• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bi yol gosterin ne olur akil sagligimi yitirmekten korkuyorum

Verdiginiz orneklerde cok buyuk sorun yokki.
Suluk begenmis almis somrasinda kullanisli degil demis gayet mantikli buyukler de boyle degil mi.
Begenip aldigimiz kullanisli olmayinca kullanmak anlamsiz gelir mecburen kullaniriz belki biz buyukler.
Ayakkabi yine ayni.
Okulu dersi odevi kac cocuk severek isteyerek gorev algisiyla yerine getiriyor.
Arkadasi yokmus kavgaciymks vs..
Peki sizin arkadaslariniz var mi cevrenizle iliskileriniz nasil bireysel ve ailecek?
Kizinizla aranizda duvar var bu verdiginiz ornekte cok belirgin ortaya cikmis.
Verilen odevden hoslanmamis ve yalan soylemez demissiniz. Ama "Neden ve nasil olmasini istersin?" diye sordugunuzda sizinle nedenini ve olmasini istedigi sekli paylasmamis.
Bu da aranizda paylasima dayali bir iliski olmadigini gosteriyor.
Size ve sevginize inanmiyor olabilir.
Ozguven ve guven sorunu ortada.
Genetik olarak size benziyormus onu en iyi sizin anlamaniz gerekir aslinda.
Anlattiginizdan fazlasini bilemeyiz tabi o nedenle yardim almalisiniz.
Bana hic oyle simarik gelmedi cocuk kendini kimseye ifade edemiyor ki bu durumda yalniz ve ofkeli sadece.

Iki tokat iki terlik diyenler biraz cocuk psikolojisi uzerine okuyup arastirsinlar bi zahmet. Boyle siddet yanlisi, geri dusuncelerini savunmasiz canlilar uzerinde denemesinler.
Yani sorun olan bu ornekler degil mesela sevdigi hic birsey yok parkta piknikte alisveriste her yerde her kosulda sorun etcek birsey bulupnburnumuzdan getiriyor avm den canta almaha gittik hepsine bakti koca magazada binbir cesit cantadan hic birini begenmedi hadi kizim yaa deyince kizinca basladi zirlamaya hangisi olursa olsun diyo
Her cocugun sevdigi yemek vardir bizim yok sevdigi kahvaltilik yok sadece bos ekmek yemek ister peyniri sevmez anlarim zeytini sevmez anlarim bali sevmez anlarim ama bu ne et sever ne sebze
Herkes arkadas canlisi olmayabilir ama iyi kotu bi tane kendine yakin hissettigin olur bizimkknin yok hep yalniz hep herkes kotu herkes bunu oynatmiyo anca sikayet
E goturdum pedagog psikolog zeka testleri ram merkezi ama bi kac oneri ve bi surup verdiler bi arpa boyu yol kat edemedik kendimde saglik sorunlarim oldugu icin surekli terapi gibi goturemedim

Bisuru rahatsizliginiz var kim evladi mutsuz olsun isterki kim kotu bi anne olmak ister kadinlar yapayanlizlar evlide olsalar cocuklarida olsa gercekten dusuneni sen nasilsin diyeni yok...

Sorununuza gelince pedegog yardimi mutlaka devam edin imkaniniz varsa psikologa da kendiniz icin gidin zona basli basina zaten vucunuz bunu kaldirmiyo demek kendinizi ihmal etmeyin siz iyi lursaniz eviniz icindekilrr iyi olur. Kiziniza rabbim sakinlik selimlik versin.

Hatice kubra tongar in fitrat pegojisi 1-2 kitaplarini ve bagirnayan anneler kitaplarini okuyun. Adem gubesin kitaplarida yureginize bi damla su serper zor zamanlarinizda.... hatta adem gunese mail atin mutlaka uzaktanda ksa danisma alabilirsiniz ...

Cocugunuza sevgiyle yaklasmak zorundasiniz onun kalelerini yikmak icin. Sizin tukenmenizden uzuntunuzden zevk alar hale gelmis. Mutsuz cunku evdede iyi cocuk degil okulda basarili degil arkadaslari sevmiyo ...demekki degisemiyo tek basina buna gucu yetmiyo. Icinde kimbilir neler yasiyo bilemeyiz insallah biran once kalbi yumusar.

