bi fikir verseniz?

@spring_0 dugun zamani olanlarin sonrasinda biz tartistik telefonda.. Malum ayni sehirde degiliz. Annesi konusmalari duymuş sormuş. O da x'i kiskaniyo ya inanabiliyo musun demiş. Annesi de beni ayiplamiş öyle şey mi olur saçmalamayin demiş.. Yani ben kiskandiğim icin herkes beni ayipladi :) hepsi normal, kiskaninca ben anormal oldum..
Bu anlattıkları doğru olsa bile, sana herşeyi taşıması çok tuhaf. 26 yaşında bir adam ya 12 yaşında bir oğlan kadar saf, ya da çok sinsi önceden yerini yapıyor.
Hep kıskanç kötü olan sensin, herkes böyle düşünüyor, yok halası onunla kızı yakıştırıyor vs... kızacağını bile bile başbaşa gezmelere gitmesi, sonra bunu sana anlatması...
Ayrılık lafıni ettiğinizde en azından bir kendi bir savunması, az da olsa sizin için çabalaması gerekirdi. Yaşınız çok geç, bununla daha fazla vakit kaybetmemeniz hayrınıza olmuş bence.

Ben bizzat yaşadığım olaydan sonra bu kardeş-akraba olaylarına inanmamaya başladım.
Geçen yaz köye gittik.Bir akrabamızın oğlu falan da geldi.Bu arada 4 yıllık olmak üzere bir ilişkisi var.Bu çocuk 2 yıl önce de beni gördüğünde anneanneme demiş "ben bu kızı çok beğendim,keşke alabilsem" diye.(ilişkisi var bir de)
Sonra geçen yaz hala ilişkisi varken benle o kadar ilgilendi ki ,gene anneme anneanneme annesine falan bu kızı çok beğendim,sevgilisi yok mu okumasaydı onu kesin ben alırdım ,şöyle böyle birsürü şey demiş.
Yani düşünün adamın 3 -4 yıllık ilişkisi var.Tatil için geliyor ve böyle bir şey yapıyor.
Facede baksan inanamazsın kıza şiirler şarkılar,kız da ona.Ama gel gör ki kızın hiçbir şeyden haberi yok ve bunları yaptı,söyledi.
Uzun uzun anlattım k.bakma.Ama bazı şeyleri iyice irdele.Bu arada ben 18 im o 22 -23 falan

Dikkatimi çeken ne biliyo musun? O cocuk kiza şiirler fln yaziyomuş ya.. Boz öyle bi çift değiliz.. Benim erkek arkadaşim ciddi cekingen biri.. Ama bu kiza karsi cekingen degil..
Hani sessiz sakin sadece cok yakinlarinin yaninda şen şakrak olan tipler varya onlardan.. Bilmiyorum anlamadim, bahsettigin cocuk gibi dile getircegini sanmiyorum ancak hoşlaniyo bence.. Belki muhabbetinden, belki arkadaşligindan belkide kizdan genel anlamda hoslaniyo gibi

Dikkatimi çeken ne biliyo musun? O cocuk kiza şiirler fln yaziyomuş ya.. Boz öyle bi çift değiliz.. Benim erkek arkadaşim ciddi cekingen biri.. Ama bu kiza karsi cekingen degil..
Hani sessiz sakin sadece cok yakinlarinin yaninda şen şakrak olan tipler varya onlardan.. Bilmiyorum anlamadim, bahsettigin cocuk gibi dile getircegini sanmiyorum ancak hoşlaniyo bence.. Belki muhabbetinden, belki arkadaşligindan belkide kizdan genel anlamda hoslaniyo gibi
Ben sizi üzmek istemem asla ama bana da hoşlanıyor gibi geldi.Açıkca söylemese de belki kız da bir şeyler hissetmiştir.
Bana öyle geldi .Hani mesela ben de baya çekingen ciddiyim ama sevdiklerimin yanında baya açılırım.Ama şöyle bir durum da var bir kızla erkek bu derece yakın olamaz ya ,gece mesaj atmalar falan tuhaf geldi bana :S

