç kalmamış yani.
Siz göremiyorsunuz ama bu çok olumlu bi gelişme aslında.
Inatlastigi zaman bu tutumunuzu koruyun mahrum bırakın sevdiği şeylerden.
Yaptıklarının sonuçlarına katlanmayi ogrensin bırakın mesela çorap olayını giymezse giymesin en kötü corapsiz gider ve ayağı yara olur su toplar ve sonucunu kendi çeker.
Tamamen mizaci böyle ve zor bi çocuk demek ki kabul edin onu yapacak bir şey yok.

Benim erkek kardeşimden bahsdiyorsunız ama kardeşim ergenlik çağında 14 yaşında.
Geçen gün küçük kızımıda aldık kardeşimle avm ye gittik sinirlerimi alt üst etti. Hangi mağazaya girsem bu ne ne gerek var suratı beş karış sürekli söyleniyor falan.

Annemler yazın tatile gitti ordada denize girmem demiş babam çok sakindir normalde çıldırmış yolluyoruz seni gideceksin demiş,kardeşim düzeltmiş kendini.Deli deliyi görünce sopasını saklar misali. Demem o ki biraz sert mi davransanız? Birde umursamamaya çalışın biliyorum çok zor ama Allah yardımcınız olsun

Şahsi fikrime göre yanlış bir öneride bulunuyorsunuz. Çocuk iyice korku ve panik yaşayacak evden uzaklaştırılacağım diye. Ceza yöntemin olarak kullanılmamalı bence. Kimbilir içinde ne fırtınalar kopuyordur çocuğun bir de evden gönderileceğim diye dert edinmesin kendine
Bir arkadas yazmis yatili okula gondereceginizi söyleyin bu davranışların devam ederse artik sizinle kalamayacagini bu sekilde devam edemeyeceginizi soyleyin.
Gercekten gondermeyin tabi belki kişiliğinde daha kötü tahribata yol acabilir ama bu taktigi bir deneyin derim[/QUOT

Çocuğunuzda zihinsel olarak bir engel yoksa ciddi psikolojik sorunları var. Eğer pedagog yeterli gelmemişse başka doktorlar bulun, gerekirse klinik tedavi görsün, yeni nesil çocuklarda kronik olarak şımarıklık var ama sizin kızınız kendini aşmış. İleride kardeşine de kötü örnek olabilir. Ben de küçükken saçlarım kesilirken acıyor diye ağlayan bir çocukmuşum, ama annem adam etmiş neticede, şimdi acı eşiğim gayet yüksek. Bir de kendinize fazla yüklenmeyin, belki de sadece geçiş dönemidir, üzerine fazla düşmeyin. Biraz boş verin, önemsemeyin, ağlaya ağlaya her istediğini yaptırmaya alışmış olabilir.

Şahsi fikrime göre yanlış bir öneride bulunuyorsunuz. Çocuk iyice korku ve panik yaşayacak evden uzaklaştırılacağım diye. Ceza yöntemin olarak kullanılmamalı bence. Kimbilir içinde ne fırtınalar kopuyordur çocuğun bir de evden gönderileceğim diye dert edinmesin kendine
Haklisiniz.. ama anne tum yöntemleri denedigini iyileri yaptigini pedegoglar tahliler vs kotuleri yaptigini yani umursamazlik daha fazla ilgi sevgi vs. Hani tavsiye verebilecegimiz her seyi denemis konu sahibi. Gondermesin tabi ama böyle uç noktalarda etki eden şey nadir bulunuyor bana da olumlu geldi acikcasi.

Saol ilgilenip yazdigin icin cok iyi geldi sibradan degistigini duymak bu ihtimal bile beni umutlandiriyo
Simdi soyle babannem en altta biz en ustte oturuyorz ayni binayiz o en uste cikamiyor buyugu indir ben goturuyum okula diyor karda kista gecen sene o goturmustu bende cikislara gidiyodum ama bu sene kizim kabul etmedi birlikte gidelim kardesimde gelsin dedi hemen itiraz etmedim cunku okuluda cok sevmiyo zaten zoraki gidiyo bende kucuk kizimi kaldirip birlikte gidiyorz zor okuyor cantaydi cocuktu ama sikayetim yok bu seferde kucuk okulda cok dikkat cekiyo cocuklar yanimiza geliyo herkes seviyo kucuk kizim merhaba ben ... Nin kardesiyim diyo millet deli oluyo ona bu sefer ablamiz yine soluyo uzuluyo
Kevin hakkinda konusmaligiz filmini ogretmeni soyledi bana izleyin diye o benzetmis dediklerini dikkate alacagim insallah iyi olur surekli hergn aglayan inleyen mizlayan bi cocuk inan cok zor

E ben iste her hareketi her davranisi hatta bos bos bakislari bile benim cocuklugumun taklidi gibi aslinda sorun makinasi ve ruh hastasi bi annenin ona benzeyen kizi isin ozu buda neyse...
tamam işte.
kendine dön ve ne ile mutlu olurdun neye sinir olurdun, çözümler ne olabilirdi, düşün taşın. inşallah bir yol bulunur.