Ve etrafinizda temiz kalbine ve imanina guvendiginiz bi hocayada okutabilirsiniz yani o para alan sahtekar kismina degil . Bazi insanlarin gercekten okumasi iyi gelir. Sizde cocugunuza ayetul kursi, felak , nas okuyun bol bol . Cocuk ruhsal acidan ac ve mutsuz sevgi dua yla gecicek insallah....

Zona da cok zor ablamin arkadasi olsu resmen cilsirmis gbysi kadin cocuklarini bile evden yolladi allah kolaylk versin ses isik insan hicbisey istemedi resmen psikolojik cokuntu. Zor toparladi hala cok sinirli ve hasas delirmis gbydi. Kendinize iyi bakin ihmal etmeyin. ve imtihaninizsada kabul edip razi olalim o zaman allah ferahlik veriyo...

Kizim yavrum cok zor cocuktu com yipranmistim cok aglamistim seneler sonra olmustu ama hic anneligi yasayamamistim ck zor bi cocuktu... tam duzeldi hrsey dedigim gunun ertesi gunu kaybettkm yavrumu... dilimle isyan etmemistim ama oyle anneler anlatirya uyumuyo yemiyi agliyo oyle seyler... simdi oyle pismanimki her bi dakikasina saniyesine... keske hic uyumasaydi da ben hic kizmayip uzulmeyip uzmeseydim onu... vermeseydim uyku egitimi hic aglamasaydi yavrum...hic hicbiseyin onemi olmasaydi ona cok cok daha iyi baksaydim..hic tukenmeseydimde cok daha fazla caba sarfetseydim...hic bilmiyorum bidaha kavusabilcek miyim... beni seviyo muydu ozluyomu hic ruyama bile gelmiyo.... neyse seni anliyorum etrafindaki insanlar veya burdakiler anlamiyo elestiriyolar diye uzulme yasamayan kimse bilemez evlatla sinanmayi... varliklarida yokluklarida olum gb bazen...kusura bakma uzulme gecicek demek istedim konuyu uzattim derdimi doktum ... dua et bol bol sen once kendi ic huzurunu yakala... simdi bi kizim daha var ve ablasinin uc bes kati zor bi cocuk ama ben eski ben degilim ... kalbimdeki yara icimdeki sizi bogazimdaki dugumle daha iyi bi anne olmak icin cabaliyorum ... ve bunu imtihan degil odul lutuf olarak goruyorum...

Rabbim saglik versin buyucek uzulme

Yeriniz de olsam öncelikle kendim bi destek alirdim sonra da onu mutlu etmeye calisip sonucunda memnun olmayacaksa bile gerginligimi ona yansitmazdim. Psikolog degilim ama cocugunuzun ilgiye iletisime muhtac oldugu dusuncesindeyim..Bence size ve cevresindekilere kendini bu sekilde fark ettirmeye, gostermeye calisiyor. "Ben bireyim kendi kararlarimi kendim veririm beni de dikkate alin" gibi..

kizini dovmeyen dizini dover....dovun demiyorum.ama.daha sert olun..istediklerinj yapmayin...ona sizi kaybetme korkusu verin...beni oldureceksin sen bu huysuzlukla deyin...cok.sinir oldum kiziniza ya

haksever haksever nasılsın iyi misin desem sen tanimazsin yeni üye oldum ama seni tanıdım dualar ettim yazdıklarına çok ağladığım zamanlar oldu şimdi görünce sormak istedim nasilsin demek zor olsada inşallah sen yavrunla en güzel yerde karsilasicaksin

Bu ne hakkaten. Ya madem hep olumsuz kendi yaşayarak görsün bence. Giymek istemiyorsa çorapsiz gitsin okula mesela. Bakalım daha mi rahat. Sulugunu gözünün önünde başka çocuğa verin. Sabah saatle uyansin. Uyanamiyrsa geç kalsın. Hatta Okula gitmek istemiyorsa otursun bi sene evde. Parkta mutlu değilse nasılsa sevmiyorsun diye götürmeyin. Beynin de ciddi fiziksel bi sıkıntı yoksa, aşırı simarik. Kendi seçimlerinin sonuçlarını kendisi görsün.

