- 12 Ocak 2010
- 16.670
- 1
- 25.044
- 798
- Konu Sahibi bigunmutlaka
-
Aynen bak bu bizde de var kucuk kizim cok dikkat cekici herkesin sevdigi maskot bi tip herkesle muhabbet eder cok dilli cok girisken herkesle buyuk kucuk kaynasir arti guzel baya ve dikkat cekiyo kendini kabul ettiriyo ve soyle bisey var buyuk kizimin arkadaslari bile kucukla oynamak istiyolar ta gelip evden cagriuolarÇocuklarınızın arasındaki uçurum çok yaralayıcı...
Tercih edilmemek çok zor,
Acaba üzerinde dursaniz mi...
Mesela büyük kızımın gözleri koyu kahverengi,
Küçük kızımın mavi,
Her gören küçük kızıma yapışıyor ve çok sinir bozucu...
Bende çekiyorum kuzumu yanıma
İkiside ayrı güzel diyorum
Biraz olsun rahaliyor...
Sizin için zor olsa da,
Kiziniz için daha zor
Evet onu sevsigime ikna olmiyor dogru tespitben şımartılmış, doyumsuz olduğunu düşünmüyorum. sadece sizin onu sevdiğinizden emin değil. ve ne yaparsanız yapın doğru anahtar kilit olmadıkça da açılmayacak o kapı..
Tamam bakacagimSensory processing disorder
Bunu bi arastirin..
Ankara
kardeşten sonra böyle oldu o zaman? Onunda mutlaka başaracak bir şeyi vardır yani 3 yaşında bir çocuk nasıl onu ezebilir anlamıyorum ya küçük kızınız çoook zeki yada bu kızınızda psikolojik nedenler dışında zeka sorunu var bunu dedim diye yanlış anlamayın ama olmayacak şey değilOzguveni eksik kendine inanci yok kendini degersiz ve beceriksiz goruyo dedi cesaretlendirmeye calistim tesvik ettim ama basaramadim kardesi de eziyo biraz onu
Bazen avazavaz bagrip yirtiniyorum yeterrrrr zorlama beni yeter diyekız bacım kalbım sıkıştı vallahi okurken , hiç onun yanında sınır krızi geçirdin mi
ben okurken geçiriyordum çünkü ,
O daha bir çocuk,Aynen bak bu bizde de var kucuk kizim cok dikkat cekici herkesin sevdigi maskot bi tip herkesle muhabbet eder cok dilli cok girisken herkesle buyuk kucuk kaynasir arti guzel baya ve dikkat cekiyo kendini kabul ettiriyo ve soyle bisey var buyuk kizimin arkadaslari bile kucukla oynamak istiyolar ta gelip evden cagriuolar
Buyuk ise hic arkadas edinemiyo arkadaslariyla hemen küsüp yartisip geliyo uyum saglayamiyo hemen aglar gelir disari cikinca arti esmer ve hep keske bende kardesim gibi beuaz olsam der sende cok guzelsin diyorum ama siz niye ikiniz beyazssiniz diyo bunu uzun sire dert etti kendini begenmiyir ve her konuda gerek fiziksel gerek ruhen yetersiz buluyor ben elimden geldigince konusuyorum ama ikna olmuyo fimirlerinde cok sabit ve kararli beni anlamiyo
kan tahlili yapıldı mı?Oncelikle sunu belirteyim
Buraya ne zaman konu acsam sonra pisman oldum acimasiz elestiriler ahkam kesmeler suclamalar derken bi daha tovbe dedim ama suan oyle zorda oyle darda hissediyorumki hani tekbi kelimeyle kendimi balkondan bosluga salmaya niyetliyim bu allah rizasi icin yapici yorum yapmayacaklar yazmayiversin baktin okuyunca kiziyosun gicik oluyosun bas hemen geri putonuna kurban oluyum deme bisey ben cok kotuyum cunku..