Bu çocuğa disiplin şart.
Kendi doğurduğun başına böyle bela olur mu Allah herşeyin hayıtlısını versin.
Çekilmez bir çocukmuş gerçekten.
Fıtratı böyle sanırım her yolu denemişsiniz.
Bence tutumunuz sert olsun ve kararlı olun. Her istediğini yapmayın.

Her çocuğun doğuştan kendi sahip olduğu bi mizacı var bunu kabul ediyorum ama bu çocuğu büyüten sizsiniz sonuçta, beğenmiyosanız dönüp kendinize bakın derim...

Konu sahibi arkadaşım çocuğunun yanında davranışlarına,konuşmalarınıza dikkat ediyormusunuz merak ettim. Henüz 8 yaşındaki bir çocuğun ben esmerim o beyaz keşke bende beyaz olsaydım diyeceğine çok ihtimal vermiyorum. Muhtemelen sizin konuşmalarınızdan alıntılama yapıyor. Benzer sorunları bizde yaşadık,yaşıyoruz bulubildiğim tek çözüm sabır ve inatlaşmamak. Çocuklar ayna gibi siz sinirli olunca onlarda sinirli cevap veriyor ve sorun içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Çocuğunuzla bol bol konuşun sakince ve nelerin uygunolduğunu nelerin uygun olmadığını açıkça belirtin. Sakın evden göndermekle tehdit etmeyin. İyice çözümsüzleşir olay. Allah yardımcımız olsun.

Oglum oralarda mı bır bakar mısın?ikizi olabılır.ben konu acsam bu kadar anlatamazdım.
Bence baska cocuklardan algısı daha cok açık.gerceklık duygusu da agır oldugu ıcın duygularını sonuna kadar yasıyor.kıme nasıl davranacagını bılıyor.
Bır fiil ugrasıyorum.cok sevıyorum sevmek bakmak degıl yasamayan bılmez dogdugu gunden berı rahat bır gunum yok.5 aylık kızım dogdu 6 sene sonra dusun artık.
Çözümü yok.akıl baliğ olana kadar sabretmeye devam...ilgisini dagıttıracagız.bır de ben dılını kullanın.sakın zamanda agzından laf alın.işe yarıyor.

Ablamin oğlu da aynı anlattığınız gibi ama.bunda Ablamın da suçu çok.
Çocuğun yanında Ahmet söyle Ahmet böyle diye hep başkalarına anlatır şikayet eder.
Çocuk da o söyledikce daha abartarak devaml eder. Umarım siz aynı hatayi yapmiyorsunuzdur.

Allah sabir versin genelde bu tur cocuklar ileride de mutsuz bireyler oluyolar ve duzelmiyolar kesinlikle ilac kullanmasi lazim bende oyleydim cunku

Offf bi anne için çok zor bi durum. Benimde iki çocuğum var aklım çıkıyo böyle şeyler yaşıyacağım diye. Yazdınız mı bilmiyorum araları okumadım. Bana kızınız özgüvensiz, başarısız olacağım, yapamam diye düşünen bi çocuk gibi geldi. Bu biraz fıtrattan kaynaklanıyor biraz da çevreden. Yani bizim için önemsiz olan bi oflama puflama çocukta derin yaralar açar. Belli olmayan ya da ters yönde gösterilen (kardeşle aşırı ilgilenme çok fazla sevgi gösterisi) kardeş kıskançlığı çocukta hırçınlık ya da mızmızlığa neden olur. Bence büyük kızınızla küçük olmadan fazlaca vakit geçirin. Örneğin benim kendi aracım var ama kızımı 2 saatliğine uyurken evde kardeşime anneme kayınvalideme bırakıp oğlumla otobüsle dolmuşla yakındaki bi yere gidiyoruz parayı o ödüyor kartı basıyor gibi. Gittiğimiz yer 2 durak ötedeki market bile oluyor iki bişey alıp geliyoruz iki gün anlatıyor. Bazen kızım bebek arabasında uyurken kek falan yapıp parka gidiyoruz arkadaşlarına ikram edip yiyor sonra oyun oynuyorlar bu arada keki o çırpıyo. Tabi çırpmak istemediği zaman oluyo işte sütün üstüne kar yağıyo sonra fırtına çıktı bak nasıl dönüyo falan diyorum. Ama ona kesinlikle ayrı vakit ayırıyorum. Yemek istemiyorsa sen bilirsin diyorum. Bunu gitmek istemiyorsan çıplak gaz diyorum bazen. Sınırları ben belirliyorum. Oğlum bu çoraplar ayağımı kaşındırdı dediği gün çorabın parmak uçlarını kesip al böyle giy dedim böyle parmakları daha çok acıdığı için sorun etmedi bi daha öyle işte

Ya her çocuk biricik tek özeldir. Biraz çocuğu gözlemleyin izleyin oyun oynarken kendi kendilerini konuşuyorlar ya dinleyin bi sürü şey anlatmaya çalışıyorlar o zaman. Allah yardımcınız olsun, Allah sağlık versin çocuklarınıza

Back