• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bi yol gosterin ne olur akil sagligimi yitirmekten korkuyorum

Boyle dusunen insanlara ben de sasiyorum.
Aslinda soyle dusunseler belki biraz da olsa empati kafasina varirlar:

Diyelim ki basiniza bir felaket geldi ve cocugunuz zorunluluktan yetimhane ya da benzeri bir yere gonderildi.
Tabi biraz yaramaz sorunlu bir cocuk da olabilir. Cekilmez olan bu sorunlu(!) cocugu dize getirmek icin sistematik olarak siddet uygulandigini dusunun.
Ha siz dovmussunuz ha baskalari fark yaratir mi?

Bu durumda da dayak bir terbiye yontemidir diyebilir misiniz?
Yoksa dayakla terbiyeye inanip sadece tv de yetim cocuklarin acilarina uzulup gozyasi mi dokersiniz.
Bazı,şeyler kemikleşmiş toplumda.Örneğin anne döver,ya da burada anneme kırıldım der,vaayy nasıl kırılırsın,ya da ne olur vurduysa,anne o yaa ötesi var mı?ya da belki,üvey demek istemiyorum,ikinci annedir.İyi niyetli bir sözü bile vayy nasıl der.Merhametsiz öz anneler,merhametli üvey anneler gördüm.Dayak tabii ki yalnızca başkası uyguladığında kötü değildir.Başlı başına kötüdür.Ben kapımdaki köpeğime layık görmediğim bir fiskeyi,ne başkasına,ne de evlatlarıma asla layık görmem.

Bence otorite sağlamalısınız.Çok yumuşaksinız ki bunlari yapabiliyor.Asla dövün diyenlere uymayın lütfen.Çoçuk anne ve babasının tek bir bakışından çekinmeli.Bol bol kucaklayın onu çok dinleyin makul cevaplar ve taktikler üretin ve az bağırmaya çalışın.Allah yardımcınız olsun.

Bence otorite sağlamalısınız.Çok yumuşaksinız ki bunlari yapabiliyor.Asla dövün diyenlere uymayın lütfen.Çoçuk anne ve babasının tek bir bakışından çekinmeli.Bol bol kucaklayın onu çok dinleyin makul cevaplar ve taktikler üretin ve az bağırmaya çalışın.Allah yardımcınız olsun.
Katılıyorum,
Zaten durum ortada, her yanlış harekette çocuk daha da kaybolacak...
Zaten sevilmediğini, dislandigini hisseden bir kuzuyu dövmenin doğruluğu tartışılmaz...
Açık konuşalım, konu sahibi de zor dönemlerden geçmiş, ama o kuzuda çocuk yahu...

bir de çocuğun gözünden bak, hiç bir akranınla anlaşamıyorsun, kendini her konuda başarısız hissediyorsun, küçük kardeşin herkes tarafından seviliyor, sen oynamaya çıktığında bile 5 dk sonra umduğunu bulamayıp geri dönüyorsun. kızınız ağır bir depresyonda bence, kardeşinin doğumu ile başlamış ama atlatamamış da... özgüvenini ve neşesini kazanması için dayak, azarlama ve cezalandırma bana doğru gelmedi büyüyünce aşırı sorunlu bir bireye dönüşebilir.

Kardeşine ya da hayvanlara zarar verme eğilimi var mı? internette nasıl videolar izliyor hangi sitelere giriyor? (youtube kanalı açtırıyorsa internetle ilişkisi var gibi geldi)

bence kızı siz değil okuldan bir öğretmenikurtarabilir. onun kendisini özel hissetmesini, işe yarar ve değişilmez hissetmesini sağlayacak bir öğretmen bulun. Ne bileyim bir şiir dinletisi seçmesinde en çok onu beğensinler ya da bir şeye seçilsin, övgüler alsın. bu konuda okuldaki danışman hocalardan yardım alabilirsiniz. Kendini önemli hissedeceği görevler alırsa ve sosyal çevresinden takdir görürse sakinleşir gibi geliyor bana.

