athenenoctua
sanki bizi taniyo gibisin.. Erkek arkadasim da tipki senin gibi kiskancligin bi guven sorunu oldugunu dusunuyor. Hatta bazen şakayla söylenirim beni hic kiskanmiyosun diye de 'ilk yil çok kiskaniyodum artik seni tanidim, kime neye ne tepki vercegini biliyorum. Kiskanirsam ki bunin icin guvenimi sarsman gerekir o zaman zaten biz olamayiz' demişti. Bense tam tersi birisinin ona ilgi duydugunu farkettiğim anda o kişiyi reddetmiş olsa bile hickira hickira agladigimi biliyorum.
Dugun zamani cok kotu kavgalar edip ayrilmiştik, bi kirginlik uzgunluk olmasi gerekirken o kizla gezmesini sindiremiyorum hala da sindiremedim. Ustelik o kadar buyuk bi şehirde kiz benim istedigim yerin adini bile bilmezken tutup oraya goturmesi de cabasi.. Bu olaylar olmasa direk dunku olay olsa yine kizardim ama uyardigim halde yapmasi beni önemsemedigini gösteriyo.. O sehre başkasiyla gitse inan kizmazdim.. O oraya ilk kez gitmiyo ki.. Bi gun oncesinde dedesini hastaneye goturmek icin yine gitti.. Sorun belkide şehir de değil.. Uyardigim halde devam etmesi..
İlk dugun zamani olan olayda cok tartistik o alintiladigin tepkilerim yuzunden cok daha fazla tartistik.. Tartisma care olmadi.. Gece mesajlastiklarinda uygun bi dille dedim. ' bak sen belki ince dusunemiyosun ama gece 4de bi kiza yazilmaz. Cocuk degil o genc kiz.. Ne soyleyeceksen sabah soyle. Ayip olur' gibi bi dunya kendimce duzgun cumleler kurdum.. Ama yinede dun olanlari engellemedi.. Yani ben kavga da etsem duzgun de konussam derdimi anlatamadim..
Baskalarina ayip etmeyip bana ayip etmeye gelince daha once de ben bu sozu ona karsi kullandim ancak olay neydi hatirlamiyorum.. Hep kimseye ayip olmasin derdinde ama o arada bana ayip oluyo.. Esas omur boyu benim yuzume bakcaksin kime ne olursa olsun birbirimize ayip olmasin demişligim var.. Ama yine olan bana oldu..
Benim yanimda suskun degildir herseyini bilirim bana karsi cok bosbogazdir.. Ama etrafa karsi cekingendir. Mesela yoldan geceni durdurup bi fotograf cekebilir misiniz diyemez ben derim.. Yada garsondan oyun mu istedi getirmezse ikinciye diyemez.. Kiz arkadaslari yoktur.. O yuzden bu kizla sikilmadan ne konusabildigini anlayamiyorum..
Yukarda bana karsi bosbogaz dedim ya bazen iyi bazen kotu olsa da herseyi soyluyo.. Mesela hangi arkadasinin kimi, nasil aldattigini gelir anlatir.. Eee bidaha onunla gorusmesini istemedigim zaman ben kiskanc oluyorum.. Mesela dunku olayi soylemese cok degil en fazla bi hafta sonra ya x le suraya gittim ya yolda tekerden ses geldi vs der yine kacirir agzindan.. O yuzden peşin pesin soyluyo.. Ama gitmeden once yahu yapmayayim tam biz evlilik icin biseylere baslayacaz kalbi kirilmasin diye dusunemiyo yada umursamiyo..
Bana deseydi ki ya evde herkes ben gelemem isim var vs dedi eee x de ordaydi 'ben gelirim abi' dedi bende sen gelme olmaz diyemedim. Senin kirilcagini bildigim icin ee o zaman kardesin de gelsin madem dedim en azindan 2miz degil 3umuz gittik dese tamam derim. Reddedememistir aklina bahane gelmemistir.. Ama kizin hicbiseyden haberi yok bizimki telefonla arayip teklif ediyo..
Kiskanclik guven konularinda belki daha bi cok konuda cok zit goruslerimiz var.. Sevgi herseye yeter dedik ama yetmiyo sanirim.. Bu sefer barisir miyim yada kendini aciklamak icin arar mi bilmiyorum ama biseylerin degistigini gormeden duzelsin istemiyorum.. O kizla gorusmesini engelleyemeyecegimin farkindayim ama en azindan beraber program yapmasini yada vakitsiz aramasini istemiyorum. Belki ilerleyen zamanlarda cok yanlis dusundugumu oyle bisey olamayacagini kendim farkederim kendim gorusmek isterim bilemem.. Ama o kizin hayatinda öncelik olmadigini görmem gerek
benim yazdıgım gibi size konusuyor olabilir ama düsüncelerimiz sadece güven ve kıskanclık konusunda kesişiyor muhtemelen,
cünkü deger verdigim insana acıklama yapmaktan gocunmam,
onunla kıskanclıklarına ragmen berabersem tercihlerim dogrultusunda da sorumluluk hissederim,
ne kadar boşbogaz olursam olayım dogru cümleleri secemiyorsam davranıslarımla belli etmeye calısırım,
hak verdigim konularda da "hata" olarak adlandırmaya basladıysam tekrarlamamak icin cabalarım,
annemle gelecegimize dair yapacagım konusma icin araba kiralamayı vs beklemem, tutarım kolundan evin bos bir odasında veya iki adımlık dısarıda bir yerde hemen konusurum,
sevgilimin gereksiz kıskanclıkları varsa bunun icin deger verdigim insanlarla gorusmeyi kesmem ancak ayrılmıyorsam onun yalnız kalmaya iliskin rahatsızlıgını da gidermek üzere dikkat ederim.
yani baştan sona sevgiliniz kendi düsünceleriyle de tutarsız bir ilişki yürütüyor ve bunun sonucunda ise kendi ilişkisine de saygısı olmadan davranıyor bence.
eger siz de "bana nasıl davrandıgı onemli degil, o kadınla beraber vakit gecirmesinden rahatsızım, erkek olsa hic sorun kalmayacak" diyorsanız kendi düsüncelerinizi gözden gecirin bence.
sen yabancı mısın? demesine bile takılırdım, tam da yabancı olmadıgım icin özen gostermesi, hastalıgım ile ilgilenmesi ve beni mutlu etmek icin daha cok cabalaması gerekiyor zaten. benzer bicimde ben de ona o sekilde davranırım tabii ki.
daha önce de yazmıstım aklınızın kösesine halasının yaptıgı yakıstırmaları degil sevgilinizin konusmalarını ve genel manada tavırlarını yazın.
ileride halayla selamlasmaktan öteye gitmeyecek ilişki kurabilirsiniz belki ama devam ettiginiz taktirde sürekli beraber vakit gecireceginiz kisi sevgiliniz.
kıskanmak konusunda da daha onceden dedigim gibi görüslerinizi ortaklastırabildiginiz insanlarla beraber olun.
burada benim kıskanclıgı gereksiz görmem sizin ilişkinizde mutlu olacagınızı garanti etmiyor,
bunu sorun olarak gordugunuz ve hayatınızı zorlastırdıgına inandıgınız noktada psikologa gitmek de bir secenek,
ancak cogu kadın-erkek iliskisindeki duruma bakılırsa sizinki aşırı bir boyutta degil, bircok kisi mutlu mesut devam edebildigine ve kıskanılarak gayet zevkli bir ilişki yürütebildigini söyledigine göre imkansız degil sanırım,
fakat oyle bir durumda yanlıs insanla birlikte oldugunuzu soylerim...