Iyi de sen beni aldatiyorsun gibi bi suçlamada mi bulundun ki? Durumun sacmaligindan rahatsiz olduğun için bu duruma gelmediniz mi. Arada birsey kaçırmış olabilirim. Aynısını sen yapsan o kaldırabilir mi acaba? Aldatmamın altına siginip istediği gibi davranma hakkını nerden buluyor. Bilemiyorum belki erkek arkadasin rahat birisidir. Yani o da sana müsaade edebilir belki tanimadigim için ben kendi hayatımı göz önünde bulundurarak bu şekilde düşündüm.
İmalarda bulundum evet.. Ben yokum artik hep onunla ol ki gece cevrimiçi mi diye bakmak zorunda kalma hersaniye konuşun dedim. Daha once kolunu atip selfie cekinmislerdi, dipdibe bu ne ya utanma kucagina al da çekinin demisligim de var.. Sonrasinda ciddi tartismalar yasandi ve ben olsamda olmasamda o kiza o gozle bakmayacagini aciklamisti bende bekleyip gormeyi tercih etmistim.. Kisaca aldatma imalarinda bulundum yalan değil

İmalarda bulundum evet.. Ben yokum artik hep onunla ol ki gece cevrimiçi mi diye bakmak zorunda kalma hersaniye konuşun dedim. Daha once kolunu atip selfie cekinmislerdi, dipdibe bu ne ya utanma kucagina al da çekinin demisligim de var.. Sonrasinda ciddi tartismalar yasandi ve ben olsamda olmasamda o kiza o gozle bakmayacagini aciklamisti bende bekleyip gormeyi tercih etmistim.. Kisaca aldatma imalarinda bulundum yalan değil
Fazlasıyla haketmis bunların hepsini. Bu ne ya ben aldatmam diye diye istediği gibi at koştursun. Yok öyle bi dünya. Tamam da bunlara kim olsa ses çıkarır hatta ben olsam bütün bunlardan sonra halen görüşmelerine bile müsaade etmezdim. Evet yasak koymak çok cirkin birsey ama herkes duracagi yeri bilecek canım. Ben bile çok sinirlendim gercekten.

Fazlasıyla haketmis bunların hepsini. Bu ne ya ben aldatmam diye diye istediği gibi at koştursun. Yok öyle bi dünya. Tamam da bunlara kim olsa ses çıkarır hatta ben olsam bütün bunlardan sonra halen görüşmelerine bile müsaade etmezdim. Evet yasak koymak çok cirkin birsey ama herkes duracagi yeri bilecek canım. Ben bile çok sinirlendim gercekten.
Yasak koysam yine kendimi üzücem.. Kadin annesinin genç kizlik arkadaşi.. Memlekete gittiklerinde kapi komşulari.. İllaki karsilasma olucak ama aile icinde hosgeldin x nasilsin iyiyim sen demek ve burda bitirmek baska basbasa gezmeye gitmek başka.. Bu saatten sonra duzelir mi, duzelirse nasil bi mesafe koyar bilmiyorum ama suan dugunum olsa ve o kiz gelse yine oturup aglayabilirim.. Gormek duymak istemiyorum artik onunla ilgili bisey. Ve bunu nasil basaracagimi da bilmiyorum

Yasak koysam yine kendimi üzücem.. Kadin annesinin genç kizlik arkadaşi.. Memlekete gittiklerinde kapi komşulari.. İllaki karsilasma olucak ama aile icinde hosgeldin x nasilsin iyiyim sen demek ve burda bitirmek baska basbasa gezmeye gitmek başka.. Bu saatten sonra duzelir mi, duzelirse nasil bi mesafe koyar bilmiyorum ama suan dugunum olsa ve o kiz gelse yine oturup aglayabilirim.. Gormek duymak istemiyorum artik onunla ilgili bisey. Ve bunu nasil basaracagimi da bilmiyorum
Çok yazık gerçekten seni bu duruma getirip bu şekilde düşünmeye sevkettigi için. Erkek arkadasin haksız. Kız da haksiz ama asıl sorumluluk tabiki erkek arkadaşında. Iliskinize zarar veren kendisi. Bunları görmesi veya bi yakınının ona anlatması gerek. Senin söyleyecegin hersey ona kıskançlıktan yapiyormussun gibi gelecek ama bak ben üçüncü bi gözle bakarak görebiliyorum ki ortada olmamasi gereken can sıkıcı mide bulandirici bi durum var. Abartı yani. Amacı neymiş. ben de eşimi aldatmam aldatmak bana göre iğrenç basit birşey ama kalkıp da yakınim diye erkeklerle basbasa gezmeye de gitmem. Erkek arkadaşın fazla abartmis.

