• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bi yol gosterin ne olur akil sagligimi yitirmekten korkuyorum

Bende test yaptirdim ram merkezine goturdum dedim bunun artik zekada var heralde o kadar emindimki 123 cikti pedagoglarlada konustugumda bisuna endise ettigimi karakteristik oldugunu cocugun isterse yapabilecegini soylediler temel sorunu ozguven eksikligiymis..kendini degersiz gorup yalacagina inanmiyirmus ama ben dogru yaklasim tarzini bulamadim henuz
Pozitif yaklasip guzel bisey soylesem bile yok anne diye itiraz ediyor

Bacim Allah sana sabir versin okurken icim şişti. Ben de bi kiz bebek annesiyim iki dk empati kurayim dedim icime fenaliklar basti. Ben senin kadar sabirli olamazdim heralde, helal olsun sana valla.
Bence artik üzerine gitmeyin yapici olmaya calismayin sert olun. Siz ona farkli oneriler sundukca o iyice memnuniyetsiz olmus. Hic onemsemeyin bakalim ne olacak. Uzuldum size vallahi.

Öncelikle sabrından dolayı tebrik ediyorum. Allah yardımcın olsun.madem kendini değersiz hissettiği için böyle davranışlar yapıyor. O zaman değerli hissettir diyeceğim ama zaten elinden geleni yapmışsın. Onu mutlu etmek için daha fazla çaba sarf edersen bu durum artarak devam edecektir .Bence bu aşamada iletişimi en aza indir. Onu mutlu etmek için çaba sarf etme. kendi haline bırak. Bir süre sonra yavaş yavaş duruma göre iletişim arttırırsın.örnegin Çorabımi giymek istemiyorum derse önüne koy sen bilirsin de fazla konuşma odasından çık. Çorapsız giderse gitsin. Okulda arkadaşları dalga geçer öğretmeni kızar. Bir daha sesini çıkarmadan giyer. Bir musibet bin nasihattan İyidir misali. Yemek yemeyeceğim derse sen bilirsin de ısrar etme. Birkaç saat sonra tost sandviç isterse yapma. Yemek saati geçti de. Ağlasın tepinsin bırak. Bi gece aç uyumaktan bir şey olmaz. Yani kesin ve net kuralları koymalısın. Ayrıca o ağlayıp tepinirken onu sakinleştirmeye çalışma. Kesinlikle iletişime geçme. Bir pedagogun yazısında okumuştum. Çocuklar bu tarz hareketleri yaparken bu hareketlerin Eğer izleyicisi yoksa bir süre sonra yapmanın mantıksız olduğunu düşünüp bırakıyorlarmış. Biraz katı kuralları uygularken zorlamayacaksın belki üzüleceksin ama bu durumu düzeltmek için denemen lazım.

Ben de çocuk sahibi olmaya çalışıyorum ama fena halde gözüm korktu :KK17: Yazmışsınız gerçi ama bence iyi araştırılmış , iyi bir uzmana gösterin kızınızı. Bir de şöyle bir izlenim oluştu okurken acaba farkında olmadan fazla üstüne düşüyor olabilir misiniz? Biraz kendi haline bırakın ,beslenmesini yemiyorsa üstelemeyin.Bir yemez iki yemez acıkınca öyle bir yerki. Kardeşini kıskanıyor ve ilgi çekmek için yapıyor olabilir birçok şeyi. Allah yardımcınız olsun.

+1
Kardes kıskançlığı olabilir

Bazi cocuklar zordur.
Okurken kendi kizimi gordum bi an.
Ergen gibi tavirlari vardir.
Son derece asidir.
Dik baslidir.
Surekli babannesiyle tarisir.
Abartir. Ciglik atar. Yaptiklarimi begenmez.
Tutturur..
Daha neler neler..
Ogretmeni bile ben boyle cocul gormedim der durur.
Pedagog vs de care olmadi malesef.
Ben karakter diyorum artik.
Bazen kemdi kendimi sorguluyorum
Millet hamambocegini bile egitiyor, ben bir cocugu mu egitemedim acaba? Diye :(
Bizimki gibi annelikler sabir gerektiriyor canim hem de bolca..

Ödül panosu yla deneye bilirsin Motivationu artar kurallara uyuldu zaman "kücük " armaganlar vere bilirsin. Bunu kendiniz belirleyin cocunuzla birlikte.

Ödül Panosu Pazartesiden baslayip bütün hafta sürüyor.
Onun göreflerini yazin bi kenara mesela 1. sabah uyandinda uysal davranicak bunu yapti zaman o görev yerine bi smiley geliyor.
Yalniz bir günde 5 den fazla görev vermeyin (ondan beklediniz davranislari ) görevleri tamamladiysa önceden belirlediniz ödülü hak etti. Ama kücük ödüller! Ödül hak etmiyorsa - ödül yok.

