• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bi yol gosterin ne olur akil sagligimi yitirmekten korkuyorum

Konu sahibi 'Kevin hakkinda konusmaliyiz' filmini size tavsiye etmislerdi yanlis hatirlamiyorsam. Bende burada gorup izledim. Daha sonra nette film ile ilgili yazilari okuyup daha iyi anlayabildim. Izlemediyseniz muhakkak izleyin.

Cocugunuz icin cok uzuldum. Lutfen ona sarilin, sevildigini hissettirin.
Döv diyenleri umarim ciddiye almamissinizdir. Ben sahsen tavsiye olarak dayaga yonlendirenleri sok icerisinde okudum.

küçücük çocuğu dövmeyi düşünenler ve bunu normal görenler umarım sizler yaşlanınca dayak yersiniz bakıcılarınızdan, böylece onlardan korkarsınız ve şımarıklık yapmazsınız. bu ne canım..

Kesinlikle dünden beri kanım donarak okuyorum dayak içerikli yorumları. Kendi çocuğunun saçını bir çocuk çekse hemen velinin kapısında bitecek anneler başkasının çocuğu söz konusu olunca bol keseden sallıyor. Yok döv, yok korkut. İnanılmaz. Burada konu sahibi çok eleştiriliyor, daha önceki konularında da yerden yere vuruldu zaman zaman ama o beğenmedikleri kadın hala çözüm önerisi arıyor. En azından çocuğuna şiddet uygulamıyor. Ne yapabilirim diye uğraşıyor. Umarım çözüm yolu bulur.

Tatlım çocuk dovmek tabi ki iyi birşey değil ama sanırım çocuğunuz korkmuyor bir çocuk anneden yada babadan korkacak mesela kardinale biz babamdan korkardık annem babanıza diyecem dediğinde susar otururduk bence az da popusuna popusuna vurun az da korksa böyle olmaz galiba her istediği olduğu icin öyle davranıyor

Kesinlikle dünden beri kanım donarak okuyorum dayak içerikli yorumları. Kendi çocuğunun saçını bir çocuk çekse hemen velinin kapısında bitecek anneler başkasının çocuğu söz konusu olunca bol keseden sallıyor. Yok döv, yok korkut. İnanılmaz. Burada konu sahibi çok eleştiriliyor, daha önceki konularında da yerden yere vuruldu zaman zaman ama o beğenmedikleri kadın hala çözüm önerisi arıyor. En azından çocuğuna şiddet uygulamıyor. Ne yapabilirim diye uğraşıyor. Umarım çözüm yolu bulur.
hala daha az da olsa dövün diyenler var inanılmaz.. iletişim kurmak, sarılmak, zaman ayırmak bu kadar mı zor?

Bende şunu çok merak ediyorum;
İnsan enerji, aura yada ne denirse,
Nasıl güçlendirilir...
Yada güçlendirilir mi?
Enerji yükseltme falan...
(Dikkat çekme konusunda)

Tatlım çocuk dovmek tabi ki iyi birşey değil ama sanırım çocuğunuz korkmuyor bir çocuk anneden yada babadan korkacak mesela kardinale biz babamdan korkardık annem babanıza diyecem dediğinde susar otururduk bence az da popusuna popusuna vurun az da korksa böyle olmaz galiba her istediği olduğu icin öyle davranıyor

Benim kizim babasindan ve benden kizdigimiz zaman cekiniyor. Ama ne babasi ne ben 1 kere bile vurmadik. Kizdigimizi bakislarimizdan ve kararli ses tonumuzdan anlayabiliyor. Bagirmak ve dovmekle bence cocuklar ya sinirli, asi yada pisirik ve ice kapanik oluyor. Saglikli cocuk yetistirme de bir yontem degildir dayak.......

Benim kizim babasindan ve benden kizdigimiz zaman cekiniyor. Ama ne babasi ne ben 1 kere bile vurmadik. Kizdigimizi bakislarimizdan ve kararli ses tonumuzdan anlayabiliyor. Bagirmak ve dovmekle bence cocuklar ya sinirli, asi yada pisirik ve ice kapanik oluyor. Saglikli cocuk yetistirme de bir yontem degildir dayak.......
Siz daha iyi bilirsiniz ben en son çaresini denerdim ki Zaten kafa göz dayak atın demiyorum sadece korkutmak amaçlı popusuna biraz vurabilirsiniz çünkü yapabileceğiniz en iyisini yapmışsınız böyle giderse sizde ciddi anlamda psikolojinizden olacaksınız kı benim önerdiğim şey sadece göz korkutmak ama tanı siz daha iyi bilirsin

Siz daha iyi bilirsiniz ben en son çaresini denerdim ki Zaten kafa göz dayak atın demiyorum sadece korkutmak amaçlı popusuna biraz vurabilirsiniz çünkü yapabileceğiniz en iyisini yapmışsınız böyle giderse sizde ciddi anlamda psikolojinizden olacaksınız kı benim önerdiğim şey sadece göz korkutmak ama tanı siz daha iyi bilirsin

