• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bi yol gosterin ne olur akil sagligimi yitirmekten korkuyorum

Bence sizin kiziniz simarik falan degil daha once de konunuza yazmistim. Kizinizin bir problemi var. Bu yaptiklarini inattan degil probleminden dolayi gercekten mutsuz hissetigi icin yaptigini dusunup ona gore tavir alin. Hatta kiziniz adina uzulun neden mutlu olamadigi icin.
Kiziniz 2-3 yaslarindayken gelisimi nasildi?
Basta iyiydi hep mizmizdi ama cocukken sorunlar bu kadar buyuk gelmiyodu 5 yasina geldiginde kardesi dogunca kopma noktasi o oldu herseyden nefret ediyomus tek sevdigi sey kardesi ve ben misim oyle soyluyo bana cok bagli herseyi benle yapmak istiyi ama harekleri tam tersi benden nefret etse olmemi istese ancak bi kadar delirtebilir

Pedagog tekrar deneyin.bol bol dua okuyun.
Olmadi saglam bi cimdikleyin.
Simdi buna cocuga siddet mi uygulasin diyen olabilir ama hayir siddet degil bu.
Birazda sert olmayi deneyin.uzulun belki benim kizim uzuldugumde kiyamaz mesela.

3 yasinda bir kardes 3 yildir sürekli huysuz. Bunun adi kiskanclik olmasin. Belki dikkatinizi bu sekilde cekmeye calisiyirdur. Benve bi daha bi uzmana danışın.

bir çocuk insani bunalima sokar hemde ta dibine sizi çok iyi naliyorum ama napsaniz bilemedim
birakin aglaisn,çorapsiz gitsin okul,a giyinmiyorsa pyjamayla gitsin , inat ettigi konuda birakin yapsin, bu yontem 3-4 yasinda ise yariytor ama 8 yaisnda bilmiyorum olurmu

benim oglan 7.5 yasinda istedigini almak için ne yapiyorsun diye sor, aglayip mizmizlaniyorum diyor,her zaman ise yariypor diyo bide :))))bende de sorun var ehrhalde :)

Bence sizin çabanızı kullanıyor, otoritenin siz olduğunu hatırlaması lazım, o uzlaşma çabasına girmeli yoksa daha çok sorun yaşar ve yaşatır.
Şiddet fiziksel öneremem asla ama psikolojik şiddet ve kaybetme korkusu yaşamalı.
Eskiler olsa, tek çare var da onuda önermek bize yakışmaz.
Bir kere sağlam bi dayak belki kendine getirirdi

Kuzum biraz sorumluluk versen mesela atiyorum kendi isini kendi yapsin iyice nazlanmis ya da gercekten rahatsiz aklima baska secenek gelmiyor diycem ama suda var benim ablamin oglu kari koca aralari bozukken cok zor bir cocuk olmustu cok agresifti belliki mutsuzdu sizde oyle bir sorun yoksa bence ya hasta ya da simarik bence eskisi kadar ustune dusme belki o gelir

Çok mu yüz verdiniz şımarttınız acaba bu kadar kaprisli bir kız ne bilim elinin tersiyle vur bir tane :KK70:
Kiz yok bacim oyle her istedigini yapmiyorum zaten hayati bana zindan ediyo bide her dedigini niye yapiyim odul gibi zaten yapmiyorum
Ama okulda durumu berbat
Yaz tatilinde desen tatile gidiyoruz burnumuzdan getiriyo mutsuz luna parkta bile mutsuz piknikte sokakta her yerde herani sorunlu
Yani bi insan hic mi bi yemegi sevmez hic mi bi olaydan mutlu olmaz hic mi bi ilgi alani olamaz mesela bi insan derse meraki yoksa resime olur muzige olur spora olur herkesin iyi oldugu sevdigi bi alan vardir bunun yok arkadas
Biri bisey sordu diyelim naber canim nasil dedi cevsp bile vermez dik dik bakar
Cocuklarla oynayacagim diye asagi iner 5 dk ua aglayarak gelir ve aksama kadar hep aglar artik sinirden vucudum yara dokuyo olsemde kurtulsam diyorum otesi varmi yaa delircem nokur bi akil verin