Benim ogluma bunu yaptim cogu zaman ise yariyor ki benim cocugum Hypher Aktiv

Ödül panosu yla deneye bilirsin Motivationu artar kurallara uyuldu zaman "kücük " armaganlar vere bilirsin. Bunu kendiniz belirleyin cocunuzla birlikte.

Ödül Panosu Pazartesiden baslayip bütün hafta sürüyor.
Onun göreflerini yazin bi kenara mesela 1. sabah uyandinda uysal davranicak bunu yapti zaman o görev yerine bi smiley geliyor.
Yalniz bir günde 5 den fazla görev vermeyin (ondan beklediniz davranislari ) görevleri tamamladiysa önceden belirlediniz ödülü hak etti. Ama kücük ödüller! Ödül hak etmiyorsa - ödül yok.

Benim ogluma bunu yaptim cogu zaman ise yariyor ki benim cocugum Hypher Aktiv
Aaa bayilir kizim bu fikre deneyebilirim hemen bi pano ayarlamak lazim

Bakın burda çok güzel önerilerde var çok cahilce iki vur şımarmış diyenlerde sizin evladıniz zorlu bi çocuk belli ama bir yetenegide varmış muhakkak aşamadığı bir durumu var sizde çok ilgilisiniz belli ama nolur burda yok iki vur mahrum bırak vs. Gibi bu çocuğa yapılmayacak uygulamada bulunmayın lütfen

Ilk basta zor gelebilir kurallara uymamak veya armagan alamamak ama gün gectikce düzelir.
Benim oglum icin bunu ADHS Cocuklarnan ilgilenen bi Doktor tavsiye etti. Ben faydasini gördüm bir hafta yapmadim bu panoyu oglum bana " neden dedini yapiyimki nasil olsa pano yok " dedi.

Kücük armaganlar olsun ama günlük ve haftayi doldurdu zaman 3-4 tane degisik ödüller kizinizle birlikte yapin kendinisinde söz shibi oldunu düsünsün.

Allah yardimciniz olsun

Bakın burda çok güzel önerilerde var çok cahilce iki vur şımarmış diyenlerde sizin evladıniz zorlu bi çocuk belli ama bir yetenegide varmış muhakkak aşamadığı bir durumu var sizde çok ilgilisiniz belli ama nolur burda yok iki vur mahrum bırak vs. Gibi bu çocuğa yapılmayacak uygulamada bulunmayın lütfen
Cok bunalip bagirdigim oluyo ama vurmam vurmadimda hic bagrinca bile sonradan uzuluyorum bazen cok zorladiginda cirliyorum anca
Evet guzel oneriler var sagolsunslar deneyecegim

Kiz yok bacim oyle her istedigini yapmiyorum zaten hayati bana zindan ediyo bide her dedigini niye yapiyim odul gibi zaten yapmiyorum
Ama okulda durumu berbat
Yaz tatilinde desen tatile gidiyoruz burnumuzdan getiriyo mutsuz luna parkta bile mutsuz piknikte sokakta her yerde herani sorunlu
Yani bi insan hic mi bi yemegi sevmez hic mi bi olaydan mutlu olmaz hic mi bi ilgi alani olamaz mesela bi insan derse meraki yoksa resime olur muzige olur spora olur herkesin iyi oldugu sevdigi bi alan vardir bunun yok arkadas
Biri bisey sordu diyelim naber canim nasil dedi cevsp bile vermez dik dik bakar
Cocuklarla oynayacagim diye asagi iner 5 dk ua aglayarak gelir ve aksama kadar hep aglar artik sinirden vucudum yara dokuyo olsemde kurtulsam diyorum otesi varmi yaa delircem nokur bi akil verin
Bence mutlu oluyor ama bunu size belli etmiyor
Ayrıca bir şeyi cok rahat elde ediyor gibi kizin benim annem istediğim kadar mizliyayim bir tane çorap alir onuda giydirir gönderirdi

Bir defa iki gün sofradaki yemekleri beğenmedim ooo iğrenç bunlari yemem ben diye annem bir sinirlendi yemezsen yeme bu sofrada oturacaksin dedi
Ve baska hiç bir sey koymadı önüme zaten evde de yoktu sanırım
Üçüncü gün önüme ne konulursa yemeye başladım şimdiki analar babalar vay yemedi içmedi diye hamburgercilere.oraya buraya götürüyor

Yanlış anlamayın ama çözümü burada aramak bana pek doğru gelmedi.
Farkındayım artık çaresiz kalmışsınız ve her fikre aç bekliyorsunuz yeterki derdinize derman olsun diye ama işleri daha karmaşık hale getirebilirsiniz.

