• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bi yol gosterin ne olur akil sagligimi yitirmekten korkuyorum

Çocuklarınızın arasındaki uçurum çok yaralayıcı...
Tercih edilmemek çok zor,
Acaba üzerinde dursaniz mi...
Mesela büyük kızımın gözleri koyu kahverengi,
Küçük kızımın mavi,
Her gören küçük kızıma yapışıyor ve çok sinir bozucu...
Bende çekiyorum kuzumu yanıma
İkiside ayrı güzel diyorum
Biraz olsun rahaliyor...
Sizin için zor olsa da,
Kiziniz için daha zor
Aynen bak bu bizde de var kucuk kizim cok dikkat cekici herkesin sevdigi maskot bi tip herkesle muhabbet eder cok dilli cok girisken herkesle buyuk kucuk kaynasir arti guzel baya ve dikkat cekiyo kendini kabul ettiriyo ve soyle bisey var buyuk kizimin arkadaslari bile kucukla oynamak istiyolar ta gelip evden cagriuolar
Buyuk ise hic arkadas edinemiyo arkadaslariyla hemen küsüp yartisip geliyo uyum saglayamiyo hemen aglar gelir disari cikinca arti esmer ve hep keske bende kardesim gibi beuaz olsam der sende cok guzelsin diyorum ama siz niye ikiniz beyazssiniz diyo bunu uzun sire dert etti kendini begenmiyir ve her konuda gerek fiziksel gerek ruhen yetersiz buluyor ben elimden geldigince konusuyorum ama ikna olmuyo fimirlerinde cok sabit ve kararli beni anlamiyo

Bir arkadas yazmis yatili okula gondereceginizi söyleyin bu davranışların devam ederse artik sizinle kalamayacagini bu sekilde devam edemeyeceginizi soyleyin.
Gercekten gondermeyin tabi belki kişiliğinde daha kötü tahribata yol acabilir ama bu taktigi bir deneyin derim

ben şımartılmış, doyumsuz olduğunu düşünmüyorum. sadece sizin onu sevdiğinizden emin değil. ve ne yaparsanız yapın doğru anahtar kilit olmadıkça da açılmayacak o kapı..
Evet onu sevsigime ikna olmiyor dogru tespit
Surekli seviyomusun beni diyor tabiki cok seviyorum diyorum sariliyorum opuyirum hemen gozleri doluyir ama tam ikna olamiyor

Ozguveni eksik kendine inanci yok kendini degersiz ve beceriksiz goruyo dedi cesaretlendirmeye calistim tesvik ettim ama basaramadim kardesi de eziyo biraz onu
kardeşten sonra böyle oldu o zaman? Onunda mutlaka başaracak bir şeyi vardır yani 3 yaşında bir çocuk nasıl onu ezebilir anlamıyorum ya küçük kızınız çoook zeki yada bu kızınızda psikolojik nedenler dışında zeka sorunu var bunu dedim diye yanlış anlamayın ama olmayacak şey değil

Çok mu nazladınız acaba? Resmen o sizi yönetiyor. Her dediğini yaptığınız için sanırım bu halde. Birsz hayır demeyi öğrenin ona karşı. Büyük ihtimalle bu yüzden böyle ve tamamen şımarıklıktan. Gerçekten zor bir çocukmuş. Allah yardımcınız olsun.

Aynen bak bu bizde de var kucuk kizim cok dikkat cekici herkesin sevdigi maskot bi tip herkesle muhabbet eder cok dilli cok girisken herkesle buyuk kucuk kaynasir arti guzel baya ve dikkat cekiyo kendini kabul ettiriyo ve soyle bisey var buyuk kizimin arkadaslari bile kucukla oynamak istiyolar ta gelip evden cagriuolar
Buyuk ise hic arkadas edinemiyo arkadaslariyla hemen küsüp yartisip geliyo uyum saglayamiyo hemen aglar gelir disari cikinca arti esmer ve hep keske bende kardesim gibi beuaz olsam der sende cok guzelsin diyorum ama siz niye ikiniz beyazssiniz diyo bunu uzun sire dert etti kendini begenmiyir ve her konuda gerek fiziksel gerek ruhen yetersiz buluyor ben elimden geldigince konusuyorum ama ikna olmuyo fimirlerinde cok sabit ve kararli beni anlamiyo
O daha bir çocuk,
Nereden bilsin başarmak için tekrar tekrar denemesi gerektiğini, kuzum benim...
Birde enerji konusu bu nasıl yükseltilir,
Nasıl pozitiflik sağlanır acaba...