Konu sahibiyle karistirdiniz beni :)

Sakın dayak atmaaaaaa...!
Bak sevginin iyileştiremeyeceği hiçbir yara yoktur bu dünyada.
Hele ki çoçuklarımızı anlıyorum seni zor bir dönemden geçiyorsun. Tek çare kararlı olmaktan geçer ben hiç kardeşlerime vurmadım ama asla sözümden çıkmadılar çünkü azıttıklarında benim sert tepkimi biliyorlardı. Ben netimdir mesela gülmem asla acımam kızdığımda. Elbet geçiçek bu dönemler az biraz daha sabır canım

Bu zamanda küçükten büyüğe herkesin psikolojisi normal değil valla
Ben hatırlıyorum annemiz bizimle gözüyle konuşurdu. Kendi halimizde sessizce oynardık kavga bile etmezdik şimdi hiç anlamıyorum kedi köpek gibi yiyorlar birliklerini. Hep bu teknoloji yüzünde oluyor sakinlik kalmadı. Tablet televizyon çoçukları annenin arasında uzak bir mesafe koyuyor. Çoçukları çevreden etkileniyor. Hatırlıyorum annemle babam kavga ettiklerinde kardeşlerimi odaya kapatırdım görmesinler diye etkilenirler diye. Bende anne olucam birgün ama korkuyorum çok zor çoçuk yetiştirmek gerçekten çok zor bu devirde

Konu en iyiso kapatilsin oneride bulunan bulundu sagolsun ama konu baska bi yere gitti döv ve dövme sakin diyenler..arkadaslar sayfa 27 de guncelledim konuyu kisaca sunu soyleyim cocugumu divcek hincimi alacak olsam burda niye care arayim ben bilmiyomuyum 2 tane yapistirmayi bende gucsuz benden sevgi bekleyen bana muhtac kizimi tabiki dovmeyecegim arti sirf sabirli olcam diye vucudum yara dokmjs olmasina ragmen sabirla ilerleyecegim bu yolda
Ayrica kizimin simarik oldugunu gittigimiz 3 pedagogda dogrulamadi simarik degil sevgi ve ilgiye ac sevilmeye ihtiyaci var ve onu sevdiginize ikna olamadigi icin kendine hayata size kusmus kabuk ormhs denildi
Konuyu tam okumayan pedagoga gotur psikologa gidin ben zaten yillardir tedavi goeen hasta bi kadinim kizim icin ise kucagimda diger bebegimle cok pedagog gezdik kimisi karakteristik dedi kimisi surup verdi kimisi ozguvenini kuvvetlendirin dedi yani debedim cozum aradim aramayada devam ettigim icin konu actim mantikli yorum yapan herkese minnettarim sagolun allah razi olsun

Dayakla cezayla insan terbiye edilmez. 8 yaşında çocuk bunları yapıyorsa bir problemi vardır. Onu bulup çözmeye çalışmalısınız. İlk cümlem size değil konu sahibi.

Konu en iyiso kapatilsin oneride bulunan bulundu sagolsun ama konu baska bi yere gitti döv ve dövme sakin diyenler..arkadaslar sayfa 27 de guncelledim konuyu kisaca sunu soyleyim cocugumu divcek hincimi alacak olsam burda niye care arayim ben bilmiyomuyum 2 tane yapistirmayi bende gucsuz benden sevgi bekleyen bana muhtac kizimi tabiki dovmeyecegim arti sirf sabirli olcam diye vucudum yara dokmjs olmasina ragmen sabirla ilerleyecegim bu yolda
Ayrica kizimin simarik oldugunu gittigimiz 3 pedagogda dogrulamadi simarik degil sevgi ve ilgiye ac sevilmeye ihtiyaci var ve onu sevdiginize ikna olamadigi icin kendine hayata size kusmus kabuk ormhs denildi
Konuyu tam okumayan pedagoga gotur psikologa gidin ben zaten yillardir tedavi goeen hasta bi kadinim kizim icin ise kucagimda diger bebegimle cok pedagog gezdik kimisi karakteristik dedi kimisi surup verdi kimisi ozguvenini kuvvetlendirin dedi yani debedim cozum aradim aramayada devam ettigim icin konu actim mantikli yorum yapan herkese minnettarim sagolun allah razi olsun
Emdr tekniğini araştırın mutlaka. Kızınızda bağlanma problemi var büyük ihtimal.