Kuzeniniz degismistir ama niye degismistir artik onu kayitsiz sartsiz seven bir ailesi olmadigina inandigi icin guvenecek bir dali kalmadigindan degismistir.

o çocuk muhtemelen bu sebeple yetişkinliğinde ya bağlanma sorunu yaşar ya da insan bağımlılığı onaylanma problemi yaşar. Yazık olmuş üzüldüm.

Allahim bu sitede böyle bir konuya verilen gordugum en kötü yorumlar bu nedir kardesim .. kimdir karsimjzdaki bir cocuk! Yok kizini dovmeyen djzini dover yok terkedilme korkusu yasatin cocuga yok okula gondermyin ceza olsun anlasin yaptigini simarik ukala..nedir bu sozler nedjr bu öfke ufack cocuga ! Allah askina soylesin kac yasina gelmis insanlariz hangi hatamizdan ceza ile drrs alip tekrarlamadik kac kere ayni yanlislara dustuk ..Eger banlancaksam da bu konu icin feda olsun diyor benim gibi dusunenleri saygiyla selamliyorum..

Bu konu da şunu da gördüm ki,sorunları dayakla çözebiliriz.Zaten cennetten çıkma canım.İyi bir şey olsaydı cennetten çıkmazdı ama olsun.
Allah aşkına hanımlar siz ciddimisiniz?
8 yaşında bir çocuk hakkında konuşuyoruz.
İyi o zaman,kocasıyla,kayınvalidesiyle,kardeşiyle sorunu olanlar ya dayak atsın,ya dayak yesin,sindirilsin,sorunlar hallolsun.Bdvye de gerek kalmaz böylece.Bir kv sözünden,bir elti bakışından,bir komşu tıkırtısından incinen naif hanımlar,çok naifmişsiniz gerçekten,çözüm önerilerinize bayıldım (!)

Hay ağzınıza sağlık.
Birazdan bütün kk toplanıp çocugu dövmeye gidecek sanırım...
cezalandırın, sert olun, katı olun, kurallar koyun, ilgilenmeyin, bırakın kendi kendine ağlasın...
Hayır öyle olmuyor o işler.
Nasıl bebekken yürümeyi, konuşmayı öğrendiyse bu çocuk, sakinleşmeyi de bizden öğrenecek.
İstediği şeyi yapmak anlamına gelmiyor bu.
Hayır dedigimizde ağlama krizine giren çocuga sarılıp,
bak ağlayarak bunu çözemeyiz, bu dediğini yapamam. Cunku ... bu yüzden.
Kendine daha fazla zarar vermeni istemiyorum, hadi canım, sil artık göz yaşlarını, ama çok ağlamak istiyorum diyorsan, devam edebilirsin.

Dersin o susar zaten. Susmazsa da ağlamaya devam etsin, 3 dk da bir aynı sakinleştirme cümlelerini kurarsın. Sarılırsın.
Zaten dışlanmış hissetmiş bir çocugu bir de git odana ağla şeklinde uzaklaştırmak doğru olamaz.

Konu sahibi, lütfen ama lütfen, burada okuduklarını uygulamaya geçme.
Burada yazanların psikoloji diploması Yok.
Ve yarın işler daha kötüye gittiğinde yanında olmayacaklar.
İyi bir çocuk-ergen terapisti bulun ve tedaviye mutlaka devam edin.

Küçük kızınız 3 yaşında
Sorunlar 3 yıldır var
Kardeşini mi kıskanıp size eziyet ediyor acaba

Hay ağzınıza sağlık.
cezalandırın, sert olun, katı olun, kurallar koyun, ilgilenmeyin, bırakın kendi kendine ağlasın...
Nasıl bebekken yürümeyi, konuşmayı öğrendiyse bu çocuk, sakinleşmeyi de bizden öğrenecek.
Kendine daha fazla zarar vermeni istemiyorum, hadi canım, sil artık göz yaşlarını, ama çok ağlamak istiyorum diyorsan, devam edebilirsin.

