bi aile babasi bunu mu yapar ??

Ya adama anlatamiyorum diyoki aylik 300 tl lik eve alisveris yapiyorum uste faturalari taksitleri veriyorum daha ne yapiyim diyo cunku adam oyle buyumus oyle gormus hic aile duzenleri olmamis ki hic ailece sofraya oturmamislar bugun cepte 10 tl varsa yeyip yarin ne yiyecegini dusunmeden yasamislar onun icin adama 300 tlik eve alisveris yapmak bile buyuk bisey geliyor
Arabaya gelince cocuk yaslardan beri hep calismis hep gecim derdi olmus bir ekmege bile muhtac yasamislar kendini bildi bileli bu arabayi hayal etmis olmeden bi binsem dedi baska bisey demedi yillar sonra memur olunca da ilk is kredi cekip bu arabayi almak oldu e simdi madur olan ben istegi arzusu hic bitmiyo valla insanliktan ciktim soyleyince kotu oluyorum gecim edemiyoruz
Bu kadar kıymetli arabanın markası ne çok merak ettim. Adam utanmasa böbreğini satıp alacak. Tutkuya bak.

Konu sahibi yaşadıklarınıza çok çok üzüldüm.. Size ekonomik şiddet uyguluyor eşiniz. varlık için de yokluk çekiyorsunuz.. ben sizin yerinizde olsam eşimi eve almam. sonuç da ev babanın. ohh ne ala dünya kira ödemesin, beyfendi. üstüne de eve bakmasın.. arabayı da al elinden, evine bakmıyor diye aç davanı. eşek gibi ödesin tazminatını..

ben evim de çocuklarımla sıkıntı yaşayayım. beyfendi arabayla işe gitsin. arabanın da çocuk gibi masrafı var. vergisi, bakımı benzini. iki saat de işe gidiyormuş. aya vursan en kötü 300 lira mazot parası olur. üstüne sigara içsin. araba taksiti ödesin.. ohhh ne ala. adam bildiğin kendine yaşıyor. size hayrı yokki..

ben kolay kolay boşanın demem, diyemem. ama eşin bir aile babasının yükümlülüklerini yerine getirebilen birisi değil.. size ve çocuklara ilgisi yok.. maddi olarak ihtiyaçlarını da karşılamıyor. manevi olarak da size yetemiyor.. eee o zaman hayatınız da boş yere yer kaplamasın.

Erkeklerin araba takıntısı büyük sorun. Değer mi yani ona buna hava atmak için karını mağdur etmeye. Araba demek evde bir boğaz daha var demek. Resmen bir adamdan fazla gideri var. İkincisi sigara.. İnsan kendine 300 liralık bi ayakkabı almaz pahalı gelir ama sigaraya farkında olmadan bu para veriliyor maalesef. İnşallah tez zamanda bırakır bizim gibi. Yoksa işin zor

Sen üstünden başından kıstıkça da o lüksten vazgeçmez. Acilen isyan bayrağını çek. Kadınlar ev ekonomisi konusunda daha iyi. Akıllı kocamın arkadaşı arabasını değiştiriyormuş parası çıkışmadı borç para vereyim mi dedi. Ben üç kuruş kenara atayım diye uğraşırken, en kötüsünden bile araba alıp binemezken senin arkadaşının lüks arabasına niye yardım ediyoruz salak mıyız biz? Parası yoksa ona göre bir şeye binsin sana güvenip mi alıyor dedim. . Bunu kendisi düşünemiyor ekonomi anlayışı sıfır, bugün bir trilyonu ver dağıtıp gelir hep dizginlemem gerek.. Bi de sen varlıktan yokluğa düşmüşsün daha zor

ben evim de çocuklarımla sıkıntı yaşayayım. beyfendi arabayla işe gitsin. arabanın da çocuk gibi masrafı var. vergisi, bakımı benzini. iki saat de işe gidiyormuş. aya vursan en kötü 300 lira mazot parası olur. üstüne sigara içsin. araba taksiti ödesin.. ohhh ne ala. adam bildiğin kendine yaşıyor. size hayrı yokki..