Çocuğum falan yok yalnız aklıma farklı bir yol geldi sürekli sizden ondan bundan cevresınden herseyden sıkılıyor demişsiniz ya şimdi onun psklojısıne ınmeye çalışalım belkı fazla ilgiden bunalıyo olabilir çocuk yanlış anlamayın ama şımarmış artık bence tam tersı bi pskolojı yapın yanı gıdıp sabah öpmek yerıne öpmemek gibi biraz yalnız bırakmak gibi fazla üstüne düşmemek gibi her işi kendi kendine yapmasına izin verin bir süreliğine çünkü bu sürede o bence biraz o ilgiye alıştığından yapıyor öyle ılgıyı kesıp garip bi tabir olacak ama çocuğu biraz yalnız bırakırsanız aile olarak bence yalnız kaldığında farkında olmadan size daha farklı yaklaşmaya başlayacaktır bu durumdan sıkılıp ilginin alakanın kesilmesi onu ilgiye aç hale geri getirir siz fazla ilgilenmişsiniz biraz başı boş bırakın yanlızlıgı o boşluğu bir görmeli bence acımasızca olacak ama dövmekle biryerede varılmaz bence ters pskoloji uygulayın o ılgıye alışmış ılgısızlık onu bı noktadan sonra kıracaktır davranış olarak gibime geldi benim ve yerince aşağılamadan da kızmanız gerektıgınde kızın bırakın fazlasını yapmayın bence

Benim aklima Asperger geldi, benim is arkadasimin oglu alti yasinda. Ana okulunda hic kimseye uyum saglayamadi, icine kapanik, kendini ifade edemiyor. Kendi dünyasinda önemsiz olan biseyin yapilmasi gerektigini anlamiyor. Mesela yuvadaki arkadaslarina ögretmenlerine günaydin merhaba demenin neden önemli oldugunu anlamiyor, bu yüzden gereksiz bulup demiyor.
Ayrica bu cocuk üstün zekali. Normal eski arti carpma bölmeyi gecmis % hesabi yapiyor cocuk. Fizik kurallarini sorgulayip anlamaya calisiyor.

Kadinlar kulubunde Sizin gibi dusunen akli basinda birkac insan lazimdi.. hosgeldiniz iyi ki geldiniz yoksa inanin bu konuya sebep ben buralardan gidecektim..

Bu konuya yapilan yorumlar bana neleri dusundurdu bir bilseniz..

1. Si okumakla cahilligin hicbir alakasi olmadigi
2.si kendimizde hic sorun yokmus sorunlu olan cocuk kv anne vs.. karsi tarafi rencide etmeye calismak gibi bencillikleri
3. Sabir tahammul bitince annelerin siddete olan egilimlerini normal gorulmesi
4. Cocuklardan olgun davranislar beklentisi icine girip yapmadiklarinda onda anormallkk oldugunu dusunup sebebini fitrata baglayanlar ...

Dayagin cennetten cikma oldugunu savunanlara ne demeli ?

Insanlari diger canlilardan ayiran tek ozellik iletisim kurabiliyor olmasi onu da beceremez hale gelmisler yazik.. Kucuk cocuk icin cozum onerilerine bakar misiniz .. Vallahi cocuklara acidim..

Sorsan burda egitimli gorgulu akli basinda empati sahibi insanlarlaydik; su konuyu ben okuyuncaya kadarr .. Arkadaslarima bile bu siteye uye olup konu acin derdinize akilli cozumler bulursunuz diye oneride bulunan ben; bu konu yuzunden burdan uzaklasmayi dusunuyorum.

İnsanlar sabırla sınandıklarında gerçek kendilerine dönüyorlar bence.

Önceden anne olunca anlarsın derdiler,
Anne oldum, oğlum çok çok zor bir bebekti.

2 yaşına geldi artık bir kaç kere hafif vur korksun senden diye akıl veren o kadar çok kişi oldu ki.

Hele şimdi kardeşi oldu, 2 yaş sendromu üstüne kardeş kıskançlığı.
Fırlatmalar, bağırmalar, çığlıklar, vurmalar, kendini yerden yere atmalar, normalde kendi yapabildiği şeyleri bile annem yapsın demeler..
Evde savaş var sanki :)
Ama anlıyorum, bende kıskanç bir ablaydım. Kardeşlerimi kıskanırdım.
Bebeği emzirirken kalbinin sıkıştığını ben hissediyorum.
2 buçuk yaşında ama 5 te olsa sanırım bu konuda böyle düşünürdüm.
Çocugun o kalp sıkışıklığı geçmeden gözüme uyku girmezdi.

Çocukların her dediğini yapmak, şımartmak başka,
Çocuga çocuk gibi davranmak başka.
Çocuktan ne bekliyorsak önce onu ona öğrettik mi diye düşünmeliyiz.
Yada nasıl öğrettik?
Doğru yada yanlış mı yapıyorum bilmiyorum, ama vicdanımın kaldırmadığı bir şeyi çocuğuma yapamam.
Hep düşünürüm 30 yaşında kocaman kadınım, kendimden 5 kat büyük birisi bana bagırsa, yada kızsa su halimle korkarım, çocuk ne yapsın?

Back