Dersin o susar zaten. Susmazsa da ağlamaya devam etsin, 3 dk da bir aynı sakinleştirme cümlelerini kurarsın. Sarılırsın.
Zaten dışlanmış hissetmiş bir çocugu bir de git odana ağla şeklinde uzaklaştırmak doğru olamaz.

Benim de en zoruma giden,
Seni yurda veririz yada seni bizden alırlar diyenler...
Dünyanın bin türlü hali var,
Mecburi yurtta kalma durumu olsa çocuk rezil olur, perişan olur...
Benim yüzümden oldu diye kendini suçlar,
Ama bunları dusunmeyelim zaten...
Yeminle Allah akıl fikir versin...

TUM YAZILAB YORUMLATI ILGIYLE OKUDUM
HERKESE TESEKKUR EDIYORUM
SUNU BELIRTEYIM BEN ZATENCOCUGUMA SIDDET UYGULAYIP DOVUP TARTAKLAYIP HINCIMI ALACAK BIRI OLSAM KENDIMI BU KADAR SIKIP ZONA OLMAZDIM MIDEMDE STRESE UZUNTUYE BAGLI SISME VE KRAMPLAR OLMAZDI
ALLAHA SUKUR TUTUYORUM KENDIMI COK DAYANAMAYIP PATLADIGIM ZAMANLAR OLUYO BAGRIYORUM EN FAZLA
cocuga tabiki siddet uygulamayacagim burda denemege deger cok guzel yorumlar vardi hic denemedigim..onlardan baslayacagim once psikolonisini ruhunu sevgiyle beleyip onu sevdigimi hissetmesini saglayip sonrada okulla ilgili cozumler arayacagim
3 aylik yaz tatilinde nasil rahatlamistim okul acilinca yine basladi stresim kesilmeyen bas agrilarim vucudumdski yaralar..ders yaptirmaktan onunla kitabin basina gecmekten oyle huzuruzumki ama yok iste ilgilenecek kimse
Annem 2 gun arayla geliyor allahtan..o bile rahatlatiyo aslinda
Bi hica olsa bi yol gostsren derslerine yardimci ama daha once denedik maddi sartlarimizi zorladik ve hergun aglayarak istemedigini soyleyince esim sinirledi kizdi ve yazik gunah o kadar zorluyoruz hic icinde yok dedi bi daha tovbe gondermez
Suan psikolojim iflas durumunda coktum resmen kitap defter ders lafi duymak istemiyorum ogretmenimiz desen 5 para etmez yaziklar olsun okulda anlatmadigi konuyu eve odev veriyo evde biz anlatip ogretip ornek cozduruyoruz o ise bizim yaptiklarimizi tekrar ettiriyo yani tam tersi olmasi gerekirken biz ogretiyoruz herseyi ama sikayet edelim konusalim diyorum hic bir veli yanasmiyo bi kac kez konusuyum dedim sinifin icinde veli karismasin lutfen dedi sizden ogrencek degilim demeye getirdi okulda kizimin tek sevdigi sey ise ogretmeni adam ilgisiz konusmaz sormaz kendi dunyasinda iyileri tutar onlarla dersi goturur ama benim kiz israrla bagli ogretmenine ve sinif degistirmeyede yanasmadi
Suan ise girme sansim olsa versem bi etude filan en azindan sagligimi kaybetmem valla iyi degilim ama suan hic bi imkanim yok ne ise girmek ne kurs etut kizim tum onerileri curuttu ve esimde birakti artik caresiz hissediyorum

bir de çocuğun gözünden bak, hiç bir akranınla anlaşamıyorsun, kendini her konuda başarısız hissediyorsun, küçük kardeşin herkes tarafından seviliyor, sen oynamaya çıktığında bile 5 dk sonra umduğunu bulamayıp geri dönüyorsun. kızınız ağır bir depresyonda bence, kardeşinin doğumu ile başlamış ama atlatamamış da... özgüvenini ve neşesini kazanması için dayak, azarlama ve cezalandırma bana doğru gelmedi büyüyünce aşırı sorunlu bir bireye dönüşebilir.