Çok yazık gerçekten seni bu duruma getirip bu şekilde düşünmeye sevkettigi için. Erkek arkadasin haksız. Kız da haksiz ama asıl sorumluluk tabiki erkek arkadaşında. Iliskinize zarar veren kendisi. Bunları görmesi veya bi yakınının ona anlatması gerek. Senin söyleyecegin hersey ona kıskançlıktan yapiyormussun gibi gelecek ama bak ben üçüncü bi gözle bakarak görebiliyorum ki ortada olmamasi gereken can sıkıcı mide bulandirici bi durum var. Abartı yani. Amacı neymiş. ben de eşimi aldatmam aldatmak bana göre iğrenç basit birşey ama kalkıp da yakınim diye erkeklerle basbasa gezmeye de gitmem. Erkek arkadaşın fazla abartmis.
Dimi.. Kiz isterse sevgilisini 10 kisiyle ayni anda aldatsin.. Beni ilgilendirmez.. Ama ben rahatsiz oldugumu belirttigim halde sevgilim devam ediyosa en iyi ihtimalle benim uzulup uzulmememi umursamiyodur ki bu da ilişki icin buyuk sorun..

Dimi.. Kiz isterse sevgilisini 10 kisiyle ayni anda aldatsin.. Beni ilgilendirmez.. Ama ben rahatsiz oldugumu belirttigim halde sevgilim devam ediyosa en iyi ihtimalle benim uzulup uzulmememi umursamiyodur ki bu da ilişki icin buyuk sorun..
Aynen öyle. Onun için aldatmak gibi birsey soz konusu değil madem ikinci en önemli unsur da karşıdaki kişinin sevgilinin kıymetini bilip söylediklerine hissettiklerine önem vermek. Ki buni bile yapamayacaksa senden de hicbirsey beklemeye hakkı yok. Önünde iki seçenek var. Ya herseyi göze alıp son bi konuşma yapmak yada onu gözden çıkarmak. hepsine tamam ama son yaptığı bardağı taşıtmış. Ama sanırım devam kararı alinacaksa eger kendisini biraz dizginlemesi gerekecek. Belki gercekten ortada yanlış bi durum yok yani ona göre duygusal olarak ama burda daha önemli olan birsey var o da senin hislerin. Bi ilişki insana birseyler katabildigi zaman anlamlidir. İnsanın hayatını zorlastirmamali.

