bi fikir verseniz?

Bu anlattıkları doğru olsa bile, sana herşeyi taşıması çok tuhaf. 26 yaşında bir adam ya 12 yaşında bir oğlan kadar saf, ya da çok sinsi önceden yerini yapıyor.
Hep kıskanç kötü olan sensin, herkes böyle düşünüyor, yok halası onunla kızı yakıştırıyor vs... kızacağını bile bile başbaşa gezmelere gitmesi, sonra bunu sana anlatması...
Ayrılık lafıni ettiğinizde en azından bir kendi bir savunması, az da olsa sizin için çabalaması gerekirdi. Yaşınız çok geç, bununla daha fazla vakit kaybetmemeniz hayrınıza olmuş bence.

Dikkatimi çeken ne biliyo musun? O cocuk kiza şiirler fln yaziyomuş ya.. Boz öyle bi çift değiliz.. Benim erkek arkadaşim ciddi cekingen biri.. Ama bu kiza karsi cekingen degil..
Hani sessiz sakin sadece cok yakinlarinin yaninda şen şakrak olan tipler varya onlardan.. Bilmiyorum anlamadim, bahsettigin cocuk gibi dile getircegini sanmiyorum ancak hoşlaniyo bence.. Belki muhabbetinden, belki arkadaşligindan belkide kizdan genel anlamda hoslaniyo gibi

Ben sizi üzmek istemem asla ama bana da hoşlanıyor gibi geldi.Açıkca söylemese de belki kız da bir şeyler hissetmiştir.
Bana öyle geldi .Hani mesela ben de baya çekingen ciddiyim ama sevdiklerimin yanında baya açılırım.Ama şöyle bir durum da var bir kızla erkek bu derece yakın olamaz ya ,gece mesaj atmalar falan tuhaf geldi bana :S

İmalarda bulundum evet.. Ben yokum artik hep onunla ol ki gece cevrimiçi mi diye bakmak zorunda kalma hersaniye konuşun dedim. Daha once kolunu atip selfie cekinmislerdi, dipdibe bu ne ya utanma kucagina al da çekinin demisligim de var.. Sonrasinda ciddi tartismalar yasandi ve ben olsamda olmasamda o kiza o gozle bakmayacagini aciklamisti bende bekleyip gormeyi tercih etmistim.. Kisaca aldatma imalarinda bulundum yalan değil

Fazlasıyla haketmis bunların hepsini. Bu ne ya ben aldatmam diye diye istediği gibi at koştursun. Yok öyle bi dünya. Tamam da bunlara kim olsa ses çıkarır hatta ben olsam bütün bunlardan sonra halen görüşmelerine bile müsaade etmezdim. Evet yasak koymak çok cirkin birsey ama herkes duracagi yeri bilecek canım. Ben bile çok sinirlendim gercekten.

Yasak koysam yine kendimi üzücem.. Kadin annesinin genç kizlik arkadaşi.. Memlekete gittiklerinde kapi komşulari.. İllaki karsilasma olucak ama aile icinde hosgeldin x nasilsin iyiyim sen demek ve burda bitirmek baska basbasa gezmeye gitmek başka.. Bu saatten sonra duzelir mi, duzelirse nasil bi mesafe koyar bilmiyorum ama suan dugunum olsa ve o kiz gelse yine oturup aglayabilirim.. Gormek duymak istemiyorum artik onunla ilgili bisey. Ve bunu nasil basaracagimi da bilmiyorum

Çok yazık gerçekten seni bu duruma getirip bu şekilde düşünmeye sevkettigi için. Erkek arkadasin haksız. Kız da haksiz ama asıl sorumluluk tabiki erkek arkadaşında. Iliskinize zarar veren kendisi. Bunları görmesi veya bi yakınının ona anlatması gerek. Senin söyleyecegin hersey ona kıskançlıktan yapiyormussun gibi gelecek ama bak ben üçüncü bi gözle bakarak görebiliyorum ki ortada olmamasi gereken can sıkıcı mide bulandirici bi durum var. Abartı yani. Amacı neymiş. ben de eşimi aldatmam aldatmak bana göre iğrenç basit birşey ama kalkıp da yakınim diye erkeklerle basbasa gezmeye de gitmem. Erkek arkadaşın fazla abartmis.

Dimi.. Kiz isterse sevgilisini 10 kisiyle ayni anda aldatsin.. Beni ilgilendirmez.. Ama ben rahatsiz oldugumu belirttigim halde sevgilim devam ediyosa en iyi ihtimalle benim uzulup uzulmememi umursamiyodur ki bu da ilişki icin buyuk sorun..