Sorun buyuk kizim yasi 8
Daha oncede cok dert yandim sikayet ettim sizin deyiminizle ama sorunlar oyle buyuduki hayat bana cekilmez oldu artik kizim benim imtihanim diyorum insan olmek istermi olup kurtuluyum oda rahatlasin bende diyorum simdi gunluk rutinimizi anlatayim
Sabah operek uyandirir hergun kendime sozler veririm sabirli olucam diye uyandirdigimda tersler ne var yaa kalkmicam filan diye 3 senedir sabahciyiz ve kizim zaten 7 de kendi uyaniyo yani uykusuzluktan degil sonra soylenerek yuzunu yikar her sabah evet tam 3 yildir her sabah aglayarak bagris cagris corap giyer neymis corap giyince parmaklari aciyomus nefret ediyomus 20 cesit her turlu corap aldim yok arkadas ne hikmetse her corap acitiyo bunun ayagini sonra beslenmesine ne istiyosa onu yapar koyarim ugrasirim ama yok hic yemez koymayip cezalandirirncada baskasindan ister
Surekli beni tersleyerek tartisma icinde hazirlaniriz okula
3 yasinda bi kizim daha var
Babannemle ayni binadayiz buyugu okula o goturuyodu cunku kucuk o saate yatiyo diye ama bize cok rahat oluyodu ama buyuk kizim onuda sorun etti kadini tersliyo elinden firtip kendi basina gidiyo arti hep mizliyo soyleniyo diye her sabah kucuk kizimi uyandirip saat 7 de hep birlikte okula gidiyoruz sirf azcik yuzu guler belki biseyle mutlu olur diye ama yok
Okulda arkadasi yok
Herkesle hemen tartisir
Acayip laf sokak
Okulu sevmez
Ders sevmez
Spor veya faliyete yonlendirdim sevmez istemez
Evde iletisimimiz kotu diye dersleri de berbat diye hoca tuttuk istemedi sorun cikardi etud denedik gitmedi hergun agladi sorun cikardi annem cocuk psikolojisinden iyi anlayan bi egitimci ve emekli oldu ben calistiriyim dedi ve cok sabirlidir onu bile delirtti biktirdi esim deseniz sinirleri alinmis bi adamdir hayatta sesini bile yukseltmez onu bile cileden cikariyo
Sorun sadece ders degil mesela oyun parkina gotur mutsuz sinemaya gotur kisur bulur evi ister piknege gotur yoruldum diye aglar ve insanlari tahrik edip cildirmak icin proglanmis olsa yemin ederim bu kadar olur yasam enerjim tukendi yaa gun icinde hersey her animiz ayri problem
Okul alisverisi yaptik gitti suluk begendi aldik kaliteli guzel normal suluk bundan rahat icemiyorum petsise koy diyo kullanmiyo ayakkabi aldim deneyrek bu rahat degil diyo yani kasitli yapiyo
Okula baslayali 3 sene oldu ve pedagog psikolog aile terapisi neler denedim ama bende sorunlu bi kadinim okey ama farkli yollar denedim elimden gelenin en iyisini yapmaya calistim ilaclsr kullandik onerileri dikkat aldik ama yok caresizim artik bi yol gosterin ama lutfen anneligimden benim sorunlu olusjmdan vurmayin valla canim burnumda allah askina yapici yorum yapin yol gosteren oneri veren yorumlar yapin
Iyi degilim zaten lutfen...
Buyuk kizimda bende suphe duyup goturdum ram merkezine gittik onun disinda disleksi varmi ona kadar arastirdik zeka sevyesine testlerle baktilar hic bi sorun uok aksine zeki bile cikti ama tutuk biraz kucuk ise 3 yasinda ama falza aktif ve yetenekli 5 yasindaki anaokukuna giden bi cocugun yaptigi herseyi yapiyor oyle soyleyimkardeşten sonra böyle oldu o zaman? Onunda mutlaka başaracak bir şeyi vardır yani 3 yaşında bir çocuk nasıl onu ezebilir anlamıyorum ya küçük kızınız çoook zeki yada bu kızınızda psikolojik nedenler dışında zeka sorunu var bunu dedim diye yanlış anlamayın ama olmayacak şey değil
Yok ona baktirmadim denerim ama haklisin olabilir belkikan tahlili yapıldı mı?
troid dengesizlikleri, bilhassa b12 ve d vitamini eksikliği mutsuzluğa sebep oluyor.
bunlara bir baktırın bence.
ve arkadaşların yazdığı gibi ya şımarıklık ya da huyu bu.
işiniz çok zor ama çaresiz değil. inşallah düzelir.
bir anne olarak ne kadar zorlandığınızı tahmin edebiliyorum. bir de bunun küçük kızınızı etkilemesi boyutu var.Buyuk kizimda bende suphe duyup goturdum ram merkezine gittik onun disinda disleksi varmi ona kadar arastirdik zeka sevyesine testlerle baktilar hic bi sorun uok aksine zeki bile cikti ama tutuk biraz kucuk ise 3 yasinda ama falza aktif ve yetenekli 5 yasindaki anaokukuna giden bi cocugun yaptigi herseyi yapiyor oyle soyleyim
Oww bu çok kötü işte ömür boyu kendini onunla kıyaslayacak gibi duruyor peki siz daha iyi bilirsiniz ama küçük sizsiz biraz anneanne yada babaannede kalabilir mi o yokken de aynı mı bunu test edersiniz hemde neden gitti derse çünkü çok yaramazlık yaptı kurallarımıza uymadı bir süre orada kalacak deseniz kızınız şimdi küçüğü kendinden üst görüyor ya hani aaaa bak onu bile yollamışlar aynısı bana da olabilir diye düşünüp akıllı olur mu acaba bir nebzeBuyuk kizimda bende suphe duyup goturdum ram merkezine gittik onun disinda disleksi varmi ona kadar arastirdik zeka sevyesine testlerle baktilar hic bi sorun uok aksine zeki bile cikti ama tutuk biraz kucuk ise 3 yasinda ama falza aktif ve yetenekli 5 yasindaki anaokukuna giden bi cocugun yaptigi herseyi yapiyor oyle soyleyim
Niye ikna olsun ki sevilmediğinin farkında o çocuk. Kardeşini kıskandığına da eminim. Keşke tek çocuk yapsaydınEvet onu sevsigime ikna olmiyor dogru tespit
Surekli seviyomusun beni diyor tabiki cok seviyorum diyorum sariliyorum opuyirum hemen gozleri doluyir ama tam ikna olamiyor
Buyuk kizimda bende suphe duyup goturdum ram merkezine gittik onun disinda disleksi varmi ona kadar arastirdik zeka sevyesine testlerle baktilar hic bi sorun uok aksine zeki bile cikti ama tutuk biraz kucuk ise 3 yasinda ama falza aktif ve yetenekli 5 yasindaki anaokukuna giden bi cocugun yaptigi herseyi yapiyor oyle soyleyim
mutlaka baktır.Yok ona baktirmadim denerim ama haklisin olabilir belki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?