Merhaba kızlar.. Kafamda toparlayamadığım yada kabullenemediğim şeyler var ve sizlerin düşüncesini merak ediyorum..
4 yildir bi ilişkim var.. Aramizda söz fln olmasa da sevgilimin tum ailesi beni tanir hatta sosyal aglardan takip edip ne kadar beğendiklerini söyler.. Bi coguyla oturup cay icmisligimizde var.. Sevgilimle biz ayri şehirlerde calişiyoruz, ailelerimiz de ayri sehirlerde yaşıyor. Ben 24, sevgilim 26, konumuzda geçicek kiz 18 yaşında kendi deyimiyle kuzeni gibi sevdiği ama hiçbir kan baği olmayan beraber buyudukleri bi kiz..
Gecen yaz sevgilimin kardeşi evlendi ve tam düğün zamani biz ciddi bi ayrilik yaşadik ve morali bozulduğu için bi cok kişi anladı.. Ben zaten düğüne gidemeyecektim. Bu hanim kizimizda ailesiyle beraber şehir dışından geldiği için düğün evinde kalmışlar.. Sevgilim ve kiz yillardir birbirini gormedigi icin sohbet muhabbet derken birlikte baya vakit gecirmisler. Kiza tüm şehri gezdirmiş, selfieler çekinmişler. Hatta kavgali oldugumuzu bile bilmeyen benimle karsilikli cay içen halasi 'eeee bunlari da evlendirsek ya cok iyi anlastilar' diye dugunde herkesin icinde espri yapabilmiş.Baristigimizda ben bu resimleri gordum, anlatti halasina çok bozulsam da ses etmedim. Bana binbir bahane bulup götürmediği yere o kizla gitmesine de bozuldum, aklimin bi köşesinde yazdim. Kiz resimlerden benimle yaşıt görünüyo ve gayet hoş..Bu arada kizin da sevgilisi var, kizin annesi her firsatta sevgilimle beni ne kadar yakiştirdigini söyler ancak tanısmak nasip olmadi..
İlerleyen günlerde kiz sinava hazirlandiği için cözemedigi sorularda bile telefonla yardim istemiş ve resimle videoyla soru cözmüşler.
Duğun zamani olanlara bozuldugumu bilsede cok uzatmadik, bi gun kizdan bahsederken adi aklima gelmedi ve 'şuraya da o kizla mi gittin' dedim. Sen ona nasil o kiz dersin, onun bi adi var, kardesim o benim ya diye bi dünya tartişti benimle..
Bizimki Nöbetci oldugu bi gece saat 4de kiz çevrimici mi diye whatsappdan bakmış çevrimiçiymiş yazişmişlar. (Abi diye hitap ediyor ve annen napiyo evdekiler nasıl muhabbeti dönüyor)
Bu olayda karsima çekip düzgünce konuştum. Bak karşındaki bi genç kiz çocuk degil, gecenin 4ünde ona yazman doğru değil. Biraz mesafeli davran hoşuma gitmiyo bu durum dedim. Beni hakli buldu ve daha dikkatli davranacağini söyledi..
Ve en son bugün annesinin memleketine gitmişlerdi kiz da o şehirde yaşıyor. Sevgilim annesiyle bizim hakkimizda bi konu konusacakti 4gundur yalniz kalamadik konusamadik bugun araba kiralayip yakinlardaki başka bi şehri gezmeye goturcem boylece annemle konuşabilirim dedi.. Bahsettigi şehir de bizim beraber gidip gezmek icin defalarca plan yaptiğimiz ama hiç beraber gidemedigimiz bi şehir.. Bi hafta once ben ameliyat oldugum icin yine gidemedik. Annesi bu gece tekraryola çikacaklari icin gitmek istememiş bizimki de o kadar araba kiraladim yalniz mi gezeyim diye yine o kizi çagirmiş.. Ben gun icinde mesaj attigimda araba kullandigini musayit olmadiğini yazdi bende sustum.
Akşam bana oraya o kizla gittiğini söylediğinde ddayanamadim ve kvga ettik.
Anlattiğim olaylar hep bi kac ay arayla gelişen olaylar..
Bi tarafim küçücük kizi mi kiskaniyosun dese de diğer yanim bozulduğumu bile bile benim tüm gitmek istediğim yerlere o kizla gitmesini kabul edemiyo..
Daha geçen bi kuzenden kiskanma konusu okuyup gülmüştüm.
Bunlarin hepsi normal şeyler mi yoksa ben büyütüp de sorun mu cıkarıyorum? Erkek kuzenleri akrabalari arkadaslari dururken neden illa o? Bu konu yuzunden tartiştik ve ayrildim..
Telefondan yazdigim için hatalar olabilir, karışık bi konu.. Sizce ben mi yanlış anlıyorum?

Aynen cnm böle bi durumda kıskanmam diyen insanda ztn bi olay vardır bence sen doğru olanları yapmışsın hiçte üzülme sende gez toz bişe dediğinde aaa nie o bnm kardeşim gibi de bakalm ne dicek

Aynen öyle. Onun için aldatmak gibi birsey soz konusu değil madem ikinci en önemli unsur da karşıdaki kişinin sevgilinin kıymetini bilip söylediklerine hissettiklerine önem vermek. Ki buni bile yapamayacaksa senden de hicbirsey beklemeye hakkı yok. Önünde iki seçenek var. Ya herseyi göze alıp son bi konuşma yapmak yada onu gözden çıkarmak. hepsine tamam ama son yaptığı bardağı taşıtmış. Ama sanırım devam kararı alinacaksa eger kendisini biraz dizginlemesi gerekecek. Belki gercekten ortada yanlış bi durum yok yani ona göre duygusal olarak ama burda daha önemli olan birsey var o da senin hislerin. Bi ilişki insana birseyler katabildigi zaman anlamlidir. İnsanın hayatını zorlastirmamali.
Ben kafami yastiğa koydugumda acaba diyeceksem o ilişki olmasin.. Bu kiz arkadas degil ki.. Kan bagi olmasa da akraba gibi aileyle içiçeler.. Ben evlensem dugunde dernekte karşilaşirlarsa acaba nolur diye duşunmek istemiyorum.. Bu saatten sonra devam edecekse arasina ciddi bi mesafe koymasi gerekiyor..
Bu arada kendimi onun yerine koyuyorum da ben açiklamaya çalişirdim.. Kapisina kadar gider beni dinle ben kendimi açiklayayim istersen yine bitsin derdim.. Ama o aciklama gereği bile duymuyo.. Yanlis bişy yapmadim o zaman aciklama yapmama gerek yok diye düşünüyo.. Bilmiyorum hakkimda hayirlisi olsun.
Sayfalarca yorum yapildi herkes kizacagini soyledi tek bi kişi kizmazdim dedi.. Bende o istisna değilim.. En azindan abartmadigimi duşunuyorum