Dimi.. Kiz isterse sevgilisini 10 kisiyle ayni anda aldatsin.. Beni ilgilendirmez.. Ama ben rahatsiz oldugumu belirttigim halde sevgilim devam ediyosa en iyi ihtimalle benim uzulup uzulmememi umursamiyodur ki bu da ilişki icin buyuk sorun..
Aynen öyle. Onun için aldatmak gibi birsey soz konusu değil madem ikinci en önemli unsur da karşıdaki kişinin sevgilinin kıymetini bilip söylediklerine hissettiklerine önem vermek. Ki buni bile yapamayacaksa senden de hicbirsey beklemeye hakkı yok. Önünde iki seçenek var. Ya herseyi göze alıp son bi konuşma yapmak yada onu gözden çıkarmak. hepsine tamam ama son yaptığı bardağı taşıtmış. Ama sanırım devam kararı alinacaksa eger kendisini biraz dizginlemesi gerekecek. Belki gercekten ortada yanlış bi durum yok yani ona göre duygusal olarak ama burda daha önemli olan birsey var o da senin hislerin. Bi ilişki insana birseyler katabildigi zaman anlamlidir. İnsanın hayatını zorlastirmamali.

Aynen cnm böle bi durumda kıskanmam diyen insanda ztn bi olay vardır bence sen doğru olanları yapmışsın hiçte üzülme sende gez toz bişe dediğinde aaa nie o bnm kardeşim gibi de bakalm ne dicek

Ben kafami yastiğa koydugumda acaba diyeceksem o ilişki olmasin.. Bu kiz arkadas degil ki.. Kan bagi olmasa da akraba gibi aileyle içiçeler.. Ben evlensem dugunde dernekte karşilaşirlarsa acaba nolur diye duşunmek istemiyorum.. Bu saatten sonra devam edecekse arasina ciddi bi mesafe koymasi gerekiyor..
Bu arada kendimi onun yerine koyuyorum da ben açiklamaya çalişirdim.. Kapisina kadar gider beni dinle ben kendimi açiklayayim istersen yine bitsin derdim.. Ama o aciklama gereği bile duymuyo.. Yanlis bişy yapmadim o zaman aciklama yapmama gerek yok diye düşünüyo.. Bilmiyorum hakkimda hayirlisi olsun.
Sayfalarca yorum yapildi herkes kizacagini soyledi tek bi kişi kizmazdim dedi.. Bende o istisna değilim.. En azindan abartmadigimi duşunuyorum

Bence getir aklina kotu seyler gecenin 4 unde kiza mesaj atmasini biliyosa seni arasin sana atsin mesaj ne kadar akraba olursa olsun bu kadar yakinlik olmaz kizin yasi 18 sevgilisi olabilir ama oda sizin sevgiliniz bence dogrusunu yapmissiniz sizinle ayni gorusteyim bende ayrilirdim kac kere uyarmissiniz kendinizi belli etmissiniz o sizi dinlemiyorsa kendisi bilir artik.

Bana mesaj attigini daha sonra cani sıkılıp cevrimici mi degil mi diye baktigini soyledi.. Kizin da sevgilisi o gece nobetteymiş onunla mesajlasiyomus sonra bizimkide yazmis iste ne var ne yok diye.. İcim çok aciyo.. Olaylar ne beyaz ne siyah.. Gri.. O yone ceksen degil bu yöne çeksen değil.. Olan bana oldu.. Tam olarak aralarnda bisey oldugunu bilsem konu bile acmazdim bi anda kafamda bitirirdim.. Ama boyle parcalari birlestirmeye calismak cok zormuş..

sevgilinizin düşüncelerini, ailesini ve yaşantısını bilmedigimden kendimden örnek vermem pek dogru olmaz aslında.
ancak kıskanmanın güven sorunu oldugunu düşünen ve aile dostlarımızın cocuklarıyla da kuzenlerimle oldugu gibi eglenen gezen biriyim.
beraber oldugum kişi bu konuya dair agır ithamlarda bulunsa hem o kisiyle beraber olmam, hem de akrabalarımı, yakınlarımı ona karsı sert bir dille savunurum.
hele sizin yukarıda alıntıladıgım gibi bir cümleniz karsısında ilişki anında bitmis olurdu.
sizin o cok gezmek istediginiz yere annesiyle de gidebilirdi, o zaman yine yasayamadıklarınızdan ötürü hayallerinizle kıyaslayıp kıskanacak ancak "anne" oldugu icin susmayı sececektiniz muhtemelen,
evlilik durumunda ise roller degisti düsüncesiyle kimisinde bu suskunluk ve anlayıs tam tersi yönde de olabiliyor...
fakat onun deger verdigi, sevdigi, aileden gordugu bir arkadasıyla gitmesini "yabancıyı tercih etmek" olarak algıladıgınız icin daha da cok kızıyorsunuz sanırım.