Kardeşine ya da hayvanlara zarar verme eğilimi var mı? internette nasıl videolar izliyor hangi sitelere giriyor? (youtube kanalı açtırıyorsa internetle ilişkisi var gibi geldi)

bence kızı siz değil okuldan bir öğretmenikurtarabilir. onun kendisini özel hissetmesini, işe yarar ve değişilmez hissetmesini sağlayacak bir öğretmen bulun. Ne bileyim bir şiir dinletisi seçmesinde en çok onu beğensinler ya da bir şeye seçilsin, övgüler alsın. bu konuda okuldaki danışman hocalardan yardım alabilirsiniz. Kendini önemli hissedeceği görevler alırsa ve sosyal çevresinden takdir görürse sakinleşir gibi geliyor bana.
Hayvanlari sever ama yaklasamaz ama asla zarar vermez kiyamaz kardesini ise korur kollar hic incitmez kardes biraz baskin karakter onu ezer uste cikar ama o anactir sabirlidir kardesine..
Ogretmenine cok bagli dersleri okulu arkadaslarini sevmez ama ogretmenini cok sever yaz tatilinde hep ozledigini soyledi ama gel gorki adam ilgisiz konusulup gorusulup kizimla ilgilenecek biri degil bi kac kez denedim lafi agzima tikip gecer gecer olur boyle daha kucuk takmayin kafasinda bi adam yani ben hic memnun degilim ama kizim iyice okuldan sogumasin diye degistirmedik cok teklif ettim kizima ama cok etkilendi istemedi oyle kaldi

Okurken 2. Cocugu belki yaparim diyordum fakat sogudum.
Kınamayayimda.
Bu ne ya.
Ben marketlerde aglayan yerlere yatan cocuklara bile gorunce tahammul edemiyorum elin cocugu bi de.
Allah kolaylik versin.

Saol ilgilenip yazdigin icin cok iyi geldi sibradan degistigini duymak bu ihtimal bile beni umutlandiriyo
Simdi soyle babannem en altta biz en ustte oturuyorz ayni binayiz o en uste cikamiyor buyugu indir ben goturuyum okula diyor karda kista gecen sene o goturmustu bende cikislara gidiyodum ama bu sene kizim kabul etmedi birlikte gidelim kardesimde gelsin dedi hemen itiraz etmedim cunku okuluda cok sevmiyo zaten zoraki gidiyo bende kucuk kizimi kaldirip birlikte gidiyorz zor okuyor cantaydi cocuktu ama sikayetim yok bu seferde kucuk okulda cok dikkat cekiyo cocuklar yanimiza geliyo herkes seviyo kucuk kizim merhaba ben ... Nin kardesiyim diyo millet deli oluyo ona bu sefer ablamiz yine soluyo uzuluyo
Kevin hakkinda konusmaligiz filmini ogretmeni soyledi bana izleyin diye o benzetmis dediklerini dikkate alacagim insallah iyi olur surekli hergn aglayan inleyen mizlayan bi cocuk inan cok zor
Asagiya inerken kucuk cocugunuzu babaneye birakin anne kiz birlikte gidin okula yürüyun sarki soyleyin sohbet edin aksam seni alirken hangi sarkiyi soyleyelim dusun diyin.hazir sonbahar yaprak toplayin vs vs