Bence getir aklina kotu seyler gecenin 4 unde kiza mesaj atmasini biliyosa seni arasin sana atsin mesaj ne kadar akraba olursa olsun bu kadar yakinlik olmaz kizin yasi 18 sevgilisi olabilir ama oda sizin sevgiliniz bence dogrusunu yapmissiniz sizinle ayni gorusteyim bende ayrilirdim kac kere uyarmissiniz kendinizi belli etmissiniz o sizi dinlemiyorsa kendisi bilir artik.

Bence getir aklina kotu seyler gecenin 4 unde kiza mesaj atmasini biliyosa seni arasin sana atsin mesaj ne kadar akraba olursa olsun bu kadar yakinlik olmaz kizin yasi 18 sevgilisi olabilir ama oda sizin sevgiliniz bence dogrusunu yapmissiniz sizinle ayni gorusteyim bende ayrilirdim kac kere uyarmissiniz kendinizi belli etmissiniz o sizi dinlemiyorsa kendisi bilir artik.
Bana mesaj attigini daha sonra cani sıkılıp cevrimici mi degil mi diye baktigini soyledi.. Kizin da sevgilisi o gece nobetteymiş onunla mesajlasiyomus sonra bizimkide yazmis iste ne var ne yok diye.. İcim çok aciyo.. Olaylar ne beyaz ne siyah.. Gri.. O yone ceksen degil bu yöne çeksen değil.. Olan bana oldu.. Tam olarak aralarnda bisey oldugunu bilsem konu bile acmazdim bi anda kafamda bitirirdim.. Ama boyle parcalari birlestirmeye calismak cok zormuş..

athenenoctua athenenoctua uzun uzun yazmissin cok teşekkur ederim.. Tespitlerinde cok haklisin.. O kiz dedigimde daha once kizdigimi bildigi icin kotu bisey soyleyecegimi dusunmus olabilir.
Kisitlamalara gelince beni kisitlamaz, yapriklarima kizmaz kiskanmaz. Ona gore kiskanmak karsindakini tanimamak demektir. Ben zaten ne kuzenlerimle nede çevremdeki erkeklerle cok faa muhabbeti olan yada birlikte vakit geciren biri degilim o yuzden ayni şeyi ben yapsam tepkisi ne olurdu bilemiyorum ama icten içe kirilcagini dusunuyorum. Bense tam tersi kiskanç biriyim ancak kan bagi olan kişilerden kiskanacak kadar psikolatta değilim.. Kizi mi kiskaniyorum yoksa beraber vakit gecirmelerini mi bilmiyorum.. Benim istedigim yerlere onunla gitmesi, gece bana whatsappdan yazdiktan sonra aklina onun gelip ona da cevrimici mi diye bakmasi, banada zamaninda telefondan soru cozerdi simdi o kizin da tipki benim gibi cozemedigi soruda ilk onu aramasi.. Bunlari kiskaniyorum. Hem kizin sevgilisi var ve ailesi biliyo, hem bizi tum aile biliyo.. Bu durumda bişey yaşayacak kadar terbiyesiz olduklarini sanmiyorum. Ama beraber zaman gecirmeyi seviyolar.. Benim erkek arkadasim cok konuskan biri degildir.. Biz bile bulustugumuz zaman oyun oynariz bazen susariz sadece sarilip otururuz. Hani arkadas olarak saatlerce ne muhabbet ediyolar, sikilmadan ne paylasabiliyolar bunlari kiskaniyorum..