Oncelikle sunu belirteyim
Buraya ne zaman konu acsam sonra pisman oldum acimasiz elestiriler ahkam kesmeler suclamalar derken bi daha tovbe dedim ama suan oyle zorda oyle darda hissediyorumki hani tekbi kelimeyle kendimi balkondan bosluga salmaya niyetliyim bu allah rizasi icin yapici yorum yapmayacaklar yazmayiversin baktin okuyunca kiziyosun gicik oluyosun bas hemen geri putonuna kurban oluyum deme bisey ben cok kotuyum cunku..
Sorun buyuk kizim yasi 8
Daha oncede cok dert yandim sikayet ettim sizin deyiminizle ama sorunlar oyle buyuduki hayat bana cekilmez oldu artik kizim benim imtihanim diyorum insan olmek istermi olup kurtuluyum oda rahatlasin bende diyorum simdi gunluk rutinimizi anlatayim
Sabah operek uyandirir hergun kendime sozler veririm sabirli olucam diye uyandirdigimda tersler ne var yaa kalkmicam filan diye 3 senedir sabahciyiz ve kizim zaten 7 de kendi uyaniyo yani uykusuzluktan degil sonra soylenerek yuzunu yikar her sabah evet tam 3 yildir her sabah aglayarak bagris cagris corap giyer neymis corap giyince parmaklari aciyomus nefret ediyomus 20 cesit her turlu corap aldim yok arkadas ne hikmetse her corap acitiyo bunun ayagini sonra beslenmesine ne istiyosa onu yapar koyarim ugrasirim ama yok hic yemez koymayip cezalandirirncada baskasindan ister
Surekli beni tersleyerek tartisma icinde hazirlaniriz okula
3 yasinda bi kizim daha var
Babannemle ayni binadayiz buyugu okula o goturuyodu cunku kucuk o saate yatiyo diye ama bize cok rahat oluyodu ama buyuk kizim onuda sorun etti kadini tersliyo elinden firtip kendi basina gidiyo arti hep mizliyo soyleniyo diye her sabah kucuk kizimi uyandirip saat 7 de hep birlikte okula gidiyoruz sirf azcik yuzu guler belki biseyle mutlu olur diye ama yok
Okulda arkadasi yok
Herkesle hemen tartisir
Acayip laf sokak
Okulu sevmez
Ders sevmez
Spor veya faliyete yonlendirdim sevmez istemez
Evde iletisimimiz kotu diye dersleri de berbat diye hoca tuttuk istemedi sorun cikardi etud denedik gitmedi hergun agladi sorun cikardi annem cocuk psikolojisinden iyi anlayan bi egitimci ve emekli oldu ben calistiriyim dedi ve cok sabirlidir onu bile delirtti biktirdi esim deseniz sinirleri alinmis bi adamdir hayatta sesini bile yukseltmez onu bile cileden cikariyo
Sorun sadece ders degil mesela oyun parkina gotur mutsuz sinemaya gotur kisur bulur evi ister piknege gotur yoruldum diye aglar ve insanlari tahrik edip cildirmak icin proglanmis olsa yemin ederim bu kadar olur yasam enerjim tukendi yaa gun icinde hersey her animiz ayri problem
Okul alisverisi yaptik gitti suluk begendi aldik kaliteli guzel normal suluk bundan rahat icemiyorum petsise koy diyo kullanmiyo ayakkabi aldim deneyrek bu rahat degil diyo yani kasitli yapiyo
Okula baslayali 3 sene oldu ve pedagog psikolog aile terapisi neler denedim ama bende sorunlu bi kadinim okey ama farkli yollar denedim elimden gelenin en iyisini yapmaya calistim ilaclsr kullandik onerileri dikkat aldik ama yok caresizim artik bi yol gosterin ama lutfen anneligimden benim sorunlu olusjmdan vurmayin valla canim burnumda allah askina yapici yorum yapin yol gosteren oneri veren yorumlar yapin
Iyi degilim zaten lutfen...
kan tahlili yapıldı mı?
troid dengesizlikleri, bilhassa b12 ve d vitamini eksikliği mutsuzluğa sebep oluyor.
bunlara bir baktırın bence.
ve arkadaşların yazdığı gibi ya şımarıklık ya da huyu bu.