Ne kadar sert keskin ve agir ithamlar.. cocuklarin bu sekildr olmasi aile icinde yasadiklari huzursuz ortamlardan asiri baskici veya esnek ebevenlerden olusur oysa..Veya dengeyi ortayi bulamayan anne baba sık gorusulen kisiler.. onlarin kendilerini bizim.gibi iletisimle ve suslu laflarla aciklama kapasiteleri yoktur ; cocuk cocuktur ..önerileriniz sanki yetiskinler icin gerekli gorulen seyler.. Hele bu yazinizi begenenler 50 küsür kisi.. Vah cocuklara ki onlardan istenen birer olgun insan olmalari ..!

Allahim bu sitede böyle bir konuya verilen gordugum en kötü yorumlar bu nedir kardesim .. kimdir karsimjzdaki bir cocuk! Yok kizini dovmeyen djzini dover yok terkedilme korkusu yasatin cocuga yok okula gondermyin ceza olsun anlasin yaptigini simarik ukala..nedir bu sozler nedjr bu öfke ufack cocuga ! Allah askina soylesin kac yasina gelmis insanlariz hangi hatamizdan ceza ile drrs alip tekrarlamadik kac kere ayni yanlislara dustuk ..Eger banlancaksam da bu konu icin feda olsun diyor benim gibi dusunenleri saygiyla selamliyorum..

Oncelikle sunu belirteyim
Buraya ne zaman konu acsam sonra pisman oldum acimasiz elestiriler ahkam kesmeler suclamalar derken bi daha tovbe dedim ama suan oyle zorda oyle darda hissediyorumki hani tekbi kelimeyle kendimi balkondan bosluga salmaya niyetliyim bu allah rizasi icin yapici yorum yapmayacaklar yazmayiversin baktin okuyunca kiziyosun gicik oluyosun bas hemen geri putonuna kurban oluyum deme bisey ben cok kotuyum cunku..
Sorun buyuk kizim yasi 8
Daha oncede cok dert yandim sikayet ettim sizin deyiminizle ama sorunlar oyle buyuduki hayat bana cekilmez oldu artik kizim benim imtihanim diyorum insan olmek istermi olup kurtuluyum oda rahatlasin bende diyorum simdi gunluk rutinimizi anlatayim
Sabah operek uyandirir hergun kendime sozler veririm sabirli olucam diye uyandirdigimda tersler ne var yaa kalkmicam filan diye 3 senedir sabahciyiz ve kizim zaten 7 de kendi uyaniyo yani uykusuzluktan degil sonra soylenerek yuzunu yikar her sabah evet tam 3 yildir her sabah aglayarak bagris cagris corap giyer neymis corap giyince parmaklari aciyomus nefret ediyomus 20 cesit her turlu corap aldim yok arkadas ne hikmetse her corap acitiyo bunun ayagini sonra beslenmesine ne istiyosa onu yapar koyarim ugrasirim ama yok hic yemez koymayip cezalandirirncada baskasindan ister
Surekli beni tersleyerek tartisma icinde hazirlaniriz okula
3 yasinda bi kizim daha var
Babannemle ayni binadayiz buyugu okula o goturuyodu cunku kucuk o saate yatiyo diye ama bize cok rahat oluyodu ama buyuk kizim onuda sorun etti kadini tersliyo elinden firtip kendi basina gidiyo arti hep mizliyo soyleniyo diye her sabah kucuk kizimi uyandirip saat 7 de hep birlikte okula gidiyoruz sirf azcik yuzu guler belki biseyle mutlu olur diye ama yok
Okulda arkadasi yok
Herkesle hemen tartisir
Acayip laf sokak
Okulu sevmez
Ders sevmez
Spor veya faliyete yonlendirdim sevmez istemez
Evde iletisimimiz kotu diye dersleri de berbat diye hoca tuttuk istemedi sorun cikardi etud denedik gitmedi hergun agladi sorun cikardi annem cocuk psikolojisinden iyi anlayan bi egitimci ve emekli oldu ben calistiriyim dedi ve cok sabirlidir onu bile delirtti biktirdi esim deseniz sinirleri alinmis bi adamdir hayatta sesini bile yukseltmez onu bile cileden cikariyo
Sorun sadece ders degil mesela oyun parkina gotur mutsuz sinemaya gotur kisur bulur evi ister piknege gotur yoruldum diye aglar ve insanlari tahrik edip cildirmak icin proglanmis olsa yemin ederim bu kadar olur yasam enerjim tukendi yaa gun icinde hersey her animiz ayri problem
Okul alisverisi yaptik gitti suluk begendi aldik kaliteli guzel normal suluk bundan rahat icemiyorum petsise koy diyo kullanmiyo ayakkabi aldim deneyrek bu rahat degil diyo yani kasitli yapiyo
Okula baslayali 3 sene oldu ve pedagog psikolog aile terapisi neler denedim ama bende sorunlu bi kadinim okey ama farkli yollar denedim elimden gelenin en iyisini yapmaya calistim ilaclsr kullandik onerileri dikkat aldik ama yok caresizim artik bi yol gosterin ama lutfen anneligimden benim sorunlu olusjmdan vurmayin valla canim burnumda allah askina yapici yorum yapin yol gosteren oneri veren yorumlar yapin
Iyi degilim zaten lutfen...
Sizi cok iyi anliyorum bende hemen hemen ayni problemleri yedi yasindaki kizimla yasiyorum...herseye muhalefet,hic birseyden tatmin olmuyor,surekli aksi,yatmasi problem kalkmasi problem,yemesi icmesi...sabahlari okula gonderirken yasadigim sikintiyi bir ben bilirim bir Allah... mont giymiyor,corap istemiyor,zaten bunyesi hassas,birde soguk bir ulkede yasiyorum, surekli hassas,bazen ne hali varsa gorsun hic polemik yasamayauim diye goz yumuyorum,bazende bakiyorum surekli hasta kiziyorum...kahvaltiyi guc bela yapiyor,bugin begendigini yarin sevmedim diyor yani tam dayaklik...onun yaninda baska coxuklarimda var ama onunla yasadigim hic bir problemi toplasan ucuyle yasamiyorum...bu arada benimki bunlari bana ve babasina yapiyor,disarida biri gorse ne kadar akilli olgun nir kiz diyorlar,okulda cok neseli aktif ama bana kan kusturuyor zoru neki benle,halbuki en cok onu onemsiyorum once onun istekleri sirf memnun olsun diye ama olmuyorrrrr...ama suc benim ben ipleri onun eline verdim kotu evebeyn olmayayim diye cok simarttim...inannin simdikizamanin coxiklarinin problemi bu onlari cok onemseyen aileleri var,yedikleri onunde yemedikleri arkalarinda,en ifak bir zorluk yasamiyorlar hayalleri yok cunku her istedikleri yapiliyor....ben yedi yasinda annemin her isine yardimci oluyordum,kardesimi oynatiyordum benim buyuk kizim burnu akinca pecetesini ayagina getirmemi istiyor,iste simarkliklari hep bundan