Allah yardımcın olsun. Aslında kızın sadece seni istiyor. Ama sadece beden olarak yanında olmanı değil ruhun ilede onunla olmanı istiyor gibi geldi. Çocuklar sözlerden çok davranışlarına senin ne hissetiğine bakarlar ve çok iyi anlarlar. Yanındayım ya demek yetmez ona.Ders yapmadan önce oyunlar oynayın ama sizinde eğlendiğiniz gerçekten mutlu olduğunuz oyunlar. Evde yerden yüksek saklambaç oynaya bilirsiniz mesela. Çocuğunuzla oyunlar oynayarak iletişiminizi güçlendirebilirsiniz ancak. Oyun oynamak istemezse de siz kardeşiyle devam edin, sonra oda dahil olmak isteyecektir. Ama birgünde bıkmayın. Sadece sizi ve sevginizi isteyen bir çocuğu ilgisizlikle cezalandırıp daha çok kendi dünyasına terk etmeyin. Böyle konular gördükçe durmadan söyleyeceğim heralde "Bağırmayan Anneler" kitabını mutlaka ama mutlaka okuyun. Farklı bakmanızı sağlayacak emin olun.

__________Guncelleme sayfa 27 _________

Oncelikle sunu belirteyim
Buraya ne zaman konu acsam sonra pisman oldum acimasiz elestiriler ahkam kesmeler suclamalar derken bi daha tovbe dedim ama suan oyle zorda oyle darda hissediyorumki hani tekbi kelimeyle kendimi balkondan bosluga salmaya niyetliyim bu allah rizasi icin yapici yorum yapmayacaklar yazmayiversin baktin okuyunca kiziyosun gicik oluyosun bas hemen geri putonuna kurban oluyum deme bisey ben cok kotuyum cunku..
Sorun buyuk kizim yasi 8
Daha oncede cok dert yandim sikayet ettim sizin deyiminizle ama sorunlar oyle buyuduki hayat bana cekilmez oldu artik kizim benim imtihanim diyorum insan olmek istermi olup kurtuluyum oda rahatlasin bende diyorum simdi gunluk rutinimizi anlatayim
Sabah operek uyandirir hergun kendime sozler veririm sabirli olucam diye uyandirdigimda tersler ne var yaa kalkmicam filan diye 3 senedir sabahciyiz ve kizim zaten 7 de kendi uyaniyo yani uykusuzluktan degil sonra soylenerek yuzunu yikar her sabah evet tam 3 yildir her sabah aglayarak bagris cagris corap giyer neymis corap giyince parmaklari aciyomus nefret ediyomus 20 cesit her turlu corap aldim yok arkadas ne hikmetse her corap acitiyo bunun ayagini sonra beslenmesine ne istiyosa onu yapar koyarim ugrasirim ama yok hic yemez koymayip cezalandirirncada baskasindan ister
Surekli beni tersleyerek tartisma icinde hazirlaniriz okula
3 yasinda bi kizim daha var
Babannemle ayni binadayiz buyugu okula o goturuyodu cunku kucuk o saate yatiyo diye ama bize cok rahat oluyodu ama buyuk kizim onuda sorun etti kadini tersliyo elinden firtip kendi basina gidiyo arti hep mizliyo soyleniyo diye her sabah kucuk kizimi uyandirip saat 7 de hep birlikte okula gidiyoruz sirf azcik yuzu guler belki biseyle mutlu olur diye ama yok
Okulda arkadasi yok
Herkesle hemen tartisir
Acayip laf sokak
Okulu sevmez
Ders sevmez
Spor veya faliyete yonlendirdim sevmez istemez
Evde iletisimimiz kotu diye dersleri de berbat diye hoca tuttuk istemedi sorun cikardi etud denedik gitmedi hergun agladi sorun cikardi annem cocuk psikolojisinden iyi anlayan bi egitimci ve emekli oldu ben calistiriyim dedi ve cok sabirlidir onu bile delirtti biktirdi esim deseniz sinirleri alinmis bi adamdir hayatta sesini bile yukseltmez onu bile cileden cikariyo
Sorun sadece ders degil mesela oyun parkina gotur mutsuz sinemaya gotur kisur bulur evi ister piknege gotur yoruldum diye aglar ve insanlari tahrik edip cildirmak icin proglanmis olsa yemin ederim bu kadar olur yasam enerjim tukendi yaa gun icinde hersey her animiz ayri problem
Okul alisverisi yaptik gitti suluk begendi aldik kaliteli guzel normal suluk bundan rahat icemiyorum petsise koy diyo kullanmiyo ayakkabi aldim deneyrek bu rahat degil diyo yani kasitli yapiyo
Okula baslayali 3 sene oldu ve pedagog psikolog aile terapisi neler denedim ama bende sorunlu bi kadinim okey ama farkli yollar denedim elimden gelenin en iyisini yapmaya calistim ilaclsr kullandik onerileri dikkat aldik ama yok caresizim artik bi yol gosterin ama lutfen anneligimden benim sorunlu olusjmdan vurmayin valla canim burnumda allah askina yapici yorum yapin yol gosteren oneri veren yorumlar yapin
Iyi degilim zaten lutfen...
Daha fazla okumayip yarida biraktim.
Bir pedagoga başvurun.