işiniz çok zor ama çaresiz değil. inşallah düzelir.

kardeşten sonra böyle oldu o zaman? Onunda mutlaka başaracak bir şeyi vardır yani 3 yaşında bir çocuk nasıl onu ezebilir anlamıyorum ya küçük kızınız çoook zeki yada bu kızınızda psikolojik nedenler dışında zeka sorunu var bunu dedim diye yanlış anlamayın ama olmayacak şey değil
Buyuk kizimda bende suphe duyup goturdum ram merkezine gittik onun disinda disleksi varmi ona kadar arastirdik zeka sevyesine testlerle baktilar hic bi sorun uok aksine zeki bile cikti ama tutuk biraz kucuk ise 3 yasinda ama falza aktif ve yetenekli 5 yasindaki anaokukuna giden bi cocugun yaptigi herseyi yapiyor oyle soyleyim

kan tahlili yapıldı mı?
troid dengesizlikleri, bilhassa b12 ve d vitamini eksikliği mutsuzluğa sebep oluyor.
bunlara bir baktırın bence.
ve arkadaşların yazdığı gibi ya şımarıklık ya da huyu bu.

işiniz çok zor ama çaresiz değil. inşallah düzelir.
Yok ona baktirmadim denerim ama haklisin olabilir belki

Buyuk kizimda bende suphe duyup goturdum ram merkezine gittik onun disinda disleksi varmi ona kadar arastirdik zeka sevyesine testlerle baktilar hic bi sorun uok aksine zeki bile cikti ama tutuk biraz kucuk ise 3 yasinda ama falza aktif ve yetenekli 5 yasindaki anaokukuna giden bi cocugun yaptigi herseyi yapiyor oyle soyleyim
bir anne olarak ne kadar zorlandığınızı tahmin edebiliyorum. bir de bunun küçük kızınızı etkilemesi boyutu var.
o yetenekli, dışa dönük diye bunun cezasını mı çeksin değil mi?
hayat bu! mücadele evde başlıyor işte.
büyük kızınız, kendi kişiliğini ortaya koyamayınca problem çocuk oluveriyor.
küçük yetenekleriyle, sevimliliğiyle ilgi çekerken o problemleriyle ilgi çekiyor.

Çocuğun her dediğini yaparak arsız yetiştirmişsin. Ödül ceza sistemine geçmenin vakti gelmiş. Çocuğa sonsuz sabır göstermek de iyi yol değil

Oww bu çok kötü işte ömür boyu kendini onunla kıyaslayacak gibi duruyor peki siz daha iyi bilirsiniz ama küçük sizsiz biraz anneanne yada babaannede kalabilir mi o yokken de aynı mı bunu test edersiniz hemde neden gitti derse çünkü çok yaramazlık yaptı kurallarımıza uymadı bir süre orada kalacak deseniz kızınız şimdi küçüğü kendinden üst görüyor ya hani aaaa bak onu bile yollamışlar aynısı bana da olabilir diye düşünüp akıllı olur mu acaba bir nebze

Evet onu sevsigime ikna olmiyor dogru tespit
Surekli seviyomusun beni diyor tabiki cok seviyorum diyorum sariliyorum opuyirum hemen gozleri doluyir ama tam ikna olamiyor
Niye ikna olsun ki sevilmediğinin farkında o çocuk. Kardeşini kıskandığına da eminim. Keşke tek çocuk yapsaydın

Peki kızınız küçükken nasıldı ?

