- 17 Ekim 2015
- 5.451
- 5.308
- 198
- Konu Sahibi bigunmutlaka
Allah nokta diye birşey yaratmış.
Bunu demeye geldim ve gidiyorum
Bunu demeye geldim ve gidiyorum
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bizlerin yüzünden olmasınBir de şimdiki çocuklar çok mutsuz niye
Yedikleri önünde yemedikleri arkalarında
Oyunlar ipadlar bilgisayarlar oyuncaklar imkanlar kurslar şunlar bunlar
Hiç biri için kendilerini yirtmalarina gerek yok onca saat ac kalip oynayıp eve gidip salça ekmek yemenin tadını bilmiyorlar
Ayakkabi alındığında sevinmeyi sabirla onu giymeyi beklemeyi bilmiyorlar
Tasla topacla bahçedeki toprakla oynayıp bir oyuncak arabayı lux görmüyorlar
O yüzden bir şey alındığında bile mutluluklari ancak bir saat
Bir yerde okumuştum hosuma gitti
Çocuğun biri pazarda babasına bir kuzu alması için yalvarir onu çok sevecegini bakacağını söyler
Adam çok zengindir kuzuyu almaz
Bir hafta sonra adam gelir oğluna kuzuyu alır tüccar sorar niye yaninda kuzuyu alabilecek para varken almadın da bir hafta sonra alıyorsun diye
Oda eğer kuzuyu hemen istediği zaman alsaydı iki üç oynayıp sıkılıp bir köşeye bırakacaktı
Ama bu kuzu için oğlan tam bir haftadır yalvarip duruyor sözler veriyor biraz bekletip aldım ki kuzunun değerini bilsin
Simdikiler o hesap işte
Evet hem de çevresinde çok sevilen ve sınıfa yazdırılmak için sıra beklenen bir öğretmenim , her türlü yol denenmişse be sonuç alınmamışsa tabi ki de biraz dişini göstereceksin çocuğa , heee pardon ya siz sanırım benim çocuğuma bu şekilde yaklaşmazsın tarzında bi velisiniz galiba , sizinle hiç tartışmaya girip banlanmaya niyetim yok, cevap verseniz dahi umrumda olmaz !siz gerçekten öğretmenseniz ne desem bilemedim. rezalet......
--
konu sahibi, kızınız acaba kardeşini mi kıskanıyor? küçük uyuyor diye babaanne götürünce okula ona içerlemiş olabilir. siz eksik akıllar alıp çocuğunuzu dövmeyin tabii, öperek uyandıran annenin anneliğini sorgulamam azıcık sabır, evlat sahibi olabilmek için neler çeken insanlar var, yürekten sev üzüldüğünü belli et değişir diyeceğim. inşallah bir an evvel huyu suyu değişir huzursuzlanmasına sebep bişey var.
ben de çorap giyemem, suluktan tiksinirdim. neden olduğu gibi kabul etmeyi denemedin? bir de öyle dene. ayağım donsa da çorap giyemem, yorgana dolarım ayağımı ama gene de giyemem o çorabı, suluktan çocukluk hayatım boyunca içememişimdir şimdi de tupper tarzı şeylerden içemem. cam şişedir pet şişedir tek kullandığım suluk türevi:)
yaşı küçük olabilir, azıcık saygı azıcık olduğu gibi kabul istiyor bence.
annem benim "enteresanlığımı" kabul edip beni bu şekilde severdi, bir de bir anlatışı vardı; görsen ben miyim dersin.
olduğu gibi sevin, istemiyorsa çorap giymesin, istemiyorsa suluktan içmesin, kimlerin nazını çektik kimleri sineye çektik evlat nazlanmış çok mu..
inan çok mutlu olucaksınız, bi dene dediğimi...