sevgilinizin düşüncelerini, ailesini ve yaşantısını bilmedigimden kendimden örnek vermem pek dogru olmaz aslında.
ancak kıskanmanın güven sorunu oldugunu düşünen ve aile dostlarımızın cocuklarıyla da kuzenlerimle oldugu gibi eglenen gezen biriyim.
beraber oldugum kişi bu konuya dair agır ithamlarda bulunsa hem o kisiyle beraber olmam, hem de akrabalarımı, yakınlarımı ona karsı sert bir dille savunurum.
hele sizin yukarıda alıntıladıgım gibi bir cümleniz karsısında ilişki anında bitmis olurdu.
sizin o cok gezmek istediginiz yere annesiyle de gidebilirdi, o zaman yine yasayamadıklarınızdan ötürü hayallerinizle kıyaslayıp kıskanacak ancak "anne" oldugu icin susmayı sececektiniz muhtemelen,
evlilik durumunda ise roller degisti düsüncesiyle kimisinde bu suskunluk ve anlayıs tam tersi yönde de olabiliyor...
fakat onun deger verdigi, sevdigi, aileden gordugu bir arkadasıyla gitmesini "yabancıyı tercih etmek" olarak algıladıgınız icin daha da cok kızıyorsunuz sanırım.

düşüncelerinizde yanılıyor olabilirsiniz fakat hissettikleriniz bence dogal,
dolayısıyla kıskanmanız da muhtemelen kendinizin degersiz oldugunu düşünmeye baslamanızla ilişkili.
öncelikle şuna dikkat edin, onun tavırları sizin degerinizi degistiremez. olsa olsa ona olan sevginizi yitirmenize, günden güne sizin gözünüzden düşmesine neden olur.
yerinizde olsam ona karşı olan uyarılarımda olaya kıskanclıgımı karıştırmadan yapar; o kızdan bagımsız bir sekilde genel anlamda ilişkideki sorumluluklarını yerine getirmedigi, bana düzgün bir sekilde davranmadıgı, yaşına yakışır tavırlar içinde olmadıgına dair eleştirilerimi sıralardım.

aralarında birsey var-yok, hoslandı hoslanmadı vs bu konulara girmek istemiyorum cunku erkek arkadasınız benim gibi mi düşünüyor yoksa icten ice hosuna giden bir durumu saklamaya mı calısıyor, kendisi de mi kabullenemiyor tam olarak ayırt edemedim.
ancak kesin olan şu ki sizinle oraya gitmemesi, herhangi bir yerde cok sohbet etmemesi karakter özelliklerinden ziyade tercihlerine ve sizinle kurdugu iliskide yeterince açık olmamasıyla ilgili.
gördünüz ki isteyince/icinden gelince yapabiliyormuş...
mesela gitmediginiz yerler icin "sen yabancı mısın..." ne demek?! aksine birsey elinden geliyorsa önceligi her zaman size/sevdiklerine verebilmeli.

bilin ki gelecekte siz birsey rica ettiginizde reddedilirken veya bahnelerle gecistirilirken kapı komsunuz istediginde kostur kostur evden cıkan biri olur. o zaman da acaba komsumuzla iliskisi var diye mi konu acacaksınız? evet bu da olabilir fakat asıl sorun onun bakış açısında ve sizin razı geldiginiz seylerde.
o yuzden degisime önce kendinizden başlayın.

yukarıda koyu ile yazdıgım yere göre -yine o kadından bagımsız olarak- ya sizi yeterince sevmiyor, ya ilişkinizde karşı tarafa dair sorumluluk almaya alışmamış, ya da karakter özelligi olarak bencil birisi.
bence hepsi aynı kapıya çıkıyor...
tekrarlıyorum kıskanmanızı, kızmanızı vs anlıyorum ancak oraya cocukluk arkadası olan bir erkek ile gitse ve "seninle gidecektik ama böyle oldu, sen gelince daha güzel gezdirecegim" vb acıklamalar yapmak, gönül almaya calısmak, ameliyat olmussunuz merak etmek - ciddi birsey olmasa dahi naz yapsanız da hos karsılamak- yerine tüm serzenislerime ya da üzülmeme sürekli suc bastırmaya calısır sekilde davransa yine bunu sorun olarak görürdüm.
eger ilişkiye devam edecekseniz geleceginiz icin yapıcı olacak elestiri "o kız" demekten uzaklasıp genel anlamda bir degerlendirme ile olur. (üstelik bu konudaki tavrını da size açıkca belirtmis. sevgilim istemiyor o yuzden gorusmeyeyim diyecek biri de degil, bence dogru olan da bu, sorunun kaynagı diger yanlısları... )
şu haliyle aranız düzelse de kusura bakmayın ama sevgilinizle mutlu olacagınızı sanmıyorum... ayse gider bu sefer ali'ye düşman olursunuz. oysa sizin sorununuz sevgiliniz, öncelikleri ve davranısları.

