Allahim bu sitede böyle bir konuya verilen gordugum en kötü yorumlar bu nedir kardesim .. kimdir karsimjzdaki bir cocuk! Yok kizini dovmeyen djzini dover yok terkedilme korkusu yasatin cocuga yok okula gondermyin ceza olsun anlasin yaptigini simarik ukala..nedir bu sozler nedjr bu öfke ufack cocuga ! Allah askina soylesin kac yasina gelmis insanlariz hangi hatamizdan ceza ile drrs alip tekrarlamadik kac kere ayni yanlislara dustuk ..Eger banlancaksam da bu konu icin feda olsun diyor benim gibi dusunenleri saygiyla selamliyorum..
Bu konu da şunu da gördüm ki,sorunları dayakla çözebiliriz.Zaten cennetten çıkma canım.İyi bir şey olsaydı cennetten çıkmazdı ama olsun.
Allah aşkına hanımlar siz ciddimisiniz?
8 yaşında bir çocuk hakkında konuşuyoruz.
İyi o zaman,kocasıyla,kayınvalidesiyle,kardeşiyle sorunu olanlar ya dayak atsın,ya dayak yesin,sindirilsin,sorunlar hallolsun.Bdvye de gerek kalmaz böylece.Bir kv sözünden,bir elti bakışından,bir komşu tıkırtısından incinen naif hanımlar,çok naifmişsiniz gerçekten,çözüm önerilerinize bayıldım (!)
Hay ağzınıza sağlık.
Birazdan bütün kk toplanıp çocugu dövmeye gidecek sanırım...
cezalandırın, sert olun, katı olun, kurallar koyun, ilgilenmeyin, bırakın kendi kendine ağlasın...
Hayır öyle olmuyor o işler.
Nasıl bebekken yürümeyi, konuşmayı öğrendiyse bu çocuk, sakinleşmeyi de bizden öğrenecek.
İstediği şeyi yapmak anlamına gelmiyor bu.
Hayır dedigimizde ağlama krizine giren çocuga sarılıp,
bak ağlayarak bunu çözemeyiz, bu dediğini yapamam. Cunku ... bu yüzden.
Kendine daha fazla zarar vermeni istemiyorum, hadi canım, sil artık göz yaşlarını, ama çok ağlamak istiyorum diyorsan, devam edebilirsin.
Dersin o susar zaten. Susmazsa da ağlamaya devam etsin, 3 dk da bir aynı sakinleştirme cümlelerini kurarsın. Sarılırsın.
Zaten dışlanmış hissetmiş bir çocugu bir de git odana ağla şeklinde uzaklaştırmak doğru olamaz.
Konu sahibi, lütfen ama lütfen, burada okuduklarını uygulamaya geçme.
Burada yazanların psikoloji diploması Yok.
Ve yarın işler daha kötüye gittiğinde yanında olmayacaklar.
İyi bir çocuk-ergen terapisti bulun ve tedaviye mutlaka devam edin.