Oncelikle sunu belirteyim
Buraya ne zaman konu acsam sonra pisman oldum acimasiz elestiriler ahkam kesmeler suclamalar derken bi daha tovbe dedim ama suan oyle zorda oyle darda hissediyorumki hani tekbi kelimeyle kendimi balkondan bosluga salmaya niyetliyim bu allah rizasi icin yapici yorum yapmayacaklar yazmayiversin baktin okuyunca kiziyosun gicik oluyosun bas hemen geri putonuna kurban oluyum deme bisey ben cok kotuyum cunku..
Sorun buyuk kizim yasi 8
Daha oncede cok dert yandim sikayet ettim sizin deyiminizle ama sorunlar oyle buyuduki hayat bana cekilmez oldu artik kizim benim imtihanim diyorum insan olmek istermi olup kurtuluyum oda rahatlasin bende diyorum simdi gunluk rutinimizi anlatayim
Sabah operek uyandirir hergun kendime sozler veririm sabirli olucam diye uyandirdigimda tersler ne var yaa kalkmicam filan diye 3 senedir sabahciyiz ve kizim zaten 7 de kendi uyaniyo yani uykusuzluktan degil sonra soylenerek yuzunu yikar her sabah evet tam 3 yildir her sabah aglayarak bagris cagris corap giyer neymis corap giyince parmaklari aciyomus nefret ediyomus 20 cesit her turlu corap aldim yok arkadas ne hikmetse her corap acitiyo bunun ayagini sonra beslenmesine ne istiyosa onu yapar koyarim ugrasirim ama yok hic yemez koymayip cezalandirirncada baskasindan ister
Surekli beni tersleyerek tartisma icinde hazirlaniriz okula
3 yasinda bi kizim daha var
Babannemle ayni binadayiz buyugu okula o goturuyodu cunku kucuk o saate yatiyo diye ama bize cok rahat oluyodu ama buyuk kizim onuda sorun etti kadini tersliyo elinden firtip kendi basina gidiyo arti hep mizliyo soyleniyo diye her sabah kucuk kizimi uyandirip saat 7 de hep birlikte okula gidiyoruz sirf azcik yuzu guler belki biseyle mutlu olur diye ama yok
Okulda arkadasi yok
Herkesle hemen tartisir
Acayip laf sokak
Okulu sevmez
Ders sevmez
Spor veya faliyete yonlendirdim sevmez istemez
Evde iletisimimiz kotu diye dersleri de berbat diye hoca tuttuk istemedi sorun cikardi etud denedik gitmedi hergun agladi sorun cikardi annem cocuk psikolojisinden iyi anlayan bi egitimci ve emekli oldu ben calistiriyim dedi ve cok sabirlidir onu bile delirtti biktirdi esim deseniz sinirleri alinmis bi adamdir hayatta sesini bile yukseltmez onu bile cileden cikariyo
Sorun sadece ders degil mesela oyun parkina gotur mutsuz sinemaya gotur kisur bulur evi ister piknege gotur yoruldum diye aglar ve insanlari tahrik edip cildirmak icin proglanmis olsa yemin ederim bu kadar olur yasam enerjim tukendi yaa gun icinde hersey her animiz ayri problem
Okul alisverisi yaptik gitti suluk begendi aldik kaliteli guzel normal suluk bundan rahat icemiyorum petsise koy diyo kullanmiyo ayakkabi aldim deneyrek bu rahat degil diyo yani kasitli yapiyo
Okula baslayali 3 sene oldu ve pedagog psikolog aile terapisi neler denedim ama bende sorunlu bi kadinim okey ama farkli yollar denedim elimden gelenin en iyisini yapmaya calistim ilaclsr kullandik onerileri dikkat aldik ama yok caresizim artik bi yol gosterin ama lutfen anneligimden benim sorunlu olusjmdan vurmayin valla canim burnumda allah askina yapici yorum yapin yol gosteren oneri veren yorumlar yapin
Iyi degilim zaten lutfen...
Sakın dövme önerilerini ciddiye almayın çok daha fazla uzaklaşır sizden
Sanırım bağlanma sorununuz var. O sebeple size bir kaç kitap önerebilirim, güvenli
Bağlanma- adem güneş , Anne baba ve çocuk arasında - haim ginnot bir de naomi aldort un. Çocuğunuzla birlikte büyümek kitapları...
Böyle durumlarda çokça sebep oluyor. Birincisi zor ve psikolojik olarak ağır bir hamilelik geçirmiş olabilirsiniz
Anne sütü az almış dolayısıyla bağlanma ile ilgili sıkıntı yaşamış olabilir.
3. Gerçek ihtiyaçları karşılanmamış olabilir. Bunu sadece yeme içme gibi düşünmeyin, sevilmek ama onun istediği zaman sevilmekte gerçek ihtiyaçtır
Size önerim önce kendinizden ona geçen şeyleri tespit etmek. İkincisi gün içerisinde aklen kalben ve bedenen birlikte yapmaktan zevk alacağınız şeyler bulun
Bir de bir oyun terapisti bulun. Oyun terapisi çocuklarda çok etkilidir
Ve son olarak sizin kendinizle ve eşinizle ilişkinizde sıkıntı varsa çocukta bunun yansımaları görülür.