Bence sizin çabanızı kullanıyor, otoritenin siz olduğunu hatırlaması lazım, o uzlaşma çabasına girmeli yoksa daha çok sorun yaşar ve yaşatır.
Şiddet fiziksel öneremem asla ama psikolojik şiddet ve kaybetme korkusu yaşamalı.
Eskiler olsa, tek çare var da onuda önermek bize yakışmaz.
Bir kere sağlam bi dayak belki kendine getirirdi
Onun istedigi o zaten
Mesela ornegin git su kitabi getir cantandan dedim diyelim alik alik bakar duymazdan gelir orali olmaz yine derim yine bakar saf saf ama
Heyyyy sana dedim duymuyon mu filan diye bagirirsam hemen yapar veya yazi yazmasi okumasi herseyi sorunlu hani zeka testine filan soktuk dusun yani zihinsel bi sorunu var gibi davraniyo ama doktora gidince cin gibi oluyo beni yalanci cikariyo

Bu huysuzluk genetikmiş herhalde siz demiştiniz yapacak bir şey yok.
Siz de zamanında birilerine çektirmiş olmalısınız ki kızınız da size çekerek aynı sizin gibi olmuş.
Bazen sizin için acaba iki çocuğu da yapmasa mutlu bir insan olur muydu diyorum ama yok kardeşim siz de hep mutsuz huzursuz olmak için olmadık şeylere takardınız yapacak bir şey yok. Anne kız ikiniz birlikte terapilere katılın belki sorunu bulan bir uzman çıkar.

Doktor kendi haline bırakın dedi, diye bir laf vardı :) Onu uygulayın artık isterseniz;)
Her şeyi yapmışsınız çünkü.
Bence bu çocuk 2 seneye kadar daha toparlar düzelir, samimi söylüyorum
İki çocuk büyüttüm. Az daha sabır

Ya size çekmiş karakteri bu çocugun ya da ilgi çekmek istiyor ve bunun için de örnek olarak sizin davranışlarınızı almış, annem ilgiyi böyle topluyor üstüne diye. 3 sene diyorsunuz, 3 senede kıskançlık azalır, sevmeye de başlar bence. Bu çocuk çok yalnız kaldığı için ilgi çekmeye çalışmış bence, bunu da sizin yönteminizle yapıyor; çünkü önünde örnek siz varsınız bu şekilde ilgi toplayabilen. Zor bir çocuk, Allah yardımcınız olsun.