Bana mesaj attigini daha sonra cani sıkılıp cevrimici mi degil mi diye baktigini soyledi.. Kizin da sevgilisi o gece nobetteymiş onunla mesajlasiyomus sonra bizimkide yazmis iste ne var ne yok diye.. İcim çok aciyo.. Olaylar ne beyaz ne siyah.. Gri.. O yone ceksen degil bu yöne çeksen değil.. Olan bana oldu.. Tam olarak aralarnda bisey oldugunu bilsem konu bile acmazdim bi anda kafamda bitirirdim.. Ama boyle parcalari birlestirmeye calismak cok zormuş..
Kararsizsin ama anlatmana gorede o kizla samimi olmasi bana gore hayra alamet degil yada ben biraz geri kafaliyim kabul edemiyorum tersi olsaydi bu durum o ne yapardi peki anlayisla mi karsilardi yoksa ortaligi kopartirmiydi .

Bu tur durumlardan hıc hoslanmam. Kız öz kuzenı dahi olsa benım ıcın durum aynı olurdu. Hele en son olay bırlıkte gezmeye gıdıyorlar bırde gun boyu sıze yazmıyor acıkcası bana annemle gıdıcem demesı bahane gıbı geldı gunahını almıyım ama..

canım bildigin aldatılıyorsun...Hislerim beni hiç yanıltmadı.Yedekte tutuyor belliki o kızı.Bu tip erkekler böyle ; küçük büyük farketmiyor onlar için.Karaktersiz bir sevgilin varmış.Belliki sıkılmış artık senden , yeni heyecanlara kucak açıyor baksana :/ Böyle bir insana iyi bir ders verme vakti geldi geçiyor...Sende gez,dolaş,eglen,selfiler çekin,giyin,kuşan,saç rengini degiştir.,tak takıştır...noluyo lan desin!!! silkelenip kendine gelsin En Büyük KK
konu sahibi bunu dikkate al

burda da başka şeye takıldım ben. sevgilinin anası senin o kızı kıskandığını nerden ve neden biliyo ?
ikincisi de kim melek kim topluca şeytan belli olmuyo canım o işler bak şimdi sana özelden bişey yazıcam örnek olsun diye.. korkutmak için değil yanlış anlama..

madem ev curcuna halinde, maden dede hasta, annen gelemiyo sen neden o kızla gezmeye gittin be adam.. ne akla hizmet? seninle bu konuşmayı yaparken bile belliymiş plan bence..

ayy ne olursa olsun bence olayın içinde hakikaten başka entrikalar dönüyo... küçük ayrıntılar ama sinek gibi mide bulandırıcı ya.. değişik yani..

tekrar söylüyorum, hakkında hayırlısı bu insan değilse ve kandırılıyosan duygusal ya da fiziki olarak yapılan yanlışlarla, Rabbim bi an önce çıkarsın önüne ve hakkında herşeyin en hayırlısını versin.. bunu da gönlüne istetsin.. öyle ya gönül bu hayrı şerri bilmez ister..
ama bizede yaz çok özel değilseEn Büyük KK