Kaç 300 arkadaşım rahat 400 oluyordur o. Eşim de iki saat yol gidiyor oradan biliyorum.

Çok garipsiniz. Erkek eve bakmak zorunda degilmiş miş.. kadında çalışmalıymış.... Bal gibide bakmak zorunda erkek. Konu sahibinin 2 çocugu ve birde hastalığı var zaten ve 1,5 yıl öncesinekadar hep çalışmış. 1,5 sene calışamadı diye eşine bu sefilligi yaşatmak mı eşitlik oluyor? Bu evlilik değil.

Cok mantikli guzel yazmissin onuda denedim soyle dedim bak evde cocuk dusse ateslense bi taksi parasi bile kalmiyor aylik bana 150 tl birak dedim en azindan
Ama adam diyoki maastan kredi direkt dusuyor para yetmiyor herseyi zaten aylik aliyorum diye yada tamam bi dahaki ay veriyim bu ay cok darlandim diyo ama yook yok yok kalmiyor cunku
1700 __ arabanin kredisi
350 __ esya taksidi
200 __ elektrik, su ,aidat
350__ dogalgaz
300__ market erzak
150__ bebek bezi
TOPLAM 3.050 MAAS BITTI
birde tamamen dolu kredi karti var yatir cek yapiyor kapatamadigi icin bunlardan hangisini kısıp bana para vericek ki adam rahat otesi..
Benzin ve sigaraya parayi nereden buluyor peki. Aylık nereden baksan 300 lira sigaraya gider.Benzin parasinida 300 de 600 eder.Maaşı daha yüksek olabilir mi?

Yoooo kuzenim aldı 21.000 e. Mühim olan markası değil 4 teker olması. Bende iki çocukluyum. Paramız var eşim almak istediğinde ne gerek var dedim. Arabasız da yaşanıyor.
Yaşaniyor yaşadik. İlçede hastane yok bebeği kış günü otobüslerde rezil etmek istemedik.

Benzin ve sigaraya parayi nereden buluyor peki. Aylık nereden baksan 300 lira sigaraya gider.Benzin parasinida 300 de 600 eder.Maaşı daha yüksek olabilir mi?
Bence maaşı yüksek değilde bilinmeyen borçlari vardir bu adamin. Böyle bir durumda ayda 100 tl ile borca girmemesi imkansiz. Yada her şey kredi kartindan karşilaniyor.

Bence maaşı yüksek değilde bilinmeyen borçlari vardir bu adamin. Böyle bir durumda ayda 100 tl ile borca girmemesi imkansiz. Yada her şey kredi kartindan karşilaniyor.
Evet buda olabilir belki bilinmeyen borcu vardır.

ne bencil bir adammış bu böyle ya
kendi sporundan sigarasından arabasından ödün vermiyor ve size 20 lirayı zorla bırakıyor öyle mi
diğer konunuzu da hatırlıyorum çocuklarla da ilgilenmek yerine arkadaşlarıyla gezip tozuyordu
bazı adamlar evlenip baba olmamalı gerçekten

aslında durumu o kadar kötü değil kayınpederi ev vermiş iki çocukları var karısı uzun yıllar çalışmış anladığım kadarıyla kayınpederi de yardım etmiş
3000 lira maaşı var durumu o kadar kötü değil
daha da düşük maaşlarla kiralı evini geçindiren adamlar var üstelik çocuklarının istekleri ne ise yerine getirmeye çalışıyorlar
gazlamak istemiyorum ama benim canımda çok istiyor 120 bin liralık bir arabayı çok beğeniyorum ama alırsam ödeyemeyeceğimi zora gireceğimi biliyorum geri duruyorum
işiniz zor Allah kolaylık versin

bir de erkekleri zora sokmak gerekiyormuş ilk başta nasıl alıştırırsan öyle gider sizin evlilikte verici taraf hep siz olmuşsunuz
öyle de gidiyor