Oncelikle sunu belirteyim
Buraya ne zaman konu acsam sonra pisman oldum acimasiz elestiriler ahkam kesmeler suclamalar derken bi daha tovbe dedim ama suan oyle zorda oyle darda hissediyorumki hani tekbi kelimeyle kendimi balkondan bosluga salmaya niyetliyim bu allah rizasi icin yapici yorum yapmayacaklar yazmayiversin baktin okuyunca kiziyosun gicik oluyosun bas hemen geri putonuna kurban oluyum deme bisey ben cok kotuyum cunku..
Sorun buyuk kizim yasi 8
Daha oncede cok dert yandim sikayet ettim sizin deyiminizle ama sorunlar oyle buyuduki hayat bana cekilmez oldu artik kizim benim imtihanim diyorum insan olmek istermi olup kurtuluyum oda rahatlasin bende diyorum simdi gunluk rutinimizi anlatayim
Sabah operek uyandirir hergun kendime sozler veririm sabirli olucam diye uyandirdigimda tersler ne var yaa kalkmicam filan diye 3 senedir sabahciyiz ve kizim zaten 7 de kendi uyaniyo yani uykusuzluktan degil sonra soylenerek yuzunu yikar her sabah evet tam 3 yildir her sabah aglayarak bagris cagris corap giyer neymis corap giyince parmaklari aciyomus nefret ediyomus 20 cesit her turlu corap aldim yok arkadas ne hikmetse her corap acitiyo bunun ayagini sonra beslenmesine ne istiyosa onu yapar koyarim ugrasirim ama yok hic yemez koymayip cezalandirirncada baskasindan ister
Surekli beni tersleyerek tartisma icinde hazirlaniriz okula
3 yasinda bi kizim daha var
Babannemle ayni binadayiz buyugu okula o goturuyodu cunku kucuk o saate yatiyo diye ama bize cok rahat oluyodu ama buyuk kizim onuda sorun etti kadini tersliyo elinden firtip kendi basina gidiyo arti hep mizliyo soyleniyo diye her sabah kucuk kizimi uyandirip saat 7 de hep birlikte okula gidiyoruz sirf azcik yuzu guler belki biseyle mutlu olur diye ama yok
Okulda arkadasi yok
Herkesle hemen tartisir
Acayip laf sokak
Okulu sevmez
Ders sevmez
Spor veya faliyete yonlendirdim sevmez istemez
Evde iletisimimiz kotu diye dersleri de berbat diye hoca tuttuk istemedi sorun cikardi etud denedik gitmedi hergun agladi sorun cikardi annem cocuk psikolojisinden iyi anlayan bi egitimci ve emekli oldu ben calistiriyim dedi ve cok sabirlidir onu bile delirtti biktirdi esim deseniz sinirleri alinmis bi adamdir hayatta sesini bile yukseltmez onu bile cileden cikariyo
Sorun sadece ders degil mesela oyun parkina gotur mutsuz sinemaya gotur kisur bulur evi ister piknege gotur yoruldum diye aglar ve insanlari tahrik edip cildirmak icin proglanmis olsa yemin ederim bu kadar olur yasam enerjim tukendi yaa gun icinde hersey her animiz ayri problem
Okul alisverisi yaptik gitti suluk begendi aldik kaliteli guzel normal suluk bundan rahat icemiyorum petsise koy diyo kullanmiyo ayakkabi aldim deneyrek bu rahat degil diyo yani kasitli yapiyo
Okula baslayali 3 sene oldu ve pedagog psikolog aile terapisi neler denedim ama bende sorunlu bi kadinim okey ama farkli yollar denedim elimden gelenin en iyisini yapmaya calistim ilaclsr kullandik onerileri dikkat aldik ama yok caresizim artik bi yol gosterin ama lutfen anneligimden benim sorunlu olusjmdan vurmayin valla canim burnumda allah askina yapici yorum yapin yol gosteren oneri veren yorumlar yapin
Iyi degilim zaten lutfen...
Durumun üzücü ama bunun icin ölmeyi istemek nedir? kusura bakmayın burda eleştircem sizi.
Ben evladım olsun diye yırtınıyorum, olsunda tribi olsun napalım:)
evlatsızlık kadar kötü brsey yok bilmeyen anlayamaz. Değerini bilin evlatlarınızın.
Öyle en ufak problemde öleceksenizde lütfen cocuklar dogurmayın.
Benim tavsiyem araştırman olabilir eminim bu konuda cok daha uzman doktorlar vardır.
yada karşına alıp konuşman.Üzüldügünü belli etmen gerekirse birliktie yol almanız.
Ama lütfen ölümdü intihardı bu seylerle vakit harcamayın.