Mesela ödül panosu denmiş.
Harika fikir demişsiniz ama bu önerilen bir şey değil. çocukta değersizlik hissi var olduğunu söylüyorsunuz, daha da dikkat etmelisiniz.
Anı kurtarmak adına bu sefer 3-4 sene sonrasında daha çok sıkıntı çekmeyin.

'Beni ödülle cezalandırma' (dr. Özgür bolat)
Kitabı tavsiye ederim bu fikri benimseyen ebeveynlere de.

Siz tekrardan profesyonel yardım almaya yönelin. Daha detaylı araştırın, yarıda bırakmayın.
Burada okuduğunuz önerileri de not alır sorarsınız eğer denemek istediğiniz varsa.

Bir de şimdiki çocuklar çok mutsuz niye
Yedikleri önünde yemedikleri arkalarında
Oyunlar ipadlar bilgisayarlar oyuncaklar imkanlar kurslar şunlar bunlar
Hiç biri için kendilerini yirtmalarina gerek yok onca saat ac kalip oynayıp eve gidip salça ekmek yemenin tadını bilmiyorlar
Ayakkabi alındığında sevinmeyi sabirla onu giymeyi beklemeyi bilmiyorlar
Tasla topacla bahçedeki toprakla oynayıp bir oyuncak arabayı lux görmüyorlar
O yüzden bir şey alındığında bile mutluluklari ancak bir saat

Bir yerde okumuştum hosuma gitti
Çocuğun biri pazarda babasına bir kuzu alması için yalvarir onu çok sevecegini bakacağını söyler
Adam çok zengindir kuzuyu almaz
Bir hafta sonra adam gelir oğluna kuzuyu alır tüccar sorar niye yaninda kuzuyu alabilecek para varken almadın da bir hafta sonra alıyorsun diye
Oda eğer kuzuyu hemen istediği zaman alsaydı iki üç oynayıp sıkılıp bir köşeye bırakacaktı
Ama bu kuzu için oğlan tam bir haftadır yalvarip duruyor sözler veriyor biraz bekletip aldım ki kuzunun değerini bilsin
Simdikiler o hesap işte

Valla ben olsam güzel bir döverim , bu ne ya benim bile içim şişti
siz gerçekten öğretmenseniz ne desem bilemedim. rezalet......

--

konu sahibi, kızınız acaba kardeşini mi kıskanıyor? küçük uyuyor diye babaanne götürünce okula ona içerlemiş olabilir. siz eksik akıllar alıp çocuğunuzu dövmeyin tabii, öperek uyandıran annenin anneliğini sorgulamam ;) azıcık sabır, evlat sahibi olabilmek için neler çeken insanlar var, yürekten sev üzüldüğünü belli et değişir diyeceğim. inşallah bir an evvel huyu suyu değişir huzursuzlanmasına sebep bişey var.

ben de çorap giyemem, suluktan tiksinirdim. neden olduğu gibi kabul etmeyi denemedin? bir de öyle dene. ayağım donsa da çorap giyemem, yorgana dolarım ayağımı ama gene de giyemem o çorabı, suluktan çocukluk hayatım boyunca içememişimdir şimdi de tupper tarzı şeylerden içemem. cam şişedir pet şişedir tek kullandığım suluk türevi:)

yaşı küçük olabilir, azıcık saygı azıcık olduğu gibi kabul istiyor bence.

annem benim "enteresanlığımı" kabul edip beni bu şekilde severdi, bir de bir anlatışı vardı; görsen ben miyim dersin.
olduğu gibi sevin, istemiyorsa çorap giymesin, istemiyorsa suluktan içmesin, kimlerin nazını çektik kimleri sineye çektik evlat nazlanmış çok mu..

inan çok mutlu olucaksınız, bi dene dediğimi...

Merhaba daha once guvenli baglanmayi basaramadiysaniz, gec olmadan yeniden guvenli baglanmayi deneyebilirsiniz.

sanki benim küçültülmüş halimm:KK76:ben de ailemin sınavıydım aynen sizin evladınız gibi hep sorun çıkardım,hep canlarından bezdirdim ama annemi babamı çok seviyor ve isteyerek yapmıyordum emin olun çocuğunuz da isteyerek yapmıyor .Nasıl biz yetişkinler bi olay yaşayıp hayata karşı tepki gösterirsek çocuklar da öyle 8 yaşında olması birey olduğu gerçeğğini değiştirmez,acaba görüntüsüyle ilgili bi sorun mu var hani arkadaşları dalga geçmiş olabilirler bişey demişlerdir;ya da kardeşi var dediniz o kardeşten sonra onu yeterince sevmediğinize inanmış olabilir ve aklınca sizi cezalandırmaya çalışıyordur

Back