athenenoctua athenenoctua sanki bizi taniyo gibisin.. Erkek arkadasim da tipki senin gibi kiskancligin bi guven sorunu oldugunu dusunuyor. Hatta bazen şakayla söylenirim beni hic kiskanmiyosun diye de 'ilk yil çok kiskaniyodum artik seni tanidim, kime neye ne tepki vercegini biliyorum. Kiskanirsam ki bunin icin guvenimi sarsman gerekir o zaman zaten biz olamayiz' demişti. Bense tam tersi birisinin ona ilgi duydugunu farkettiğim anda o kişiyi reddetmiş olsa bile hickira hickira agladigimi biliyorum.
Dugun zamani cok kotu kavgalar edip ayrilmiştik, bi kirginlik uzgunluk olmasi gerekirken o kizla gezmesini sindiremiyorum hala da sindiremedim. Ustelik o kadar buyuk bi şehirde kiz benim istedigim yerin adini bile bilmezken tutup oraya goturmesi de cabasi.. Bu olaylar olmasa direk dunku olay olsa yine kizardim ama uyardigim halde yapmasi beni önemsemedigini gösteriyo.. O sehre başkasiyla gitse inan kizmazdim.. O oraya ilk kez gitmiyo ki.. Bi gun oncesinde dedesini hastaneye goturmek icin yine gitti.. Sorun belkide şehir de değil.. Uyardigim halde devam etmesi..
İlk dugun zamani olan olayda cok tartistik o alintiladigin tepkilerim yuzunden cok daha fazla tartistik.. Tartisma care olmadi.. Gece mesajlastiklarinda uygun bi dille dedim. ' bak sen belki ince dusunemiyosun ama gece 4de bi kiza yazilmaz. Cocuk degil o genc kiz.. Ne soyleyeceksen sabah soyle. Ayip olur' gibi bi dunya kendimce duzgun cumleler kurdum.. Ama yinede dun olanlari engellemedi.. Yani ben kavga da etsem duzgun de konussam derdimi anlatamadim..
Baskalarina ayip etmeyip bana ayip etmeye gelince daha once de ben bu sozu ona karsi kullandim ancak olay neydi hatirlamiyorum.. Hep kimseye ayip olmasin derdinde ama o arada bana ayip oluyo.. Esas omur boyu benim yuzume bakcaksin kime ne olursa olsun birbirimize ayip olmasin demişligim var.. Ama yine olan bana oldu..
Benim yanimda suskun degildir herseyini bilirim bana karsi cok bosbogazdir.. Ama etrafa karsi cekingendir. Mesela yoldan geceni durdurup bi fotograf cekebilir misiniz diyemez ben derim.. Yada garsondan oyun mu istedi getirmezse ikinciye diyemez.. Kiz arkadaslari yoktur.. O yuzden bu kizla sikilmadan ne konusabildigini anlayamiyorum..
Yukarda bana karsi bosbogaz dedim ya bazen iyi bazen kotu olsa da herseyi soyluyo.. Mesela hangi arkadasinin kimi, nasil aldattigini gelir anlatir.. Eee bidaha onunla gorusmesini istemedigim zaman ben kiskanc oluyorum.. Mesela dunku olayi soylemese cok degil en fazla bi hafta sonra ya x le suraya gittim ya yolda tekerden ses geldi vs der yine kacirir agzindan.. O yuzden peşin pesin soyluyo.. Ama gitmeden once yahu yapmayayim tam biz evlilik icin biseylere baslayacaz kalbi kirilmasin diye dusunemiyo yada umursamiyo..
Bana deseydi ki ya evde herkes ben gelemem isim var vs dedi eee x de ordaydi 'ben gelirim abi' dedi bende sen gelme olmaz diyemedim. Senin kirilcagini bildigim icin ee o zaman kardesin de gelsin madem dedim en azindan 2miz degil 3umuz gittik dese tamam derim. Reddedememistir aklina bahane gelmemistir.. Ama kizin hicbiseyden haberi yok bizimki telefonla arayip teklif ediyo..
Kiskanclik guven konularinda belki daha bi cok konuda cok zit goruslerimiz var.. Sevgi herseye yeter dedik ama yetmiyo sanirim.. Bu sefer barisir miyim yada kendini aciklamak icin arar mi bilmiyorum ama biseylerin degistigini gormeden duzelsin istemiyorum.. O kizla gorusmesini engelleyemeyecegimin farkindayim ama en azindan beraber program yapmasini yada vakitsiz aramasini istemiyorum. Belki ilerleyen zamanlarda cok yanlis dusundugumu oyle bisey olamayacagini kendim farkederim kendim gorusmek isterim bilemem.. Ama o kizin hayatinda öncelik olmadigini görmem gerek

X