Siz henüz anne olmadınız sanırım ve etrafınızda hiç çocuk yok. Yoksa bir çocuğun o küçücük savunmasız güçsüz bedenine dayak atıldığını hayal etmiş olamazsınız.Maşallah Allah size peygamber sabrı vermiş, hani okurken kızınızı bi güzel patakladığızı hayal etmedim değil ama tabi bu çözüm değil ayrıca karşı olduğum bir durum ama sizi böylesine üzecek kadar nesi olabilir 8. yaşında birinin çok şaşkınım. bütün yolları denemişsiniz ama mutlaka bir çözümü de olmalı. İçinde bulunduğunuz durum sizi çok üzmüş tek yapabileceğim sizin için dua etmek olur maalesef. İnşallah sayfamızda yol gösterebilecek fikir verebilecek biri olur. Rabbim sabrınızı arttırsın.
Meseleyi çözmüşsün aslında çocuklar aynadırE ben iste her hareketi her davranisi hatta bos bos bakislari bile benim cocuklugumun taklidi gibi aslinda sorun makinasi ve ruh hastasi bi annenin ona benzeyen kizi isin ozu buda neyse...
Iste ifade edemiyor kendini sordum zaten neden sıkıcı diyorum cevap yok nasil olsa severdin cevap yok ders yapmak sıkıcı yemek yemek sıkıcı boyke yani otesi yok
Dikkatimi çekti küçükten hep şefkat ve övgüyle büyükten öfke ve bıkkınlıkla sözediyorsunuzDediklerinizi dikkate alacagim bir cogunu dememiz olmama ragmen
Yalniz sunu belirtiyim cocugu cok simarttigim yok evet kaprisli ama pedagog da ayni soyledi simariklik degil karakteristik davranislari dedi. Okulu sevmiyo oturdugumuz yeri sevmiyo tek sevdigi kardesi ve benmisim guya ama deli ediyo
Bu arada kardesine karsi cok anac ve anlayisli uyumlari iyi ama kucuk kizim cok baskin karakter buyuk silik kaliyo yaninda ve iyice kendine guveni kayboluyor mesela kucuk kizim 3 yasinda ve ustunu ayakkabisini kendi giyer sofrayi kaldirmama yardim eder kasigi catsli iyi kullanir disini fircalar ve her isini kendi yapmaya calisir buyuk ise cok zorlanir isini kendi yapmak ina zilum.gibi gelir sorumluluk.verir yaptiriim ama zorla hersey zor onun icin
Çok haklısınız benimde 5 yaşında bir cadim var koç burcu zorlu bi çocuk bazen çileden çıkıyorum mutfakta sinirimden oturup az ağlamadım ama geçecek bu günler güzel bir genç kız olucak inşallah çok zorluyorsunuz kendinizi biraz akisa biraksaniz bir süre için birde bu çizimleri için bir kurs arastirsaniz başarılı olduğu alanda gelisirse bu hali belki korelir birazda olsaCok bunalip bagirdigim oluyo ama vurmam vurmadimda hic bagrinca bile sonradan uzuluyorum bazen cok zorladiginda cirliyorum anca
Evet guzel oneriler var sagolsunslar deneyecegim
Kızınız 8 yaşında ve 3 yıldır böyleymiş aslında bunun temeli kardeş kıskançlığına dayanıyor küçük kızınızın doğduğu sene okula başlamış küçük kızınız şuan 3 yaşında büyük ihtimalle kardeşim doğdu beni evden gönderdiler onlar bütün beraberler artık beni sevmiyorlar diye düşündü ve bu yüzden mutsuz olduğunu düşünüyorum kardeşine hamile kalmadan önce gitseydi belki böyle olmazdı yada 1 sene geç gitseydi.Cok bunalip bagirdigim oluyo ama vurmam vurmadimda hic bagrinca bile sonradan uzuluyorum bazen cok zorladiginda cirliyorum anca
Evet guzel oneriler var sagolsunslar deneyecegim
Sevilmedigini dusunuyordur muhtemelen yavrum
Ya cogu kisi simarttigimi ve cocuktan sikayetle bahsettigimi soylemisBirde şu geldi aklıma hani çok güzel çizim yapıyor dediniz ya burdan yola çıkın birde mesela çizim yaptı asın buzdolabina herkese gösterin güzel kizim çizdi diye belki çok hoşuna gider kiz çocuğu aslında sevgi ilgi onaylanma bekliyor belkide bütün hırçınlığı bundan şımarıklık falan değil bu geçecek insalah