Hay ağzınıza sağlık.

Kadinlar kulubunde Sizin gibi dusunen akli basinda birkac insan lazimdi.. hosgeldiniz iyi ki geldiniz yoksa inanin bu konuya sebep ben buralardan gidecektim..

Bu konuya yapilan yorumlar bana neleri dusundurdu bir bilseniz..

1. Si okumakla cahilligin hicbir alakasi olmadigi
2.si kendimizde hic sorun yokmus sorunlu olan cocuk kv anne vs.. karsi tarafi rencide etmeye calismak gibi bencillikleri
3. Sabir tahammul bitince annelerin siddete olan egilimlerini normal gorulmesi
4. Cocuklardan olgun davranislar beklentisi icine girip yapmadiklarinda onda anormallkk oldugunu dusunup sebebini fitrata baglayanlar ...

Dayagin cennetten cikma oldugunu savunanlara ne demeli ?

Insanlari diger canlilardan ayiran tek ozellik iletisim kurabiliyor olmasi onu da beceremez hale gelmisler yazik.. Kucuk cocuk icin cozum onerilerine bakar misiniz .. Vallahi cocuklara acidim..

Sorsan burda egitimli gorgulu akli basinda empati sahibi insanlarlaydik; su konuyu ben okuyuncaya kadarr .. Arkadaslarima bile bu siteye uye olup konu acin derdinize akilli cozumler bulursunuz diye oneride bulunan ben; bu konu yuzunden burdan uzaklasmayi dusunuyorum.

Pedagog ne önerdi bilmiyorum ama siz yanlış yapıyorsunuz. Ne demek sırf o mutlu olsun diye küçük kardeşi de 7 de uyandırıp okula götürmek? İsteklerini ağlatayarak, söylenerek yaptırmaya alışmış.

Ayrıca sizin de psikolojiniz normal değil sanırım bu aralar. Size çocuğa yüz vermişsiniz falan yazmışlar siz hemen ‘beni çocuğumdan şikayet ediyorsunuz diye suçlamışsınız’ demişsin. Neredeyse kimse suçlamamış. Yanlışınızı söylemek suçlamak değildir ki. Şayet siz çocuğun yanında bu tür davranışlarda bulunuyorsanız, hatalarını kabul etmeyen bir çocuk olması çok doğal

Okurken 2. Cocugu belki yaparim diyordum fakat sogudum.
Kınamayayimda.
Bu ne ya.
Ben marketlerde aglayan yerlere yatan cocuklara bile gorunce tahammul edemiyorum elin cocugu bi de.
Allah kolaylik versin.
Korkmayın,
Markette yerlere yatan çocuklar genellikle şanslarını deniyor...
Bazıları fazla ısrarcı olsa da istikrarlı bir duruş sergileyince geçiyor...

Back