düşüncelerinizde yanılıyor olabilirsiniz fakat hissettikleriniz bence dogal,
dolayısıyla kıskanmanız da muhtemelen kendinizin degersiz oldugunu düşünmeye baslamanızla ilişkili.
öncelikle şuna dikkat edin, onun tavırları sizin degerinizi degistiremez. olsa olsa ona olan sevginizi yitirmenize, günden güne sizin gözünüzden düşmesine neden olur.
yerinizde olsam ona karşı olan uyarılarımda olaya kıskanclıgımı karıştırmadan yapar; o kızdan bagımsız bir sekilde genel anlamda ilişkideki sorumluluklarını yerine getirmedigi, bana düzgün bir sekilde davranmadıgı, yaşına yakışır tavırlar içinde olmadıgına dair eleştirilerimi sıralardım.

aralarında birsey var-yok, hoslandı hoslanmadı vs bu konulara girmek istemiyorum cunku erkek arkadasınız benim gibi mi düşünüyor yoksa icten ice hosuna giden bir durumu saklamaya mı calısıyor, kendisi de mi kabullenemiyor tam olarak ayırt edemedim.
ancak kesin olan şu ki sizinle oraya gitmemesi, herhangi bir yerde cok sohbet etmemesi karakter özelliklerinden ziyade tercihlerine ve sizinle kurdugu iliskide yeterince açık olmamasıyla ilgili.
gördünüz ki isteyince/icinden gelince yapabiliyormuş...
mesela gitmediginiz yerler icin "sen yabancı mısın..." ne demek?! aksine birsey elinden geliyorsa önceligi her zaman size/sevdiklerine verebilmeli.

bilin ki gelecekte siz birsey rica ettiginizde reddedilirken veya bahnelerle gecistirilirken kapı komsunuz istediginde kostur kostur evden cıkan biri olur. o zaman da acaba komsumuzla iliskisi var diye mi konu acacaksınız? evet bu da olabilir fakat asıl sorun onun bakış açısında ve sizin razı geldiginiz seylerde.
o yuzden degisime önce kendinizden başlayın.

yukarıda koyu ile yazdıgım yere göre -yine o kadından bagımsız olarak- ya sizi yeterince sevmiyor, ya ilişkinizde karşı tarafa dair sorumluluk almaya alışmamış, ya da karakter özelligi olarak bencil birisi.
bence hepsi aynı kapıya çıkıyor...
tekrarlıyorum kıskanmanızı, kızmanızı vs anlıyorum ancak oraya cocukluk arkadası olan bir erkek ile gitse ve "seninle gidecektik ama böyle oldu, sen gelince daha güzel gezdirecegim" vb acıklamalar yapmak, gönül almaya calısmak, ameliyat olmussunuz merak etmek - ciddi birsey olmasa dahi naz yapsanız da hos karsılamak- yerine tüm serzenislerime ya da üzülmeme sürekli suc bastırmaya calısır sekilde davransa yine bunu sorun olarak görürdüm.
eger ilişkiye devam edecekseniz geleceginiz icin yapıcı olacak elestiri "o kız" demekten uzaklasıp genel anlamda bir degerlendirme ile olur. (üstelik bu konudaki tavrını da size açıkca belirtmis. sevgilim istemiyor o yuzden gorusmeyeyim diyecek biri de degil, bence dogru olan da bu, sorunun kaynagı diger yanlısları... )
şu haliyle aranız düzelse de kusura bakmayın ama sevgilinizle mutlu olacagınızı sanmıyorum... ayse gider bu sefer ali'ye düşman olursunuz. oysa sizin sorununuz sevgiliniz, öncelikleri ve davranısları.

Kararsizsin ama anlatmana gorede o kizla samimi olmasi bana gore hayra alamet degil yada ben biraz geri kafaliyim kabul edemiyorum tersi olsaydi bu durum o ne yapardi peki anlayisla mi karsilardi yoksa ortaligi kopartirmiydi .