Yok ona baktirmadim denerim ama haklisin olabilir belki
mutlaka baktır.
çocukların gelişiminde b12 ve d vitamini çok önemli.

bir de çocuklar genelde aileye çeker ya.
ailenizde çocukluğu böyle aksi geçen biri varsa, ona yapılan yanlışları doğruları öğrenin ve kızınıza uygulayın.

Çözüm aradığınız için aklıma gelen noktaları yazıyorum, anneliğinizi sorgulamak değil amacım ki zaten biraz mizaç meselesi bu işler, çocukların da kendi karakteri oluyor herşey yetiştirmeye bağlı değil.

- çocuğun babanneyle okula gitmek istemediğinden, küçük kardeşi de uyandırıp hep birlikte okula gittiğinizden bahsetmişsiniz. Hazır o saatlerde boşta duran bir babaanne varken o neden uyuyan küçüğün yanında kalmıyor da siz başbaşa okula gitmiyorsunuz? Genel olarak küçüğü yanınızdan ayırmama eğiliminiz varsa büyüğü daha huysuz ve bağımlı yapan bu olabilir.

- Küçük kendi kendine sempati puanlarını toplayabildiği için büyüğü mümkün olduğunca takdire boğmak gerekiyor. Bol bol küçüklüğündeki anılarını, sizi güldürdüğü zamanları, komik ya da zekice şeyler yaptığı anıları anlatın. Asla büyüğü küçüğüyle ya da diğer çocuklarla kıyaslamayın.

- kevin hakkında konuşmalıyız sizin filminiz değil bence, martı olsen'in 'içe dönük çocuklar ' kitabını öneriririm ben. Bir de 'çocukta iç disiplin mi dış disiplin mi? ' kitabına bir bakın.

Son olarak büyüdüklerinde de mi böyle olacak diye düşünüp endişelenmeyin, çok değişebiliyor çocuklar. Benim büyük ablam aynen büyük kızınız gibi huysuz ve nazlı bir çocukmuş. En sevdiği çizgi film bittiğinde bile ağlamaya başlarmış, sırf ağlamasın diye çizgi film bitmeden dikkatini dağıtıp dışarı çıkarırlarmış. 1. Sınıfta okumayı en son o öğrenmiş, kedi, köpekten börtü böceğe bütün hayvanlardan, yere düşmekten vs. çok korkarmış,sokağa çıkmadan önce küçük ablamı dışarıya gönderirmiş etrafı kontrol etsin kedi varsa kaçırsın diye. Kendi doğum günü partilerinde bile gidip anneme 'gel biz seninle öbür odada oturalım' diye ağlarmış. Küçüğü de tam tersi çok girişken ve atılgan bir çocukmuş, okumayı kendi kendine öğrenmiş sırf büyük ablam ilkokula başladı diye, annem kızmasın diye büyük birşeylerini kaybedince onun yerine suçlarını üstlenirmiş, gerektiğinde büyüğün yerine diğer çocuklarla kavga edermiş vs.

Şuanda inanılmaz farklılar, büyük ablam gayet bağımsız bir insan, tam bir sosyal kelebek etkinlikten etkinliğe koşturup duruyor arkadaş grubunu peşine takıp, genel olarak inanılmaz mutlu, sempatik ve yardımsever. Ailedeki herkesin gizli favorisi olabilir bence. Küçüğü de tam tersi oldu, asla tek başına kalamaz, grip olsa annemi yanına çağırır, trafiğe çıkmaktan korkar araba kullanamaz, üstüne şuanki huysuzluklarını anlatsam 8 yaşındaki kızınızın talepleri son derece makul gelmeye başlar. Değişiyorlar yani merak etmeyin, sonsuza kadar böyle kalıcak diye birşey yok büyük kızınız.

Back