Aldigi maas belli kurusu kurusuna gittigi yerler belli zaten borclara tam yetiyor bu arada her zamanki gibi konustum bana aylik para birak bak bi kas aldiramiyorum cebimde cogu zaman 5 tl bile olmuyor vs. vs. Evde iki cocuk var bilmem neler neler ama kime konusuyosun adam diyor ki
E aylik market alisverisine cikiyoruz iste..napalim 1 sene daha boyle zorlanoriz sonra borc biticek rahatlicaz o kadar odemisiz arabami satarsam yikilirim cok uzulurum diyo saka gibi demi diyorumya ilk onceligi arabasi satsamda baska marka ya binmem diyo yine ayni arabanin anca modelini dusururum oda cok kar ettirmez sattigimla kalirim diyo aslan kocam cok guzel anladi beni her zaman oldugu gibi!!veee bunca konusmanin ustune 20 tl verdi idare et diye
Ya diyorum ya bizden bisey olmaz ama yorum yapan bazi arkadaslara katiliyorum adam madem boyle..madem ben buyum diyo yapmasaydim 2.cocugu..valla bana mustehak insan ne yaparsa kendine yapar sonra kaderini bahtini suclar herkes hak ettkgini yasar demek ki benimde layigim bu..surun canluslarinannesi suruuunn diyorum.!

Niye ısrarla calısmıyosunuz
Girip 2 bine calıssanız eşiniz de cocuklarınızın kreş parasına ortak olmak zorunda kalacak
Böylece kazandığınızdan gene size para kalır
Evde oturdukça durumunuz gün geçtikçe kötüye gidiyo bence

Girip 2 bine calıssanız eşiniz de cocuklarınızın kreş parasına ortak olmak zorunda kalacak
Böyle koca çalışsa erzak masrafını da üzerine yıkar. Ayrıca konu sahibinin sağlık sorunları da var. Ben kadın her zaman çalışmalı derim. Ama hanımefendi istisna. Hem kendi durumu hem de kocasının durumu açısından çalışmaması daha mantıklı. Çalışsa yine 3 kuruş para kalacak elinde üzerine de hırpalanmış olacak.

Böyle koca çalışsa erzak masrafını da üzerine yıkar. Ayrıca konu sahibinin sağlık sorunları da var. Ben kadın her zaman çalışmalı derim. Ama hanımefendi istisna. Hem kendi durumu hem de kocasının durumu açısından çalışmaması daha mantıklı. Çalışsa yine 3 kuruş para kalacak elinde üzerine de hırpalanmış olacak.

Çalışmanın her zaman maddi bir getirisi olması gerekmiyor.Ben bu arkadaşın konularını takip ediyorum konular hep aynı eşi ve çocukları üzerine ve her seferinde olaylara daha da kitlendiğini görüyorum.

Çalışsa en azından kafası dağılıp bu sorunlardan biraz olsun uzaklaşmış olur, hayatında başka odak noktaları da olur.

İnsan evde oturdukça sardıkça sarar olaylara çünkü.Evde çocuk bakmaktan bunalıma girip işine erken dönen bir sürü insan var.

Niye calisamadigimi belirttim hastayim beynimdeki iyi huylu tumor zorluyor ani hareket yuksek ses mide bulantisi ve dehset agri yapiyor yasam kalitemi cok etkiliyor

Arabayi satin astari yuzunden pahaliya gelmis boyle.. O kadar millet otobuste dolmusta gidip gelirken onun ne fazlalogi varda bilmem kac liralik arabaya biniyor? Kendin kicinin keyfi ici seni ve cocuklari madur ediyor. Sende agzinla iateyeceksin arabayi satin..aglamayana meme yok

X