Bu tur durumlardan hıc hoslanmam. Kız öz kuzenı dahi olsa benım ıcın durum aynı olurdu. Hele en son olay bırlıkte gezmeye gıdıyorlar bırde gun boyu sıze yazmıyor acıkcası bana annemle gıdıcem demesı bahane gıbı geldı gunahını almıyım ama..

konu sahibi bunu dikkate al

ama bizede yaz çok özel değilse

athenenoctua sanki bizi taniyo gibisin.. Erkek arkadasim da tipki senin gibi kiskancligin bi guven sorunu oldugunu dusunuyor. Hatta bazen şakayla söylenirim beni hic kiskanmiyosun diye de 'ilk yil çok kiskaniyodum artik seni tanidim, kime neye ne tepki vercegini biliyorum. Kiskanirsam ki bunin icin guvenimi sarsman gerekir o zaman zaten biz olamayiz' demişti. Bense tam tersi birisinin ona ilgi duydugunu farkettiğim anda o kişiyi reddetmiş olsa bile hickira hickira agladigimi biliyorum.
Dugun zamani cok kotu kavgalar edip ayrilmiştik, bi kirginlik uzgunluk olmasi gerekirken o kizla gezmesini sindiremiyorum hala da sindiremedim. Ustelik o kadar buyuk bi şehirde kiz benim istedigim yerin adini bile bilmezken tutup oraya goturmesi de cabasi.. Bu olaylar olmasa direk dunku olay olsa yine kizardim ama uyardigim halde yapmasi beni önemsemedigini gösteriyo.. O sehre başkasiyla gitse inan kizmazdim.. O oraya ilk kez gitmiyo ki.. Bi gun oncesinde dedesini hastaneye goturmek icin yine gitti.. Sorun belkide şehir de değil.. Uyardigim halde devam etmesi..
İlk dugun zamani olan olayda cok tartistik o alintiladigin tepkilerim yuzunden cok daha fazla tartistik.. Tartisma care olmadi.. Gece mesajlastiklarinda uygun bi dille dedim. ' bak sen belki ince dusunemiyosun ama gece 4de bi kiza yazilmaz. Cocuk degil o genc kiz.. Ne soyleyeceksen sabah soyle. Ayip olur' gibi bi dunya kendimce duzgun cumleler kurdum.. Ama yinede dun olanlari engellemedi.. Yani ben kavga da etsem duzgun de konussam derdimi anlatamadim..
Baskalarina ayip etmeyip bana ayip etmeye gelince daha once de ben bu sozu ona karsi kullandim ancak olay neydi hatirlamiyorum.. Hep kimseye ayip olmasin derdinde ama o arada bana ayip oluyo.. Esas omur boyu benim yuzume bakcaksin kime ne olursa olsun birbirimize ayip olmasin demişligim var.. Ama yine olan bana oldu..
Benim yanimda suskun degildir herseyini bilirim bana karsi cok bosbogazdir.. Ama etrafa karsi cekingendir. Mesela yoldan geceni durdurup bi fotograf cekebilir misiniz diyemez ben derim.. Yada garsondan oyun mu istedi getirmezse ikinciye diyemez.. Kiz arkadaslari yoktur.. O yuzden bu kizla sikilmadan ne konusabildigini anlayamiyorum..
Yukarda bana karsi bosbogaz dedim ya bazen iyi bazen kotu olsa da herseyi soyluyo.. Mesela hangi arkadasinin kimi, nasil aldattigini gelir anlatir.. Eee bidaha onunla gorusmesini istemedigim zaman ben kiskanc oluyorum.. Mesela dunku olayi soylemese cok degil en fazla bi hafta sonra ya x le suraya gittim ya yolda tekerden ses geldi vs der yine kacirir agzindan.. O yuzden peşin pesin soyluyo.. Ama gitmeden once yahu yapmayayim tam biz evlilik icin biseylere baslayacaz kalbi kirilmasin diye dusunemiyo yada umursamiyo..
Bana deseydi ki ya evde herkes ben gelemem isim var vs dedi eee x de ordaydi 'ben gelirim abi' dedi bende sen gelme olmaz diyemedim. Senin kirilcagini bildigim icin ee o zaman kardesin de gelsin madem dedim en azindan 2miz degil 3umuz gittik dese tamam derim. Reddedememistir aklina bahane gelmemistir.. Ama kizin hicbiseyden haberi yok bizimki telefonla arayip teklif ediyo..
Kiskanclik guven konularinda belki daha bi cok konuda cok zit goruslerimiz var.. Sevgi herseye yeter dedik ama yetmiyo sanirim.. Bu sefer barisir miyim yada kendini aciklamak icin arar mi bilmiyorum ama biseylerin degistigini gormeden duzelsin istemiyorum.. O kizla gorusmesini engelleyemeyecegimin farkindayim ama en azindan beraber program yapmasini yada vakitsiz aramasini istemiyorum. Belki ilerleyen zamanlarda cok yanlis dusundugumu oyle bisey olamayacagini kendim farkederim kendim gorusmek isterim bilemem.. Ama o kizin hayatinda öncelik olmadigini görmem gerek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…