Yani sorun olan bu ornekler degil mesela sevdigi hic birsey yok parkta piknikte alisveriste her yerde her kosulda sorun etcek birsey bulupnburnumuzdan getiriyor avm den canta almaha gittik hepsine bakti koca magazada binbir cesit cantadan hic birini begenmedi hadi kizim yaa deyince kizinca basladi zirlamaya hangisi olursa olsun diyo
Her cocugun sevdigi yemek vardir bizim yok sevdigi kahvaltilik yok sadece bos ekmek yemek ister peyniri sevmez anlarim zeytini sevmez anlarim bali sevmez anlarim ama bu ne et sever ne sebze
Herkes arkadas canlisi olmayabilir ama iyi kotu bi tane kendine yakin hissettigin olur bizimkknin yok hep yalniz hep herkes kotu herkes bunu oynatmiyo anca sikayet
E goturdum pedagog psikolog zeka testleri ram merkezi ama bi kac oneri ve bi surup verdiler bi arpa boyu yol kat edemedik kendimde saglik sorunlarim oldugu icin surekli terapi gibi goturemedim
Sizin icin bu kadar cekilmez ve hayati bir sorunken herseyi bosverip simdiye cozmeniz gerekirdi.
Sorunun kaynagi bulunmali ki çöxūm yoluna gidilsin.
Bu durumda ruh sagliginiz duzelmez daha da bozulur. Zaten sagliksizsaniz faydadan cok zarariniz olur.
Gec olmadan harekete gecin.
Hem doktora gidince gayet akli basinda bir kiza dönūyormus kendini ifade edebiliyor demekki orada.
Sorunun kaynagina inmek çözūme rn yakin zaman olur.
Kesin olarak kardes dogduktan sonra boyle degisime ugradiysa sorun orada bir yerlerdedir.