Bu huysuzluk genetikmiş herhalde siz demiştiniz yapacak bir şey yok.
Siz de zamanında birilerine çektirmiş olmalısınız ki kızınız da size çekerek aynı sizin gibi olmuş.
Bazen sizin için acaba iki çocuğu da yapmasa mutlu bir insan olur muydu diyorum ama yok kardeşim siz de hep mutsuz huzursuz olmak için olmadık şeylere takardınız yapacak bir şey yok. Anne kız ikiniz birlikte terapilere katılın belki sorunu bulan bir uzman çıkar.
Evet bu yorum cok dogru bende farkindayim ama konunun basinda ozellikle belirttim zaten zordsyim bunalimdayim vudumun her yani uars bere icinde ve cok aciyo psikolojim desen bok gibi e simdi senin bu yazdigini ben bilmiyomuyum zaten belirttim bunlari neden tekrar yaziyosun ki demesen ne olcak ozellikle belirtmisim yapici yorum yamzayan allah rizasi icin geri putonuna bassin ciksin gitsin bari burda canim sıkılmasin zaten cok darladigim icin actim konuyu demisim

Doktor kendi haline bırakın dedi, diye bir laf vardı :) Onu uygulayın artık isterseniz:KK66:
Her şeyi yapmışsınız çünkü.
Bence bu çocuk 2 seneye kadar daha toparlar düzelir, samimi söylüyorum
İki çocuk büyüttüm. Az daha sabır
Ay boyle deyince nasil umutlaniyorum nasil seviniyorum saol cok saol

Evet bu yorum cok dogru bende farkindayim ama konunun basinda ozellikle belirttim zaten zordsyim bunalimdayim vudumun her yani uars bere icinde ve cok aciyo psikolojim desen bok gibi e simdi senin bu yazdigini ben bilmiyomuyum zaten belirttim bunlari neden tekrar yaziyosun ki demesen ne olcak ozellikle belirtmisim yapici yorum yamzayan allah rizasi icin geri putonuna bassin ciksin gitsin bari burda canim sıkılmasin zaten cok darladigim icin actim konuyu demisim
Yapıcı yorum da yaptık zamanında hep sen de aynısın şimdi açtığın taktığın konulara bir bak istersen.
Ölmek istemek kolay yol kızınla birlikte katıl terapilere işte tek bildiğin o kızdan 6 yaşından beri şikayetçi olman. Sen de böyleysen annen sana nasıl katlandı neden o da ölmek istemedi bir düşün istersen.

Benim kuzenimi anlatmissiniz sanki. Pskiyatra gitti orda bile ne kustahliklar terbiyesizlikler yapti. Hic uzmanca bir yaklasim degil belki ama ben olsam gormezden gelmeyi de denerdim. Mesela al bu corap madem giymiyorsa corapsiz git seklinde. Yani careler tukenmis gercekten cok zor. Kuzenim teyzemin omrunu yedi universite cagina geldi hala ayni hic degismedi umarim sizin kiz degisir.

Kuzenim de böyleydi benim. Çok çektiriyordu herkese, bir de çok zararcıydı her şeyi kırıp dökmesi vardı ekstra olarak. Yeni alınan telefonu klozete atıp sifon çekmişliği var yani. Bu yine bir şey değil. Sabah okula giderken aynı kızınız gibi çorabından falan kavga çıkarıp anneanneme saldırıyordu, kadın bıkmıştı artık. Şimdi 12 yaşında falan ve sakinledi yavaş yavaş. Yine fenalığı var ama eskisi gibi değil.
İlla ki düzelir siz içinizi ferah tutun. Ama arada siz çok yıpranmışsınız, ona üzüldüm.

her istediğini yaparak çok şımartmış olabilir misiniz?

tutarlı olun ilk söyleyeceğim. örneğin bir şey istedi mi hayır deyince hayırı bilsin. ağlayıp bağırınca istediği oluyorsa o yola başvuruyordur. mesela beyaz coraplarını giymek istedi. o ayağımı acıtıyor diyorsa başka çorap giydirtmeyin çünkü bunu kullanıyor. veya suluk istedi aldı. pet şişe istiyorum diyorsa izin vermeyin hayır bunu sen seçtin bununla içeceksin. bitti.

Back