Çok yüz vermişsiniz, ne isterse oluyor diye iyice şımarmış. Ben yemek beğenmesen annem sofradan kaldırırdı aç yatardım. Istedigimi pişirmek filan hak getire.
Evet,bu yüzden anne ve kayınvalidelerimizin çocuk yetiştirmesini beğenmiyoruz işte.Burada her gün konu açılıyor bu yüzden,annem ya da kv böyle böyle davranıyor,deli oluyorum,kendini hala eskilerde sanıyor diye...

Bu konu da şunu da gördüm ki,sorunları dayakla çözebiliriz.Zaten cennetten çıkma canım.İyi bir şey olsaydı cennetten çıkmazdı ama olsun.
Allah aşkına hanımlar siz ciddimisiniz?
8 yaşında bir çocuk hakkında konuşuyoruz.
İyi o zaman,kocasıyla,kayınvalidesiyle,kardeşiyle sorunu olanlar ya dayak atsın,ya dayak yesin,sindirilsin,sorunlar hallolsun.Bdvye de gerek kalmaz böylece.Bir kv sözünden,bir elti bakışından,bir komşu tıkırtısından incinen naif hanımlar,çok naifmişsiniz gerçekten,çözüm önerilerinize bayıldım (!)

Aynı benim küçük kızım.Zekası da algıları da normalin üzerinde ve bu sebeple davranışlar da standart dışı.Olduğu gibi kabul edin ve onu anladığınızı söyleyin,davranışlarınızla da hissettirin,Mesela çorap rahatsız mı ediyor,seni anlıyorum rahatsız oluyorsun ama giyersen senin icin daha iyi olur,istemezsen de giyme deyin.Ben her durumda onun duygusunu olumluyorum,saçmalama,olur mu öyle şey gibi olumsuz ifadeleri çıkarın iletişiminizden.Mutsuzsa ağlıyorsa eleştirmeyin,şu an mutsuzsun anlıyorum,ağlıyorsun,ağlamak iyidir,içindeki sıkıntı akar gider deyin ve sarılın.Ne olursa olsun sarılın,kucaklayın,oksayın.Diyecek birşey bulamadığınızda sessiz kalın ama yine kucaklayın.Buyuk ihtimal faydası olacaktır.
Bir de ufacık ve size göre saçma birşey icin ağlıyorsa onu sorularınızla düşünmeye sevk edin,ben öyle yapıyorum.Bazen üzüntümüz kızgınlığımız başka bir şeyedir ama ona göstermediğimiz tepkiyi küçük ve önemsiz bir şeyde gösterip rahatlamak isteriz.Düşün bakalım sen aslında şu anda ağladığın şeyden mi mutsuzsun gerçekten yoksa farklı bir şeye mi üzüldün aslında gibi soru yöneltin.Tabii cevapları siz biraz destekleyin,tahmin ettiğiniz şeyleri sayın,arkadaşın seninle oynamadı diye mi,sınıfta sorulan soruyu cevaplayacağım diye mi gibi.Kolaylıklar dilerim.

Bence cocugunuz mutsuz.Yazmasi okumasi sorunlu diyorsunuz belki disleksisi var belki dikkat eksikligi var.Arkadas edinemiyor olabilir kendini yetersiz basarisiz hissediyor olabilir.Corap konusu suluk konusu takintilari olabilir.Sekiz yasindaki cocugun bir seyleri kastli yapicagini sanmiyorum.Onu mutsuz eden bu davranislara surukleyen sorunlari vardir icin de ne olur anlamaya calisin bunu het dedigini yaparak kizarak degil.

Bence onu yatili okula verceginizi soyleyin korkutun yani hatta ciddiyetinize inandirin gidin okul gezin sadece hafta sonlari eve gelceksin diyin benim kuzenime bu yontemi denediler ve cocuk 180 derece degisti
Kuzeniniz degismistir ama niye degismistir artik onu kayitsiz sartsiz seven bir ailesi olmadigina inandigi icin guvenecek bir dali kalmadigindan degismistir.

Hanımlar rica ediyorum şiddeti destekleyen yazılar yazmayınız, şiddet neye çözüm olmuş ki 8 yaşında bacak kadar çocuğun yaptıklarına çözüm olsun, bu çocuk kardeşi olduğunda 5 yaşındaymış, bebeklerin minik ve bakıma ihtiyacı olduğunu kavrayamazlar o yaşta, ister istemez kardeşler arası kıskançlık olur, anne babasının sevgisinin azaldığını düşünür, okula annesi değil de büyük babaanneyle gidince kendini dışlanmış hissetmiştir, çoraplar, alınan suluk, herşeyden memnuniyetsizliğin altında dışlanmışlık hissi var, anne babasının dikkatini çekmeye çalışıyor çocuk.

Konu sahibesi, ayaklarını acıtıyor diye çeşit çeşit çorap almanıza gerek yok ya da naz yapıp beslenmesindekileri yemiyor diye cezalandırmayın, ne ceza verin ne de her dediğini yaparak şımartın, zaman ve sabır istiyor ama birşeyler alarak, sevdiği şeyleri yedirmeye çalışarak uğraşmak yerine kardeşiyle ve sizle yapacağı aktiviteler bulun, arada sırada küçüğü birkaç saatliğine ailenize bırakıp sadece büyükle zaman geçirin, ağlasa da mızmızlansa da geçireceğiniz zamanı kendi planladığınız gibi yapmaya devam edin, size mektup yazmasını isteyin, size olan öfke veya sevgisini ifade zorluğu çekiyor olabilir, mektup bir nebze işe yarayacaktır, kötü şeyler yazarsa kızmayın, aksine demek ki ben bu davranışımda hatalıymışım, mesela sen olsan nasıl davranırdın diye sorun, sizle konuşmaya, diyaloğunu güçlendirmeye yardımcı olursanız zamanla davranışlarında değişme olacaktır.
Lakin dediğim gibi bu hemen olacak birşey değil, zaman ve sabır gerektiriyor.

Kuzeniniz degismistir ama niye degismistir artik onu kayitsiz sartsiz seven bir ailesi olmadigina inandigi icin guvenecek bir dali kalmadigindan degismistir.
Haklısın,yaşlılığından dolayı huysuzlaşan ana babayı huzurevine göndermekle tehditten ne farkı var.İnsan dünyada güvenecek bir dalı olmadığını anladığında durulur evet,çünki hayata küser...

Bu konu da şunu da gördüm ki,sorunları dayakla çözebiliriz.Zaten cennetten çıkma canım.İyi bir şey olsaydı cennetten çıkmazdı ama olsun.
Allah aşkına hanımlar siz ciddimisiniz?
8 yaşında bir çocuk hakkında konuşuyoruz.
İyi o zaman,kocasıyla,kayınvalidesiyle,kardeşiyle sorunu olanlar ya dayak atsın,ya dayak yesin,sindirilsin,sorunlar hallolsun.Bdvye de gerek kalmaz böylece.Bir kv sözünden,bir elti bakışından,bir komşu tıkırtısından incinen naif hanımlar,çok naifmişsiniz gerçekten,çözüm önerilerinize bayıldım (!)
Boyle dusunen insanlara ben de sasiyorum.
Aslinda soyle dusunseler belki biraz da olsa empati kafasina varirlar:

Diyelim ki basiniza bir felaket geldi ve cocugunuz zorunluluktan yetimhane ya da benzeri bir yere gonderildi.
Tabi biraz yaramaz sorunlu bir cocuk da olabilir. Cekilmez olan bu sorunlu(!) cocugu dize getirmek icin sistematik olarak siddet uygulandigini dusunun.
Ha siz dovmussunuz ha baskalari fark yaratir mi?

Bu durumda da dayak bir terbiye yontemidir diyebilir misiniz?
Yoksa dayakla terbiyeye inanip sadece tv de yetim cocuklarin acilarina uzulup gozyasi mi dokersiniz.

Back